Na čo všetko sme už zabudli ...

Chcete si pripomenúť politiku a politikov posledných troch rokov s nadhľadom a s humorom? Moja kniha vás prevedie prešľapmi a maniermi našich (nielen) politických predstaviteľov 2018 – 2020.

  • Neuveriteľné, maniakov máme už i v parlamente.....

  • I táto krutosť sa zapíše do análov...

  • Papalášizmus vo vládnych kruhoch? Neexistuje...

10 207 Kč
vybráno z 63 162 Kč

16%

16% splněno

22 lidí přispělo

Literatura

Stará Turá, Trenčiansky kraj, Slovensko

Všechno, nebo nic. Projekt skončil 6.2.2021 v 14:27.

Zobrazit všechny odměny

Ako sa to začalo

Priznám sa, že vždy, odkedy si pamätám, keď ma niečo rozhodilo, či nahnevalo, potrebovala som o tom napísať. Dá sa povedať, že som v podstate písala stále a za svoj život som si prešla niekoľkými spisovateľskými etapami. Najskôr som písala poviedky, potom básničky, osvetové články do miestnych médií, články do odborných časopisov a teraz píšem "blogy". Všetky moje výtvory (okrem odborných) mali jedno spoločné: boli humorne ladené. Poukazovala som v nich na ľudské slabosti, zlozvyky a nepekné správanie sa detí i dospelákov. Vždy so štipkou sarkazmu, irónie, s pointou.

Od roku 2017 som svoje krátke príspevky začala uverejňovať na blogovisku SME a i keď som sa sem snažila umiestňovať i článočky z oblasti mojej profesie (som sociálna pedagogička a vychovávateľka), väčší úspech u čitateľov (usudzujem podľa čítanosti a karmy) mali tie, ktorými som "rýpala" do politiky a politikov. Za obdobie 4 rokov sa mi podarilo napísať vyše 400 takýchto článkov s vyše miliónom pozretí (a možno i čítaní:-) čitateľov.

Pred časom som sa rozhodla, že si niektoré znovu prečítam a zistila som, koľko situácií okolo našich politikov, ktoré nás hnevali a vytáčali, zostalo zabudnutých, nepotrestaných, zapadnutých prachom času, a rozhodla som sa ich oživiť a ponúknuť ich k spätnému nazretiu čitateľom knižným spracovaním týchto "blogov". Vybrala som tie najčítanejšie, spojila som ich krátkymi situačnými spojovníkmi, požiadala som mladú výtvarníčku Kristínku o ilustráciu, upozornila manžela, že niekoľko týždňov nebude umytý riad a ... rodí sa knižka.

Čo je náš cieľ?

Pobaviť v tomto náročnom čase ľudí. Pomôcť im získať nadhľad a vyčariť im úsmev na perách nad medializovanými príbehmi, prešľapmi a maniermi (nielen) politikov, ktoré neboli a nie sú často vôbec humorné. Pripomenúť im, že toto sa stalo. Knižkou, ktorá by mohla byť niekedy pamiatkou na časy, kedy sme museli na politiku a politikov pozerať s veľkým nadhľadom a dávať im pozitívne prívlastky, aby sme to prežili bez ujmy na zdraví.

Detaily

Kniha bude mať takmer 250 strán a bude obsahovať množstvo krátkych fejtónov, príbehov, ponaučení, bájok atď. Tieto pôjdu po sebe tak, ako som ich písala, tzn. že budú kopírovať dobu, v ktorej sa odohrali. Nejde o encyklopedický súhrn najdôležitejším udalostí v politike. Skôr o situácie, ktoré vo mne zarezonovali a v ľuďoch vyvolávali údiv a emócie.

Kto som?

Volám sa Věra Tepličková, pracujem už takmer 25 rokov v malom centre voľného času, kde od r. 2000 zastávam funkciu riaditeľky. Som v neustálom kontakte s ľuďmi. Učím hrať deti a dospelých na gitare, tancovať orientálny tanec, cvičiť aerobik, motivujem ich k pohybu a celkovo ku zdravému spôsobu života. Rada píšem, spievam, čítam, varím, pečiem, hrám divadlo, rada sledujem (a ešte radšej komentujem:-) politiku. Ak mi vedľa starostlivosti o rodinu, ktorú nadovšetko milujem, zostane trochu voľného času, venujem ho štúdiu temperamentu ľudí a diagnostike osobnosti z dlaní. Je to zaujímavá a fascinujúca oblasť poznávania človeka, ktoré ešte ľudstvo príliš nedoceňuje, ale ak raz príde čas odhalenia tohto tajomstva, tak nám bude na tomto svete veľmi dobre.

