Darujme světla do škol

Světlo má přímý a dlouhodobý dopad na kvalitu vzdělání, pomáhá zlepšovat kognitivní výkon a vitalitu dětí. Přispíváte na založení nadace, jejíž cílem je vybavit všechny školy kvalitním světlem s plným spektrem jako má Slunce.

  • Graf složení našeho unikátního světelného spektra

  • Vitae žárovky v celé své kráse

  • Červené brýle s podpisem Hynka Medřického

  • Jednou z odměn je i tato unikátní lampa

  • Hynek Medřický, autor projektu

EUR 21,916
pledged of EUR 19,743

111%

111% completed

185 contributors pledged

Technology, Education

All or nothing. Project finished on Dec 5, 2021 at 11:24.

Show all rewards

Jmenuji se Hynek Medřický a už 30 let se věnuji světlu a kvalitnímu osvětlení. Posledních 10 let spolupracuji s předními vědci, lékaři a chronobiology a zkoumám vliv světla na cirkadiánní rytmus a zdraví nejen v noci, ale také ve dne. 

Pokud Vás o mé práci zajímá více, podívejte se dolů na konec článku, kde najdete odkazy s bližšími informacemi.

Ve firmě Spectrasol jsem společně s kolegy vymyslel a patentoval jedinečný LED světelný zdroj napodobující denní světlo Slunce, který nemá ve světě konkurenci a má příznivý vliv na zdraví člověka.

↑ Hynek Medřický, autor projektu

Abych podpořil aktivitu, výkon a vitalitu dětí ve školách, chci školy obdarovat pro-kognitivním světlem, což je světlo, které je vytvořeno na základě lidských biorytmů. Tím napomáhá zlepšení zdraví, vitality, subjektivní spokojenosti, fyzickému i kognitivnímu výkonu a vytrvalosti.

Spektrální průběh plnospektrální pro-kognitivní LED technologie Spectrasol, bílá křivka ukazuje spektrální průběh přirozeného světla od Slunce 5000 K

Spektrální průběh plnospektrální pro-kognitivní LED technologie Spectrasol, bílá křivka ukazuje spektrální průběh přirozeného světla od Slunce 5000 K ↑ 

Video o nás a pro-kognitivním světle

Cirkadiánní rytmus je 24hodinový cyklus, který stojí za fungováním našeho těla a říká nám, kdy spát a bdít. Je synchronizován jeho spektrálním složením slunečního záření s obsahem všech barev. To v průběhu dne i noci řídí v lidském těle časový systém a plynoucí biologické procesy, které kromě celkového zdraví ovlivňují bdělost a soustředění, výkonnost i paměť. Zároveň na nich stojí náš imunitní systém, který si má poradit se všemi viry, bakteriemi a patogeny. Proto je pro nás jeho správné fungování tak důležité.

Stejně jako Slunce během dne, tento světelný zdroj bohatě vyzařuje nejen červenou a hlubokou červenou (670 nm) část barevného spektra, díky čemuž světlo opravdu působí přirozeně, což je u LED zdrojů vzácné, ale také azurovou, která cirkadiánní rytmus ukotvuje a podporuje kognitivní výkon. Toto osvětlení prokazatelně pomáhá dětem ve školách k lepšímu soustředění, podporuje paměť a schopnost rychle zpracovat informace.

Mezinárodní studie ukazují, že denní světlo má na zdraví člověka velký vliv. Děti ve školách ale tráví většinu času v uzavřených místnostech, které jsou často vybaveny zářivkami nízké kvality. Toto nekvalitní osvětlení ve třídách omezuje u žáků výkon, zhoršuje emoční naladění a nepříznivě působí na celkové zdraví. A já to chci změnit

S týmem jsem instaloval světla do dvou experimentálních gymnázií a opakovaným testováním organizovaným ČVUT na středních školách jsme prokázali, že ti žáci, kteří mají dostatek denního světla jsou výrazně výkonnější a mají lepší známky než děti, které nemají dostatek denního světla během dne. 

