Je to Kampa(ň): Skautský institut v Rybárně

Chceme, aby se Rybářský domek na Kampě otevřel veřejnosti. Aby se stal živou dílnou, kde se dají zkoušet nové věci a zažívat radost z tvorby v duchu skautského “Učím se tím, že to dělám”. Už zase jsme na prahu nového dobrodružství. Buďte u toho s námi!

  • Pohled na Rybárnu z parku Kampa

  • Takhle vypadá Michnovský letohrádek od Vltavy

  • Tahle lampa bude legendární!

  • Věříme, že tohle už nepřijde...

  • Tady to ožije! A co teprve přilehlá náplavka...

  • Mezi odměnami najdeš i balíček na tohle vyrábění

  • Tohle všechno potřebuješ na funkční fotoaparát

  • Podle návodu to zvládne každý!

  • Bomba do koupele je s naším návodem taky hračka

  • Oba vstupy hlídají lvi

  • Těmito dveřmi spojíme park Kampa s břehem Vltavy

EUR 36,513
pledged of EUR 33,643

108%

108% completed

844 contributors pledged

Community, Education

Praha, Hlavní město Praha, Česko

All or nothing. Project finished on Aug 7, 2021 at 18:00.

Show all rewards

Jsme Skautský institut a každodenně se snažíme propojit potřeby současné společnosti se zkušeností skautského hnutí. Víme, že se v současném rozvoji technologií přesouvá značná část tvořivosti do virtuálního prostoru, zároveň ale věříme, že se nemá vytratit dovednost a pocit toho, že člověk dokáže něco vytvořit vlastníma rukama. V duchu skautského principu Učím se tím, že to dělám, o tom nechceme jenom mluvit, ale začít to dělat.

Otvíráme SI v Rybárně

Ve spolupráci s dalšími partnery a s podporou radnice Prahy 1 chceme otevřít místo pro setkávání a tvoření, které bude přístupné každý den. Místo, kde se potkávají lidé, kteří něco umí, s lidmi, kteří se chtějí něco naučit. Místo, kde můžeš zažívat dobrý pocit z toho, že jsi svýma vlastníma rukama něco vytvořil. Chceme ukázat, že každý člověk je ve své podstatě tvůrčí bytost, společně překonávat strach a ostych z toho, že nám něco nejde, že něco neumíme.

Materiál, barvy, hlína, kámen. Papír a pero.

Nářadí, nástroje, stroje. Duše a tvořivost.

Dílny, ateliéry, nahrávací studio.

Galerie, kino, klubovna, prostor.

3D tiskárny, šicí stroje, sítotisk.

Kurzy, přednášky, debaty, koncerty, výstavy, divadlo.

Co je Rybářský domek?

Věříme, že tohle všechno a mnoho dalšího bude smysluplnou náplní nádherného Michnovského letohrádku, historického objektu v srdci Prahy a Kampy. Dům na břehu Vltavy, po léta přezdívaný Rybářský domeček nebo také Rybárna, nese stopy renesance, baroka, klasicismu. Pokud je vám povědomý, nic se nedivte: znáte ho zřejmě z filmu Jak utopit dr. Mráčka aneb Konec vodníků v Čechách coby domov pražské vodnické rodiny.

Pro koho to bude?

Kampa představuje mimo jiné přirozený průsečík občansky aktivních obyvatel a spolkové činnosti Malé strany, potažmo Prahy 1. V okolí ostrova sídlí řada spolků s různorodou činností. Chceme být dobrými sousedy a zapojit se do místního dění. Místním obyvatelům chceme nabídnout zázemí, program a prostor pro setkávání.

Programy, dílny a workshopy SI v Rybárně budou ale otevřené všem zájemcům, lidem všech věkových kategorií, z blízka i z daleka. Někteří si na Kampě možná najdou nový koníček, jiní životní směřování. Rádi bychom, aby si návštěvníci tohoto místa rozšířili své dovednosti, znalosti a zjistili, jak některé věci vlastně vznikají.

Rybárna může sloužit i jako zázemí pro činnost skautských a jakýchkoli jiných oddílů mládeže. V dopoledních hodinách bychom k nám na různé programy rádi pozvali základní a střední školy nebo seniory.

