Jediné ekologické batohy - nosha - pre deti aj dospelých

Prečo by nás mal všade obklopovať plast, keď to ide krásne aj bez neho? Dokázali sme to na prvej biodegradovateľnej aktovke na svete a teraz by sme radi dopriali batoh bez kúsočku plastu aj dospelákom. Pomôžte nám ďalej rásť!

  • nosha pre dospelých v Paríži

  • nosha pre všetkých

  • objavte noshu

  • nosha plná prekvapení

  • nosha v škole

  • nosha je kamoška

  • nosha ide do školy

  • nosha nesie váhu na bedrách

  • hrudný a bedrový pás

  • bedrový pás sa dá vyberať

  • bedrový pás slúži ako ľadvinka

  • nosha na nákup

  • nosha do školy

  • nosha tučniačik

  • nosha zvieratká

  • nosha ľadvinka

  • nosha peračník

  • nosha vrecko na prezúvky

  • nosha ľadvinka

59 375 Kč
vybráno z 391 928 Kč

15%

15% splněno

45 lidí přispělo

Design, Móda

Bratislava, Bratislavský kraj, Slovensko

Všechno, nebo nic. Projekt skončil 12.12.2018 v 16:46.

Zobrazit všechny odměny

Ako sa to začalo

Náš príbeh sa začal písať minulý rok. Ivka túžila urobiť ľahkú a ergonomickú školskú aktovku, Julo biodegradovateľný batoh a Gabika hľadala zmysluplný projekt... keď sme sa stretli v Impact inkubátore (Impact Hub). A čo bolo ďalej? Vznikla nosha!

Čo je náš cieľ?

Priniesť ekologickú alternatívu do ponuky školských tašiek a batohov všeobecne. Sme presvedčení o tom, že naše životy a životné prostredie je preplnené plastom aj tam, kde netreba. 

My sme sa najprv zamerali na školské aktovky. Okrem ekológie sme tu riešili aj problém nevhodnej váhy a tvaru pre deti. Príliš vysoká váha samotných aktoviek popiera všetky deklarované ergonomické princípy. Navyše sú tašky útlym prváčikom veľké. Preto sme vytvorili školskú aktovku len z prírodných a v prírode rozložiteľných materiálov - bavlny, vlny a dreva, ľahkú (len 0,75 kg), akurát polstrovanú, veľkosťou prispôsobenú aj najmenším deťom a s hravým minimalistickým dizajnom. Celý proces jej vývoja pozorne sledovala certifikovaná fyzioterapeutka. 

Teraz by sme radi splnili požiadavku rodičov na dospelácky batoh. Jeho prvá verzia bude podobná noshi do školy, ale prispôsobená potrebám dospelákov svojou veľkosťou aj funkčnosťou (zmestí sa tam aj notebook a vďaka prírodnej vlne je tento batoh nepremokavý).

Z ankety vieme, že mnoho žien má problém nájsť si batoh vo vhodnej veľkosti - naša nosha bude vhodná aj pre ne. Zároveň však pracujeme aj na mierne upravenej trekovejšej verzii.

Doprajte si tento mestský batoh ako prví a pomôžte nám tak získať prostriedky na prototypovanie v dielni a nákup väčšieho množstva materiálu. (Ako malá začínajúca firma máme kvôli malým odberom materiálu a práce v dielni vysoké vstupné náklady. Ak sa nám podarí naša crowdfundingová kampaň, podarí sa nám aj účinnejšie rozbehnúť kolobeh dodávky materiálu - výroby - predaja.)

Ako nám teda pomôže Váš príspevok?

  1. budeme môcť zafinancovať vzorovanie/prototypovanie nového produktu - noshi do mesta pre dospelých
  2. budeme môcť urobiť väčšiu objednávku materiálu a výroby, čo nám umožní dostať sa k výhodnejším cenám pre nás a tým aj pre Vás
  3. viac zviditeľniť značku nosha a jej filozofiu na SK a CZ trhu a začať to robiť globálne

Pomôžte nám ďalej rásť!

Detaily

o noshi do školy

nosha do školy je ľahká, hravá školská aktovka vhodná pre prváčikov a školákov na prvom stupni základných škôl.

