Postavme sen pro budoucnost vzdělávání - Jurta pro Sportovku

Jurta je prostor pro zázraky! Společně postavíme prostor, který mění tradiční způsoby vzdělávání, místo pro učení v radosti, který bude sloužit dětem, učitelům, rodičům a celé komunitě. S vaší podporou oslavíme 30 let školy v nové jurtě.

  • I slavit se dá v jurtě

  • Nová školní zahrada?

  • V jurtě je teplo i v zimě

  • Děti učí děti

  • Rosteme spolu už 30 let - společné zpívání

  • Společné tvoření

  • Čekáme na novou jurtu...

  • Uvnitř jurty - prostor pro zázraky!

  • Jurta pro Sportovku

  • Okno k nebi v jutě

  • Jurta pro Sportovku

4 054 €
vybrané z 23 645 €

17%

17% splnené

70 ľudí prispelo

Komunita, Vzdelávanie

Litvínov, Ústecký kraj, Česko

Všetko alebo nič. Projekt skončil 26.10.2023 v 14:10.

Zobraziť všetky odmeny

Jak to začalo

Máme sen... naší škole je 30 let a tak budeme celý školní rok slavit. Náš nápad přišel rychle a spontánně, někde u diskusí o tom jak dobře učit. Proč se máme společně učit jen ve třídách? Proč mají děti sedět jen v lavicích? Bylo by skvělé, získávat dovednosti, hodnoty a postoje k celoživotnímu učení v prostoru, který má své kouzlo. Tak bychom se společně mohli učit ještě více venku, v přírodě, tak, abychom mohli objevovat sami sebe a náš svět. A proč nevyužít školní zahradu? A co třeba jurta, která může být magickým prostorem, ve kterém je vzdělávání radost. Říkáme ANO, na školní zahradě bude JURTA - prostor pro zázraky!

Co je náš cíl?

Cílem projektu je vybudovat na školní zahradě JURTU - venkovní magický prostor pro vzdělávání dětí, jejich učitelů, rodičů žáků i veřejnosti a podpořit vzdělávání celého společenství školy. Víme, že v dobrém vzdělávání je naše budoucnost.

Detaily

Jurta je prostor, ve kterém se dějí zázraky. Představte si, co všechno prostor jurty na školní zahradě nabízí? Prostor pro diskuse, hry, tvoření, bádání a aktivity. Prostor pro min 20 dětí využijeme pro výuku jazyků, instrumentálního obohacování, výchovy k občanství nebo osobnostně sociální výchovy nebo bádání.  V jurtě mohou pracovat celé třídy, bude se v ní scházet žákovský parlament, skupiny dětí se speciálním a sociálním pedagogem, v jurtě se bude tančit, zpívat, bádat hrát si, nebo jen odpočívat k nabrání sil. Odpoledne jurtu využijí děti ve školní družině a klubu k hrám a společnému tvoření a sdílení. Jurta se stane ústředním místem zahrady i o prázdninách, kdy pořádáme letní příměstské tábory. Stane se místem, kde se budou odehrávat přechodové rituály, jako je vsup do 1. třídy, přechod z 1. na 2. stupeň školy, jurtu využijeme i pro přespávaní tříd v areálu školy. Odpoledne a o víkendech otevřeme jurtu veřejnosti, chceme pořádat kurzy, zvát zajímavé osobnosti k přednáškám a seminářům, nabízet prostor pro aktivity cvičení, jógy, meditací, pro oslavy rodičů s dětmi, atp.

... a ještě něco navíc

O budoucnosti naší země se rozhoduje ve školách. Pomozte nám vytvořit prostor, ve kterém děti i dospělí zažijí společně zázraky, učení a společné aktivity povedou k radosti a celoživotnímu zájmu o seberozvoj a vzdělávání.

Kdo jsme?

Jsme základní škola s třicetiletou tradicí, ve které se vzdělává 450 žáků. Naše vize zní ROSTEME SPOLU. Naší snahou je, aby se všichni žáci učili naplno, s radostí a s rovnými šancemi, aby byli připraveni na příležitosti a výzvy světa 21. století a aby odcházeli ze školy s motivací k celoživotnímu vzdělávání se. Vedeme děti k sebepoznávání, seberozvoji, k důvěře ve své vlastní schopnosti i k zodpovědnosti za své učení. Chceme, aby ze školy vystupoval sebevědomý, samostatně myslící, respektující a tvořivý člověk s radostí a odpovědnosti k životu.