Na co vybíráme?

Rybárna je už několik let prázdná. Jsou to tři patra, deset místností. V naší představě má každá z nich svoji specifickou atmosféru a funkci a tedy i odpovídající vybavení. Peníze jsou pro nás především forma energie a pro crowdfunding jsme se rozhodli především proto, abychom mohli dveře Rybárny otevřít co nejdřív a během provozu, sousedských setkání, výstav, přednášek a koncertů otevírat jednu dílnu za druhou.

1.NP

2.NP

Kdo na tom bude konkrétně makat?

Hlavní tým, který bude mít na starost vybavení interiéru, rozjed programu a celého prostoru, tvoří trojice mimořádně tvořivých mladých lidí se spoustou zkušeností s akcemi ve veřejných prostorech. Bára Mrázová - skautskou přezdívkou Wáška - se roky pohybuje mezi Café na Půl cesty, dejvickou Klubovnou a Skautským institutem na Staromáku, kde produkčně zajišťovala stovky veřejných akcí. Vojta Kordovský je nadějný student UMPRUM, který je mimo jiné autorem kompletního interiérového řešení kavárny v SI na Staromáku, kterou kromě toho několik let i provozně řídí. A Ondra Horák, který se roky pohybuje v kulturním prostředí jako novinář a publicista, naskakuje do týmu Skautského institutu jako hlavní dramaturg programů. Kromě této trojice se do projektu vrháme s kreativní energií a kapacitou celého týmu Skautského institutu!

Proč do toho jdeme my?

Úplně všechno o nás najdete na webu skautskyinstitut.cz. Tedy třeba to, že pečujeme o paměť skautského hnutí. Snažíme se přenést to nejlepší ze skautské výchovy do škol. Zabýváme se budoucností nejen české krajiny. A v neposlední řadě se snažíme inspirovat mladé lidi k tomu, aby se nebáli přebírat aktivní roli ve společnosti. Týmy Skautského institutu oživují veřejný prostor v celé řadě měst ČR (Brno, Plzeň, Olomouc, Kolín a další, nejnověji třeba i Litomyšl a Havlíčkův Brod). 

S trochou nadsázky lze říct, že příběh znovuotevření Rybárny se začal psát na konci roku 2015, kdy se Skautskému institutu podařilo vyjednat výpůjčku prvních dvou místností v jiném prázdném domě - na adrese Staroměstské náměstí 4/1. Za šest let se projekt pořádně rozšířil. Máme za sebou přes 1500 akcí pro veřejnost, dříve zavřený prostor se stal každodenně živou součástí Starého Města. 

Víme, že Kampa je v centru Prahy naprosto výjimečné místo, které je už nyní mimořádně živé. Je pro nás velkou ctí, že se můžeme stát součástí tohoto sousedství a jeho příběhu a věříme, že do něj můžeme vnést i něco nového.

News

Jul 12, 2021 Kampa(ň) chytla druhý dech

Do naší Kampa(n)ě zasáhly dvě nečekané události. Krátce po jejím spuštění přestalo na HitHitu fungovat placení kartami, poté Česko zasáhlo tornádo a my jsme naši pomoc a sbírky směřovali na Jižní Moravu. V tu chvíli jsme se rozhodli náš projekt na HitHitu pozastavit. I přes všechny nesnáze jste ná…

More

Comments

Choose reward for your contribution

  • sold 122
    SI dušička Rybárny

    Každá dobrá věc vyžaduje, aby se potkali lidé s dobrou duší. Pokud nechceš řešit žádné odměny a prostě nám pomoct, budeme velmi vděční, rádi tě pak pozveme na kafe a kus řeči. Buď dobrou duší Rybárny.

    Reward delivery: not specified

    EUR 7.92
    (CZK 200)
  • sold 65
    Vystopuj SI vodníka

    Připravíme stopovací hru na Kampě a v jejím okolí. Kdo dojde až do cíle, dostane dostane památeční kartičku. Ideální odpoledne pro rodiny s dětmi, skauty a vlastně všechny. Tvojí odměnou bude káva nebo čaj. 

