Pocta filmovým klasikom

Projekt má za úlohu predstaviť klasické filmové umenie mladším generáciám. Priblížiť, ako sa to robilo kedysi a predstaviť mladých, talentovaných filmárov ako to robia dnes. Peniaze použijeme na poplatky za filmy a materiál na workshopy a techniku.

Autor: Kulturgheto

  • Príprava výstavy " V skratke". Autor Dávid Pačut

  • V skratke - vernisáž

  • Príprava výstavy "V skratke". Autor Matúš Lašan

  • "elektrónky" Autor: Dávid Pačut

  • Kto kde kam? Autor: Dávid Pačut

  • Charakterisktika autora. Autor: Dávid Pačut

  • Charakteristika osoby Peter Paul Pačut.

  • To, čo ma vystihuje. Autor: Dávid Pačut

  • Talkshow s hosťom kňazom Jurajom Semivanom

  • PubQuize - ukážka

  • PubQuize - malá ukážka

  • Talkshow s hosťom kňazom Jurajom Semivanom

  • PubQuize - ukážka

  • " Niekam " Autor: Michal Gedon

  • Experiment s kruhom. Autor Michal Gedeon

  • " Schody nikam " Autor: Michal Gedeon

  • " Oko " Autor Michal Gedeon

  • PubQuize - plagát

  • Tvorba grafiky a design manuálu Kulturgheto

2 969 Kč
vybráno z 47 814 Kč

6%

6% splněno

9 lidí přispělo

Film, Umění

Košice, Košický kraj, Slovensko

Všechno, nebo nic. Projekt skončil 5.5.2016 v 13:43.

Zobrazit všechny odměny

Jak to začalo

Kulturgheto a formát Pocta filmovým klasikom! sa v podstate začal rozvíjať v roku 2013. Prvotným impulzom bolo vytvorenie formátu PubQuizu, ktorý v tom čase nebol až tak rozšírený, ako je teraz. Minulý rok sme pridali aj formát Talkshow, kde si pozývame zaujímavých ľudí z blízkeho i širšieho okolia. Slovo dalo slovo a zorganizovali sme vernisáž výstavy mladých umelcov, ktorá sa tešila zo záujmu aj návštevnosti. Ale všetko sa to začalo jedným posedením pri pivku. Chceli sme priniesť a priblížiť kultúru a umenie každému, kto o ne vzbudí záujem. 

Co je náš cíl?

Našim cieľom je vytvoriť fungujúci a nezávislý kultúrny priestor pre všetky druhy umenia. Nám nezáleží či ste školák alebo dôchodca. My sa nepýtame odkiaľ ste prišli alebo kam chcete ísť. My chceme dať priestor každému. Či už na sebarealizáciu, alebo len inšpiráciu a pohladenie duše. Chceme organizovať funkčné workshopy a kvalitné predstavenia.

Detaily

Projekt Pocta filmovým klasikom! má za úlohu priblížiť poctivú filmársku robotu mladším generáciám. Tento projekt je snaha o rozšírenie portfólia našej umeleckej skupiny a nejedná sa teda iba o piatkové premietanie na dobrú noc. Naša skupina Kulturgheto má naozaj pestré zameranie čo sa členov týka. Nájdete u nás fotografov, tvorcov videa a krátkych artových filmov, básnikov, spisovateľov, recezentov a kritikov, maliarov, grafiťákov, remeselníkov, dizajnérov ale aj publicistov a žurnalistov. 

Projekt Pocta filmovým klasikom! chce ponúknuť ľuďom značnú miero socializácie. Všetci vieme, že si film môžeme stiahnuť aj doma, ale z (s)právneho hľadiska to neodporúčame :). Ale Pocta filmovým klasikom chce prekročiť bežné pozeranie filmu. Tento projekt má za úlohu po skončení filmu zaistiť konverzáciu. Rozobrať si daný film a viesť diskusiu. Nie len o tom, či bol dobrý alebo nie. Rozprávať sa o jeho historickom význame, o použitej technike, o efektoch, scenári, hercoch... No prosto, posedieť, pozrieť si dobrý film a porozprávať sa s priateľmi, či cudzími ľudmi. Búrať predsudky. 

