Boris Janata - Xterra World Championship 2018

„Každý má svoj sen, každý v niečo verí, má svoju víziu a chce niečo dosiahnuť. A u mňa to nie je inak. Pre športovca ako som ja bol tým snom XTERRA World Championship Hawaii. A podarilo sa! Chýba mi už len posledný krok, ktorý ale nedokážem zvládnuť sám."

Autor: Boris Janata

7 108 Kč
vybráno z 42 398 Kč

16%

16% splněno

3 lidé přispěli

Sport

Všechno, nebo nic. Projekt skončil 29.9.2018 v 15:02.

Zobrazit všechny odměny

„Svoj sen som začal snívať minulý rok, keď som sa prvýkrát zúčastnil jedného z pretekov Xterra, ktoré sa konajú po celom svete."

Ako to všetko začalo?

Kros triatlonu sa venujem od strednej školy (od roku 2011), a presne si pamätám na svoje začiatky, ktoré neboli vôbec ľahké a iste si na ne pamätá aj moja rodina, keď som nemal vôbec nič a začínal som prakticky z ničoho. Veľmi mi pomohla a neustále ma podporuje na každom preteku a stoja pri mne. Tam, kde som teraz, som sa dostal vďaka im a takisto aj športovému klubu, ktorého som členom - Kompava H-triathlon Team Skalica, ktorého zakladateľom je Peter Hertl s jeho otcom, s ktorými trénujem, veľa ma naučili a stále mi pomáhajú. V klube som stretol veľa skvelých ľudí s ktorými tvoríme neskutočnú partiu a je radosť tešiť sa na každý tréning. Spočiatku som triatlon bral popri škole ako taký koníček, no postupne sa z toho stala vášeň a bavilo ma to čím ďalej viac. Po ukončení školy (r. 2015) som sa začal o tento šport viac zaujímať, venovať mu svoj voľný čas a systematicky trénovať."

Súčastnosť

Po minuloročnej skúsenosti (r. 2017) s pretekmi Xterra, som sa rozhodol, dať si tento rok za cieľ náročný, no o to krajší sen a tým bol XTERRA World Championship Hawaii (28.10.2018). Bolo to o to ťažšie, že som popri práci a štúdiu na vysokej škole musel zvládnuť štátnice (úspešne) a trénoval kedy sa len dalo a venoval tomu všetok svoj voľný čas. Skoré ranné tréningy neboli výnimkou a vôbec toho neľutujem, pretože ak robíte to, čo Vás baví a napĺňa, tak to má zmysel. Túto sezónu som mal svoj cieľ a išiel si za ním a veril som, že sa to podarí, aj keď to vôbec nebolo ľahké. O kvalifikáciu na MS XTERRA v terénnom triatlone som bojoval na štyroch pretekoch a podarilo sa."

Sen sa stal skutočnosťou a opäť sa potvrdilo, že kto verí vo svoje sny a ide si za nimi tak sa mu aj splnia. Mne už k tomu môjmu chýba posledný krok, ktorý ale nedokážem zvládnuť iba sám z dôvodu finančnej náročnosti preteku súvisiace s cestou, ubytovaním, štartovným, stravou a prepravou po ostrove. Triatlon je finančne veľmi náročný šport, nakoľko potrebujem vybavenie na tri disciplíny, takisto preteky, ktoré sa konajú v zahraničí si vyžadujú vysoké náklady súvisiace s cestou, ubytovaním, štartovným a tiež športovou výživou. Popri práci a štúdiu mi už veľa času na tréningy neostáva a som rád, že sa môžem tomuto športu venovať aspoň na amatérskej úrovni, kde momentálne pretekám vo vekovej kategórii Xterra muži 20-24 rokov. "

Dlho som váhal, či sa vôbec zúčastním MS na Hawaii a či do toho ísť, ale rozhodol som sa, že to skúsim, pretože nikdy neviem, čo bude zajtra alebo za rok a takáto šanca sa už nemusí naskytnúť. Všetko tu bude, len my tu už nebudeme. Nehovorím, že tam teraz idem vyhrať a prinesiem zlato, ale určite tam budem bojovať za čo najlepší výsledok a nechám tam všetko, tak ako na všetkých pretekoch, kde bojujem a verím vo svoje schopnosti a dávam do toho celé svoje srdce."

Budem veľmi rád, ak mi ktokoľvek pomôže dostať sa na najprestížnejšie podujatie, akého sa môže športovec zúčastniť a reprezentovať svoju krajinu. Kros triatlon je šport pozostávajúci z troch disciplín plávanie, MTB a terénny beh a jeho krása spočíva v tom, že celý pretek si človek musí odmakať sám bez pomoci druhých a tu sa ukáže, kto na čo má a ako má natrénované. No ja som jednu takú pomoc našiel a tou je moja rodina, ktorá ma ženie vpred na každom preteku a dáva mi silu bojovať až do konca. Oni sú tým mojim palivom."

Predpokladaný rozpočet:
Štartovné: 530€
Letenka+preprava bicykla: 1000€
Ubytovanie: 500€
+ ďalšie poplatky súvisiace so stravou, prepravou po ostrove, prípravou na MS, športovou výživou...
Celkovo minimálne 2500€.
 

Odkazy projektu

Komentáře

Vyberte si odměnu za váš příspěvek

  • prodáno 1
    Chcem podporiť!

    Nepotrebujete odmenu? Tak darujte sumu podľa svojho uváženia a získajte aspoň moju vďaku.

    Doručení odměny: nespecifikováno

    124,70 Kč
    (5 €)
  • prodáno 0
    Poďakovanie na sociálnych sieťach

    Poďakovanie na sociálnych sieťach.

    Doručení odměny: nespecifikováno

    249,40 Kč
    (10 €)
  • prodáno 1
    Fotopozdrav z Havaja

    Fotopozdrav z Havaja venovaný konkrétnej osobe.

    Doručení odměny: nespecifikováno

    374,10 Kč
    (15 €)
  • prodáno 0
    Videopozdrav z Havaja

    Videopozdrav z Havaja venovaný konkrétnej osobe.

    Doručení odměny: nespecifikováno

    498,80 Kč
    (20 €)
  • prodáno 0
    Sponzor

    Každý, kto prispeje tak veľkou sumou si zaslúži byť na drese ako prejav vďaky za dôveru a podporu a samozrejme k tomu patrí poďakovanie na sociálnych sieťach.

    Doručení odměny: nespecifikováno

    1 247,00 Kč
    (50 €)
  • Vyprodáno!!
    Hlavný sponzor

    Za tak prejavenú veľkú podporu a dôveru ponúkam zvýraznené logo hlavného sponzora na prednej časti dresu, vizuálna prezentácia loga počas celého trvania pobytu a preteku, v médiách pred odchodom na pretek, poďakovanie a uverejnenie na sociálnych sieťach, logo sponzora na fotografiách z preteku a z pobytu.

    Doručení odměny: nespecifikováno

    6 235,00 Kč
    (250 €)