    Reward delivery: not specified

    EUR 11.87
    (CZK 300)
  • sold 97
    SI kaprňák, nebuď lín

    Kabrňák může být velký kapr, ale také šikula nebo kutil. V rámci naší Kampa(n)ě necháme vyrobit omezený počet rybiček s nápisem SI KAPRŇÁK na čepeli. Nebuď lín a objednej si tuhle unikátní rybičku, jinde ji už neseženeš. S takovou se v našich dílnách neztratíš.
    Pokud si nebudeš moct vyzvednout odměnu přímo u nás na Kampě, napiš nám do poznámky svou adresu.

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 15.83
    (CZK 400)
  • sold 38
    SI na fotce

    Buď s námi u toho až to začne! Jakmile se nám podaří prostory Rybárny zabydlet, uspořádáme slavnost, na tu tě pozveme a společně se na ní  vyfotíme. Společná fotka ze slavnostního otevření bude viset v Rybárně, pokud budeš chtít svoji vlastní, můžeš si ji později na Kampě vyzvednout.

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 19.79
    (CZK 500)
  • sold 77
    Předplať SI výtvarnou dílnu

    Předplať si deset hodin v libovolné dílně, kterou v Rybárně otevřeme. Plánujeme výtvarnou, rukodělnou a audiovizuální, každá poskytne spoustu prostoru k seberealizaci. Navštívit dílnu budeš moct pokaždé, když se v ní nebude dít žádný workshop, pomocí rezervace. Až bude Rybárna otevřena, obsazenost dílen pak zjistíš na našich stránkách. Předplacené hodiny si budeš moct rozdělit libovolně. 

    + pozvem tě na slavnostní otevření a společnou fotku

    Reward delivery: not specified

    EUR 19.79
    (CZK 500)
  • sold 37
    Plecháček na duši

    Vodníci uchovávali duše v porcelánových hrnečcích... A takový pěkný poctivý hrneček, plecháček, ten se hodí i dnes na leccos jiného. Pojď nám trochu pomoct a my ti jeden takový opatříme a v naší dílně si ho můžeš vyzdobit. Tvůj motiv pak na plecháček vypálíme v peci. Hrnek si můžeš vzít domů, nebo si ho nechat u nás, což zaručí instantní štamgastství.
    Pokud si nebudeš moct vyzvednout odměnu přímo u nás na Kampě, napiš nám do poznámky svou adresu.

    + pozvem tě na slavnostní otevření a společnou fotku

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 31.66
    (CZK 800)
  • sold 80
    SI náš

    Šátek Skautského institutu je pro nás důležitý symbol a pokud ho někomu dáme, dáváme tím najevo naši vděčnost za dobře odvedenou práci nebo za velkou podporu. Obojího si moc vážíme a obojí je potřeba k tomu, aby Rybárna mohla otevřít.
    Pokud si nebudeš moct vyzvednout balíček přímo u nás na Kampě, napiš nám do poznámky svou adresu.

    + pozvem tě na slavnostní otevření a společnou fotku

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 35.62
    (CZK 900)
  • sold 1
    Ušij SI látkovou taštičku

    Rybárna bude hlavně o tom, něco si vyzkoušet, vyrobit, tvořit. A než to tam pořádně vybavíme, nabízíme možnost pustit se do toho i doma. Co takhle zkusit SI vyrobit vkusný módní doplněk? Připravíme ti vyráběcí balíček s látkou, knoflíky, gumičkami a návodem, jak z toho vyrobit stylovou taštičku s knoflíkem. Ten si pak budeš moct vyzvednout ve Skautském institutu v Rybárně a odnést domů a nebo budeš mít možnost si taštičku přímo ušít na místě. 
    Pokud si nebudeš moct vyzvednout balíček přímo u nás na Kampě, napiš nám do poznámky svou adresu.