Počas zimných mesiacov máme k dispozícii priestory, ktoré vyhovujú kapacitne 120 +. Počas letných mesiacov máme k dispozícií z časti zastrešený prírodný amfiteáter (1000 +), ktorý je jediný svojho druhu v blízkych obciach. Tieto priestory si dokážeme zrežírovať ako skupina svojpomocne a aj vďaka sponzorom. Tento projekt potrebujeme na zakúpenie autorských práv na filmy a technické zabezpečenie. Máme v úmysle spolupracovať s asociáciou filmových klubov na Slovensku, ale nemáme dostatočný kapitál. Možno si položíte otázku, čím sme výnimoční aby som prispel... Všetky doterajšie akcie boli finančne menej náročné a z časti sponzorované. Nikdy sme nepýtali od  ľudí žiadne vstupné na naše predstavenia. Ak nám pomôžete, budeme si môcť dovoliť dokúpiť chýbajúce časti techniky (hlavne kvalitné mikrofóny a reproduktory), organizovať premietania doma ale po vzájomnej dohode  aj v iných obciach a platiť koncesie a autorské poplatky za všetky filmy, známe či neznáme, ktoré uvedieme.

Máme v úmysle premietať filmy ako Nosferatu (1922), Frankenstein (1910) či klasiku - A trip to the moon - Georges Meliés 1902. Prejsť rôznymi obdobiami a klasikami ako The great dictator od Ch. Chaplina či The Birds od Alfreda Hitchcocka. Samozrejme, nechcem zabudnúť ani autorov ako Stanley Kubrick či David Lynch. Poctivo chceme predstaviť aj tvorbu autorov ako Quentin Tarantino (Pulp Fiction - 1994) či Tim Burton z tej alternatívnejšej tvorby. Projekt má ale za úlohu aj predstaviť a priblížiť tvorbu mladých, nádejných umelcov, ktorí točia artové, cestopisné či rôzne alternatívne filmy pomocou rôznych techník. Napríklad aj technikou TimeLaps. Projekt má za úlohu zorganizovať prehliadky a workshopy aby si ľudia pohladili duše, pripomenuli filmové klasiky či dozvedeli sa z histórie filmu niečo nové. Napríklad aj to, že The magnificent seven (1960) je tiež iba "rímejk" a v ČSR bol už v roku 1966.

Ďalej chceme predstaviť tvorbu mladých, talentovaných filmárov a fotografov. Nechceli sme do prílohy sťahovať obrázky filmov, ktoré poznáte. Filmy chceme premietať :) V obrázkovej prílohe chceme predstaviť hlavne vlastnú tvorbu :) Tam môžete vidieť fotografie Dávida Pačuta (maximálne okresané portfólio) či videá, ktoré nakrútil Michal Gedeon a odkazujú na tvorbu, ktorú chceme prezentovať. Cez odkazy sa môžete preklikať aj na skelet stránky, kde sú rozhovory s niektorými umelcami s ktorými spolupracujeme. Je ťažké predstaviť celú tvorbu týchto autorov takto na internete. Je dokonca ťažké vybrať najlepšie zábery. Prosím, pomôžte nám vybudovať kultúrny priestor, kde budú mať stále expozície mladší a neokukaní autori. 