Pro-kognitivní osvětlení se svým charakterem blíží světlu dennímu. To v praxi znamená, že při stejné osvětlenosti naše biologické hodiny získávají kvalitní signál, který ovlivňuje naše zdraví, schopnost soustředění a kognitivní výkon. Studenti, kteří byli vystaveni pro-kognitivnímu osvětlení se zlepšili ve svém meziročním prospěchu a výsledky v jejich kognitivních testech byly lepší. Osvětlení je pro studenty velmi příjemné, o čemž vypovídá i subjektivní hodnocení studentů. Studenti uvedli, že se cítili výrazně lépe v učebnách, kde osvětlení bylo instalováno.

Ukázka realizace ve školském zařízení ↑ 

Celou zprávu z výzkumu najdete na tomto odkazu. Můžete si také přečíst článek na téma Světlem pro zdraví z odborného časopisu TECNICALL od ČVUT.

Aby škola mohla požádat o darování našich světel, musí nejprve své žáky zařadit do testovacího programu, ve kterém budu hodnotit jejich kognitivní výkon. Po absolvování kognitivních testů bude škola zařazena do širšího výběru, ze kterých posléze budeme transparentně losovat, do které třídy světla daruji. Po darování bude vybraná třída pravidelně testována, abych viděl, jak se zlepšuje kognitivní výkon studentů. Zároveň budu také zkoumat subjektivní hodnocení pocitů dětí po instalaci světla. Mohou se hlásit školy a třídy jak z České Republiky, tak i ze Slovenska.

Abych podpořili kognitivní výkon a aktivitu dětí ve školách, chci prostřednictvím kampaně tady na Hithitu vybrat prostředky na založení nadace, která bude do škol instalovat světla s naší jedinečnou technologií. Nadace pomůže vytvořit zdravější prostředí ve třídách a z něj plynoucí lepší studijní výsledky žáků, kteří se v nich nacházejí. Protože děti ve školách jsou naše budoucnost.

Pomozte mi zlepšit budoucnost našich dětí!

Světlo s plnohodnotným spektrem je cenově nákladné, a ne každá škola si ho může dovolit. Proto Vás chci požádat o podporu při založení nadace, která bude toto osvětlení zdarma darovat školám.

Už vím, jaký pozitivní vliv má správné osvětlení na lidské zdraví a vitalitu, proto chci zlepšit budoucnost našich dětí.

Tým skvělých lidí ze Spectrasolu, s nimi vyvíjíme a vyrábíme pro-kognitivní svítidla.

↑ Tým skvělých lidí ze Spectrasolu, s nimi vyvíjíme a vyrábíme pro-kognitivní svítidla ↑ 

Abych mohl založit nadaci se všemi náležitostmi, potřebuji vybrat milník 500 000 . Tato částka pokryje náklady na založení nadace, všech právních dokumentů, nový web a ostatní potřebné náležitosti.

Ani já, ani moji spolupracovníci nemají z kampaně žádné finanční prostředky.

Co se stane po pokoření milníků, vidíte na obrázku výše. V co největší míře bych rád zapojit také Vás, nadšence a podporovatele, proto o dalším směřování nadace po vybrání 950 000 Kč tak rozhodnete Vy sami.

Tak pojďte společně s námi měnit budoucnost našich dětí správným osvětlením.

Z celého srdce Vám všem děkuji za podporu!

Krásný den a tmavou noc,

Hynek Medřický - autor projektu

News

Nov 29, 2021 První milník pokořen, pokračujeme dál!

První milník, díky kterému s týmem pokryjeme náklady na založení nadace pokořen. Jedním slovem - děkujeme! Je neuvěřitelné, jaké podpory se nám dostává a jsme za to neskutečně vděční. Tím to pro nás ale nekončí, ba naopak. Pro nás je to jasný signál, že pokračujeme dál!  Pojďte společně s námi v…

More

Comments

Choose reward for your contribution

  • sold 64
    Fandím vám a nic za to nechci

    Rádi byste přispěli dětem na Světla do škol, ale nemáte zájem o nic nazpět? Přispějte libovolnou částku (100 Kč +) a dopřejte si skvělý pocit z dobrého skutku. Moc děkujeme!

