Zahrádka před kavárnu Kafetu

Od roku 2019 dělá kavárna Kafeta Roudnici příjemnějším místem s domácími zákusky a výbornou kávou, ale jako jediná kavárna ve městě nemá zahrádku. Mysleli jsme si, že se bez ní obejdeme, ale kvůli neustálému zavírání vnitřních prostor by byla potřeba.

  • Natalí, majitelka Káťa, Ála, Terka

  • Natalí a Niky

  • Niky

  • Natalí

  • majitelka Káťa

  • Terka

  • Ukázka mojí výroby - dortík k narození miminka

  • Náš nejoblíbenější a nejprodávanější drink

  • Ukázka naší výroby - dortík k narozeninám

  • Každé roční období máme kavárnu patřičně laděnou

  • A takový kafčo si budete moc dát na zahrádce

  • Prosecco s citronovým sorbetem na osvěžení

  • Tartaletky s lískáčema a domácím karamelem

  • oblíbené Pavlovy

  • majitelka Káťa a ukázka její výroby

EUR 11,076
pledged of EUR 11,058

100%

100% completed

70 contributors pledged

Community, Food

Roudnice nad Labem, Ústecký kraj, Česko

All or nothing. Project finished on Jul 29, 2021 at 12:30.

Show all rewards

Jak to začalo?

Před dvěma lety jsem si našla nelukrativní prostor dole u řeky města Roudnice nad Labem. Podniky se tam často střídaly a každý mi říkal, že jsem blázen a že se do něčeho takového nemá cenu pouštět. Ale já to dokázala. Dva roky uběhly - z toho jeden rok covidový a denně se setkáváme s dotazy zákazníků, jestli a kdy, bude mít Kafeta venku před kavárnou zahrádku, aby si mohly svou oblíbenou kávu a dortík mé výroby vychutnat na sluníčku. V této době je to ale finančně náročné a tak jsem se rozhodla zkusit štěstí zde a skromně doufám, že se mi to podaří a udělám Kafetu místem s moderním venkovním posezením, kde si zákazníci vychutnají ranní kávu, odpoledne dortík a večer zakončí proseccem. 

Co je náš cíl?

Náš cíl je vybrat patřičnou částku na realizaci krásné zahrádky, která by sestávala z dvou parkovacích míst před kavárnou a obohatila by Roudnici. Momentálně máme místo zahrádky před vchodem jednu lavičku, ale našim cílem je postavit moderní zahrádku s osmnácti místy k sezení.

Detaily

 Kafetu jsem si otevírala 1.4.2019 na ne moc oblíbeném místě a každý mě od toho zrazoval, ale i přesto jsem otevřela a vybudovala velmi oblíbenou a kvalitní kavárnu, na kterou mám dva úvěry. Úvěry se hezky splácí a s provozem ani v této době nemáme žádný velký problém. Avšak všechny ostatní kavárny ve městě zahrádky mají, a i v této době, kdy se prostory neustále zavírají, bychom předzahrádku velmi potřebovali. Tím, že před kavárnou není moc prostoru, budeme mít k dispozici pouze prostor o dvou parkovacích místech, jak na délku, tak na šířku. To vychází na 10 metrů na délku a na šířku 2,5 m, takže bychom na zahrádku dali cca 8 stolků po 2 místech. Při propočtech to bohužel není možné, aby se investice z tak malého prostoru v brzké době vrátila a úvěr bych už nedostala. Proto bych potřebovala využít Hithit a oslovit zákazníky o pomoc.

... a ještě něco navíc

Po celou dobu fungování Kafety se snažíme o maximálně osobní přístup. Proto jsme i odměny za přispění koncipovali tak, abychom vyhověli přáním našich skvělých zákazníků, ale také bychom si přáli, aby skrze Hithit zaujala Kafeta nové zákazníky a my jim mohli poskytnout odměny za to, že nás malým finančním příspěvkem podpořili.

Kdo jsem?

Kavárnu vedu já, Katka Obleserová.