    + pozvem tě na slavnostní otevření a společnou fotku

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 35.62
    (CZK 900)
  • sold 40
    SI duše Rybárny

    Každá dobrá věc vyžaduje, aby se potkali lidé s dobrou duší. Pokud nechceš řešit žádné odměny a prostě nám pomoct, budeme velmi vděční, rádi tě pak pozveme na kafe a kus řeči. Navíc od nás dostaneš jednu poukázku na hlavní jídlo s nápojem, kterou si budeš moct vyzvednout u nás na Kampě.  Buď dobrou duší Rybárny.

    + pozvem tě na slavnostní otevření a společnou fotku
     

    Reward delivery: not specified

    EUR 39.58
    (CZK 1,000)
  • sold 7
    Vyrob SI šumivou bombu do koupele

    Otevřít Rybárnu na Kampě, to je bezesporu bomba. Bomba je taky kvalitně se vykoupat. A největší bomba je kvalitně se vykoupat s vlastnoručně vyrobenou šumivou bombou. Podpoř rozjezd Rybárny a kup si balíček s kvalitními éterickými oleji, koupelovou solí a dalšími ingrediencemi a návodem, na výrobu kvalitní šumivé bomby do koupele!
    Pokud si nebudeš moct vyzvednout balíček přímo u nás na Kampě, napiš nám do poznámky svou adresu.

    + pozvem tě na slavnostní otevření a společnou fotku

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 39.58
    (CZK 1,000)
  • sold 3
    Vyšij SI plátěnku s vlastním designem

    Plátěné tašky jsou nejen v módě, ale při dlouhodobém používání jsou i šetrné k životnímu prostředí. A jakou jinou bude člověk používat dlouho než tu, ke které má citový vztah, protože si ji sám vyšil? Nabízíme balíček s plátěnkou, kruhem na vyšívání, bavlnkami na vyšívání, několika šablonami, jehlami a návodem, jak z toho vyrobit tu svou jedinečnou plátěnou tašku.
    Pokud si nebudeš moct vyzvednout balíček přímo u nás na Kampě, napiš nám do poznámky svou adresu.

    + pozvem tě na slavnostní otevření a společnou fotku

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 39.58
    (CZK 1,000)
  • remaining 7 from 20
    Přijď vyšívat. Radikálně!

    Kundy Crew samy sebe popisují jako „čtveřici cynických děvčat, které ukradly svým matkám poslední zábavu a začaly vyšívat.” A že je s nimi zábavy požehnaně. Slovenský kvartet kombinuje tradiční řemeslné postupy a motivy s feminismem, antifašismem, vegetariánstvím a dalšími tématy dnešní doby, to vše s notnou dávkou ostrého humoru. Sarkastická hesla s sebou, jehly a nitě zajistíme.

    + pozvem tě na slavnostní otevření a společnou fotku

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 39.58
    (CZK 1,000)
  • sold 4
    Ušij SI ekologické pytlíky na nákup

    Skoncuj jednou provždy s kolotočem plastových sáčků! Pořiď si úhledný balíček s látkami, tkaninami, gumičkami, včelím voskem a návodem, jak z toho všeho vyrobit ekologické pytlíky na každodenní nákupy. Lobby plastových pytlíků ti nepoděkuje, ale my vrchovatě. Nejen proto, že pomůžeš rozjezdu Rybárny.
    Pokud si nebudeš moct vyzvednout balíček přímo u nás na Kampě, napiš nám do poznámky svou adresu.

    + pozvem tě na slavnostní otevření a společnou fotku

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 43.54
    (CZK 1,100)
  • sold 79
    Pořid SI židli

    Pokud chceš v Rybárně zanechat svoji stopu už při rozjezdu, přispěj nám na židli. Společně na ni vypálíme tvoje jméno nebo přezdívku, bude sloužit ostatním, ale když se stavíš, určitě ji tu najdeš.

    + pozvem tě na slavnostní otevření a společnou fotku

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 47.50
    (CZK 1,200)
  • sold 5
    Svaž SI designové sešity

    Rád/a si píšeš poznámky, skicuješ, maluješ postaru pěkně na papír? Kup si balíček s různými druhy papíru, knihařskou nití, jehlou, gumou a návodem, jak z toho všechno udělat dva luxusní sešity.
    Pokud si nebudeš moct vyzvednout balíček přímo u nás na Kampě, napiš nám do poznámky svou adresu.