    Jako poděkování za vaši laskavost se vaše jméno objeví na virtuální Zdi hrdinů - v záložce na webu nadace + budete mít skvělý pocit z dobrého skutku.

    Reward delivery: not specified

    EUR 3.95
    (CZK 100)
  • remaining 34 from 50
    Červená nebo oranžová přelepovací fólie

    Přijďte si k nám do Artemide showroomu v Praze na Vinohradech (Sázavská 32, Praha 2) pro červenou nebo oranžovou fólii (15x30cm), která se používá k blokování modré a zelené složky světla. Ty totiž před spaním a v noci potlačují tvorbu melatoninu. Určitě máte doma různé signalizační světla a menší LCD displeje, které svítí bílým světlem (to se také skládá z modré a zelené spektrální složky) nebo svítí čistě modře či zeleně.

    Červená fólie blokuje modrou i zelenou složku  a je pro toto použití ideální (hodinové LCD displeje spotřebičů, kontrolky WiFi atd.). V závislosti na tom, jaké světlo daná kontrolka či displej vyzařuje, může červená fólie světlo zcela odblokovat a utlumit. Pokud je tedy nutné zachovat čitelnost displejů anebo vidět, zda daná kontrolka svítí, je lepší použít fólii oranžovou. 

    Jaká je odměna?
    Fólie na vyzvednutí v showroomu + vaše jméno se objeví na virtuální Zdi hrdinů - v záložce na webu nadace + budete mít skvělý pocit z dobrého skutku.

    ✔ Osobní odběr v showroomu Artemide.

    Reward delivery: in a week after the Hithit project end

    EUR 7.90
    (CZK 200)
  • remaining 31 from 50
    Červená nebo oranžová přelepovací fólie až domů

    Domů vám poštou zašleme červenou nebo oranžovou fólii (15x30cm), která se používá k blokování modré a zelené složky světla. Ty totiž před spaním a v noci potlačují tvorbu melatoninu. Určitě máte doma různé signalizační světla a menší LCD displeje, které svítí bílým světlem (to se také skládá z modré a zelené spektrální složky) nebo svítí čistě modře či zeleně.

    Červená fólie blokuje modrou i zelenou složku  a je pro toto použití ideální (hodinové LCD displeje spotřebičů, kontrolky WiFi atd.). V závislosti na tom, jaké světlo daná kontrolka či displej vyzařuje, může červená fólie světlo zcela odblokovat a utlumit. Pokud je tedy nutné zachovat čitelnost displejů anebo vidět, zda daná kontrolka svítí, je lepší použít fólii oranžovou. 

    Jaká je odměna?
    Fólie až domů + vaše jméno se objeví na virtuální Zdi hrdinů - v záložce na webu nadace + budete mít skvělý pocit z dobrého skutku.

    ✔ Doručení až domů.

    Reward delivery: on address, in a week after the Hithit project end

    EUR 15.79
    (CZK 400)
  • remaining 135 from 150
    Červená i oranžová přelepovací fólie až domů

    Domů vám poštou zašleme červenou i oranžovou fólii (15x30cm). Fólie slouží pro přelepení menších svítících nebo blikajících kontrolek v domácnosti (Wi-Fi router, spotřebiče atp.). Kontrolky totiž často vyzařují světlo s obsahem modré a zelené, které večer a v noci narušuje naše biorytmy a zpožďuje tvorbu hormonu melatoninu. Díky fóliím se vám bude v noci lépe spát, budete mít přes den více energie a lépe se soustředíte.

