Kniha Lastočka

Projekt na podporu vydání knihy s názvem Lastočka. Román byl sepsán na základě skutečných událostí a obsahuje některé autentické vzpomínky na Rudolfa Slánského, Antonína Zápotockého, ale i práci vězňů v uranových Jáchymovských dolech v 50. letech.

  • Kniha bude dostupná v tištěné i elektronické verzi

99 €
vybrané z 3 180 €

3%

3% splnené

10 ľudí prispelo

Literatúra, Vzdelávanie

Bratronice, Středočeský kraj, Česko

Všetko alebo nič. Projekt skončil 7.5.2021 v 12:50.

Zobraziť všetky odmeny

Jak to celé začalo...

Před několika málo lety se ke mě jen velkou náhodou donesl zcela neznámý příběh. Na první pohled se mi zdál jako spousta jiných příběhů z padesátých let, kdy útlaku muselo čelit mnoho nevinných lidí. Ovšem postupně jsem se dozvídala další a další podrobnosti, a nejednou žasla nad spletitostí lidských osudů.

Když jsem během jednoho z těch vzácných rozhovorů vyslechla, že rodina hlavní hrdinky této knihy jen velkou náhodou unikla před deportací do sibiřského gulagu, věděla jsem, že o tomto neobyčejném lidském příběhu musím začít psát.

Název knihy Lastočka pochází z ruštiny a v češtině znamená vlaštovka. Proč je název knihy v ruštině? Má souvislost s příběhem a čtenář k pointě názvu postupem četby sám dojde... 

Co je můj cíl?

Chtěla bych vydat knihu v tištěné podobě, která by udělala radost nejenom mě, ale i ostatním čtenářkám.

Detaily

Anotace knihy:

Ludmile je jen několik málo let, když se její život prominentního děvčátka ze dne na den změní v peklo rudého bezpráví. Její otec Josef, komunistický funkcionář žijící se svou rodinou v Rusku, náhle upadne v nemilost bolševických pohlavárů a překotně i s celou rodinou prchá do bezpečí své domoviny. Ale štěstí není zadarmo a pro každého…

Druhá světová válka, nacismus a v neposlední řadě nástup komunismu k moci v roce 1948 opět zatlačí Josefovu rodinu až na samý okraj lidské existence. Josef je obviněn z vlastizrady a odsouzen k mnohaletému žaláři. Mezitím se Ludmila, daleko za branami věznice, snaží postavit na vlastní nohy, najít sebe sama a žít jak nejlépe dovede. Ovšem tlak politických událostí nepřímo ničí vše, co se snaží ze všech sil zachránit. Rodinu, vztahy v zaměstnání, a nakonec i manželství.

Roky hledání i nejistého štěstí se střádají jeden za druhým a Ludmila náhle stojí na prahu čtyřicítky. Osamělá žena, nemající takřka nic, o co by se mohla opřít, náhle potká o čtrnáct let mladšího Honzu, který se neohlíží do minulosti a nebojí se vykročit proti nepsaným společenským normám i předsudkům.

... a ještě něco navíc

Tento příběh je sepsaný na základě skutečných událostí a vyprávěn paní Ludmilou. Najdeme v něm nejen autentické vzpomínky na významné historické milníky naší země, ale i na Rudolfa Slánského, Antonína Zápotockého, a nepřímo i na Miladu Horákovou. Ve vyprávění dojde řeč i na těžkou práci vězňů v uranových Jáchymovských dolech v 50. letech, a také na nelidské chování dozorců během výslechů obviněných.

Kdo jsem?

Nenápadná osoba, zajímající se o historii, vzpomínky pamětníků a knihy. Mám za sebou dvě povídkové sbírky a několik dalších literárních počinů - novely Zahrada mého života a Svět, co byl mým. Tato knížka je ale první, kterou bych ráda dostala na pulty knihkupectví.

Proč to dělám?