Mamka jedný úžasný holky, majitelka, šéfová a snažím se být i kamarádkama s holkama, co v kavárně pracují. V žádném případě nejsem vystudovaná cukrářka ani pekařka, dělám prostě jen to, co mě baví, a to je pečení zákusků a starání se o zákazníky. K výrobě nepoužívám žádné chemické přídavky, používám jen základní suroviny a peču jako doma. Šlehačka je šlehačka, máslo je máslo - žádná rostlinná náhražka. Peču tak, jak bych si zákusek chtěla dát v jiné kavárně a k tomu vedu i své holky. Obsluhuj tak, jako bys chtěla být obsluhovaná v jiné kavárně a usmívej se tak, jako bys chtěla, aby se na tebe usmívali ostatní! :)  

Jako první jsem do Roudnice přinesla nápad LOW CARB dortíků, RAW dortíků a makronek. Ve vitríně máme přes 30 druhů zákusků a snažíme se skrz domácí dortíky vybudovat svou klientelu. Ráno otevíráme v sedm, každý den jsou pro zákazníky přichystané čerstvé croissanty, obložené chlebíky s avokádem, či šunkou a samozřejmě vajíčka, třeba sázené s fazolkami a klobáskami. Přes den si u zákazníci mohou vybrat z dvou výběrových káv a večer zakončit se skleničkou růžového ginu s tonicem, chorizem, olivami a uzenými mandlemi. 

Moje parta hic, co vás bude na zahrádce obsluhovat

V kavárně se mnou pracuje Terezka (mnozí z vás ji znají díky zářivým modrým vlasům a upřímnému úsměvu. Nikdy se nemračí a splní každé přání - a jak napsal v jedné recenzi náš zákazník: "Pozor, ukradne Vám srdce!").

Dále mi pomáhají holčiny, které při práci studují a kavárnu mají jako brigádu. Je to moje dcera Natálka (vysoká hnědovláska, která nikoho nenechá odejít s prázdným žaludkem a vítá v kavárně všechny pejsky s otevřenou náručí).

Pak je tu Nikča (vysoká hnědovláska, poctivá, která pro kavárnu dýchá a stará se o její vizuální stránku - hlavně o výlohu :) a stále ji vyšperkovává svým estetickým umem),

Šárka (blondýnka, se kterou se člověk nikdy nenudí a hodně zasměje),

Barča (která dá kavárnu vždycky do pucu a je srdečná a ve všech vidí dobro),

Ája (která u nás dospěla a vždy pomůže, když hoří),

a až budeme mít zahrádku a otevře se kavárna uvnitř, tak vás rády přivítají i další nové tváře. 

Proč to děláme?

Úplně jednoduše: Chtěli bychom se zviditelnit, zákazníkům dopřát posezení na čerstvém vzduchu a na sluníčku, chceme poskytnout oživení ulice a nalákat více zákazníků.  

Proč jsme se přihlásili na Hithit a co bychom udělali s vybranou finanční částkou?

Na Hithit jsme přišli zkusit štěstí. Přijde nám to jako skvělá příležitost pro všechny, které zaujalo to, co děláme a třeba k nám i chodí a jsou s našimi službami spokojení. 

Veškerou vybranou částku bychom investovali do stavby zahrádky. Takže by se koupila železná základna, která vyrovná terén mezi silnicí a chodníkem, na ni položíme dřevo-plastovou podlahu, aby se nemusela každý rok udržovat. (To by se levnější dřevěná musela). Přidělame zábradlí na míru, necháme vyrobit pohodlné sezení, stolky a koupíme markýzu, aby na zákazníky nepršelo, a nebo koupíme jen slunečníky, jak zbydou koruny. Vše je to do koruny spočítané a vyšlo nám to přesně na 280 000 Kč.

Chci vás podpořit. Jak?

Podpořit nás může úplně každý, kdo by chtěl udělat dobrý skutek, podpořit nás, líbí se mu, co děláme, chtěl by ve své oblíbené kavárně sedět na zahrádce a chtěl by udělat Roudnici lepším místem s kavárnou u řeky a zahrádkou.