Projekt chceme propagovať prostredníctvom sociálnych sietí. Veď ako inak v dnešnej dobe :) No nie? Máme aj zopár webových stránok, ktoré nás podporia propagáciou. Miestny rozhlas, rôzne periodiká, firmené akcie, rôzne eventy v podobe premietania filmov, Quizoch, Talkshow a podobne. Priestor na propagáciu máme. Do povedomia ľudí sme sa už dostali. Chceme už len pokračovať a prinášať radosť :)

Nájdete nás : https://www.facebook.com/kulturgheto/

                      http://kulturgheto-sk.webnode.sk/

                      http://www.nase-rozhanovce.com/

Podporte nás v našom snažení vybudovať kultúrny priestor. Prosím, prispejte nám. Chceme sa stále zlepšovať a prinášať ľuďom stále nové a nové projekty. Chceme propagovať tvorbu starú, ale aj predstaviť novú. Chceme ľudí osloviť prostredníctvom študentských médií (Tv, press, rádio), pozývať ich prostredníctvom rozhlasu a časopisov. Potrebujeme Vášu pomoc. Je mnoho umelcov, ktorí sa chcú prezentovať. Chceme im dať tú možnosť!

... a ještě něco navíc

Všetky naše výstavy, akcie a predstavenia boli zadarmo  a keď nás podporíte, možno prídeme aj k Vám do obľúbeného podniku premietať práve Váš obľúbený film :)

Kdo jsme?

Sme partia mladých ľudí, čo chce robiť zaujímavé eventy a podujatia. Baví nás zabávať ľudí vôkol nás. Chceme prinášať kultúru všetkým ľuďom a diskutovať, hľadať riešenia, spoznávať a učiť sa nové veci, ale nezabúdať na klasikov. Chceme byť prínosom spoločnosti a kultúre. Vieme, že je snáď milión dôvodov prečo by sa to nemalo dať. Vieme však, že sa to dá, len treba chcieť :) A my chceme!

Proč to děláme?

Prečo to vlastne všetko robíme? V jednom rozhovore sa to isté raz niekto opýtal Borisa Filana. " Pán Filan, prečo to robíte? Prečo píšete texty piesní?" a Filan len odpovedal: " Pre prachy a dievčatá"... Nuž, to nie je náš prípad. S portálom hithit spolupracujeme preto, pretože musíme zaplatiť rôzne poplatky. Cez koncesionárske až po energie. Celý tento projekt a všeobecne, všetky formáty robíme pre to, aby sme boli šťastní... A to, že sú spokojní aj ľudia je obrovským benefitom :) Veď, čo je krajší a úžasnejší pocit ako ten, keď Vám vaši hostia na konci venujú potlesk za vynikajúcu odvedenú prácu? My to robíme pre ten pocit zadosťučinenia. Nechceme, aby kultúra vo všeobecnosti trpela nedostatkom len kvôli financiám. Nie je to správne... 

Komentáře

Vyberte si odměnu za váš příspěvek

  • prodáno 1
    Vaše meno na našej stene slávy

    Vaše meno bude napísané "zlatým" písmom na našej stene slávy a bude tam po celý čas fungovania projektu Pocta filmovým klasikom. 

    Doručení odměny: nespecifikováno

    75,50 Kč
    (3 €)
  • prodáno 0
    Úprimné poďakovanie na prvom premietaní

    Úprimné poďakovanie na prvom premietaní a malý darček :)

    Doručení odměny: do měsíce po ukončení projektu na Hithitu

    125,83 Kč
    (5 €)
  • zbývá 9 z 10
    Básnická zbierka Kontrasty

    Básnická zbierka Kontrasty od autora Matúša Dugasa odovzdaná osobne na premietaní alebo inej akcie Kulturgheta :)

    Doručení odměny: na adresu, do měsíce po ukončení projektu na Hithitu

    251,65 Kč
    (10 €)
  • prodáno 5
    Tričko Kulturgheto

    Tričko s potlačou Kulturgheto (logo) a poďakovaním za podporenie.
    ( možnosť vlastnej poznámky ). + úprimné poďakovanie na prvom premietaní
     