    + pozvem tě na slavnostní otevření a společnou fotku

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 47.50
    (CZK 1,200)
  • sold 12
    KamPiknik zlehka

    Zažijte piknik v krásném parku hned před Rybárnou. Stačí jen přijít, my vám půjčíme deku a naplněný piknikový koš. Verze KamPiknik zlehka bude obsahovat 4 limonády Zonky, 4 kusů koláčů, hummus, zeleninu, příbor a ubrousky.

    + pozvem tě na slavnostní otevření a společnou fotku

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 51.45
    (CZK 1,300)
  • sold 4
    Svaž SI deník

    Pokud je ti blízké zapisovat si své vzpomínky a nápady, pokud máš doma sbírku svých starých deníků a zápisníků, tohle je přesně pro tebe. Představ si, že mezi nimi bude jeden, který si sám/sama vyrobíš! V tomhle balíčku dostaneš papíry různých gramáží, lepenku, předsádku, knihařskou nit, jehlu, lepido, kapitálky, látku a návod, jak z toho vyrobit bytelný deník.
    Pokud si nebudeš moct vyzvednout balíček přímo u nás na Kampě, napiš nám do poznámky svou adresu.

    + pozvem tě na slavnostní otevření a společnou fotku

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 55.41
    (CZK 1,400)
  • sold 8
    Vyrob SI foťák

    Ucházející fotoaparát má dnes už každá brambora ve tvaru mobilního telefonu. Není ale od věci si připomenout, jak tenhle technologický zázrak funguje. Sáhni si na základy optiky a vyrob si vlastní foťák z krabičky od sirek! Kromě samotné krabičky v našem vývojářském balíčku najdeš elektrikářskou pásku, černý lihový fix, film, špendlík, izolepu, odlamovací nůž, pravítko, tužku a návod, jak z toho všeho vyrobit funkční miniaturní foťák. Něco jako MacGyver, jen ve skutečnosti.
    Pokud si nebudeš moct vyzvednout balíček přímo u nás na Kampě, napiš nám do poznámky svou adresu.

    + pozvem tě na slavnostní otevření a společnou fotku

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 59.37
    (CZK 1,500)
  • sold 15
    KamPiknik pořádně

    Zažijte piknik v krásném parku hned před Rybárnou. Stačí jen přijít, my vám půjčíme deku a naplněný piknikový koš. Verze KamPiknik pořádně bude obsahovat 4 limonády Zonky, 4 kusy koláčů, 4 sandwitche, nakrájenou zeleninu a ovoce, příbor a ubrousky.

    + pozvem tě na slavnostní otevření a společnou fotku

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 63.33
    (CZK 1,600)
  • remaining 6 from 12
    Osvoj SI stand-up

    Brzkému rozjezdu Rybárny fandí také herec, moderátor, komik a pedagog DAMU Tomáš Měcháček. Jeho skeče můžete znát z pořadu Na stojáka, hraje v televizních seriálech, moderoval pořady Můžeme dál?, Vylomeniny, To se ví a další. Na podporu Rybárny vypisuje půldenní kurz zkoumající pomezí stand-up, klauna a divadla. Tohle vypadá na výuku smíchem.

    + pozvem tě na slavnostní otevření a společnou fotku

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 71.24
    (CZK 1,800)
  • sold 9
    KamPiknik alko

    Zažijte piknik v krásném parku hned před Rybárnou. Stačí jen přijít, my vám půjčíme deku a naplněný piknikový koš. Verze KamPiknik alko bude obsahovat 4 piva/ láhev vína, 4 wrapy, 4 kusy dortů, nakrájenou zeleninu a ovoce, příbor a ubrousky.

    + pozvem tě na slavnostní otevření a společnou fotku

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 75.20
    (CZK 1,900)
  • remaining 15 from 30
    Jdi si ze SI do SI se ředitelem SI

    Ředitel Skautského institutu Šípek tě provede královskou cestou ze SI na Staromáku přes Karlův most až do SI v Rybárně. Cestou ti povypráví o zajímavých sochách a polozapomenutých příbězích spojených s Karlovým mostem. Procházka končí na Kampě s pivem a volným povídáním.

