Ilusie: Harfeníci severu

Dejte Harfeníkům severu hlas a pomozte nám vydat audioverzi nového, přepracovaného vydání.

1 295 €
vybrané z 1 185 €

109%

109% splnené

20 ľudí prispelo

Literatúra

Praha, Hlavní město Praha, Česko

Všetko alebo nič. Projekt skončil 5.4.2021 v 14:22.

Zobraziť všetky odmeny

Jak to začalo

Ilusie jako velký knižní projekt vznikal vlastně už na začátku 90. let minulého století. Než se dopracoval ke knižnímu vydání, uběhlo opravdu hodně vody. První verzi Ilusie, takové, jakou znají mí čtenáři, jsem napsala mezi lety 2014-2018. Vzniklo osm svazků, které se zaměřují na severskou kulturu, čerpaly z dějin Finska a finského národního eposu Kalevaly, sbírky Kanteletar a folklórních motivů. Každý díl získal trochu odlišný, specifický charakter. Jestli je Ilusie fantasy, mytologický román nebo prostě jen rozsáhlá beletrie, to jsem vždycky nechávala na svých čtenářích.

V roce 2019 jsme se rozhodli knihy konečně vydat, a protože ze smlouvy s nakladatelem sešlo, založili jsme vlastní rodinné nakladatelství Ilusie Publishing. První díl Ilusie: Harfeníci severu vyšel po dvou měsících intenzivní práce vlastním nákladem. To pro mě znamenalo, že jsem se kromě samotného psaní musela věnovat celému procesu vzniku knihy od napsání příběhu přes redakci až po distribuci a propagaci. První rok byl skutečně složitý, ale nevzdali jsme se a ještě v témže roce vydali nejobsáhlejší díl Ilusie: Dědicové Tuonely. O rok později vyšla další část, Ilusie: Probuzení Louhi

Po třech vydaných dílech z osmi už jsme se posunuli, poučili a vybudovali solidní základ. Díky tvrdé práci jsme získali nejen zkušenosti, ale i stálé čtenáře a podporovatele. Tým nadšenců, kteří dávají Ilusii podobu, chce v práci pokračovat, navzdory tomu, že i my jsme pocítili dopad epidemie. 

V roce 2021 jsme si ukousli trochu větší sousto. Rozhodli jsme se naučit něco nového a vrhli se do více akcí. Zatímco jsem začala psát nový díl, Báji o Valgirovi, vrátila jsem se znovu k Harfeníkům severu, protože jsem je už dlouho plánovala přepracovat. Pracovala jsem tedy zároveň na dvou knihách, které by měly v tomto roce vyjít. Na Báji o Valgirovi, která vyjde jako klasická tištěná kniha v listopadu, a reedici Harfeníků severu. Ti by se na trhu měli objevit ještě během jara jako e-kniha. 

Jako by ale nestačila už tak dost náročná práce, dostali jsme další nápad, a to dát Harfeníkům severu hlas a zároveň s e-knihou vytvořit i audioknihu. Protože neradi volíme jednoduché cesty, vybrali jsme si opět tu nejsložitější, tedy vyzkoušet si proces vzniku audioknihy na vlastní kůži. Na spolupráci jsme se domluvili se Zdeňkem Hruškou, členem souboru divadla Na Jezerce, jehož charismatický hlas propůjčil Harfeníkům kouzelnou, neopakovatelnou atmosféru.

Co je náš cíl?

Nyní už tedy Harfeníci získávají zvukovou podobu, proces nahrávání je v běhu, ale pořád nás čeká obrovský kus cesty k finálnímu dílu. Na to, aby kniha získala i hudební dotek a vybroušenou zvukovou podobu potřebujeme to, čeho žádný nakladatel, vydavatel ani autor nemá dost. Finance. Naším cílem je získat dostatek prostředků na dokončení audioknihy.

Detaily

Kniha Ilusie: Harfeníci severu vyšla v roce 2019 a od té doby si získala své věrné čtenáře i příznivce. V tomto roce vydáme Harfeníky severu znovu, v přepracované podobě. Kromě e-knihy vyjde letos i připravovaná audiokniha. 

... a ještě něco navíc

Audiokniha bude pořádný macek, nezkrátili jsme ji ani o slovíčko. Bude to porce dobrodružství, plná všeho, co mají moji čtenáři rádi.  

Kdo jsme?

