Studentský film s Judit Bárdos, který překazil covid

Krátký film studentů FAMU skrze příběh mladé sochařky vypráví o vyrovnání se svou minulostí. Ve studentském snímku se objeví Judit Bárdos, Robert Jakab, Ági Gubik, nebo Dušan Vitázek. Natáčení překazil covid, a tak studenti žádají o pomoc.

Author: Studenti z FAMU

  • Fotografie z prvního natáčecího bloku

  • Fotografie z prvního natáčecího bloku

  • Kameraman Miloslav Pecháček

  • Herec Dušan Vitázek

  • Fotografie z prvního natáčecího bloku

  • Herečka Judit Bárdos

  • Fotografie z prvního natáčecího bloku

  • Fotografie z prvního natáčecího bloku

  • Fotografie z prvního natáčecího bloku

  • Kameraman Miloslav Pecháček

  • Kameraman Miloslav Pecháček

  • Herečka Judit Bárdos a sochař Jáchym Šimek

  • Herečka Judit Bárdos

  • Herečka Judit Bárdos

  • Herečka Judit Bárdos

  • Nedokončená socha Krista, hlavní rekvizita filmu

  • Herečka Judit Bárdos

EUR 4,185
pledged of EUR 3,364

124%

124% completed

35 contributors pledged

Film

Rozhraní, Pardubický kraj, Česko

All or nothing. Project finished on Jul 7, 2021 at 12:28.

Show all rewards

Staň se partnerem studentského filmu s Judit Bárdos v hlavní roli

Jsme studenti různých filmových oborů. Studujeme kameru, režii, zvukovou tvorbu, scenáristiku, střih, produkci a různé další filmové i nefilmové obory a společně na Moravě tvoříme krátký film. Film o komplexech z dětství, návratu domů, hledání vztahu k rodičům a vyrovnání se s minulostí. Pracovní název filmu je zatím "Flavia", nebo "Otcovy ruce". Finální název však zatím nemáme, takže kdyby vás něco trefného napadlo, tak určitě uvítáme jakékoliv nápady :)

Natáčení překazil covid

Na přípravě studentského filmu, který je zároveň absolventským filmem Michala Kováče z Katedry režie FAMU pracuje štáb studentů už téměř rok a půl. Bohužel tato nešťastná doba přípravy komplikovala a natáčení se muselo celkem dvakrát odložit. Letos na jaře však konečně začala svítat naděje a na konci dubna se začalo točit. Dlouho připravovaných 10 natáčecích dní na moravském venkově se konečně začalo stávat realitou. Na natáčení jsme dodržovali hygienická opatření, nosili respirátory a každý člen štábu byl několikrát testovaný na koronavirus a to jak před natáčením, tak přímo na natáčení. Netrvalo to však dlouho a po třetím natáčecím dni přišla i přes všechny opatření a provedené testy velmi špatná zpráva. Jeden člen štábu, který s námi byl první dva dny je pozitivní. Po pozitivním konfirmačním PCR testu jsme tak natáčení hned zastavili a absolvovali karanténu. Díky hygienickým opatřením a určitě i notné dávce štěstí se nikdo jiný ze štábu nenakazil, natáčení se však i tak překládá na jiný termín.

Co je náš cíl?

Náš cíl je jednoduchý, dotočit film. I přesto, že všichni studenti pracují na filmu zadarmo, jsou s filmem spjaty velké náklady. Od pronájmu drahé filmové, zvukové a osvětlovací techniky, přes ubytování a stravu pro štáb, nebo například nákladů na dopravu až po rekvizity a pronájmy lokací. 

Film je částečně financovaný z FAMU, podporu máme také od Pardubického kraje, ale ani tyto finance nezvládnou zcela pokrýt náklady. S odsunem natáčení na jiný termín jsou navíc spjaty další dodatečné náklady, a proto vás moc prosíme o pomoc. Vybrané peníze půjdou dodatečné náklady spojené s odložením natáčení. Především tedy ubytování štábu, náklady s opětovným pronájmem filmové a osvětlovací techniky, náklady spojené s dopravou a další provozní náklady.

Příběh mladé sochařky

Krátký film režiséra Michala Kováče sleduje příběh mladé ženy, která se po smrti svého otce vrací do rodné dědiny, aby prodala dům. Po otci zdědila také sochařské povolání. Místní farář ženu prosí, aby po svém otci dokončila sochu pro místní farnost. Ta nakonec souhlasí a modelem jí stojí místní opilec, který jí připomíná zesnulého otce. Pro sochařku tak začíná proces modelování a vyrovnávání se se svou minulostí. Sochařku ve filmu ztvárňuje herečka Judit Bárdos, opilce pak slovenský herec Robert Jakab. Ve vedlejší roli se představí maďarská herečka Ági Gubíková a brněnský herec slovenského původu Dušan Vitázek.

Na filmu pracuje téměř 40 studentů z FAMU a jiných uměleckých škol

Na filmu se podílí kromě dvou desítek studentů FAMU také studenti jiných uměleckých škol z Česka. Mladí filmaři na filmu pracují společně se studenty z JAMU, AVU, nebo také Univerzity Tomáše Bati, či Masarykovy univerzity v Brně. Spolu s nimi tvoří film také filmoví profesionálové z Česka i Slovenska. 

Moc děkujeme za podporu!


