Umožněte dětem, aby se dotknuly přírody

Dotkni se přírody je projekt, který má za cíl přivádět děti zpět do přírody. Organizujeme pro ně víkendové i týdenní pobyty, kdy se spí pod širákem nebo v zimě v chatě. Peníze sbíráme na dřevo, ze kterého postavíme podsady stanů + venkovní kuchyni.

  • A takhle budou dřevěné podsady vypadat

  • Náš pozemek na stavbu podsad

  • Stavění přístřešků

  • Manuální práce

  • Letní sprcha

  • Vaření na ohni

  • V pohybu

  • Příprava oběda na ohni

  • U koníčků...

  • Pohyb musi byt 😀

  • V kotlíku uvařené tak dobře chutná :-)

  • Skoro jako v džungli :-)

  • Hry v přírodě

  • Obejmi svůj strom :-)

  • Skákání přes švihadlo ve dvojici :-)

  • Večerní propojení u táboráku

  • Volnost v přírodě

  • Na čerstvém vzduchu v teple i v zimě :-)

  • Společně se i protahujeme

  • Kooperační aktivity

EUR 2,406
pledged of EUR 2,375

101%

101% completed

54 contributors pledged

Sport

Zbečno, Středočeský kraj, Česko

All or nothing. Project finished on May 20, 2022 at 14:49.

Show all rewards

Jak to začalo

Vše začalo naším setkáním, tedy Kristýny a Adama. Kristýna je trenérka gymnastiky v pražské sportovní hale Gympra, trénuje děti a pořádá mezinárodní skautský tábor v Rakousku s mnoholetou tradicí. Adam s dětmi pracoval volnočasově jako dobrovolník při různých výpravách do přírody. První společnou akcí byl před 2 lety 5denní příměstský tábor, kdy jsme s dětmi z našeho nejbližšího okruhu vyrazili do lesa - hráli jsme hry, vzdělávali se v lesních dovednostech, sportovali a užívali si pobyt v přírodě mimo město.

V tu chvíli začala vznikat myšlenka organizovat pobyty pro děti v přírodě pravidelně, s cílem seznamovat děti s přírodou, podporovat jejich hravost a radost a zároveň prohlubovat vztah k sobě a jeden druhému navzájem. Náš projekt jsme nazvali Dotkni se přírody. Vyvíjí  se už přes dva roky, kdy pravidelně pořádáme víkendové nebo týdenní akce pro děti v přírodě.  

Proč to děláme?

Na Křivoklátsku u Berounky máme k dispozici chatu s velkým pozemkem, ale kapacita chaty je malá, a tak bychom chtěli postavit na zahradě teepee, 6 dřevěných stanových podsad a venkovní kuchyni. Na to potřebujeme kůly, smrkové fošny, stavební hranoly, plachty a štěrk na zarovnání terénu. Pokud se nám tento krok podaří, projekt Dotkni se přírody se dostane svými možnostmi na novou, vyšší úroveň.

Co je náš cíl?

Projekt Dotkni se přírody vznikl, aby děti jednou za čas odhodily všechna zařízení začínající písmenem "i" a vyrazily do přírody. Aby tam našly nové kamarády, zažily nová dobrodružství, prohloubil se jejich vztah s přírodou a zažily nové,  diskomfortní situace. 

Detaily

Organizujeme jednodenní výpravy, víkendové i týdenní pobyty v přírodě, kdy se spí pod širákem nebo ve chladných dnech v chatě. Putujeme přírodou, provádíme kooperační a manuální aktivity, účastníci si ozkouší vaření v přírodě, otužování, potní chýši, různé sportovní aktivity, balanční, dechová i meditační cvičení, učíme se orientovat v přírodě, večer sedíme u ohně, atd. Naše pobyty jsou vhodné pro děti od 5 do 18 let. Na našem webu www.dotkniseprirody.cz je možno se dozvědět, pro kterou věkovou kategorii  je který projekt určen. Každý pobyt má jiné téma, které se odráží v názvu akce - Nápomocno, Vesmírno, Překonat se, Cesta je cíl, apod. Naše akce pořádáme na Křivoklátsku ve Zbečnu u Berounky. 

... a ještě něco navíc

Nejen děti se budou mít dobře :-). Rodiče mívají občas obavy, zda to jejich dítko zvládne, zda nenastydne, apod. Ale i rodiče přicházejí časem našim akcím na chuť, neboť zjišťují, že mít pro sebe volný víkend bez dětí, má také něco do sebe :-).

Kdo jsme?

Adam strávil 10 let svého života cestováním a zkoumáním různorodých kultur, zvyků, tradic a míst od Asie až po Jižní Ameriku. Působil i jako průvodce v Řecku, Jižní Americe, Asii a Španělsku. Miluje pohyb od gymnastiky, přes běh, lezení až po skákání s padákem. Je to dobrodružný typ, samouk, má rád výzvy a s ještě větší oblibou posouvá svoje hranice. Naplňuje ho práce se dřevem. Miluje lidi kolem sebe a zábavu, kterou nikdy nezkazí. 