    + pozvem tě na slavnostní otevření a společnou fotku

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 79.16
    (CZK 2,000)
  • remaining 2 from 10
    Vyrob SI mlžnou komoru s Janem Lukačevičem

    Jan Lukačevič je nejmladší člen týmu Akademie věd a také dlouholetý fanoušek Skautského institutu, čehož si moc vážíme. Jsme moc rádi, že si Honza mezi vývojem technologii pro zkoumání existence elektrických výbojů v prachových bouřích na povrchu Marsu najde čas na menší pokus v Rybárně na Kampě. Víš, jak se dá vyrobit takzvaná Wilsonova mlžná komora, která umožňuje pozorovat dráhy elektricky nabitých částic? Nevíš? Tak se to s ním u nás dozvíš.

    + pozvem tě na slavnostní otevření a společnou fotku

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 98.95
    (CZK 2,500)
  • sold 11
    SI duch Rybárny

    Každá dobrá věc vyžaduje, aby se potkali lidé s dobrou duší. Pokud nechceš řešit žádné odměny a prostě nám pomoct, budeme velmi vděční, rádi tě pak pozveme na kafe a kus řeči. Navíc od nás dostaneš poukázku na dvě hlavní jídla s nápojem a dezertem. Buď dobrou duší Rybárny.

    + pozvem tě na slavnostní otevření a společnou fotku

    Reward delivery: not specified

    EUR 197.90
    (CZK 5,000)
  • sold 10
    Patron Rybárny

    Staň se patronem/patronkou Rybárny a my si tě budeme hýčkat. Pozveme tě na slavnostní večeři při svíčkách za účasti mnoha zajímavých osobností a také na všechny velké akce spojené s Rybárnou i s celým Skautským institutem.

    + pozvem tě na slavnostní otevření a společnou fotku

    Reward delivery: not specified

    EUR 593.71
    (CZK 15,000)
  • remaining 3 from 3
    Vysaď SI révu

    Chtěli bychom, aby začátek velkého dobrodružství jménem SI v Rybárně byl symbolicky spojen s vysazením tří kmenů vinné révy ve spolupráci s Prahou 1 a dalšími partnery přímo u Rybářského domku. Tyto tři kmeny mají symbolizovat tři principy, o které se opírá skautská výchova: odpovědnost k sobě, odpovědnost ke společnosti a odpovědnost k hodnotám, které člověka přesahují. Staň se patronem jednoho z těchto vinných kmenů a zapiš se do historie našeho působení na Kampě opravdu hluboko. Těšíme se, jak budeme společně sledovat, jak to všechno roste.

    + pozvem tě na slavnostní otevření a společnou fotku

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 2,770.63
    (CZK 70,000)
  • Sold out!!
    Procházka okolí Kampy s Jankem Rubešem

    Janek Rubeš je znalec nejrůznějších známých i zapomenutých zákoutí Prahy. Svými videi na kanálech Honest Guide a Kluci z Prahy je představuje návštěvníkům i obyvatelům našeho hlavního města.
    Projde se s tebou po těch místech, která má rád v okolí Kampy, a jak ho známe, tak pravděpodobně skončíte na kafi (nebo spíš pivu) u nás v Rybárně.

    + pozvem tě na slavnostní otevření a společnou fotku

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 39.58
    (CZK 1,000)
  • Sold out!!
    Procházka okolí Kampy s Jankem Rubešem

    Janek Rubeš je znalec nejrůznějších známých i zapomenutých zákoutí Prahy. Svými videi na kanálech Honest Guide a Kluci z Prahy je představuje návštěvníkům i obyvatelům našeho hlavního města. 
    Projde se s tebou po těch místech, která má rád v okolí Kampy, a jak ho známe, tak pravděpodobně skončíte na kafi (nebo spíš pivu) u nás v Rybárně. 

