Automobil pro přepravu dětí za rodiči do vězení

Pomůžete nám, přátelé, získat prostředky na auto pro děti, které je bude vozit do vězení za rodiči? Chceme pomoci dětem, které své rodiče chtějí vídat, ale neobejde se to bez pomoci. Autem na operativní leasing zajistí dopravu spolek Za branou. Děkujeme.

Autor: Jan Frank

Doporučení projektu, Pavel Vagner, Věznice Nové Sedlo, objekt Drahonice

22.9.2019

Jedním z práv dítěte vycházejícím z mezinárodní Úmluvy o právech dítěte, je právo poznat své rodiče a být jimi vychováván. Ať již se rodič před svým výkonem trestu o dítě staral více či méně, dítě má právo, chce a potřebuje rodiče vidět, mluvit s nimi, cítit jejich lásku.Lze namítnout, že by se měl starat zejména uvězněný rodič o to, aby mohl své děti vidět, snažit se o pracovní zařazení ve věznici a podporovat rodinu. To je vše pravdou, ale ne vždy vše závisí jen na chuti pracovat a ne vždy se pracovní zařazení podaří.Jak potom zajistit návštěvy dětí za vězněným rodičem, když rodina sotva vychází s financemi.Důvody pro nepřivezení dítěte na návštěvu za vězněným rodičem nemusí bát jen finanční. Situací, kdy druhý z rodičů, případně dětský domov, nepřiveze dítě na návštěvu si lze představit nespočet.Z tohoto pohledu se jevímyšlenka projektu „Společně pro rodinu” jako velmi zajímavá podpora pro děti, které mají někoho z rodičů ve věznici. Pokud se nabídka pomoci takovýmto rodinám rozšíří o možnostzajištění dovozu dětí za vězněným rodičem, včetně možnosti asistovaného kontaktu, bude se jednat o velice smysluplnou službu, která v České republice zatím nemá obdobu. Samozřejmostí by mělo být řádné prověřování uživatelů takové služby, nejen z hlediska eventuálního zneužití služby, ale zejména z hlediska kvality a korektnosti setkávání dítěte s vězněným rodičem.

Mgr. Pavel Vagner, Věznice Nové Sedlo, objekt Drahonice

3 373 €
vybrané z 3 364 €

100%

100% splnené

55 ľudí prispelo

Komunita

Řevnice, Středočeský kraj, Česko

Všetko alebo nič. Projekt skončil 2.11.2019 v 14:19.

Vyberte si odmenu za váš príspevok

  • predané 9
    Dobrý pocit

    Sebemenší dar pro nás bude vzpruhou. Děkujeme. 

    Doručenia odmeny: do týždňa po ukončení projektu na Hithitu

    3,96 €
    (100 Kč)
  • zostáva 1 z 4
    Malý pletený výrobek z vězení (srdíčko, jehelníček, figurka apod.)

    Odměnu věnuje jedna z odsouzených žen, obeznámená s projektem a moc šikovná.  Předáme osobně nebo poštou. Ukázka, viz fotogalerie.

     

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    7,92 €
    (200 Kč)
  • zostáva 35 z 40
    Náramek Za branou

    Vaší odměnou bude také zbrusu nový modročerný náramek s logem Za branou. Předáme osobně nebo poštou. Mužská i ženská velikost možná.

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    9,90 €
    (250 Kč)
  • zostáva 8 z 15
    Tričko Za branou

    S radostí předáme jako odměnu zbrusu modročerná nová trička s logem na v pravo na hrudi a s nápisem Za branou. Předáme osobně nebo poštou. Do poznámky napište požadovanou  velikost vč. XXL.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    27,71 €
    (700 Kč)
  • zostáva 4 z 5
    Exkurze

    Dárcům zprostředkujeme exkurzi ve věznici i účast při některém z našich programů ve věznici. Nebylo by hezké jet spolu novým autem před Vánocemi na besídku do věznice, kde se osobně poznáte s odsouzenými rodiči a jejich dětmi? Prohlídka věznice-to si budete pamatovat celý život.

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    316,64 €
    (8 000 Kč)
  • zostáva 1 z 2
    Budete náš šofér

    Pokud by Vás projekt hlouběji zaujal, staňte se občasným nebo pravidelným šoférem vozu pro děti, na fakturu nebo dohodu. Lidi budou hodně potřeba. Ale předtím Vás důkladně proškolíme o problematice vězeňství a uděláme řidičské zkoušky. Vhodné pro zkušené řidiče.

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    474,97 €
    (12 000 Kč)
  • Vypredané!!
    Kreslený obrázek A4 od nadaného odsouzeného s věnováním pro Vás

    O projektu auta se dozví odsouzení využívající naše služby. Někteří, stejně jako Vy, rádi pomohou. Vlastně i sami sobě, nebo jiným odsouzeným rodičům. Řada z nich má nemalé nadání a hezky kreslí. Obrázek, černobílý nebo barevný, předáme dle možností osobně nebo poštou.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    7,92 €
    (200 Kč)
  • Vypredané!!
    Dopis a poděkování od podpořené matky nebo otce ve vězení

    Odsouzení rodiče dětí, které projekt podpoří během 6 měsíců, Vám napíší poděkování a několik řádků o sobě. Jistě budou rádi, když jim odepíšete.

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    39,58 €
    (1 000 Kč)
  • Vypredané!!
    Velký obraz s věnováním

    Doručíme Vám s věnováním obraz středního nástěnného formátu kreslený nebo malovaný vězněm. Ne v rámu, ale jinak se vším všudy, o to se postaráme. Předáme osobně.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    118,74 €
    (3 000 Kč)
  • Vypredané!!
    Beseda se Za branou

    Do Vaší místní školy (klidně i na Moravu), Sokola nebo divadla rádi přijedeme promítnout náš film Rodina počká a pobesedovat na téma vězeňství. Vezmeme s sebou i muže, který ve vězení byl, dnes je to už všechno za ním, ale dokáže podat zajímavé svědectví. 

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    158,32 €
    (4 000 Kč)
  • Vypredané!!
    Novým autem na návštěvu podpořené rodiny

    Novým autem, které podpoříte, Vás vezmeme na návštěvu přímo k rodině, které pomůžete. Prostě na kafe, budou rádi a Vy poznáte naši práci do morku kostí. Odkudkoli z ČR, naštěstí jsme malá země. Ale největší naději na krátkou cestu máte v Praze, v Ústeckém a Plzeňském kraji. 

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    197,90 €
    (5 000 Kč)