Režie: Michal Kunes Kováč

Kamera: Miloslav Pecháček

Scénář: Michal Kunes Kováč & Věra Starečková

Zvuk: Anna Žihlová

Produkce: Vojtěch Kába

Střih: Vojtěch Kunc

Scénografie: Anežka Straková

Sochař: Jáchym Šimek

Asistenti produkce: Štěpán Kopečný, Hana Šormová, Petra Hlaváčková, Adam Lyčka, Veronika Kostková, Kateřina Černá

Pomocný režisér: Jan Rajmont

Asistenti režie: Siarhei Samusevich, Nikola Minářová

Asistenti kamery: Ondřej Kudrna, Adrian Novotný, Jenda Planička, Radim Tomek, Petr Šíma

Steadicam operator: Jan Adam Sion

Placový zvukař: Ivo Repčík

Mikrofonisti: Daniel Valášek, Peter Balog

Grip: Shubranshu Chaudhary

Hlavní osvětlovač: Josef Jančovič

Osvětlovači: Vojtěch Konečný, Filip Alex

Kostýmní výtvarnice: Ellen Pávková

Asistenti výpravy a kostýmů: Kateřina Kábová, Štěpán Odstrčil

Make-up: Barbora Goldfingerová

... a další

Producenti: Akademie múzických umění v Praze & NOX media s.r.o.

Comments

Choose reward for your contribution

  • sold 7
    Dobrý pocit

    Dobrý pocit z pomoci mladým filmařům. Mít dobrý pocit a ještě pomoci hezkému projektu, to není k zahození, co myslíte? Částku lze v dalším kroku libovolně navýšit.

    Reward delivery: in a week after the Hithit project end

    EUR 3.96
    (CZK 100)
  • sold 7
    Poděkování v titulcích filmu

    Chceš být zvěčněn na velkém plátně? Za tvůj příspěvek ti poděkujeme v titulcích filmu a už navždy bude v něm budeš zvěčněn!

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 9.90
    (CZK 250)
  • sold 5
    Pohlednice filmu

    Pošleme ti pohlednici s vizuálem filmu. Na zadní straně budeš mít osobní poděkování od tvůrců a navíc tvé jméno zvěčníme v titulcích. Pohlednici ti pošleme poštou až k tobě do schránky. 

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 13.85
    (CZK 350)
  • sold 9
    Podepsaný scénář

    Dostaneš od nás vytištěný literární scénář, který bude podepsaný tvůrci. A k tomu tvé jméno zvěčníme v titulcích filmu. Scénář ti zašleme poštou a nebo se domluvíme na osobním předání v Praze nebo v Brně.

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 19.79
    (CZK 500)
  • sold 1
    Plakát podepsaný tvůrci

    Pošleme ti plakát podepsaný tvůrci, který si budeš moci dát na stěnu. K tomu od nás dostaneš i pohlednici filmu a tvé jméno bude navždy vryto do titulků! Zašleme buď poštou, nebo se domluvíme na osobním předání v Praze nebo v Brně.

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 33.64
    (CZK 850)
  • sold 3
    2 lístky na premiéru

    Budeme ti držet dva fleky na premiéře filmu, která bude přímo v Rozhraní, kde se natáčelo. A pokud nám to rozpočet dovolí, tak zorganizujeme premiéru také v Praze. Dopředu ti o ní dáme vědět a budeš si moci vybrat, jestli dorazíš na  premiéru do Rozhraní, nebo do Prahy. Navíc ještě bude tvé jméno zvěčněno v titulcích filmu.

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 49.48
    (CZK 1,250)
  • sold 1
    Miniatura sochy

    Dostaneš od nás miniaturu sochy, která je ústředním motivem filmu! Soška bude mít na výšku zhruba 25cm a budeš si moct vybrat materiál, ze kterého ti sošku necháme odlít. K tomu tě čeká poděkování v titulcích a dva lístky na premiéru, tam ti sošku předáme osobně. Případně ji pošleme poštou, nebo osobně předáme v Praze nebo v Brně. 

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 257.27
    (CZK 6,500)
  • remaining 10 from 10
    Partner filmu

    Se svoji firmou se můžeš stát partnerem filmu. Do titulků a na plakát ti dáme logo a budeš u nás mít veškerý servis. Dostaneš 5 lístků na premiéru, plakát, literární scénář a miniaturu sošky k tomu. 

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 593.71
    (CZK 15,000)
  • remaining 4 from 5
    Hlavní partner filmu

    Jako hlavního partnera tě budeme uvádět na všech materiálech a tvá loga budou v titulcích i na plakátu filmu. Dostaneš od nás také 10 lístků na premiéru, podepsaný plakát a miniaturu sošky. 

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 989.51
    (CZK 25,000)
  • sold 0
    Socha v životní velikosti

    Hlavní rekvizita celého filmu. Socha v životní velikosti, která může zdobit tvůj domov, nebo kancelář. Necháme ti ji odlít profesionálním sochařem a doručíme, kam budeš chtít. A k tomu dodáme dva lístky na premiéru a samozřejmě i poděkování v titulcích.

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 3,166.44
    (CZK 80,000)
  • Sold out!!
    Generální partner filmu

    Jakožto generální partner filmu od nás dostaneš vše, co jen půjde. Logo tvé firmy bude na předním místě v titulcích filmu i na plakátě, dostaneš od nás 3 podepsané plakáty a literární scénář, miniaturu sošky a 15 lístků na premiéru. Moc rádi tě také uvítáme na place, aby ses podíval, jak film vzniká a určitě se můžeme domluvit na projekci filmu přímo u tebe ve firmě spojenou s debatou s tvůrci.

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 1,979.02
    (CZK 50,000)