Budeme rádi upřímně za jakoukoli korunu, a i za základní odměnu za 100 Kč vás budeme na rukou nosit!

Comments

Choose reward for your contribution

  • sold 10
    Za úsměv

    Pomoz nám. Jen tak. Za úsměv. Snažíme se usmívat pořád, ale díky koupi této odměny ukážeme při úsměvu ještě zuby! Budete mít veselejší den a my taky.

     
    • U odměn nás můžete podpořit jakoukoli částkou (buď zákládní, nebo se po rozkliknutí odměna může libovolně navýšit a my budeme díky Vám zase o krok blíže Kafeta zahrádce.
     
    • Na odměnu a na úsměv se lze podívat osobně v kavárně.

    Děkujeme za každou kačku!

     

    Reward delivery: in a week after the Hithit project end

    EUR 3.95
    (CZK 100)
  • sold 6
    Za selfíčko

    Za zakoupení odměny si můžete vybrat kohokoli kdykoli z naší crew a udělat si hezkou fotku a hodit ji třeba na Instagram, nebo si ji nalepit doma na zeď místo plakátu Pamely Anderson a George Clooneyho. 
     
    • Odměnu si lze vyzvednout a vyblejsknout osobně v kavárně

    Děkujeme za každou kačku!

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 7.90
    (CZK 200)
  • sold 10
    Za kafčo

    Za tuto odměnu získáte kafčo dle vašeho výběru, s krásným latté art a úsměvem. To vše od vámi vybrané baristky.  
    • Odměnu si lze vyzvednout a vypít osobně v kavárně.

    Děkujeme za každou kačku!

    Reward delivery: in a week after the Hithit project end

    EUR 9.87
    (CZK 250)
  • sold 15
    Voucher na 200 Kč

    Majitel této odměny v kavárně obdrží voucher na 200 Kč a může si za to koupit cokoliv a na zahrádce to cokoliv zbaštit a vypít, nebo voucher darovat a udělá tak double dobrý skutek a všichni budou štastní :)

    Reward delivery: in a week after the Hithit project end

    EUR 9.87
    (CZK 250)
  • sold 8
    Za zákusek

    Za tuto odměnu si můžete z vitríny vybrat jakýkoli jeden zákusek.
    S láskou upečený, svědomitě nandaný a s úsměvem přinesený. A ještě přidáme pár indícií z čeho je vyrobený.

     
    • Odměnu si lze vyzvednout a spapat osobně v kavárně.

    Děkujeme za každou kačku!

    Reward delivery: in a week after the Hithit project end

    EUR 11.85
    (CZK 300)
  • sold 3
    Za drink

    Vámi vybraná slečna vám připraví drink dle vašeho výběru a chuti, hezky ho načinčáme, navoníme, nazdobíme, dáme brčko, hodně ledu a předáme s úsměvem. (A možná si dáme taky s vámi).
    • Odměnu si lze vyzvednout a vypít a opít se osobně v kavárně, jen nám prosím do doplňkové poznámky při platbě napište, kým si přejete, aby byl drink připraven, ať víme. 

    Děkujeme za každou kačku!
     

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 23.70
    (CZK 600)
  • sold 4
    Děkovný dopis

    Některé z nás jsou skutečně talentované a vy si tak zakoupením této odměny necháte napsat děkovný dopis od kterékoli baristky chcete.


    Něco krásného vám k tomu namalujeme a ukážeme vám, jak moc nám na vás záleží a jak jsme rádi , že jste nám pomohli.
    • Na dopis nalepíme známku a odešleme na Vámi přiloženou adresu, kterou zvolíte při placení. Jen nám prosím ještě připište, kým si přejete, aby byl děkovný dopis napsán, ať víme a stihneme se přihlásit se na kurz kaligrafie.

    Děkujeme za každou kačku!