    Doručení odměny: na adresu, do čtvrt roku po ukončení projektu na Hithitu

    377,48 Kč
    (15 €)
  • prodáno 2
    Tričko podľa vlastného výberu

    Tričko s motívom obľúbenej filmovej klasiky. Moderný dizajn a kvalitný materiál. Sami si môžete navrhnúť čo by ste radi nosili na hrudi, či pri srdci. Spracujeme grafický návrh vami zvoleného motívu/filmu a po Vašom odsúhlasení Vám pošleme tričku s originálnou potlačou.
    + úprimné poďakovanie na prvom premietaní

    Doručení odměny: na adresu, do čtvrt roku po ukončení projektu na Hithitu

    377,48 Kč
    (15 €)
  • prodáno 0
    1x Workshop modernej fotografie

    Workshop modernej fotografie so všetkým čo k tomu patrí pre teba + 1.

    Odmena obsahuje:
    Workshop modernej fotografie - základy fotografie a práce s ňou.
    Lektor Vás naučí ako správne používať perspektívu, ako si správne nastaviť fotoaparát a ktorý smer bude pre Vás najlepší. 
    Taktiež sa naučíte základy úprav v špecializovanom programe na úpravu fotografií.
    V cene je materiál  na workshop a občerstvenie
    Viac informácií bližšie na adrese : matus.dugas@gmail.com

    Doručení odměny: nespecifikováno

    754,95 Kč
    (30 €)
  • prodáno 0
    1x workshop tvorby moderného videa

    Workshop moderného videa so všetkým čo k tomu patrí pre teba + 1.

    1x workshop obsahuje:
    Teoretickú a praktickú časť  kde Vám zvolený člen najprv vysvetlí postup práce a potom s vami prakticky pôjde aj do terénu poznatky aplikovať. 
    Mladí autori Vám ukážu svoje zlepšováky s videom, ako strihať v rôznych programoch, odporučia výrobu vlastnej technickej podpory a odporučia najlepší možný smer podľa Vašich preferencií.
    V cene sú zahrnuté výdavky na materiál (film,papier a pod.) ale aj občerstvenie.
    Workshop trvá individuálne.
    Viac informácií prostredníctvom mejlu už so záujemcom. 
    Viac informácií bližšie na adrese: matus.dugas@gmail.com

    Doručení odměny: nespecifikováno

    1 006,60 Kč
    (40 €)
  • prodáno 0
    Súkromné premietanie

    Súkromné premietanie filmu podľa vlastného výberu s večerou.
    ( vhodné pre pár )
    + úprimné poďakovanie na prvom premietaní

    Doručení odměny: nespecifikováno

    2 516,50 Kč
    (100 €)
  • prodáno 0
    Súkromné premietanie pre kolektív

    Súkromné premietanie filmu podľa vlastného výberu pre uzavretú spoločnosť s občerstvením a barom.
    (vhodné ako firemné akcie, oslavy, pánske/dámske jazdy)
    + úprimné poďakovanie na prvom premietaní
    + všetky akcie Kulturgheta Vám budú včas oznámené :)

    Doručení odměny: nespecifikováno

    5 033,00 Kč
    (200 €)
  • prodáno 0
    Hlavný sponzor

    Staňte sa našim hlavným mecenášom a každý návštevník akcií Kulturgheta o Vás bude vedieť :) Hlavným sponzorom sa môže stať firma alebo jednotlivec :)

    Odmena Hlavný sponzor obsahuje:
    - Vaše meno na našej stene slávy
    - úprimné poďakovanie pri predstavení
    - básnická zbierka Kontrasty
    - tričko s logom filmu (vlastný výber)
    - tričko s logom VIP Kulturgheto
    - Súkromné premietanie (firma/jednotlivec)
    - priestor na reklamu na webovej stránke Kulturgheto
    - priestor v rozsahu strany A5 v občasníku Rozhanovčan
    - Reklamný baner pri každom premietaní ( intreriér/exteriér)
    - pozvanie na súkromnú akciu s celým kolektívom Kulturgheta so všetkým, čo k tomu patrí :)

     

    Doručení odměny: nespecifikováno

    12 582,50 Kč
    (500 €)