Chcete najít radost z vaření? Moje kniha vám s tím pomůže!

Nedávno jsem vydal anglicky psanou kuchařku a spousta lidí se mě ptá, jestli plánuji i českou verzi. Odpověď je určitě ano! Nicméně pro samotný tisk momentálně nemám dost prostředků a budu tak potřebovat vaši pomoc.

Autor: Martin Legeza

  • How to Find the Joy of Cooking

  • V knize najdete i základní recepty na těsta.

  • Před receptem najedete několik rad a tipů.

  • How to Find the Joy of Cooking

  • Jak připravit perfektně propečený steak.

  • Sushi jako ze sushi baru?

  • Před receptem najedete několik rad a tipů.

350 €
vybrané z 6 492 €

5%

5% splnené

29 dní do konca

9 ľudí prispelo

Jedlo, Literatúra

Prispieť

Všetko alebo nič. Tento projekt bude úspešný iba v prípade, že dosiahne aspoň cieľovú čiastku do 27.6.2024 do 17:09.

Zobraziť všetky odmeny

Jak to začalo?

Často jsem slýchal, že se někomu nepovedl nějaký recept a kvůli tomu se k němu nechtěl už znovu vracet. Ve většině případů pak ale stačila malá rada nebo tip, co zkusit udělat jinak, a najednou bylo možné dosáhnout mnohem lepších výsledků. Když jsem se potom podíval do několika kuchařek a zamyslel se nad tím, čím to může být, tak jsem zjistil, že naprostá většina uvádí jen ingredience a postup, ale nikde moc nebylo možné najít, co je důležité, jak recepty fungují a jaký postup je potřeba zvolit, co se týče například kuchyňského náčiní. To mě přivedlo na nápad, jak vytvořit koncept mé kuchařky, která bude obsahovat nejen samotné recepty, ale i informace o tom, jak jídlo uvařit správně. V podstatě hned jsem se vrhnul do práce a za rok se mi podařilo vydat anglickou verzi, kterou už je možné zakoupit na mém e-shopu. Stále častěji ale dostávám dotazy ohledně vydání i českého překladu, nicméně anglická verze zatím není v prodeji tak dlouho, aby bylo možné ze zisku uhradit tisk české verze. Proto jsem se rozhodl zkusit štěstí zde, a to nejen z toho důvodu, abych mohl co nejdříve vytisknout českou verzi, ale abych si i mohl co nejdříve splnit sen a otevřít malé bistro, kde by bylo možné recepty z knihy i ochutnat. 

Co je můj cíl?

Mým cílem je získat dostatek prostředků na tisk kuchařky "Jak najít radost z vaření" (anglicky "How to Find the Joy of Cooking), abych mohl svou knihu nabídnout i lidem, kteří nemluví anglicky a zároveň abych se mohl o kousek přiblížit k otevření vlastního bistra. 

Detaily

Nedávno jsem vydal kuchařku v angličtině a chodí mi čím dál více dotazů ohledně toho, jestli se chystá i česká verze. Tu bych moc rád vydal, už mám i připravené základní podklady v podobě textů a receptů, ale tisk anglické verze byl na moje náklady a zatím se neprodalo tolik výtisků, abych mohl investovat i do českého překladu. Hit hit by tak pro mě mohl být možností, jak tohoto cíle dosáhnout a zároveň příležitostí, díky které bych se mohl více prosadit a i v ideálním případě i otevřít bistro, kde by se kniha prodávala, zákazníci by mohli přijít ochutnat některé z receptů a třeba si knihu i nechat podepsat. Je to poměrně vysoký a dlouhodobý cíl, ale věřím, že s Vaší pomocí nebude nemožné ho dosáhnout.

Kdo jsem?

