Podpořte vznik nových příběhů Žít lehce

Už tři roky běží projekt Žít lehce. Inspirativní dokumentární příběhy, které podporují lidi na cestě za svým snem. Žít blíž k přírodě a v souladu se sebou. Podpořte vznik dalších 15 inspirativních příběhů, které díky Vám můžou vzniknout ještě tento rok.

Author: Janek Sedlář

  • Pokračování příběhu Jožky a Šárky

  • Příběh vyléčení Michaely Verde

  • Příběh žití s nemocí Janka Šestáka

  • Příběh vyléčení Gabriely Tuatti

  • Pokračování příběhu Miry

  • Pokračování příběhu rodiny Karvašovic

  • Pokračování příběhu Romana

  • Příběh Ládi, který chová ovce a vyrábí sýry

  • Příběh Michiho, Věry a jejich lásce k ovčí vlně

  • Příběh Boba a Alenky, kteří chovají koně na samotě

  • Příběh Jany a Radima co odešli z Brna na samotu

EUR 12,113
pledged of EUR 9,872

122%

122% completed

256 contributors pledged

Film, Education

Růžďka, Zlínský kraj, Česko

All or nothing. Project finished on Apr 6, 2022 at 13:57.

Show all rewards

Jak vzniklo Žít lehce?

V roce 2019 jsme se vydali realizovat svůj sen. Žili jsme rok v karavanu, abychom našli náš prostor pro život, blíž k přírodě. Rok jsme cestovali po celé republice, navštěvovali lidi, kteří žijí tak, jak jsme si sami přáli žít a zároveň jsme hledali náš vysněný pozemek. Tyto návštěvy jsme natáčeli a vzniklo z toho prvních 10 příběhů, které od té doby vidělo tisíce lidí. Pak následovaly příběhy další a taky jsme o tom všem vydali knihu, ale o tom později...

​​​Náš karavan v průběhu naší cesty za snem

V roce 2020 jsme našli na Valašsku náš prostor pro život a od té doby na tomto místě tvoříme. Během této doby vzniklo dalších 7 inspirativních příběhů a na dalších se pracuje. Celkem jich tak nyní můžete vidět 17.

V roce 2021 jsme vydali knihu Žít lehce, kterou pokřtil Jaroslav Dušek. Vypráví celý náš příběh od začátku až do konce. Teda, konec to vlastně není :) Je to začátek.

Co je náš cíl?

Rádi bychom prostřednictvím této kampaně vybrali potřebnou částku k dokončení rozdělaných příběhů a také finance na vytvoření příběhů nových, které budou moct vzniknout právě díky vám.

Díky vaší podpoře tak vznikne toto:

Více informací si můžete přečíst ZDE.

Každý z těchto příběhů bude mít opět cca 30 min.

Proč potřebujeme vaši podporu?

Díky vaší podpoře se budu moct naplno věnovat dokončení všech příběhů, které mám v současnosti rozdělané. Vše díky vám dokončím v tomto roce 2022. Celkem tak díky vaší podpoře vznikne dalších 15 inspirativních půlhodinových příběhů. To je obrovské množství krásné práce.

Proto mi teď moc pomůže vaše podpora. Je to minimální částka, která mi umožní příběhy natočit. Není v tom čas, který strávím za počítačem při editaci a náklady na cestování. To bude můj vklad energie, který do toho rád vložím.

Pokud se nám podaří překročit částku 250 000 Kč pomůžete mi tak pokrýt část nákladů na čas strávený za počítačem. Většinou to bývá stejná doba, kterou jsem strávil natáčením. Přepočteno na peníze dalších cca 250 000 Kč.

Seznam původních příběhů

Zde je seznam příběhů, které už jsou natočené. Každý z nich má cca 30 minut. Na našem webu si můžete pustit ukázku každého hotového příběhu.

Ukázku všech původních příběhů můžete shlédnout ZDE.

Seznam NOVÝCH příběhů

Ty vzniknou díky Vám, po úspěšném dokončení tohoto projektu. V tomto VIDEU se dozvíte detaily jednotlivých příběhů.