    Červená fólie blokuje modrou i zelenou složku  a je pro toto použití ideální (hodinové LCD displeje spotřebičů, kontrolky WiFi atd.). V závislosti na tom, jaké světlo daná kontrolka či displej vyzařuje, může červená fólie světlo zcela odblokovat a utlumit. Pokud je tedy nutné zachovat čitelnost displejů anebo vidět, zda daná kontrolka svítí, je lepší použít fólii oranžovou. 

    Jaká je odměna?
    Obě fólie až domů + vaše jméno se objeví na virtuální Zdi hrdinů - v záložce na webu nadace + budete mít skvělý pocit z dobrého skutku.

    ✔ Doručení až domů.

    Reward delivery: on address, in a week after the Hithit project end

    EUR 23.69
    (CZK 600)
  • remaining 84 from 110
    Červené brýle - filtr modrého světla až domů

    Poštou vám zašleme ochranné červené brýle, díky kterým se vám bude v noci lépe spát a přes den budete mít více energie. Brýle totiž nepropouštějí modré ani zelené světlo, které narušuje cirkadiánní rytmus člověka a způsobuje nespavost. Brýle mají univerzální velikost a nosí se 90 minut před spánkem, případně během probuzení nebo při práci v noci.

    Jaká je odměna?
    Červené brýle + vaše jméno se objeví na virtuální Zdi hrdinů - v záložce na webu nadace + budete mít skvělý pocit z dobrého skutku.

    ✔ Doručení až domů.

    Reward delivery: on address, in a week after the Hithit project end

    EUR 39.49
    (CZK 1,000)
  • remaining 45 from 50
    Červené brýle s podpisem Hynka Medřického až domů

    Poštou vám zašleme ochranné červené brýle s podpisem Hynka Medřického na nožičce. Díky brýlím se vám bude v noci lépe spát a přes den budete mít více energie, protože brýle nepropouštějí modré ani zelené světlo, které před spánkem a v noci narušuje cirkadiánní rytmus člověka a způsobuje nespavost. Velikost brýlí je univerzální.

    ✔ Doručení až domů.

    Jaká je odměna?
    Červené brýle s podpisem + vaše jméno se objeví na virtuální Zdi hrdinů - v záložce na webu nadace + budete mít skvělý pocit z dobrého skutku.

    Reward delivery: on address, in a week after the Hithit project end

    EUR 59.23
    (CZK 1,500)
  • remaining 38 from 60
    Vitae žárovka až domů

    Zdravé světlo zašleme přímo k vám domů! Vitae žárovka 3v1 oproti běžnému světlu prospívá spánku, uklidní vaši mysl a podpoří výkonnost během dne. Žárovka je totiž podobná slunečnímu svitu a je v souladu s vašimi přirozenými biorytmy. Má tři fáze, které přepínáte jako jinou běžnou žárovku. První fáze je oranžové světlo, které přirozeně podporuje tvorbu melatoninu. Nemá modrou ani zelenou spektrální složku, díky tomu můžete snáz usnout a až do rána klidně snít. Používá se 90 minut před spánkem. Druhá fáze je jasně bílá, díky které ožívají všechny barvy světa. To podporuje kognitivní funkce mozku, které pomáhají soustředění, pracovnímu nasazení, schopnosti rychleji reagovat, učit se a chápat. Třetí fází je teplé bílé světlo, které je ideální ke čtení a pro odpočinek i po náročnějším dnu. Snížený obsah modré a zelené složky napomáhá přípravě na oranžovou fázi před spaním.

    Životnost tohoto světla je minimálně 15 000 hodin.

    Jaká je odměna?
    Žárovka + vaše jméno se objeví na virtuální Zdi hrdinů - v záložce na webu nadace + budete mít skvělý pocit z dobrého skutku.

    ✔ Doručení až domů.