    + pozvem tě na slavnostní otevření a společnou fotku

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 39.58
    (CZK 1,000)
  • Sold out!!
    Procházka okolí Kampy s Jankem Rubešem

    Janek Rubeš je znalec nejrůznějších známých i zapomenutých zákoutí Prahy. Svými videi na kanálech Honest Guide a Kluci z Prahy je představuje návštěvníkům i obyvatelům našeho hlavního města. 
    Projde se s tebou po těch místech, která má rád v okolí Kampy, a jak ho známe, tak pravděpodobně skončíte na kafi (nebo spíš pivu) u nás v Rybárně. 

    + pozvem tě na slavnostní otevření a společnou fotku

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 39.58
    (CZK 1,000)
  • Sold out!!
    Osvoj SI řeč

    Je ti rozumět? Cítíš se dobře, když máš mluvit nahlas nebo přednést text? Hlas i řeč jsou tvojí vizitkou, mluvením projevuješ svou osobnost. Herečka a dabingová režisérka Eva Spoustová připravila půldenní workshop, během nějž osvětlí souvislosti mezi tělem, dechem, hlasem a artikulací. Budeš se věnovat výslovnosti hlásek, českému přízvuku i práci s různorodým textem. „Pokud se informace dozvídáme od člověka s kvalitním projevem a výslovností, je snazší mu uvěřit,” říká Eva Spoustová, která na DAMU vyučuje jevištní řeč.

    + pozvem tě na slavnostní otevření a společnou fotku

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 59.37
    (CZK 1,500)
  • Sold out!!
    S Bagym do Sněmovny

    Honza Farský má skautskou přezdívku Bagy, je bývalý starosta Semil a v současnosti poslanec. Provede tě Poslaneckou sněmovnou, ukáže ti její zajímavá zákoutí a bude ti vyprávět o jejím fungování. Podle nálady bude možné zaplout do Rybárny a pokračovat nad pivem či vínem.

    + pozvem tě na slavnostní otevření a společnou fotku

    Reward delivery: not specified

    EUR 79.16
    (CZK 2,000)
  • Sold out!!
    S Bagym do Sněmovny

    Honza Farský má skautskou přezdívku Bagy, je bývalý starosta Semil a v současnosti poslanec. Provede tě Poslaneckou sněmovnou, ukáže ti její zajímavá zákoutí a bude ti vyprávět o jejím fungování. Podle nálady bude možné zaplout do Rybárny a pokračovat nad pivem či vínem. 

    + pozvem tě na slavnostní otevření a společnou fotku

    Reward delivery: not specified

    EUR 79.16
    (CZK 2,000)
  • Sold out!!
    Sada nářadí z bytu Jaroslava Foglara

    Kampa(ň) jde do finále a my přidáváme velkou specialitu! Foglar měl ke Kampě vřelý vztah, jeho 2. oddíl měl poblíž Rybárny jeden čas dokonce klubovnu, také sem rád chodíval psát. Ve své tvorbě i vedení skautů pak vždy akcentoval princip učím se tím, že to dělám. I proto doufáme, že by se mu koncept Rybárny coby otevřených dílen líbil. Skautská nadace Jaroslava Foglara podpořila brzké otevření Rybárny a věnovala nám sadu nářadí ze spisovatelova bytu a přihodila reprint prvního Zápisníku 13 bobříku s praktickými nápady na volný čas. A to všechno teď může být tvoje za rovné jedno procento cílové částky. Děkujeme.
    Sada kladiva, kleští, metru a hřebíků bude buď k vyzvednutí v Rybárně, nebo nám do poznámky napiš doručovací adresu.


    + pozvem tě na slavnostní otevření a společnou fotku

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 336.43
    (CZK 8,500)
  • Sold out!!
    Zažij tvorbu Romana Týce

    Roman Týc, skautskou přezdívkou Kořen, je umělec, člen skupiny Ztohoven, performer a člověk, který rozhodně umí překvapit. Momentálně pracuje na novém a zatím tajném konceptu. Prozradit můžeme jen to, že s ním strávíte 2 až 3 hodiny času spolutvořením a povídáním. Jeden z výtvorů si pak zarámovaný odneseš domů.

    + pozvem tě na slavnostní otevření a společnou fotku

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 395.80
    (CZK 10,000)