Popis není dostupný.

Kristý najdete s největší pravděpodobností v nějaké tělocvičně. Buď v gymnastické hale, kde bude viset na bradlech nebo trénovat malé gymnastky nebo poleze na horolezecké stěně nebo se bude cachtat někde ve vodě. Různým druhům sportu se věnuje celý život a proto také vystudovala Fakultu tělesné výchovy a sportu. Je hlavní vedoucí mezinárodního Scoutcampu v Rakousku.  Miluje sport, práci s dětmi, utopence, táboráky a pozorování večerní oblohy. 

Project links

web

Comments

Choose reward for your contribution

  • sold 14
    Pro dobrý pocit :-)

    Užijte si dobrý pocit z toho, že jste dětem přispěli na to, aby si mohly užívat dobrodružství v přírodě a přespávat v nových dřevěných podsadách. Výši platby "dobropocitovky" můžete při placení libovolně navýšit :-).

    Reward delivery: in a week after the Hithit project end

    EUR 3.96
    (CZK 100)
  • sold 10
    Vaše jméno na stěně díků

    Přidáme Vaše jméno v naší nové letní kuchyni na stěnu díků. Fotografii stěny Vám zašleme na Váš mail.

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 11.87
    (CZK 300)
  • remaining 6 from 10
    Dámské sportovní ponožky Kari Traa

    Černé dámské sportovní kotníčkové ponožky zn.Kari Traa,vel. 36-38. Osobní převzetí možné ve sportovní hale Gympra, V Chotejně 11, Praha-Hostivař nebo možno zaslat poštou - poštovné je v ceně.

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 15.83
    (CZK 400)
  • remaining 25 from 30
    Dětský sportovní vak na vybarvení

    Bílý dětský vybarvovací batůžek se stahovací šňůrkou a vnitřní kapsou se 4 barevnými fixy. Osobní převzetí možné ve sportovní hale Gympra, V Chotejně 11, Praha-Hostivař nebo možno zaslat poštou - poštovné je v ceně.

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 19.79
    (CZK 500)
  • remaining 48 from 50
    Dětské tričko s logem Dotkni se přírody

    Kvalitní dětské bavlněné triko gramáže 160 g/m2 ve velikostech 122, 134, 146 a 158 s naším logem (je možno vidět ve fotogalerii). Osobní převzetí možné ve sportovní hale Gympra, V Chotejně 11, Praha-Hostivař nebo možno zaslat poštou - poštovné je v ceně. Do poznámky připište, prosím, požadovanou velikost trička.

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 47.50
    (CZK 1,200)
  • remaining 13 from 15
    Ranní kardio trénink s Adamem

    V ranních hodinách pořádně rozhýbeme naše tělo ve sportovní hale Gympra v Praze - Hostivaři. Konkrétní termín bude upřesněn mailem. Doba trvání tréninku je 1 hodina.

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 51.45
    (CZK 1,300)
  • remaining 6 from 15
    Kruhový trénink ve sportovní hale

    Hodinový kruhový trénink ve sportovní hale Gympra v Praze - Hostivaři. Naučíte se nové cviky na zpevnění a protažení těla a  trenérka Kristýna dohlédne na správné provedení. Konkrétní termín bude upřesněn mailem.

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 59.37
    (CZK 1,500)
  • remaining 7 from 10
    Táborák ve Zbečně

    Příjezd večer do Zbečna, posezení u táboráku, opékání buřtů. Přespání ve vlastním spacáku. Ranní otužování v Berounce (nepovinné). Buřty a snídaně zajištěny. Odjezd v dopoledních hodinách. Termín bude upřesněn mailem.

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 197.90
    (CZK 5,000)
  • sold 0
    Sponzor projektu Dotkni se přírody

    Stanete se naším sponzorem po dobu jednoho roku. Vaše sponzorství bude viditelné na našich webových stránkách.

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 593.71
    (CZK 15,000)
  • remaining 1 from 1
    Generální sponzor projektu Dotkni se přírody

    Stanete se naším sponzorem po dobu jednoho roku. Vaše sponzorství bude výrazně viditelné na našich webových stránkách.

    Reward delivery: not specified

    EUR 791.61
    (CZK 20,000)
  • Sold out!!
    Soukromá hodina akrobacie u Kristýny

    Chcete se naučit kotrmelec, stojku, salto, apod.?  Trénink Vám bude ušitý na míru dle Vaší fyzické kondice. Proběhne ve sportovní hale Gympra v Praze - Hostivaři, konkrétní termín bude dohodnut mailem. Doba trvání je 1 hodina.

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 98.95
    (CZK 2,500)