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 39.49
    (CZK 1,000)
  • sold 5
    Zeď díků

    Při zakoupení této odměny Vás zapíšeme na zeď  díků v kavárně jako hrdé přispěvatele a všichni kdo přijdou budou viděť, že jste dobří!


    Všichni na světě uvidí, že jste nám pomohli a jak velké a dobré srdce máte. Napíšeme Vaše jméno barevnou pastelkou a namalujeme k tomu smajlíka dle vašeho výběru.


    Děkujeme za každou kačku!

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 47.39
    (CZK 1,200)
  • sold 0
    Óda pro radost

    Baristka dle vašeho výběru Vám složí ódu na radost, která bude pravdivá a krásná jako Vy! Stačí nám říct pár indicií o Vás a my Vám od srdce složíme poklonu za váš dobrý skutek.


    Po zakoupení odměny budeme ve dne a v noci a v práci a doma a ve škole vymýšlet a vymýšlet, jen nám dejte prosím chvilku, aby byla óda co nejvíc cool.​​
    • Odměnu si lze vyzvednout a vyslechnout osobně v kavárně, jen nám prosím do doplňkové poznámky napiště, kým si přejete, aby byla óda složena, ať víme. 

    Děkujeme za každou kačku!
     

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 78.99
    (CZK 2,000)
  • sold 0
    Na kafe s baristkou

    Za tuto supr odměnu si můžete zakoupit čas strávený s baristkou, která je vám nejvíce sympatická. Dát si s ní kafčo a poklábosit o nesmrtelnosti chrousta, nebo probrat, na jaký seriál zrovna koukáte, jakou hudbu posloucháte, co jste měli včera k večeři, nebo jaká je Vaše nejoblíbenější kavárna.
    • Odměnu si lze vyzvednout a provést osobně v kavárně, jen nám prosím do dopňkové poznámky při placení napište, s kým si přejete kafčo vypít, ať víme. (A nejlépe také znamení horoskopu, ať víme ještě víc).

    Děkujeme za každou kačku!
     

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 98.74
    (CZK 2,500)
  • sold 0
    Na drink s baristkou

    Za tuto odměnu můžete s vámi vybranou baristkou hodit řeč u drinku dle vašeho výběru. Připraví Vám móc dobrý drink, hodně silný a s dešníčkem a hodně ledu a ingrediencí, vychutnáte si ho spolu a bude to fajn! 
    • Odměnu si lze vyzvednout a provést osobně v kavárně, jen nám prosím do  doplňkové poznámky při platbě napište s kým si přejete drink vypít, ať víme. (A nejlépe také znamení horoskopu, ať víme ještě víc).

    Děkujeme za každou kačku!
     

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 138.23
    (CZK 3,500)
  • remaining 8 from 10
    VIP raňajky na nové zahrádce pro dva

    Na slavnostní otevření zahrádky, na kterou jste se rozhodli přispět (a za to moc děkujeme!) vám poskytneme VIP snídani dle vašeho výběru. Napucneme vám břicho slaným, sladkým, alko, nealko, sneseme vám modré z nebe a budete si užívat spolu s námi úžasný pocit zahrádky.
    • Odměnu si lze vyzvednout a vychutnat osobně v kavárně na zahrádce

    Děkujeme za každou kačku!

    Reward delivery: in a week after the Hithit project end

    EUR 157.98
    (CZK 4,000)
  • sold 0
    Za dort

    Paní majitelka Vám upeče dort o průměru 25cm dle vašeho výběru. Peče fakt dobře, tak se nebojte, že by Vám nechutnalo. A jestli to bude pro holku, nebo pro kluka, narozeninový, nebo jen ke kafi -  to nám je jedno, umíme kromě zdobení z marcipánu skoro vše.
    • Odměnu si lze vyzvednout  osobně v kavárně.
    • Jestli máte narozky až za rok, nevadí. Odměna a dort na Vás rádi počkají.

    Děkujeme za každou kačku!