POKRAČOVÁNÍ PŘÍBĚHŮ ŽÍT LEHCE

PŘÍBĚHY UZDRAVENÍ

NOVÉ PŘÍBĚHY ŽÍT LEHCE

Detaily našeho projektu

Natáčíme příběhy lidí, kteří žijí tak trochu jinak. Blíž k přírodě a v souladu se sebou. Když jsme se v roce 2019 vydávali hledat náš pozemek, neměli jsme kolem sebe nikoho, kdo by takto žil. Rozhodli jsme se tyto lidi najít, navštívit, inspirovat se a natočit jejich příběhy i pro ostatní lidi, kteří se chtějí vydat touto cestou.

Aktuálně jsem natočil celkem 17 dokumentárních příběhů na toto téma.

Hledání našeho prostoru bylo úspěšné a v roce 2020 jsme na Valašsku koupili starou usedlost, kde v současné době obnovujeme starý sad, zakládáme zahrádku a doděláváme malý domek na kolech. Teď na jaro se tam chystáme přesunout. Svou cestu sdílíme na našem Youtube kanále.

Souběžně s tím pokračuji v natáčení příběhů lidí, kteří mají podobnou cestu jako my. Odešli z města, aby žili blíž k přírodě. Náš projekt tak postupně dostává nové obrysy a vzniká tak něco, co jsme ani my sami na začátku netušili. Dostáváme zprávy od lidí, které naše cesta a příběhy, které jsme natočili, podporují k tomu, aby si dovolili jít za svým snem. Udělali důležité životní změny.

Přesah našeho projektu

Spojujeme lidi se stejnou touhou jako máme my, ve Společenství Žít lehce, kde se setkáváme on-line i osobně. Cílem je podpořit se navzájem na cestě za svým snem. Žít v souladu se sebou a krajinou.

Lidé, co přečetli naši knihu nebo viděli příběhy na našem webu, mohou prostřednictvím doprovázené poutě navštívit lidi z našich příběhů. Osobně se tak s nimi můžou setkat, zjistit, co jim v životě pomáhá a obohatit svou osobní cestu životem. Nové příběhy, které chystáme, budou také dalšími místy, které bude možno navštívit. Tím, že nás podpoříte, umožníte tak rozšíření možností setkávání a propojení dalších lidí se stejný nastavením. A třeba se i vy sami rozhodnete vydat na pouť.

Kdo jsme a proč to děláme?

Jsme čtyřčlenná rodinka Kvido, Jasmínka, Lucie a Janek. V roce 2019 jsme rozhodli jít si za svým snem, realizovat ho. Už nás nebavilo sedět doma v paneláku a představovat si, jak skvělé to bude, až najdeme náš vlastní hektarový pozemek, kde budeme fungovat v souladu s přírodou. Vystěhovali jsme se z pronájmu a nacpali se do karavanu, kde jsme měli opravdu jen to nejnutnější. Byla v tom jednoduchost a lehkost. Paráda. Tak jsme náš projekt pojmenovali Žít lehce. Šli jsme do neznáma, ale s jasným záměrem. Inspirovat sebe a ostatní pomocí příběhů lidí, kteří už mají svůj pozemek a hospodaří v souladu s přírodou. Více informací o nás najdeš na našem webu v sekci O nás.

odkaz na náš web
odkaz na náš FB
odkaz na náš Youtube

Kdo je Janek Sedlář?

Janek je fotograf, filmař a průvodce krajinou vtniřní a vnější. Je ambasadorem fototechniky Olympus. Přes deset let se zabývá převážně lesní fotografií. Jeho snímky díky dlouholeté spolupráci s renomovanou galerií Yellowkorner zdobí domácnosti lidí po celém světě. V současné době se aktivně věnuje dokumentární tvorbě. Pracuje na projektu Žít lehce, kde zachycuje příběhy lidí, kteří žijí blíž k přírodě. Ve své fotografické a filmové tvorbě se snaží zachytit duchovní esenci člověka, přírody a jejich vzájemné interakce.

