O Vzteklíkovi - knížka pro děti a rodiče

Podpořte vydání dětské knížky, která si klade za cíl pomoci pochopit dětem i rodičům emoce vzteku a hněvu, pomocí imaginární postavičky Vzteklíka. Také nabízí možná řešení vzteklých scén.

  • plyšový Vzteklík

  • Záložky do knihy

  • Záložky do knihy

  • Ilustrace z knihy

  • Minerální náramek

435 €
vybrané z 1 988 €

21%

21% splnené

11 ľudí prispelo

Literatúra, Vzdelávanie

Všetko alebo nič. Projekt skončil 7.6.2021 v 10:18.

Zobraziť všetky odmeny

KDO JSEM

Jsem hrdá maminka jedné princezny. Mateřství mi otevřelo dveře k novým poznáním. Především k emocionální houpačce, kdy v tzv. období vzdoru v jedné vteřině bezmezně milujete a zároveň v druhé byste nejraději někam hodně daleko utekli. A tak do našeho života vstoupila imaginární postava Vzteklíka. Hodně nám oběma pomohl a proto jsem se rozhodla svá poznání předat dál, pomocí ilustrované knihy s příběhy. Poslat Vzteklíka, aby pomohl i dalším rodičům, kteří si s dětským vztekem často neví rady.

CO JE CÍLEM PROJEKTU

Ráda bych vydala dětskou knížku o Vzteklíkovi v tištěné podobě v pevné vazbě. Zatím jsem knihu napsala a namalovala ilustrace. Teď je potřeba nechat knihu zkontrolovat, převést do správné grafické podoby a nechat vytisknout. Čím více se vybere, tím více se bude moci vytisknout knih.

JAK VZNIKL VZTEKLÍK

Dětská ilustrovaná knížka, která není tak úplně jenom pro děti. Je to knížka, která pomůže dětem i rodičům pochopit emoce hněvu a vzteku. Děti se s těmito emocemi důkladněji seznamují mezi 1,5-3 rokem života. Možná jste o tomto období slyšeli jako o období vzdoru. Pokud tyto emoce v tomto období správně nepodchytíme a nepomůžeme dětem naučit se s nimi pracovat, můžou mít  problém je ovládat i v následujících letech. A to - hlavně v období puberty - nepřeji nikomu. :)

VZTEKLÍK je imaginární postavička, která má pelíšek v hlavě každého z nás. Když na mou malou princeznu začaly přicházet vzteklé scény, MOC NÁM POMOHL. Tím, že jsme si o něm a situacích, kdy přicházel, povídaly. Najednou jsme na ně obě byly schopné pohlížet z nadhledu. Pomocí Vzteklíka jsme našly vzájemné pochopení a společnou cestu ven.

Můj dětský Vzteklík nenašel pochopení. Často jsem slýchávala, že jsem BERAN a že to je nejhorší znamení. Nesouhlasím. O znamení tu ve skutečnosti nejde. Každé dítě má individuálního Vzteklíka a je třeba ho pochopit. Naučit se s ním pracovat - jak vy samotní, tak vaše dítko. Dát dítěti najevo, že jej chápeme a i přes všechny jeho vzteky bezmezně milujeme. Škoda, že tato knížka nespatřila světlo světa už dřív a nedostala se do rukou mojí mamce. Možná by můj Vzteklík nebyl tak výrazný i přes pubertu, téměř k prahu dospělosti. Byla jsem vzpurné dítě, ale ne proto, že jsem beran, ale proto, že jsem měla často pocit, že mi nikdo nerozumí a trápila jsem se pocity, že mě nikdo nemá rád.

Když jsem se pak setkala se Vzteklíkem u své dcery, byla jsem z toho zaskočená. Chtěla jsem za každou cenu najít možné řešení, aby toto náročné období zanechalo co nejméně následků do budoucnosti. A nebylo to vždy lehké, jelikož její Vzteklík dokáže vzbudit toho mého. Snažila jsem se najít způsob, který pomůže nám oběma. Povídání o Vzteklíkovi nám pomohlo. Hlavní postava této dětské knihy tedy vznikla spontálně. 