Vydat knihu je poměrně finančně náročné. I když se sama snažím o propagaci, zpracovala jsem knižní obálku a mnoho jiných administrativních činností, bez finanční podpory ostatních čtenářů je pro mne nemožné knihu vydat. Ráda bych přinesla tento příběh ke každému, kdo v naší zemi žije a připomenout její minulost tak, abychom ji už nikdy nemuseli znovu opakovat. 

Aktuality

5.5.2021 Poděkování za příspěvek

Dobrý den, tímto bych ráda poděkovala všem, kteří přispěli a předobjednali si knihu Lastočka. Zde na Hithitu se projekt s nějvětší pravděpodobností neuskuteční a peníze budou vráceny zpět, ale i tak si myslím, že se mi ke konci roku podaří knihu vydat. Prosím sledujte mé web stránky, nebo mi…

Viacej

27.3.2021 Ukázka druhá...

V roce 1931 se vydává mladý, nadějný komunista Josef do Sovětského svazu. Cestuje spolu s manželkou a malou dcerkou Jarmilkou, ke které se jen o necelý rok později přidá mladší sestra, hlavní hrdinka našeho románu Lastočka. Ale nepředbíhejme... Pojďme se nyní podívat, jaký byl příjezd její rodiny…

Viacej

Komentáre

Vyberte si odmenu za váš príspevok

  • predané 0
    Příspěvek na vydání knihy

    Dobrý pocit, že jste pomohli knize na svět plus děkovný mail autorky :o) Odměnu je možno libovolně navýšit.

    Doručenia odmeny: do roka po ukončení projektu na Hithitu

    3,94 €
    (99 Kč)
  • zostáva 50 z 50
    Pro knihovny

    Jméno vaší knihovny na děkovné stránce v knize. Odměnu je možno libovolně navýšit.

    Doručenia odmeny: do roka po ukončení projektu na Hithitu

    3,94 €
    (99 Kč)
  • zostáva 50 z 50
    Pro jednotlivce a firmy

    Vaše jméno na děkovné stránce v knize. Odměnu je možno libovolně navýšit.

    Doručenia odmeny: do roka po ukončení projektu na Hithitu

    3,94 €
    (99 Kč)
  • predané 0
    ​Podepsaná fotografie autorky

    Podepsaná fotografie autorky s věnováním, zahrnuje již poštovné. 

    Doručenia odmeny: na adresu, do roka po ukončení projektu na Hithitu

    5,92 €
    (149 Kč)
  • predané 0
    E-book

    E-book knihy ve formátech Epub, PDF, Mobi. 

    Doručenia odmeny: do roka po ukončení projektu na Hithitu

    7,91 €
    (199 Kč)
  • predané 10
    Kniha s podpisem

    Kniha s osobním věnováním a s podpisem. Doprava přes Zásilkovnu již v ceně. Prosím do poznámky uveďte č. telefonu a č. nebo adresu pobočky Zásilkovny. Děkuji.

    Doručenia odmeny: na adresu, do roka po ukončení projektu na Hithitu

    9,90 €
    (249 Kč)
  • predané 0
    Spisovatelská konzultace

    Spisovatelská konzultace v rozsahu 1 hodiny, přes Skype nebo telefon, kdy si můžeme povídat na téma vydání knihy, včetně mých zkušeností a praktických rad. 

    Doručenia odmeny: do roka po ukončení projektu na Hithitu

    19,84 €
    (499 Kč)
  • zostáva 7 z 7
    Reklama v knize

    Celostránková černobílá reklama v knize a podepsaný výtisk knihy. 

    Doručenia odmeny: na adresu, do roka po ukončení projektu na Hithitu

    119,22 €
    (2 999 Kč)
  • zostáva 3 z 3
    Sponzor knihy

    Tato odměna zahrnuje logo na zadní straně knihy, poděkování v knize, celostránková černobílá reklama v knize, logo na stránkách spisovatelky Jitky Závodné a podepsaný výtisk knihy.

    Doručenia odmeny: na adresu, do roka po ukončení projektu na Hithitu

    397,50 €
    (9 999 Kč)