Rozvoj ekologickej aplikácie iForest

Mobilná aplikácia ktorá nekončí v telefóne. Za každé stiahnutie aplikácie je vysadený reálny strom, nakoniec dostanete fotku Vášho stromu označenú štítkom s Vaším menom.

Autor: Forest studio

503 Kč
vybráno z 125 825 Kč

0%

0% splněno

2 lidé přispěli

Technologie

Banská Bystrica, Slovensko

Všechno, nebo nic. Projekt skončil 13.5.2017 v 10:10.

Zobrazit všechny odměny

Ako sa to začalo

Odštartoval to nápad ktorý nám pripadal skvele. Tento nápad vznikol pri debate o tom koľko stromov sa denne vyrúbe a zasadí sa z nich len zlomok. Začali sme na tomto projekte pracovať a o pár mesiacov v decembri 2016 sme aplikáciu vypustili na trh. Tomu ale predchádzalo veľa príprav. Potrebovali sme miesto kde budú všetky stromy, propagáciu a samozrejme samotnú aplikáciu. Nebolo to jednoduché ale robili sme to všetko s radosťou a skvelou víziou. Za 4 mesiace od vypustenia aplikácie na trh sme sa dostali sem. Máme zasadených približne 2500 stromov ktoré čakajú na svojich "rodičov". Aplikácia si získala obľúbenosť čomu nasvedčuje aj priemerné hodnotenie 4,8 hviezdičiek z 5. Takmer každý deň dostávame úžasné reakcie ktoré nás nútia ísť ďalej a rozvíjať náš projekt. 

Čo je náš cieľ?

Náš cieľ je robiť z miest príjemnejšie miesta pre život. Spôsob akým chceme mestá skrášľovať je výsadba parkov zo stromov ktoré sú sadené vďaka aplikácii. Pri každom parku sa bude nachádzať informačná tabuľa na ktorej budú mená všetkých stromov ktoré v tomto parku sú. Týmto spôsobom môže ktokoľvek dať najavo že mu životné prostredie nie je ľahostajné. Zároveň chceme tiež určite robiť ľudí šťastnými, vždy je príjemný pocit vedieť že existuje niečo čo je tu vďaka Vám. 

Ako to funguje

Jediná vec ktorú musíte spraviť Vy je zaregistrovať sa v aplikácii. Po Vašej registrácii máme všetky informácie ktoré potrebujeme aby sme mohli odfotiť Váš strom. Sadiť ho nemusíme pretože všetky stromy sú sadené dopredu na pozemku pri Banskej Bystrici. Každý stromček ktorý už má svojho majiteľa čaká na vhodné ročné obdobie (jar, jeseň) kedy bude zasadený na verejné miesto. Tieto miesta vyberáme my a ide o areály škôl, sídliská, verejné parky a podobne. Samozrejme sa musíme dohodnúť so správcami týchto areálov. V našom tíme máme profesionálov v sadení stromov s viac ako desať ročnou praxou takže o každý strom je skvele postarené (samozrejme s láskou). Potom ako stromček zasadíme budete môcť jeho polohu zistiť na našom webe a ísť sa na neho pozrieť v reálnom svete. 

Prečo žiadame o pomoc?

Dostávame veľmi veľa pozitívnych reakcií a tiež otázok či sa náš projekt dá podporiť aj inak. Všetky tieto reakcie nás veľmi tešia. Ako študenti a aktívny športovci nemáme veľa príležitostí získavať peniaze na ďalší rozvoj projektu. Máme veľké plány ktoré sa bez potrebného rozpočtu nedajú zrealizovať. Do aplikácie chceme napríklad pridať možnosť vyhľadať si polohu svojho stromu v reálnom svete. Tiež potrebujeme peniaze na techniku a najdôležitejšou vecou aby sa tento projekt vedel uživiť je aby o ňom vedelo čo najviac ľudí čiže potrebujeme projekt propagovať. Aj vďaka množstvu pozitívnych reakcíí veríme že sa nám to podarí. 

Môžem mať len jeden strom? 