    Reward delivery: on address, in a week after the Hithit project end

    EUR 98.72
    (CZK 2,500)
  • remaining 58 from 60
    Vitae žárovka s osobním věnováním od Hynka až domů

    Zdravé světlo s věnováním od Hynka Medřického zašleme až k vám domů! Vitae žárovka 3v1 oproti běžnému, špatnému světlu prospívá spánku, uklidní vaši mysl a podpoří výkonnost během dne. Je totiž podobná slunečnímu svitu a je v souladu s vašimi přirozenými biorytmy. Žárovka má tři fáze, které přepínáte jako jinou běžnou žárovku. První fáze je oranžové světlo, které přirozeně podporuje tvorbu melatoninu. Nemá modrou ani zelenou spektrální složku. Díky tomu můžete snáz usnout a až do rána klidně snít. Používá se 90 minut před spánkem. Druhá fáze je jasně bílá, díky které ožívají všechny barvy světa. To podporuje kognitivní funkce mozku, které pomáhají soustředění, pracovnímu nasazení, schopnosti rychleji reagovat, učit se a chápat. Třetí fází je teplé bílé světlo, které je ideální ke čtení a pro odpočinek i po náročnějším dnu. Snížený obsah modré a zelené složky napomáhá přípravě na oranžovou fázi před spaním. Životnost  je min. 15 000 h.

    Jaká je odměna?
    Žárovka s věnováním + vaše jméno se objeví na virtuální Zdi hrdinů - v záložce na webu nadace + skvělý pocit z dobrého skutku.

    ✔ Doručení až domů.

    Reward delivery: on address, in a week after the Hithit project end

    EUR 118.46
    (CZK 3,000)
  • remaining 45 from 50
    Italská lampa Artemide Tolomeo Pinza s klipem až domů

    Komfortní italskou lampu Artemide Tolomeo Pinza s klipem využijete všude tam, kde je potřeba rychle přidat další zdroj světla. Vybavena je praktickou svorkou, kterou lze jednoduše připevnit na polici nebo desku stolu. Patříte mezi ty, kteří si večer před spaním rádi čtou? V takovém případě je ideální oranžové světlo Viate, které je schválně tlumené, neboť v noci potřebujeme nejen správné spektrum bez modré a zelené složky světla, ale také nízkou intenzitu.

    Balení neobsahuje zdroj. Výška lampy 23 cm, hloubka 18 cm.

    Jaká je odměna?
    Lampa + vaše jméno se objeví na virtuální Zdi hrdinů - v záložce na webu nadace + budete mít skvělý pocit z dobrého skutku.

    ✔ Doručení až domů.

    Reward delivery: on address, in a week after the Hithit project end

    EUR 138.20
    (CZK 3,500)
  • remaining 55 from 60
    Vitae žárovka s osobním věnováním + červené brýle s podpisem až domů

    Zdravé světlo + červené brýle zašleme až k vám domů! Vitae žárovka 3v1 oproti běžnému světlu prospívá spánku, uklidní vaší mysl a podpoří výkonnost během dne. Je totiž podobná slunečnímu svitu a je v souladu s přirozenými biorytmy. Má tři fáze. První fáze je oranžové světlo, které přirozeně podporuje tvorbu spánkového hormonu – melatoninu. Nemá modrou ani zelenou spektrální složku. Snadněji tak usnete a až do rána můžete klidně snít. Druhá fáze je jasně bílá. To podporuje kognitivní funkce mozku, které pomáhají pracovnímu nasazení. Třetí fází je teplé bílé světlo, které je ideální ke čtení a pro odpočinek i po náročnějším dnu.

    Díky brýlím se vám bude v noci lépe spát a přes den budete mít více energie, protože brýle nepropouštějí modré ani zelené světlo, které před spánkem a v noci narušuje cirkadiánní rytmus člověka a způsobuje nespavost. Velikost je univerzální.

    Jaká je odměna?
    Žárovka s věnováním + červené brýle s podpisem + vaše jméno se objeví na virtuální Zdi hrdinů - v záložce na webu nadace + budete mít skvělý pocit z dobrého skutku.


    ✔ Doručení až domů.