Je prispôsobená tak, aby sedela aj menším deťom, ale pritom sa do nej zmestilo všetko potrebné. Má niekoľko vreciek: vpredu, 2 na boku a 1 na fľašu (použiteľné zvonku aj zvnútra), priečinok na zošity a malé tajné vrecko. Má špeciálne navrhnuté drevené spony, minimalistický dizajn a rozmery vhodné aj pre útlejších prváčikov. Nosný systém pozostáva z primeraného polstrovania chrbtovej časti a rameňákov, s prenášaním hlavnej váhy na bedrový pás a zaistením hrudným pásom. Najväčšími vychytávkami sú však:

  • odnímateľný bedrový pás, ktorý slúži samostatne ako ľadvinka a
  • odnímateľné zvieratko, ktoré slúži zároveň ako peňaženka, či kabelka pre malé parádnice.

nosha do školy je vyrobená len z prírodných udržateľných materiálov: 

100% bavlna,

100% vlna,

60% vlna / 40% viskóza,

kovový zips na bavlnených páskach.

Jej rozmery sú: 28 x 17 x 33 cm (šírka x hĺbka x výška).

Okrem toho, že je vyrobená fér spôsobom, tak jej materiály nemusia zaťažiť prírodu ani po jej používaní. Bavlna, vlna aj viskóza sú kompostovateľné dokonca aj v domácom komposte. Kovové zuby zipsu dážďovky oblížu a nechajú tak, takže ich potom môžte vybrať a odovzdať do zberu, alebo to nechať na prírodu.

... a ešte niečo navyše

Pozor! Naše produkty sú testované na ľuďoch! :) 

Záštitu nad nami prevzala fyzioterapeutka Zuzka, ktorá dôkladne sleduje celý proces dizajnu našich produktov a pomáha nám správne nastaviť všetky ergonomické parametre.

Neustále sa totiž zaoberáme istou "ergonomickou nerovnicou": odporúčaná váha naplnenej aktovky by mala byť po správnosti len 10% váhy dieťaťa. Bežné aktovky bez obsahu vážia 1 - 1,5 kg! Plus si pripočítajte váhu učebníc, peračníka, desiaty... Je nám jasné, že tu niečo nesedí a je potrebná zmena. A tou zmenou je 1. ekologická a ergonomická školská aktovka na svete! Váži len 750g, deti ju hravo sami odnesú na chrbátiku a pritom si ho nekrivia, lebo prvky noshe a jej ergonomický tvar zabezpečia prenesenie váhy z ramien na bedrá. Navyše ju milujú ako svojho "plyšáčika", lebo hravý prvok zvieratka pripínajúceho sa na prednú časť aktovky im zabezpečí neustály pocit prítomnosti ich miláčika! :)

Aby sme podporili zdravý vývin našich detí a zdravie pohybového ústrojenstva nás všetkých, plánujeme vydať e-book a sériu inštruktážnych videí s cvičeniami na chrbticu, na správne držanie tela, na úľavu od bolesti, na koncentráciu a podobne. Tieto materiály budeme šíriť zdarma.

Kto sme?

Julo je profesionálny produktový dizajnér. Dlhé roky pracuje pre významné outdoorové firmy. Jeho snom je vytvárať produkty, vďaka ktorým sa ľudia priblížia prírode a pritom jej neublížia. Biodegradovateľný batoh je výsledkom jeho dlhoročných príprav, ale zároveň má v hlave pripravené už ďalšie vychytávky. 

Ivka je pôvodne kultúrna manažérka a kurátorka, ale hlavne nadšená vyznávačka ekologického životného štýlu. Keď nevie nájsť eko variantu školskej aktovky pre svoju dcérku, tak jej ju ušije a potom si na to založí firmu. Začať vraj treba od seba. Jej snom je, aby ekologické produkty neboli alternatívou, ale mainstreamom.

Gabika je z nás jediná, ktorá skutočne rozumie číslam. Má skúsenosti z rôznych sfér finančného sektora a jej snom je mať (spolu s nami) spoločensky zodpovednú a hlavne udržateľnú firmu s produktami, ktoré vyhovujú kritériám čistého životného prostredia, fair práce, lokálnej výroby a hlavne benefitu pre zákazníkov.