Prečo to robíme?

Mám rada pozitívne naladených a usmiatych ľudí a ak sa mi podarí vyčariť úsmev na tvári aspoň u pár z nich, misia bude  na 100% splnená. Srdečne ďakujem za každý finančný príspevok a želám príjemnú zábavu pri čítaní mojej knihy.

Aktuality

31.1.2021 Odkaz prispievateľom

Vážení prispievatelia, ešte raz Vám veľmi pekne ďakujem za dôveru a Váš príspevok na knihu Na čo všetko sme už zabudli. Je pár dní do konca kampane, zdá sa, že sa potrebná čiastka nenazbiera, a tak Vám budú Vaše peniaze vrátené na účet. Neznamená to však, že knihu nevydám. Ak máte o ňu stále záuje…

Více

Komentáře

Vyberte si odměnu za váš příspěvek

  • prodáno 0
    Dobrý pocit z radosti druhého

    Srdečné poďakovanie autorky, dobrý pocit, že ste podporili tento projekt a v týchto ťažkých časoch pomohli vyčariť úsmev na tvári mnohým čitateľom.
     

    Doručení odměny: do týdne po ukončení projektu na Hithitu

    25,26 Kč
    (1 €)
  • zbývá 297 z 300
    Kniha poštou

    Kniha Na čo všetko sme už zabudli... + doručenie prispievateľovi poštou v rámci SR (vrátane poštovného a balného).
     

    Doručení odměny: na adresu, do čtvrt roku po ukončení projektu na Hithitu

    227,38 Kč
    (9 €)
  • zbývá 90 z 100
    Kniha poštou s venovaním

    Kniha Na čo všetko sme už zabudli...+ doručenie prispievateľovi v rámci SR (vrátane balného a poštovného) + venovanie a podpis autorky.
     

    Doručení odměny: na adresu, do čtvrt roku po ukončení projektu na Hithitu

    252,65 Kč
    (10 €)
  • zbývá 9 z 10
    Kniha poštou s venovaním + Chutienky k pohodovému čítaniu

    Kniha Na čo všetko sme už zabudli...+ doručenie prispievateľovi v rámci SR (vrátane balného a poštovného) + venovanie a podpis autorky.
    + balíček Chutienok – zdravých domácich chipsov z domácich jabĺk, zázvoru, citróna a slnečnicových semienok (vyrobené pomalým sušením bez zbytočných strát telu prospešných látok). Pozn. Názov vymyslel po degustácii môj dvojročný vnuk, takže chuť je overená tým najprísnejším kritikom.
     

    Doručení odměny: na adresu, do čtvrt roku po ukončení projektu na Hithitu

    328,44 Kč
    (13 €)
  • zbývá 8 z 10
    Kniha poštou + zbierka básní

    Kniha Na čo všetko sme už zabudli...+ doručenie prispievateľovi v rámci SR (vrátane balného a poštovného) + venovanie a podpis autorky + zbierka basní Staroturianske čriepky, ktorú som vydala len tak pre potešenie moje a mojich priateľov pred pár rokmi a venoval ju mestu Stará Turá a jej obyvateľom.

    Doručení odměny: na adresu, do čtvrt roku po ukončení projektu na Hithitu

    353,71 Kč
    (14 €)
  • zbývá 4 z 10
    Kniha poštou s venovaním + diagnostika osobnosti z dlaní

    Kniha Na čo všetko sme už zabudli...+ doručenie prispievateľovi v rámci SR (vrátane balného a poštovného) + venovanie a podpis autorky + diagnostika osobnosti z dlaní. V prípade že doručíte e-mailom 2 kvalitné detailné fotografie pravej a ľavej dlane, voľne položené vedľa seba (+ informácie, či sa jedná o muža/ženu a či je osoba pravák/ľavák, a vek), dostanete informácie, čo všetko o vašej osobnosti máte napísané v dlaniach. Nemusíte sa báť prípadných zlých správ, nejde o "veštenie" budúcnosti, jedná sa len o diagnostiku osobnosti a vašich daností, s ktorými ste sa narodili a ktoré vám môžu v živote veľmi pomôcť.
     

    Doručení odměny: na adresu, do čtvrt roku po ukončení projektu na Hithitu

    505,30 Kč
    (20 €)