    Reward delivery: on address, in a week after the Hithit project end

    EUR 157.95
    (CZK 4,000)
  • remaining 19 from 20
    Prokognitivní panel Spectrasol až domů

    Máte zájem o stejný panel jako dostanou školy a rádi byste jej měli například ve vaší kanceláři? Není problém! S výběrem podle prostoru vám rádi poradíme. Díky skvělému spektru, které imituje denní světlo od slunce, získáte zdravé plnospektrální osvětlení všude tam, kde se potřebujete cítit dobře nebo být výkonní. Pro-kognitivní světlo z panelů Spectra prokazatelně podporuje zdraví, fyzickou i psychickou vitalitu a kognitivní funkce (kognitivní výkon a vytrvalost, koncentraci, pozornost, řečové funkce, rychlost myšlení, schopnost pochopení informací a zapamatování). Panely Spectra svítí okamžitě na plný výkon, jsou odolné častému spínání a májí dlouhou životnost a potlačený flicker efekt. Zároveň jsou navrženy tak, aby mohly jednoduše nahradit stávající světelná tělesa s běžnou elektroinstalací.

    Jaká je odměna?
    Spectrasol + vaše jméno se objeví na virtuální Zdi hrdinů - v záložce na webu nadace + budete mít skvělý pocit z dobrého skutku.

    ✔ Doručení až domů.

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 394.87
    (CZK 10,000)
  • remaining 20 from 20
    Panel Spectrasol + Lampa až domů

    Máte zájem o stejný panel jako dostanou školy a rádi byste jej měli například ve vaší kanceláři? Není problém!

    S výběrem podle prostoru vám rádi poradíme. Díky skvělému spektru, které imituje denní světlo od slunce, získáte zdravé plnospektrální osvětlení všude tam, kde se potřebujete cítit dobře nebo být výkonní. Pro-kognitivní světlo z panelů Spectra prokazatelně podporuje zdraví, fyzickou i psychickou vitalitu a kognitivní funkce (kognitivní výkon a vytrvalost, koncentraci, pozornost, řečové funkce, rychlost myšlení, schopnost pochopení informací a zapamatování). Panely Spectra svítí okamžitě na plný výkon, jsou odolné častému spínání a májí dlouhou životnost.

    Součástí je praktická italská lampa s klipem jako ochutnávka světelné hygieny. Lze připnout snad kamkoliv. Balení neobsahuje zdroj. Výška lampy 23 cm, hloubka 18 cm.

    Jaká je odměna?
    Spectrasol + lampa + vaše jméno se objeví na virtuální Zdi hrdinů - v záložce na webu nadace + budete mít skvělý pocit z dobrého skutku.

    ✔ Panel s lampou vám zašleme až domů.

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 592.30
    (CZK 15,000)
  • remaining 3 from 5
    Oběd s Hynkem Medřickým v Praze

    Chcete si zajít s Hynkem na oběd? Teď máte jedinečnou příležitost dát si s ním oběd a popovídat si o všem, co vás jen napadne. Můžete se také těšit na mini přednášku o světle. Napadlo vás, proč oběd, a ne třeba večeře? Je to jednoduché, Hynek totiž jí jen do 16:00.

    Jaká je odměna?
    Společný oběd + vaše jméno se objeví na virtuální Zdi hrdinů - v záložce na webu nadace + budete mít skvělý pocit z dobrého skutku.

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 1,184.60
    (CZK 30,000)
  • remaining 10 from 10
    Osobní konzultace s Hynkem Medřickým - ČR

    Nechte si poradit s osvětlením ve vaší firmě, či domácnosti kdekoliv v České republice. Hynek Medřický dorazí k vám domů, abyste společně prodiskutovali zdravé, a především kognitivní světlo, které by se správně mělo nacházet u vás doma, v kanceláři, nebo kdekoliv, kde budete chtít. Správné světlo nejen že vám pomůže k lepšímu spánku, ale také podporuje zdraví, fyzickou i psychickou vitalitu a kognitivní funkce (kognitivní výkon a vytrvalost, koncentraci, pozornost, řečové funkce, rychlost myšlení, schopnost pochopení informací a zapamatování).