Prečo to robíme?

Na našu cestu sme sa vydali, pretože sme presvedčení, že dnes viac ako inokedy je dôležité podnikať zodpovedne. Desili nás choré chrbátiky detí zohýbajúce sa pod obrovskými, neforemnými školskými taškami a tony zbytočného odpadu, ktoré z toho vznikajú! Vidíme, že náš projekt môže byť spôsobom, ako vyskočiť zo začarovaného kruhu. Bojujeme za to spolu už rok a veríme, že sa nám podarí postaviť firmu na pevných základoch. To, čo ale momentálne potrebujeme, aby sme sa pohli dopredu, je "rozbaliť" to vo veľkom. Preto "nosha goes big" = nosha ide do veľkého. Pretože väčšie objednávky nám pomôžu vyjednať lepšie ceny materiálov a výroby a pretože dospelácky batoh nám pomôže vybalancovať výkyvy sezónneho predaja školských aktoviek. Robíme to pre zdravie a budúcnosť našich detí a nasledujúcich generácií.

Hithit je super spôsob, ako sa dostať k tým správnym ľuďom. Veríme, že to, že sme tu našli práve Vás, ktorí sledujete túto kampaň, nás posunie o ďalší krok správnym smerom.

Ďakujeme Vám všetkým za priazeň a dôveru, ktorú nám prejavujete kúpou našich produktov, finančným príspevkom alebo zdieľaním tejto kampane, pekným slovom, či povzbudením. Veľmi si to vážime.

Taktiež zo srdca ďakujeme našim rodinám a partnerom za trpezlivosť, vytrvalú psychickú podporu a priloženú ruku k dielu. Bez Vás by to ani nebolo možné!

Na záver ešte veľká vďaka patrí aj našim strategickým partnerom:

 

                      

               

Aktuality

12.12.2018 Pár hodín do konca, ale my ideme ďalej!

Milí naši prispievatelia, veľmi si vážime Vašu dôveru a podporu. V tomto momente už vieme, že nášmu projektu sa nepodarilo vyzbierať plnú sumu a tak sa Vám čoskoro Vaše príspevky vrátia.  Nevadí, bola to pre nás veľmi obohacujúca skúsenosť, na ktorej sme sa tešili z každého jedného príspevku…

Více

3.12.2018 nosha na PECHAKUCHA NIGHT v Bratislave

budeme prezentovať novú (Veľkú) a malú a vlastne celú noshu na PECHAKUCHA NIGHT v Bratislave. Príďte sa na Veľkú noshu pozrieť. Budeme v Novej Cvernovke na Račianskej 78 v Bratislave o 1900. Celý večer bude o téme "zelené vyhliadky". My budeme tam.

Více

Komentáře

Vyberte si odměnu za váš příspěvek

  • prodáno 5
    ste super!

    Fandím eko projektom, kiež by ich bolo viac! Nepotrebujem batoh, tašku ani nič, ale chcem Vás podporiť, pretože robíte dobrú vec.
    .
    .

    V ďaľšom kroku môžete sumu aj navýšiť ;)

    Doručení odměny: do týdne po ukončení projektu na Hithitu

    25,32 Kč
    (1 €)
  • prodáno 0
    príspevok na súbor videí na cvičenie

    nosha vznikala v spolupráci s fyzioterapeutkou. Udržanie zdravého chrbtu detí aj dospelých je komplexnejšia téma a správne navrhnutý batoh je dôležitý, ale sám o sebe nestačí. Preto spolu s odborníčkou pripravíme set cvičení na videu a ako e-book, ktoré budeme šíriť zadarmo.
    Okruhy tém budú:
    - úľavové cviky
    - posilovacie cviky
    - oddychové cviky
    - cviky na koncentráciu 
    - a podobne

    Prispieť nám môžete ľubovoľnou sumou. Peniaze budú použité na filmovačky, postprodukciu a odborné konzultácie. 

