Kniha - Hadrová panenka

Vybranou částku bych chtěla využít k vydání své knihy s názvem "Hadrová panenka". V částce je zahrnut jednak tisk a vydání knihy a dále odměny pro přispěvovatele a samozřejmě pro samotný Hithit, bez jehož podpory bych nedokázala projekt vůbec zahájit.

  • Harmonizační záložka - odměna ke knize

  • Knoflík pro štěstí - odměna ke knize

  • Knoflík se záložkou - odměny ke knize

  • Autorka knihy

441 €
vybrané z 1 385 €

31%

31% splnené

24 ľudí prispelo

Umenie, Literatúra

Všetko alebo nič. Projekt skončil 8.1.2021 v 20:21.

Zobraziť všetky odmeny

Kdo jsem a jak to celé začalo?

Jmenuji se Marie Jakoubková a je mi 37 let. Žiji v malé vesničce v jižních Čechách. Mám dva syny (17 a skoro 2 roky) a již od svého dětství jsem si moc přála napsat knihu. Něco, co po mně skutečně zůstane, bude dělat radost jiným a ti buď ocení nebo zkritizují snahy, které do psaní vkládám. Před necelými dvěma lety se mi narodil druhý syn. Zřejmě tento zvláštní stav ve mně probudil určitou dávku talentu a jakoby ze dne na den popustil uzdu mé fantazii ke psaní příběhů. Od té chvíle nebylo dne, kdy bych alespoň řádku nenapsala. Někdy na téma sci-fi, jindy podpořené vlastními zážitky. A tímto způsobem, den za dnem, větička za větičkou vznikla a zrodila se Hadrová panenka. Milý příběh o ještě milejší staré dámě a její panně.

Co je cílem tohoto projektu?

Moc bych si přála, aby se můj sen přenesl do reality a text nezůstal pouze zastrčený kdesi v šuplíku. Ráda bych Hadrovou panenku vydala a výtisky obdarovala své příznivce ve sbírce zde na Hithitu. Zapojte se, prosím, do tohoto projektu a pomozte mé knize spatřit světlo světa. Věřím, že příběh panenky Lízy a zejména život její majitelky osloví nejen Vás. Možná knihu rádi předáte i svým bližním nebo známým a ti zase dále. Tím se splní účel, jaký knihy vesměs mají a mně coby autorku to neskutečně potěší a zahřeje u srdce.

Proč právě Hithit?

Líbí se mi, že Hithit dává nám tvůrcům projektů absolutní svobodu. Je zcela na nás samotných, zda se cílové částky vyberou či nikoliv.  Zda svou myšlenkou uchvátíme a oslovíme potenciální příznivce, aby mnohdy možná trochu s riskem věnovali část svých peněz na splnění snu jinému člověku. Také cítíte tu jejich výjimečnost?

Hithit zde však nezastává pouhou roli v poskytnutí své platformy. Velice bystře a ochotně nabízí pomoc začátečníkům, mezi které se řadím i já. Bez Hithitu by vydání mé knihy bylo mnohem složitější, možná dokonce nemožné.

O čem kniha je?

Jak už název knihy napovídá, hlavní hrdinkou příběhu je skutečně panenka. Aby se však mohla pomyslná nitka jejího osudu začít rozmotávat, existuje ještě paní Emílie, důležitá osoba a majitelka panenky, která vypráví o tom, jak panenku získala, co spolu zažívaly a proč se s ní nikdy nedokázala rozloučit.

Paní Emilka svůj lehce tajemný příběh popisuje již jako stará dáma mladé ošetřovatelce v prostředí domova pro seniory. Nečekejte však pouhé vyprávění dvou žen, které dělí několik věkových generací. Vše je doplněno běžnými civilními situacemi, rozhovory a popisováním prostředí. Nechybí hluboké osobní myšlenky, domněnky a moudrosti staré paní, které tolik ošetřovatelka Mirka obdivuje.

Chcete malou ukázku? Tady je:

"Jednou, bylo to zrovna po nedělním obědě, k nám přijela babička. Vlastně ani nevím, jestli přijela nebo přišla pěšky, protože v té době ještě nejezdila auta v tak hojné míře jako nyní a vzhledem k tomu, že bydlela jen o vesnici dál, možná přišla i pěšky. Byla taková čiperná a na to, že jí bylo už skoro sedmdesát let, běhala jako zamlada. Je tedy více než pravděpodobné, že opravdu přišla pěšky.

Pokaždé nám dětem něco přinesla. Byly to drobnosti, ovoce ze zahrádky, květiny, které natrhala cestou nebo buchty, i když ty byly hodně zřídka. Nebylo se ostatně čemu divit, mouka tehdy byla nedostatkovým zbožím. Ale skutečně pokaždé něco donesla. My jsme si na to samozřejmě rychle zvykli, takže už když jsme ji kolikrát v dálce viděli přicházet, běželi jsme jí naproti a nedočkavě pozorovali, co ze svého kapsáře vytáhne.