Moje jméno je Martin Legeza a jídlo mě provází celým životem. Už na základní škole jsem si koupil svou první kuchařku a pomalu začal publikovat své recepty na sociálních sítích a následně i na blogu. Během studia na gymnáziu jsem dokonce už i měl možnost vydat svou první kuchařku a pomalu se dostat do světa gastronomie. Momentálně ještě studuji vysokou školu, ale už teď se snažím vaření věnovat na maximum a najít vyhovující prostory, kde bych mohl své recepty i nabídnout k ochutnání. Není to úplně jednoduchá cesta, ale věřím, že krok po kroku bude možné dosáhnout cíle a už letos byste mohli ochutnat mé recepty v bistru, které bych chtěl otevřít. 

Proč to dělám?

Vaření je nejen mým velkým koníčkem, ale i činností, které bych se chtěl věnovat celý život a sdílet ji s celým světem. Pokud by se podařilo vybrat dostatek prostředků na tisk této kuchařky, tak bych se mohl přiblížit ke splnění snu a rozjet další projekty. 

Budu moc rád, když mi pomůžete knihu vydat a doufám, že si moje recepty oblíbíte nejen v knize, ale brzy třeba i v bistru, které bych chtěl otevřít v Praze. Děkuji za podporu!

Odkazy projektu

Komentáre

Vyberte si odmenu za váš príspevok

  • predané 6
    Chci jen přispět a nic za to nechci

    Pokud byste chtěli jen přispět a nebudete chtít žádnou odměnu, tak budu moc rád za všechny příspěvky, protože i 50 korun mě může přiblížit k dosažení cíle! Částku i můžete libovolně upravovat.
     

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    Prispieť 2,03 €
    (50 Kč)
  • zostáva 99 z 100
    Kuchařka How to Find the Joy of Cooking za zvýhodněnou cenu

    Chtěli byste knihu hned po ukončení projektu a nevadí vám, že je v angličtině? Zde máte jedinečnou příležitost ji pořídit ještě výhodněji, než českou verzi. 

    Doručení odměny Zásilkovnou. Je možné domluvit i osobní převzetí. (Doručení odměny je zahrnuté v ceně.)

    Doručenia odmeny: na adresu, do týždňa po ukončení projektu na Hithitu

    Prispieť 19,44 €
    (479 Kč)
  • predané 3
    Kuchařka Jak najít radost z vaření za zvýhodněnou cenu

    Je to v podstatě takový předprodej. Jakmile bude projekt ukončen a bude úspěšný, tak se hned začne pracovat na tisku a kniha k vám bude co nejdříve odeslána. Pokud by projekt úspěšný nebyl, tak se nic neděje a peníze se vám vrátí zpět. 

    Doručení odměny Zásilkovnou. Je možné domluvit i osobní převzetí. (Doručení odměny je zahrnuté v ceně.)

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    Prispieť 22,28 €
    (549 Kč)
  • predané 2
    Kuchařka Jak najít radost z vaření s věnováním, podpisem a záložkou

    Chtěli byste, aby kniha dorazila i s věnováním a podpisem? Rád do knihy napíšu cokoliv si budete přát a do balíčku ještě přidám záložku jako malý bonus. 

    Doručení odměny Zásilkovnou. Je možné domluvit i osobní převzetí. (Doručení odměny je zahrnuté v ceně.)

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    Prispieť 24,31 €
    (599 Kč)
  • zostáva 100 z 100
    Česká i anglická kniha ve výhodném balíčku

    Co takhle pořídit si českou i anglickou verzi, a to za zvýhodněnou cenu? Knihy byste obdrželi hned po tisku české verze a obě by dorazily s podpisem!

    Doručení odměny Zásilkovnou. Je možné domluvit i osobní převzetí. (Doručení odměny je zahrnuté v ceně.)

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    Prispieť 35,26 €
    (869 Kč)
  • zostáva 7 z 8
    Kurz vaření podle kuchařky

    Chtěli byste si objednat knihu a rovnou se z ní i něco naučit? V rámci kurzu byste dostali podepsanou kuchařku i s věnováním, všechny ingredience by byly zajištěny a mohli byste si vybrat 4 libovolné recepty, které bych vás osobně naučil.

    Do poznámky stačí přidat kontakt a domluvili bychom se na detailech. (Ohledně detailů bych informoval e-mailem)

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    Prispieť 202,84 €
    (4 999 Kč)