    Doručení odměny: do týdne po ukončení projektu na Hithitu

    126,60 Kč
    (5 €)
  • prodáno 7
    zvieratko - malé | nosha ozdôbka

    Táto rozkošná vecička slúži buď ako peňaženka alebo maličká kabelka. Deťom sa zíde len tak na najdôležitejšie potrebnosti. A malí školáci si ju môžu pripnúť na noshu do školy ako ozdobu a mať tak svojho miláčika stále pri sebe! :)

    Vybrať si môžete z týchto:
    ľadový macko / kliešť / hnedý macík / žabka / zajko / monster

    Veľkosť je 10 x 10 cm.

    Zvieratká pre nás vyrába chránená dielňa. Takže urobíte 2 dobré skutky jedným nákupom.

    Plus super-mega-extra akcia: poštovné zdarma!

    Doručení odměny: na adresu, do týdne po ukončení projektu na Hithitu

    177,24 Kč
    (7 €)
  • prodáno 2
    nosha peračník

    Úplne najzákladnejší, najjednoduchší peračník s pútkom sa zíde nielen dieťatku, ale aj dospelákom.

    Farbu si môžete vybrať ladiacu k noshi do školy: malina / pomarančová / ľadová / les / uhlík / morská / atramentová / koník / ťavia / baklažán.

    Plus super-mega-extra akcia: poštovné zdarma!

    Doručení odměny: na adresu, do měsíce po ukončení projektu na Hithitu

    253,20 Kč
    (10 €)
  • prodáno 1
    nosha vrecko na prezúvky

    Jednoduché vaky/vrecká teraz letia. Tie naše majú minimalistický dizajn a sú z pevnej bavlnenej látky. 
    Buďte prví, kto sa ním pochváli!

    Farbu si môžete vybrať ladiacu k noshi do školy: malina / pomarančová /  ľadová / les / uhlík / morská / atramentová / koník / ťavia / baklažán.

    Plus super-mega-extra akcia: poštovné zdarma!

    Doručení odměny: na adresu, do měsíce po ukončení projektu na Hithitu

    253,20 Kč
    (10 €)
  • prodáno 0
    zvieratko - veľké | nosha ozdôbka

    Táto rozkošná vecička slúži buď ako peňaženka alebo maličká kabelka. Deťom sa zíde len tak na najdôležitejšie potrebnosti. A malí školáci si ju môžu pripnúť na noshu do školy ako ozdobu a mať tak svojho miláčika stále pri sebe! :)

    Vybrať si môžete z týchto:
    ľadový macko / hnedý macík / tučniačik / zajačik / žabka / líška / monster / ovečka / lev / veľryba

    Veľkosť je 15 x 15 cm.

    Zvieratká pre nás vyrába chránená dielňa. Takže urobíte 2 dobré skutky jedným nákupom.

    Plus super-mega-extra akcia: poštovné zdarma!

    Doručení odměny: na adresu, do týdne po ukončení projektu na Hithitu

    303,84 Kč
    (12 €)
  • prodáno 2
    nosha ľadvinka - detská

    Praktický módny doplnok, ktorý v plnej sláve vstal z popola zatratenia. Ani v našej ponuke nemôže samozrejme chýbať. Deti ju po škole môžu nosiť pri športe alebo pri hre vonku a mať tak pri sebe všetko potrebné!

    Farbu si môžete vybrať ladiacu k noshi do školy: malina / pomarančová / ľadová / les / uhlík / morská / atramentová / koník / ťavia / baklažán.

    Plus super-mega-extra akcia: poštovné zdarma!

    Doručení odměny: na adresu, do měsíce po ukončení projektu na Hithitu

    379,80 Kč
    (15 €)
  • prodáno 8
    nakupujem štýlovo | nosha do obchodu

    Nepotrebujem batoh, ale rada/rád by som nakupoval/a s krásnou, pevnou, kompostovateľnou nákupnou taškou, ktorá má 2 vrecká a príjemné široké popruhy. 
    Zároveň ako rodič chcem ladiť so svojím dieťaťom a jeho školskou taškou.