Proč to děláme?

Kdo z nás by nechtěl školu zázraků? Společně postavíme místo, ve kterém se budeme učit v radosti, S vaší podporou  vytvoříme místo setkávání, místo pro zázraky.

Děkujeme, že nám pomůžete splnit náš sen!  

Odkazy projektu

Komentáre

Vyberte si odmenu za váš príspevok

  • predané 33
    „Dobropocitovka“

    Přispěji na jurtu, protože jsem fanoušek Sportovky. Odměnou je dobrý pocit, že podpoříte budoucnost vzdělávání našich dětí. (Částku lze libovolně navýšit)

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    19,70 €
    (500 Kč)
  • zostáva 73 z 100
    Zahajovací párty na zahradě

    Je září 2024. Jurta už stojí a tak slavíme! Pozveme Vás na zahradní párty s muzikou a grilováním. Hrát bude školní kapela (oba muzikanti ředitel a zástupce) a grilovat pan školník. U toho musíte být!!! 

    Doručenia odmeny: na adresu, do roka po ukončení projektu na Hithitu

    39,37 €
    (999 Kč)
  • predané 7
    Přednáška nebo workshop v jurtě (vzdělávání v rozsahu 4 hodiny)

    V září Vám zašleme plán přednášek a workshopů na školní rok, vy si vyberete z nabídky a můžete se s námi společně vzdělávat. 

    Doručenia odmeny: na adresu, do roka po ukončení projektu na Hithitu

    59,11 €
    (1 500 Kč)
  • predané 2
    Přednáška nebo workshop v jurtě (vzdělávání v rozsahu 8 hodin)

    V září Vám zašleme plán přednášek a workshopů na školní rok, vy si vyberete z nabídky a můžete se s námi společně vzdělávat.  

    Doručenia odmeny: na adresu, dlhšie než rok po ukončení projektu na Hithitu

    98,52 €
    (2 500 Kč)
  • predané 0
    Oslava v jurtě

    Chcete pro své děti a jejich kamarády uspořádat skvělou oslavu. Vyberete termín o víkendu nebo odpoledne a můžete slavit.

    Doručenia odmeny: na adresu, do roka po ukončení projektu na Hithitu

    315,27 €
    (8 000 Kč)
  • zostáva 8 z 8
    Pořádám workshop a jurta je můj sen

    Chcete pořádat přednášku či workshop? Nebo chcete pozvat přátele na promítání fotek z dovolené, uspořádat filmový nebo literární večer či vernisáž? Jurta je prostor pro zážitky. 

    Doručenia odmeny: na adresu, dlhšie než rok po ukončení projektu na Hithitu

    315,27 €
    (8 000 Kč)
  • zostáva 7 z 8
    Noc v jurtě

    Toužíte po zážitku a klidném spánku nebo po obojím. Chcete dopřát dětem zážitek? Udělat jim večerní bojovku a pak hlídat jejich šťastný spánek?  V září 2024 s námi domluvíte víkendový termín a...dobrou noc.
     

    Doručenia odmeny: na adresu, dlhšie než rok po ukončení projektu na Hithitu

    394,09 €
    (10 000 Kč)
  • zostáva 4 z 4
    Lavička s vaším jménem hned vedle jurty

    Lavičky má Václav Havel a další skvělé osobnosti, tak proč ne vy? Na lavičce, která bude hned vedle jurty bude navždy vaše jméno a poděkování na dar! To stojí za pár tisíc.
     

    Doručenia odmeny: na adresu, do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    985,22 €
    (25 000 Kč)
  • Vypredané!!
    Káva, oběd, pivo s ředitelem

    Káva je skvělá v kanceláři i zákusek bude..., oběd v jídelně kdykoliv, jako vždy skvělé menu a večerní pivo a pokec? Vyberte jednu z uvedených možností a domluvte si pokec s ředitelem. No, nekupte to!? Ale pozor, jen prvních 6 šťastlivců. 

    Doručenia odmeny: na adresu, do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    118,23 €
    (3 000 Kč)