Jankův web
Instagram

News

Aug 31, 2023 Příběhy Žít lehce dokončeny

Ahoj všem podporovatelům, tak je to konečně tady, nové příběhy Žít lehce jsou dokončeny, teda jsou všechny až na jeden, ale ten vyjde velmi brzy. V projektu jsem slíbil celkem 15 příběhů, 6 příběhů jsem už vydal a zbývalo dokončit 9. Dnešním dnem jsem dokončil 8 příběhů. Některé z příběhů, které…

More

Feb 13, 2023 Dárek ode mě za zpoždění příběhů

Ahoj všem podporovatelům Žít lehce, jak jste si určitě všimli, mám ZPOŽDĚNÍ s dodáním slíbených 15 příběhů. V následujích řádcích posílám vysvětlení, co že se děje, že příběhy nejsou dokončeny do slíbeného termínu 31.12. 2022. Díky Vám, jsem mohl příběhy dotočit a teď je dávám postupně dohromady. …

More

Comments

Choose reward for your contribution

  • sold 12
    Dobrý pocit

    Libí se mi co děláte. Chci vás podpořit a nic za to nechci. Stačí mi dobrý pocit.

    Pokud nás chceš podpořit větší částkou, tak můžeš, částku lze dobrovolně navýšit.

    Ať se ti žije lehce.
    Děkujeme.

    Reward delivery: not specified

    EUR 3.95
    (CZK 100)
  • sold 14
    Jeden příběh Žít lehce

    Získáš přístup k jednomu příběhu Žít lehce, dle tvého výběru.

    Můžeš vybírat ze 17 natočených příběhů ZDE, anebo si počkat, a vybrat si z nových příběhů, které dokončím po této kampani na Hithitu.

    Přístup k příběhům dorazí e-mailem.

    Pokud si vybereš původní příběhy, tak ti dorazí přístupy ihned po skončení kampaně. Pokud budeš chtít příběhy nové, tak ti dorazí mailem do cca půl roku po skončení tohoto projektu.

    Reward delivery: not specified

    EUR 4.74
    (CZK 120)
  • sold 28
    Tři příběhy

    Získáš přístup ke třem příběhům Žít lehce, dle tvého výběru.

    Můžeš vybírat ze 17 natočených příběhů ZDE, anebo si počkat, a vybrat si z nových příběhů, které dokončím po této kampani na Hithitu.

    Přístup k příběhům dorazí e-mailem.

    Pokud si vybereš původní příběhy, tak ti dorazí přístupy ihned po skončení kampaně. Pokud budeš chtít příběhy nové, tak ti dorazí mailem do cca půl roku po skončení tohoto projektu.

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 11.85
    (CZK 300)
  • sold 52
    Polovina příběhů

    Získáš přístup k polovině příběhů Žít lehce. Celkem tak zhlédneš 9 inspirativních příběhů dle tvého výběru. 

    Můžeš vybírat ze 17 natočených příběhů  ZDE, anebo si počkat, a vybrat si z nových příběhů, které dokončím po této kampani na Hithitu.

    Přístup k příběhům dorazí e-mailem.

    Pokud si vybereš původní příběhy, tak ti dorazí přístupy ihned po skončení kampaně. Pokud budeš chtít příběhy nové, tak ti dorazí mailem do cca půl roku po skončení tohoto projektu.

    Reward delivery: in a week after the Hithit project end

    EUR 19.74
    (CZK 500)
  • remaining 33 from 54
    Kniha Žít lehce a Sebepoznávací Karty

    Získáváte Knihu Žít lehce a jako bonus taky Sebepoznávací karty Janka Sedláře.

    Cena je včetně poštovného a balného. Karty jsou bonus navíc a normálně stojí 250 Kč.

    Pokud by jste chtěli zaslat více knih najednou, tak jednoduše znásobte částku 600Kč potřebným počtem knih. 

    Sebepoznávací karty jsou ke každé objednané knize.

     

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 23.69
    (CZK 600)
  • sold 12
    Všechny původní příběhy

    Získáš přístup ke všem natočeným příběhům Žít lehce. Celkem tak zhlédneš 17 inspirativních příběhů.

    Na jejich ukázky můžeš mrknout ZDE. Ano, to všechno uvidíš.

    Přístup k příběhům dorazí e-mailem ihned po skončení kampaně. 

    Reward delivery: in a week after the Hithit project end

    EUR 47.38
    (CZK 1,200)
  • sold 83
    Všechny nové příběhy

    Získáš přístup ke všem novým 15 příběhům Žít lehce, které dokončím po této kampani.

    Informace o těchto nových příbězích najdeš ZDE.

    Přístup k příběhům dorazí e-mailem do cca půl roku po skončení tohoto projektu.

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 47.38
    (CZK 1,200)
  • sold 17
    Všechny původní i nové příběhy

    Získáš přístup ke všem natočeným příběhům Žít lehce, a také ke všem novým.