    Farbu si môžete vybrať ladiacu k noshi do školy: malina / pomarančová / ľadová / les / uhlík / morská / atramentová / koník / ťavia / baklažán.

    Plus super-mega-extra akcia: poštovné zdarma!

    Doručení odměny: na adresu, do měsíce po ukončení projektu na Hithitu

    455,76 Kč
    (18 €)
  • prodáno 1
    nosha ľadvinka - dospelácka

    Praktický módny doplnok, ktorý v plnej sláve vstal z popola zatratenia. Ani v našej ponuke nemôže samozrejme chýbať.
    Buďte prví, kto sa ňou pochváli pred priateľmi a susedmi!

    Farbu si môžete vybrať ladiacu k noshi do školy: malina / pomarančová / ľadová / les / uhlík / morská / atramentová / koník / ťavia / baklažán.

    Plus super-mega-extra akcia: poštovné zdarma!

    Doručení odměny: na adresu, do měsíce po ukončení projektu na Hithitu

    506,40 Kč
    (20 €)
  • prodáno 0
    nosha nákupné COMBO / 3 ks noshí do obchodu

    Dnes sa chodí na nákupy štýlovo a ekologicky. A čo môže byť krajšie, ako obdarovať svojich blízkych alebo kamošky nádhernou, farebnou, pohodlnou a trvácnou noshou na nákupy? Preto beriem rovno 3 naraz!

    Farbu si môžete vybrať ladiacu k noshi do školy: malina / pomarančová / ľadová / les / uhlík / morská / atramentová / koník / ťavia / baklažán.
    Možná aj kombinácia rôznych farieb.

    Plus super-mega-extra akcia: poštovné zdarma!

    Doručení odměny: na adresu, do měsíce po ukončení projektu na Hithitu

    1 266,00 Kč
    (50 €)
  • zbývá 13 z 15
    nosha do školy | ešte stále v akcii

    Školská aktovka pre 1. stupeň základnej školy.
    Moje dieťa si veľmi praje pod stromček ekologickú školskú aktovku. Tak mu ju kúpim za výhodnú cenu (plná suma 135 €) a všetci budeme šťastní. Aj dážďovky v kompostéri.

    Farbu si môžete vybrať ladiacu k noshi do školy: malina / pomarančová / ľadová / les / uhlík / morská / atramentová / koník / ťavia / baklažán.

    Plus super-mega-extra akcia: poštovné zdarma!

    Doručení odměny: na adresu, do týdne po ukončení projektu na Hithitu

    3 038,40 Kč
    (120 €)
  • prodáno 0
    nosha do školy

    nosha do školy bez akcie pre kráľov vyrovnaných rozpočtov. Ale aby sa nepovedalo, tak poštovné je zadarmo!

    Farbu si môžete vybrať ladiacu k noshi do školy: malina / pomarančová / ľadová / les / uhlík / morská / atramentová / koník / ťavia / baklažán.
     

    Doručení odměny: na adresu, do týdne po ukončení projektu na Hithitu

    3 418,20 Kč
    (135 €)
  • prodáno 0
    nosha školské COMBO / nosha do školy + peračník

    Iná praktická dvojka do školy.

    ​Farbu si môžete vybrať ladiacu k noshi do školy: malina / pomarančová / ľadová / les / uhlík / morská / atramentová / koník / ťavia / baklažán.
    Možná aj kombinácia rôznych farieb.

    Plus super-mega-extra akcia: poštovné zdarma!

    Doručení odměny: na adresu, do měsíce po ukončení projektu na Hithitu

    3 671,40 Kč
    (145 €)
  • prodáno 0
    nosha školské COMBO 2 / nosha do školy + vrecko na prezúvky

    Praktická dvojka do školy.

    Farbu si môžete vybrať ladiacu k noshi do školy: malina / pomarančová / ľadová / les / uhlík / morská / atramentová / koník / ťavia / baklažán.
    Možná aj kombinácia rôznych farieb.

    Plus super-mega-extra akcia: poštovné zdarma!