PROČ JSEM SE ROZHODLA NAPSAT TUTO KNIHU

Nejprve mne ani nenapadlo, že by z našeho Vzteklíka mohlo vzniknout něco hmotného. Až když jsem o něm vyprávěla kamarádce, která si už nevěděla rady se svým dítkem, a Vzteklík jim rovněž výrazně pomohl, mne napadlo o něm sepsat pár příběhů. Dcera mi je velkou inspirací a tak se přirozeně nabalovaly příběhy další. Hlavním motivem bylo tedy pomoci dalším rodičům. Vzala jsem blok a nakreslila první ilustrace, které měli u Valinky veliký úspěch a hned zatoužila Vzteklíka i mazlit, jako plyšového mazlíka. A tak jsme ještě zaúkolovali babičku, která si rozumí se šicím strojem. Mazlíky můžete získat také jako odměnu za podporu k vytištění knihy.

CO V KNIZE NALEZNETE

V několika krátkých kapitolách budou nejprve děti postupně seznámeny se Vzteklíkem, poté s malou holčičkou Valinkou a dalšími dětmi. V několika příbězích poznají působení Vzteklíka a způsoby, jak se dá zahnat zpátky do pelíšku. Na konci knihy je prostor, ve kterém můžou rodiče dětem zaznamenat památku na jejich vlastního Vzteklíka.

ODMĚNY

Z ilustrací do knihy jsem vytvořila omalovánky, které provází básnička o Vzteklíkovi. Protože ke každé knížce patří záložka, i ty s originálními ilustracemi nesmí k pohádce chybět. Babičce se plyšový Vzteklík moc povedl a tak jsme ji poprosili, aby jich ušila víc i pro další mazlivé děti. S dcerkou na mateřské jsem se začala zabývat vyráběním náramků z minerálních kamenů, a tak můžete za podporu knihy získat náramek, který je speciálně sestavený pro tento projekt a skládá se z kamenů podporujících vyčerpané maminky. V knize naleznete spoustu krásných dětských ilustrací a vy se můžete stát majitelem originálů některých z těchto obrázků ve velikosti A4 i A3. No a na knížku v tištěné formě už se těšíme i my. Spoustu obrázků i podobu odměn naleznete také na instagramu IG: vzteklik. Děkujeme všem za podporu. 

UKÁZKA Z KNIHY

Tato podoba není konečná, kniha ještě musí projít korekturou a grafickou editací.

Vzteklíka můžete sledovat na instagramu - IG: vzteklik a prostor mu dám také na stránkách www.harmonyart.cz

Děkujeme Všem za sdílení a podporu! Šárka a Valinka

Aktuality

16.6.2021 Hurá! Můžete Vzteklíka znovu podpořit

Milí podporovatelé, Na webových stránkách: https://www.harmonyart.cz/o-vzteklikovi/ můžete nyní rovnou zakoupit knihu O Vzteklíkovi v předprodeji a další odměny (omalovánky, náramek, plyšák). Můžete si tak poskládat jakoukoli kombinaci v rámci jednoho poštovného. Zakoupením podpoříte vydání knížky…

Viacej

7.6.2021 Mise nesplněna, avšak já to nevzdám :)

Krásný den, přispěvatelé. Kampaň pro vydání knihy sice nebyla úspěšná, ale nebojte se. Já v knihu a její sílu věřím, takže ji vydám na své náklady. Hithit.cz Vám vrátí Vaše investované peníze zpátky a vy si můžete své odměny pouze objednat jinde. V nejbližších dnech odměny naleznete na…

Viacej

Odkazy projektu

Web

Komentáre

Vyberte si odmenu za váš príspevok

  • predané 1
    Dobrý pocit a omalovánky v PDF

    Projekt se mi líbí a nepotřebuji žádné odměny. Chci podpořit vydání knihy. Moc děkuji, do emailu Vám ráda zašlu alespoň poděkování a Vzteklíkovi omalovánky v PDF.  

    Doručenia odmeny: do týždňa po ukončení projektu na Hithitu

    4,41 €
    (111 Kč)
  • predané 0
    Záložka s ilustracemi z knihy

    Chci podpořit projekt a jako poděkování mi postačí náhodně vybraná záložka do knihy s ilustracemi (vč. poštovného).