Tehdy v neděli, bylo to někdy na jaře, přinesla něco obzvláště zajímavého hlavně proto, že to bylo celé jenom pro mě. Já měla zanedlouho narozeniny a babička mi přinesla dárek trochu dopředu. Vyráběla jej ručně z posledních kousků látek, které doma našla. Protože měla tehdy asi trochu obavy, aby jí někdo ten ručně vyrobený skvost nevzal, donesla mi jej ihned, jakmile dokončila poslední steh.

Byla to hadrová panenka. Panenka sešívaná z různě barevných kousků látek a vlásky, ty měla z nastříhané silnější vlny. Prý kvůli nim rozpárala dědečkův starší svetr. Panence upletla dva krásné dlouhé copy a na konce přivázala červené mašličky. Místo očí přišila černé knoflíky a pusinku vyšila rudou bavlnkou. Byla překrásná a byla celá jenom moje."

Delší část ukázky si můžete stáhnout v sekci "Odkazy".

Co vše za vybrané peníze zajistím?

Hlavním úkolem bude samotné vydání knihy, grafické zpracování obálky a tisk. Dále část peněz využiji na zakoupení odměn pro své příznivce a také na odměnu pro Hithit coby mého zprostředkovatele projektu.

... a ještě něco navíc?

Pokud se vybere vyšší cílová částka, obdaruji dva zvířecí útulky:

Pes nejvěrnější přítel z.s. (www.pesnejvernejsipritel.cz)

Kočičí domov Sluníčko, z.s. (www.kocicidomovslunicko.cz)

Již předem děkuji každému, kdo mě a nejen mě podpoří.

S úctou

Marie Jakoubková

Aktuality

7.1.2021 Poděkování za účast

Dobrý den, chtěla bych vám všem moc poděkovat za účast v mém projektu a za vaše příspěvky. Neuvěřitelně si vaší pomoci vážím. Síce můj projekt nedopadne úspěšně, přesto to pro mě byla veliká zkušenost. Věřím, že nastane doba, kdy se mi podaří knihu vydat. Ještě jednou velké díky vám všem. Mějte se…

Viacej

11.12.2020 Další velké poděkování

Dobrý den, srdečně děkuji za Vaše příspěvky. Jste moc hodní a velice si vážím Vaší pomoci. Mějte se krásně a dávejte na sebe pozor. Maruška

Viacej

Komentáre

Vyberte si odmenu za váš príspevok

  • predané 8
    Pro blaho u srdce

    Chcete přispět, aniž byste očekávali odměnu? V takovém případě využijte tuto možnost.

    Moc Vám děkuji :)

    Doručenia odmeny: do týždňa po ukončení projektu na Hithitu

    5,94 €
    (150 Kč)
  • zostáva 96 z 100
    Kniha Hadrová panenka + poštovné

    Chcete-li mít knihu doma, využijte této možnosti a za finanční příspěvek knihu jednoduše zašlu na Vámi uvedenou adresu.

    Moc Vám děkuji :)

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    9,90 €
    (250 Kč)
  • zostáva 98 z 100
    Kniha Hadrová panenka + harmonizační záložka + poštovné

    Věříte na energie? Pošlete finanční příspěvek a já Vám na oplátku zašlu knihu společně se záložkou, navozující příjemný pocit na duši.

    Moc Vám děkuji :)

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    11,87 €
    (300 Kč)
  • zostáva 197 z 200
    Kniha Hadrová panenka s podpisem + knoflík pro štěstí a harmonizační záložka + poštovné

    Získejte maximum za výhodnou cenu. Knihu s podpisem, knoflík pro štěstí i záložku do knihy z dílny úžasné malířky.

    Moc Vám děkuji :)

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    13,85 €
    (350 Kč)
  • zostáva 96 z 100
    Kniha Hadrová panenka s podpisem a věnováním + poštovné

    Budete-li chtít vlastní text věnování, zanechte mi jej v poznámce a já ho následně před zasláním doplním a knihu podepíši.

    Moc Vám děkuji :)

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    15,83 €
    (400 Kč)
  • zostáva 99 z 100
    Dvě knihy Hadrová panenka + knoflík pro štěstí + poštovné

    Chcete mít knihu v tištěné verzi pro sebe a zároveň jednu věnovat svému blízkému. Využijte tuto možnost a získáte zároveň i knoflík pro štěstí.

    Moc Vám děkuji :)

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    19,79 €
    (500 Kč)
  • zostáva 98 z 100
    Sponzor knihy Hadrová panenka

    Staňte se sponzorem knihy a Vaše jméno zůstane na věky věků zapsané v knize.

    Moc Vám děkuji :) 

    Doručenia odmeny: do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    98,95 €
    (2 500 Kč)