    Reward delivery: not specified

    EUR 197.47
    (CZK 5,000)
  • sold 0
    Naučení Latté art

    Tato milá odměna vám poskytne základní skills k ušlehání bezkonkureční pěny a vytvoření srdíčka do kafíčka a můžete machrovat. (A třeba se stanete i naším baristou!)
    • Odměnu si lze vyzvednout a latté art se naučit osobně v kavárně.
    • Kurz bude trvat tak dlouho, dokud vás to bude bavit. Je to Vaše odměna za Váš dobrý skutek a my se  rádi podřídíme. 

    Děkujeme za každou kačku!

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 276.46
    (CZK 7,000)
  • sold 1
    Tajný recept

    Za tuto spešl odměnu si můžete říct o jeden tajný recept na dortík, který vám nejvíce chutná a majitelka Káťa vám ho u kávy prozradí. Dostanete ručně napsaný recept, seznam surovin, popis, jak se zákusek peče a velké povzbuzení na to, aby se Vám to vše povedlo. 
    • Odměnu si lze vyzvednout osobně v kavárně. 

    Děkujeme za každou kačku!

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 355.45
    (CZK 9,000)
  • sold 2
    Procházka s vašim psem a baristkou

    Za tuto odměnu s vámi vybraná baristka půjde na procházku se psem. Buď ho máte, nebo si ho půjčíte, protože my ho nemáme. Ale psy máme  mooc rády a procházky taky a tak to bude fajn. Uděláme si kafe do velkého kelímku, vezmeme si pohodlný boty, vlasy do culíku a můžeme vyrazit. Třeba na Říp. 
    • Odměnu ve formě baristky si lze vyzvednout osobně v kavárně, jen nám prosím do  doplňkové poznámky při platbě napište, s kým byste si přáli  jít na procházku jít, ať víme. (A nejlépe také znamení horoskopu, ať víme ještě víc).

    Děkujeme za každou kačku!

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 394.94
    (CZK 10,000)
  • sold 0
    Fotka a pokec s Jaromírem Blažkem

    Máte rádi fotbal? A Spartu? My jsme sice holky a sportu moc nerozumíme, ale brankářská legenda Jarda Blažek jo. A my vám za zakoupení této odměny poskytneme společnou fotku a krátký pokec u kafča přímo s Jardou.


    Jarda je náš kámoš a rád nás podpoří, tak využijte této jedinečné nabídky a nechte se pozvat do zákulisního světa sportu.
    Víte kolik získal titulů, jaký je jeho nejoblíbenější film, a nebo co dělá každou středu večer? My ne, ale vy to vědět můžete a můžete se ho zeptat na cokoli chcete!
    • Odměnu ve formě Jardy osobně potkáte na zahrádce v kavárně, jen nám prosím do  doplňkové poznámky při platbě napište komu fandíte a proč zrovna Spartě, ať Jarda ví.
    • Setkání bude trvat třeba půl hoďky, nebo hoďku, nebo dýl, to je na Vás. Je to Vaše odměna za Váš dobrý skutek a vy si čas vyberete, jak budete moct. 

    Děkujeme za každou kačku!

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 394.94
    (CZK 10,000)
  • sold 4
    Kurz na makronky s majitelkou Káťou

    Díky této jedinečné odměně se stanete králem/královnou makronek! Dostanete zástěru,  cukrářskou čepici, vařečku do ruky, najdeme si dvě hodinky volného času a v naší kuchyňce se naučíte péct makronky. Ty si pak naplníme a vy si je odnesete v dárkové krabičče domů, kde se můžete předvádět, jak jste šikovní.

    Jasný že to není jednoduchý, ale s tím budeme počítat a pokud se to nepovede, nikomu to neřekneme.
    • Odměnu si lze vyzvednout a makronky se naučit osobně v kavárně.
    • Odměna bude kdy si Vy vyberete. Je to Vaše odměna za Váš dobrý skutek a my se Vám rádi podřídíme.  

    Děkujeme za každou kačku!

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 789.89
    (CZK 20,000)