    Doručenia odmeny: na adresu, do týždňa po ukončení projektu na Hithitu

    8,83 €
    (222 Kč)
  • predané 4
    Kniha

    Chci podpořit projekt a získat za odměnu vytištěnou knihu s podpisem. Vč. poštovného (Pokud chcete i věnování, prosím napište jeho znění do poznámky)

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    17,65 €
    (444 Kč)
  • zostáva 19 z 20
    Minerální náramek s energií pro vyčerpané maminky

    Chci podpořit projekt a jako poděkování ocením speciální náramek z granátů, lávového kamene, sugilitu a růženínu - kameny posilují výdrž, sílu, energii a něžnou lásku maminek. Včetně poštovného.

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    19,84 €
    (499 Kč)
  • predané 1
    Kniha se záložkou

    Rád projekt podpořím a odměnou mi bude tištěná kniha s podpisem a náhodně vybranou záložkou s obrázky z knihy (vč. poštovného)

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    22,06 €
    (555 Kč)
  • zostáva 10 z 10
    Plyšový Vzteklík

    Home made ušitý plyšový Vzteklík na mazlení. To znamená, že každý kus je originál (více barevných variant). Velikost cca 40 cm. Plyšový mazlík se pomocí gumičky skládá do klubíčka a dítě si jej tak může samo uspat. Na bříšku má barevné srdíčko na suchý zip - dítě může Vzteklíkovi měnit náladu. Včetně poštovného.

    Doručenia odmeny: do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    35,30 €
    (888 Kč)
  • predané 1
    Garant

    Projekt se mi líbí a chci podpořit vytištění knihy. Odměnou mi bude kniha, záložka a Vzteklíkovi omalovánky. Ráda Vám poděkuji a uvedu Vaše jméno v knize. Včetně poštovného.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    44,17 €
    (1 111 Kč)
  • zostáva 5 z 5
    Originální obrázek z knížky

    Chci podpořit projekt a odměnou mi bude originální obrázek , který je součástí knihy - malovaný akvarelovými pastelkami, velikost A4, s podpisem. Jejich aktuální výběr Vám zašlu po skončení projektu. Včetně poštovného.

    Doručenia odmeny: na adresu, do týždňa po ukončení projektu na Hithitu

    61,82 €
    (1 555 Kč)
  • zostáva 9 z 10
    All in

    Chci podpořit projekt a odměnou mi bude podepsaná kniha, záložka, Vzteklíkovi omalovánky, minerální náramek s energií pro vyčerpané maminky a home made plyšový maskot - Vzteklík. Ráda Vám poděkuji a uvedu Vaše jméno v knize. Včetně poštovného.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    79,47 €
    (1 999 Kč)
  • zostáva 4 z 5
    Dvojitá radost

    Chci podpořit projekt a protože mám dvě dítka, kterým bude Vzteklík prospěšný, odměnou mi budou dvě knížky se záložkou a dva plyšáci (vč. poštovného). Ráda Vám poděkuji a uvedu Vaše jméno v knize.

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    101,57 €
    (2 555 Kč)
  • zostáva 1 z 1
    Sponzor

    Ráda v zadní části knihy věnuji prostor pro adekvátní smysluplnou reklamu (např. dětské rozvojové hry, časopisy, hračky apod.). Vyhrazuji si právo na výběr a úpravu reklamy (tzn. že například reklama na antikoncepční prostředky opravdu neprojde). Prosím než zakoupíte, nejprve mne kontaktujte v sekci otázky a odpovědi. Kniha se záložkou samozřejmostí (vč. poštovného).

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    397,54 €
    (10 000 Kč)
  • Vypredané!!
    Originální obrázek z knihy

    Chci podpořit projekt a odměnou mi bude originální obrázek , který je součástí knihy - malovaný akvarelovými pastelkami, velikost A3, s podpisem. Holčička se Vzteklíkem v náručí pod duhou. Včetně poštovného.

    Doručenia odmeny: na adresu, do týždňa po ukončení projektu na Hithitu

    88,33 €
    (2 222 Kč)