    Doručení odměny: na adresu, do měsíce po ukončení projektu na Hithitu

    3 671,40 Kč
    (145 €)
  • prodáno 0
    nosha COMBO | nosha do školy + nosha do obchodu

    Chcem ladiť so svojím školáčikom a tak mu kúpim noshu do školy a pre seba nákupnú tašku. Už sa teším, ako zamachrujeme pred spolužiakmi a ich rodičmi.

    Farbu si môžete vybrať ladiacu k noshi do školy: malina / pomarančová / ľadová / les / uhlík / morská / atramentová / koník / ťavia / baklažán.

    Plus super-mega-extra akcia: poštovné zdarma!

    Doručení odměny: na adresu, do měsíce po ukončení projektu na Hithitu

    3 798,00 Kč
    (150 €)
  • prodáno 0
    nosha školské TRIO / nosha do školy + peračník + vrecko na prezúvky

    Tramtadadá, je tu praktický trojset do školy. Už len eko ceruzky a zerowaste-eko-bio-organic dieťatko môže ísť šúchať lavice.

    Farbu si môžete vybrať ladiacu k noshi do školy: malina / pomarančová / ľadová / les / uhlík / morská / atramentová / koník / ťavia / baklažán.
    Možná aj kombinácia rôznych farieb.

    Plus super-mega-extra akcia: poštovné zdarma!

    Doručení odměny: na adresu, do měsíce po ukončení projektu na Hithitu

    3 798,00 Kč
    (150 €)
  • prodáno 0
    nosha extra COMBO / nosha do školy + peračník + nosha do obchodu

    Vybavím sa na nákupy, aj svoje dieťatko do školy.

    ​Farbu si môžete vybrať ladiacu k noshi do školy: malina / pomarančová / ľadová / les / uhlík / morská / atramentová / koník / ťavia / baklažán.
    Možná aj kombinácia rôznych farieb.

    Plus super-mega-extra akcia: poštovné zdarma!

    Doručení odměny: na adresu, do měsíce po ukončení projektu na Hithitu

    4 051,20 Kč
    (160 €)
  • prodáno 2
    nosha na každý deň alias nosha do mesta

    Túžim po ekologickom batohu, a preto si ho kúpim ešte pred dokončením. Keď ho dodizajnujete a vyrobíte, budem prvá/ý, kto ho bude nosiť na chrbte.

    noshu chcem kúpiť ako darček. Pošlite mi darčekovú poukážku, nech sa pod vianočnou jedličkou neblamujem. Farbu si vyberie potom obdarovaná/ý.

    Farbu si môžete vybrať ladiacu k noshi do školy: malina / pomarančová / ľadová / les / uhlík / morská / atramentová / koník / ťavia / baklažán.

    Plus super-mega-extra akcia: poštovné zdarma!

    Doručení odměny: na adresu, do čtvrt roku po ukončení projektu na Hithitu

    4 431,00 Kč
    (175 €)
  • prodáno 0
    nosha FAMILY PACK | nosha - rodinné balenie

    Chcem vybaviť noshou celú rodinu, nech spolu ladíme. To bude pecka! 

    V cene je:
    nosha na nákupy,
    nosha do školy,
    nosha do mesta.

    Farbu si môžete vybrať ladiacu k noshi do školy: malina / pomarančová / ľadová / les / uhlík / morská / atramentová / koník / ťavia / baklažán.

    Plus super-mega-extra akcia: poštovné zdarma!

    Doručení odměny: na adresu, do čtvrt roku po ukončení projektu na Hithitu

    7 596,00 Kč
    (300 €)
  • Vyprodáno!!
    nosha do školy | cena pre rozhodnutých a rýchlych

    Školská aktovka pre 1. stupeň základnej školy.
    Moje dieťa si veľmi praje pod stromček ekologickú školskú aktovku. Tak mu ju kúpim za výhodnú cenu (plná suma 135 €) a všetci budeme šťastní. Aj dážďovky v kompostéri.

    Farbu si môžete vybrať: malina / pomarančová / ľadová / les / uhlík / morská / atramentová / koník / ťavia / baklažán.

    Plus super-mega-extra akcia: poštovné zdarma!

    Doručení odměny: na adresu, do týdne po ukončení projektu na Hithitu

    2 405,40 Kč
    (95 €)