    Jaká je odměna?
    Konzultace + vaše jméno se objeví na virtuální Zdi hrdinů - v záložce na webu nadace + budete mít skvělý pocit z dobrého skutku.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 1,382.03
    (CZK 35,000)
  • remaining 4 from 5
    Osobní konzultace s Hynkem Medřickým - SR

    Nechte si poradit s osvětlením ve vaší firmě, či domácnosti na Slovensku v okolí Bratislavy od Hynka Medřického. Hynek Medřický dorazí k vám domů, abyste společně prodiskutovali zdravé, a především kognitivní světlo, které by se správně mělo nacházet u vás doma, v kanceláří, nebo kdekoliv, kde budete chtít. Správné světlo nejen že vám pomůže k lepšímu spánku, ale také podporuje zdraví, fyzickou i psychickou vitalitu a kognitivní funkce (kognitivní výkon a vytrvalost, koncentraci, pozornost, řečové funkce, rychlost myšlení, schopnost pochopení informací a zapamatování).

    Jaká je odměna?
    Konzultace + vaše jméno se objeví na virtuální Zdi hrdinů - v záložce na webu nadace + budete mít skvělý pocit z dobrého skutku.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 1,579.47
    (CZK 40,000)
  • remaining 10 from 10
    Přednáška Hynka Medřického - ČR

    Rádi byste se toho mnohem více dozvěděli o správném osvětlení? Poslechněte si Hynka, vizionáře, badatele a ochránce přírody, který se zabývá světlem celý svůj život. Moc rád vám předá informace, které byste jinak hledali na internetu a v odborné literatuře velmi obtížně a dlouho. Věděli jste například, že světlo v noci nesnižuje nehodovost ani kriminalitu, jak dokazuje 13letá studie z 62 zastupitelstev Anglie a Walesu? Tyto zajímavosti a mnohem více se dozvíte na jeho přednášce, která je možná kdekoliv v České republice pro 5 až 50 lidí.

    Jaká je odměna?
    Přednáška + vaše jméno se objeví na virtuální Zdi hrdinů - v záložce na webu nadace + budete mít skvělý pocit z dobrého skutku.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 1,776.90
    (CZK 45,000)
  • remaining 5 from 5
    Přednáška Hynka Medřického - SR

    Rádi byste se toho mnohem více dozvěděli o správném osvětlení? Poslechněte si Hynka, vizionáře, badatele a ochránce přírody, který se zabývá světlem celý svůj život. Moc rád vám předá informace, které byste jinak hledali na internetu a v odborné literatuře velmi obtížně a dlouho. Věděli jste například, že světlo v noci nesnižuje nehodovost ani kriminalitu, jak dokazuje 13letá studie z 62 zastupitelstev Anglie a Walesu? Tyto zajímavosti a mnohem více se dozvíte na jeho přednášce, která je možná na Slovensku poblíž Bratislavy pro 5 až 50 lidí.

    Jaká je odměna?
    Přednáška + vaše jméno se objeví na virtuální Zdi hrdinů - v záložce na webu nadace + budete mít skvělý pocit z dobrého skutku.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 1,974.33
    (CZK 50,000)
  • remaining 3 from 5
    Chci být hrdým partnerem nadace Světla do škol

    Vaše jméno, případně jméno vaší společnosti se objeví na našich sociálních sítích a  stránkách. Díky tomu budou mít fanoušci přehled, kdo je největší podporovatel budoucnosti našich dětí.

    Jaká je odměna?
    Těšit se můžete také na osobní setkání s Hynkem Medřickým i jeho přednášku o světle.
    Hrdý partner + vaše jméno se objeví na virtuální Zdi hrdinů - v záložce na webu nadace + budete mít skvělý pocit z dobrého skutku.

    Reward delivery: not specified

    EUR 3,948.67
    (CZK 100,000)