Áno aj nie. Strom ktorý je priamo Váš je len jeden. Ale v aplikácii je tiež možnosť strom niekomu darovať. Je to podľa nás veľmi originálny darček a na jeho kúpu nepotrebujete nič špeciálne stačí Vám pár kliknutí. Pokiaľ by ste veľmi chceli ďalší svoj strom môžte ho darovať aj samému sebe. V budúcnosti ale určite chceme aby v aplikácii bola aj možnosť mať viac stromov klasickým spôsobom. 

Odkazy projektu

Komentáře

Vyberte si odměnu za váš příspěvek

  • prodáno 0
    Vaše meno na spoločnom strome

    Vysadíme jeden strom pri ktorom bude tabuľka s menami všetkých prispievateľov. Fotka tohto stromu bude pravidelne pridávaná na náš instagram. 

    Doručení odměny: nespecifikováno

    75,50 Kč
    (3 €)
  • prodáno 0
    Pamätná vetvička

    Pošleme Vám pamätnú vetvičku spolu s certifikátom že podporujete životné prostredie. 

    + meno na strome prispievateľov

    Doručení odměny: nespecifikováno

    251,65 Kč
    (10 €)
  • prodáno 1
    Stromy lásky

    Vysadíme spoločné stromy ktoré budú pomenované po Vás a Vašom partnerovy. Tieto stromy budú na informačnej tabuli pri parku zvýraznené rovnakou farbou. Pošleme Vám ich fotku a polohu. 

    + meno na strome prispievateľov

    Doručení odměny: nespecifikováno

    251,65 Kč
    (10 €)
  • prodáno 1
    Stromy priateľstva

    Vysadíme spoločné stromy ktoré budú pomenované po Vás a Vašom priateľovi. Tieto stromy budú na informačnej tabuli pri parku zvýraznené rovnakou farbou. Pošleme Vám ich fotku a polohu. 

    + meno na strome prispievateľov

    Doručení odměny: nespecifikováno

    251,65 Kč
    (10 €)
  • prodáno 0
    Strom v ktoromkoľvek Slovenskom meste

    Zasadíme Váš strom v ktoromkoľvek Slovenskom meste podľa želania. Po zasadení Vám pošleme video na ktorom bude natočená celá cesta až po zasadenie tohto stromu. 

    + meno na strome prispievateľov

    Doručení odměny: nespecifikováno

    2 516,50 Kč
    (100 €)
  • prodáno 0
    Strom v ktoromkoľvek Českom meste

    Zasadíme Váš strom v ktoromkoľvek Českom meste podľa želania. Po zasadení Vám pošleme video na ktorom bude natočená celá cesta až po zasadenie tohto stromu. 

    + meno na strome prispievateľov

    Doručení odměny: nespecifikováno

    3 774,75 Kč
    (150 €)
  • prodáno 0
    Strom v ktoromkoľvek Európskom meste

    Zasadíme Váš strom v ktoromkoľvek Európskom meste podľa želania s výnimkou extrémnych miest. Ak si nie ste istý či je Vaše miesto extrémne napíšte nám na email iforest.happiness.park@gmail.com. Po zasadení Vám pošleme video na ktorom bude natočená celá cesta až po zasadenie tohto stromu. 

    + meno na strome prispievateľov

    Doručení odměny: nespecifikováno

    25 165,00 Kč
    (1 000 €)
  • zbývá 5 z 5
    Pomenujte park

    Pomenujte po sebe alebo svojej spoločnosti nami vysadený park. Pri parku sa sa bude nachádzať informačná tabuľa s názvom parku a ostanými informáciami. Nakoniec Vám pošleme video zo sadenia tohto parku. 

    + meno na strome prispievateľov

    Doručení odměny: nespecifikováno

    25 165,00 Kč
    (1 000 €)
  • prodáno 0
    Strom v ktoromkoľvek svetovom meste

    Zasadíme Váš strom v ktoromkoľvek svetovom meste podľa želania s výnimkou extrémnych miest. Ak si nie ste istý či je Vaše miesto extrémne napíšte nám na email iforest.happiness.park@gmail.com. Po zasadení Vám pošleme video na ktorom bude natočená celá cesta až po zasadenie tohto stromu. 

    + meno na strome prispievateľov

    Doručení odměny: nespecifikováno

    75 495,00 Kč
    (3 000 €)