Nakladatelství Ilusie Publishing je malý rodinný podnik, který vede Milada Střítezská, autorka osmidílné série Ilusie

Proč to děláme?

Hithit zkoušíme protože každá pomoc je v tuto chvíli dobrá. 

Aktuality

15.3.2021 Ro

Přečtěte si rozhovor s autorkou Ilusie Miladou Střítezskou o psaní, Finsku a Ilusii.  http://deti-noci.cz/2021/03/literatura/spisovatele/lit-rozhovory/rozhovor-s-miladou-stritezskou-o-saze-ilusie-finsku-a-psani/

Viacej

7.3.2021 První ukázky audioknihy

Na našich FB stránkách si můžete prohlédnout teaser a zaoposlouchat se do ukázky https://fb.watch/44MHtH_WAV/

Viacej

Komentáre

Vyberte si odmenu za váš príspevok

  • predané 1
    Jen Ilusií procházím

    Knihy doma máte a už jste je četli, trička nenosíte, audioknihy neposloucháte, čtečku nepoužíváte, ale procházíte se občas rádi Ilusií? Pokud vaše milostivá ruka ráčí přispět do našeho klobouku bez nároku na odměnu, jsme ohromeni a naše vděčnost nezná mezí. 

    Doručenia odmeny: dlhšie než rok po ukončení projektu na Hithitu

    11,85 €
    (300 Kč)
  • predané 6
    Chci nový díl s věnováním!

    V listopadu 2021 vyjde nový díl Ilusie: Báje o Valgirovi. 
    Bude to vlastně prequel, kniha, která se bude odehrávat 700 let před narozením Saaru. A bude to rozhodně hodně jiné čtení. 
    Chcete ho mít v ruce hned po vydání s věnováním autorky? V tom případě si určete i to, komu má být věnování určeno. V listopadu bude Valgir jen váš. 

    Doručenia odmeny: na adresu, do roka po ukončení projektu na Hithitu

    17,77 €
    (450 Kč)
  • predané 0
    Sem s tou e-knihou

    Už jste mi říkali, psali a připomínali stokrát, že se s těmi knihami tahat v ruce nebudete. Čtečka je lehká, praktická a netíží. 
    Přišla vaše chvíle. Ilusie: Harfeníci severu jsou tu v novém, přepracovaném vydání, lehcí jako labutí pírko. Přímo pro vaši čtečku, ve formát EPub, PDF a MOB. Stačí si jen vybrat. Do emailu vám po vydání pošleme odkaz ke stažení. A jako bohus vám zašleme knižní vydání harfeníků, ať si můžete srovnat obě verze.

    Doručenia odmeny: na adresu, do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    19,74 €
    (500 Kč)
  • predané 6
    Jako správný Ilusijec chci plnou náruč knih

    Chcete je všechny tři. Papírové, hmotné. Protože máte místo v knihovně. První tři díly poputují přímo k vám s podpisem autorky. Můžete se pustit do čtení třeba hned. 

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    31,59 €
    (800 Kč)
  • predané 4
    Beru si Alateyu na triko

    Trilogie a tričko s mýtickým drakem Iku-Tursem? To je opravdu to, co chcete? V našem nenápadném, severském krámku lze nalézt obojí. Obdržíte podepsanou první trilogii a k ní tričko Ilusie: Iku-Turso. A vzhůru na sever!

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    59,23 €
    (1 500 Kč)
  • predané 1
    Dobrý seveřan bere všechno

    Nejste zrovna troškaři a toužíte podpořit Ilusii opravdu mocně? Pak i udělejte trochu větší místo v knihovně. Kromě první trilogie, kterou vám pošleme hned po ukončení kampaně, získáte také možnost záskat Báji o Valgirovi po listopadovém vydání, e-knihu i audioknihu. Zasypeme vás pořádnou lavinou

    Doručenia odmeny: na adresu, do roka po ukončení projektu na Hithitu

    98,72 €
    (2 500 Kč)
  • predané 2
    Ilusijský mecenáš

    Rozhodli jste se uděla velké gesto, protože velkých gest není nikdy dost? 
    Staňte se mecenášem Ilusie a vaše jméno necháme vytisknout ve formě poděkování v knize Báje o Valgirovi. Zašleme vám postupně všechny knihy, které vyjdou a provoláme vás novým králem Alatey. 

    Doručenia odmeny: na adresu, dlhšie než rok po ukončení projektu na Hithitu

    236,92 €
    (6 000 Kč)