    ZDE se můžeš mrknout na to, jak vypadá všech 17 natočených příběhů. A k tomu všemu ještě uvidíš 15 příběhů nových, které dokončím po této kampani.


    Přístup k příběhům dorazí e-mailem.

    Původní příběhy tak budeš moci sledovat ihned po skončení kampaně. Příběhy nové shlédneš do cca půl roku po skončení tohoto projektu.

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 94.77
    (CZK 2,400)
  • remaining 9 from 20
    4denní doprovázená pouť

    Vyrazíš na 4denní doprovázenou pouť a navštívíš lidi z našich příběhů. Není to jen pouhá procházka s batohem na zádech, ale obohacující duchovní práce.

    Téma putování se může změnit v závislosti na ročním období, kdy se pouť jde. Hlavní esence vnitřního a vnějšího poznávání zůstává.

    Cena nezahrnuje jídlo a ubytování.

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 157.95
    (CZK 4,000)
  • remaining 14 from 20
    7denní doprovázená pouť

    Vyrazíš na 7denní doprovázenou pouť a navštívíš lidi z našich příběhů. Není to jen pouhá procházka s batohem na zádech, ale obohacující a intenzivní duchovní práce.

    Téma putování se může změnit v závislosti na ročním období, kdy se pouť jde. Hlavní esence vnitřního a vnějšího poznávání zůstává.

    Cena nezahrnuje jídlo a ubytování.

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 315.89
    (CZK 8,000)
  • remaining 3 from 3
    15 knih a přednáška

    Na místo určení dovezeme podepsaných 15 knih a uděláme spolu besedu s povídáním. Délka našeho setkání bude cca 3 hodiny, ale určitě to nebudeme počítat a hlídat :). Počet osob vhodných pro přednášku a povídání cca 50.

    Vezmeme s sebou taky Jožku se Šárkou či někoho dalšího z našich příběhů.

    Cena nezahrnuje prostory, kde se setkáme a případné ubytování. Vše ostatní je v ceně.

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 592.30
    (CZK 15,000)
  • remaining 3 from 3
    Natočit příběh

    Máte zajímavý životní příběh, nebo projekt, který byste chtěli zaznamenat? Pak je tato odměna přímo pro Vás, a já se těším se na spolupráci.

    Očekávejte výslednou práci v podobném duchu jako Žít lehce. S citlivým přístupem k danému tématu, na kterém se domluvíme. 

    Orientační rozsah této odměny je cca 25 - 30 hodin mé práce.
     

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 987.17
    (CZK 25,000)
  • remaining 3 from 3
    Partner projektu Žít lehce

    Vaše logo bude součástí každého nového příběhu Žít lehce.

    Získáváte 5x přístupy ke všem 27 příběhům. Můžete je darovat svým blízkým.

    Získáváte 1x 7denní doprovázenou pouť. Takže můžete vyrazit na inspirativní cestu do svého nitra a taky se osobně potkat s lidmi z našich příběhů.

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 1,579.47
    (CZK 40,000)
  • remaining 1 from 1
    Putování pro vaši firmu

    Intenzivní a jedinečná teambuldingová akce pro vás a vaše zaměstnance, kteří touží po tom Žít lehce.

    Společně se vydáme na 4denní doprovzená pouť. Navštívíme lidi z našich příběhů a u toho budeme lehce vnitřně růst. Budete svítit jako baterky.

    Téma putování se může změnit v závislosti na ročním období, kdy se pouť jde. Hlavní esence vnitřního a vnějšího poznávání zůstává.

    Cena nezahrnuje jídlo a ubytování. Maximiální počet osob je 15.

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 2,961.50
    (CZK 75,000)
  • remaining 1 from 1
    Hlavní partner projektu Žít lehce

    Vaše logo bude součástí každého nového příběhu Žít lehce, a taky bude mít své čestné místo na našem webu.

    Získáváte 20x přístupy ke všem 27 příběhům. Můžete je darovat svým blízkým či zaměstnancům. 

    Získáváte 1x 7denní doprovázenou pouť. Takže můžete vyrazit na inspirativní cestu do svého nitra, a taky se osobně potkat s lidmi z našich příběhů.

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 3,948.67
    (CZK 100,000)