Karetní gladiátorské souboje: KREV A PÍSEK

KREV A PÍSEK je jednoduchá karetní hra plná soubojů, strategie a blufování. Hráči se v této hře stávají gladiátory a v rychlých kolech bojují, kdo se stane šampionem arény. Nový herní princip inspirovaný Texas Holdem Poker a karetními hrami BANG! a UNO.

  • KREV A PÍSEK komplet

  • KREV A PÍSEK ilustrace hry

  • KREV A PÍSEK karty

  • Dan Syrový ~ autor hry i designu

1 082 €
vybrané z 4 755 €

22%

22% splnené

51 ľudí prispelo

Dizajn, Hry

Česko

Všetko alebo nič. Projekt skončil 13.12.2020 v 17:51.

Zobraziť všetky odmeny

Písek v aréně byl pro gladiátory posvátný, v jeho prachu vítězili, do písku se vsakovala jejich krev. Hráči jsou gladiátory, kteří podstupují souboje v jednotlivých kolech. Hra je stejně jako v římské aréně před dvěma tisíci lety rychlá, nemilosrdná a plná nečekaných zvratů. Kdo z vás se stane šampionem arény?

Hra spočívá ve vykládání různě silných karet útoku, obrany a bonusových karet. Ty lze modifikovat kartami KRVE či PÍSKU, které jsou základem strategie a ovlivňování náhodně rozdaných karet. Každý hráč vykládá karty na svůj balíček, aby zvyšoval hodnotu svého útoku, ale také hraje karty na balíčky protihráčů abych jim škodil, tedy eliminoval jejich útok. Hraje se na několik kol, hra je rychlá a plná nečekaných zvrtaů. V karetce KREV A PÍSEK je hlavní téma strategie, blufování a dynamika :) 

Proč nová karetka, není jich dost? 

Jsem nadšený hráč deskových a hlavně všech možných karetních her. Ano, jsem ten magor co vymetá různá deskoherní setkání, nechal v deskových a karetních hrách prachy v hodnotě solidního ojetého auta a na výlety s kamarády veze to největší zavazadlo s hrami. No a přesto mi dlouho scházela jednoduchá karetka, která by by byla:  

  • přímočaře soubojová a škodící
  • hratelná nejen pro klasické 4 hráče, ale zábavná i pro 2 hráče 
  • svižně rychlá
  • bez složitých pravidel a hodinové přípravy 
  • strategická s omezením náhody

Hledal jsem takovou doma, hledal v zahraničí, hledal na Kickstarteru, ale nenašel. Tak jsem si sednul a vytvořil vysněnou hru s novým herním principem. Originální herní princip KRVE A PÍSKU se inspiroval několika oblíbenými karetními hrami. Podtrhuji inspiroval, ne opsal pravidla, tedy převzal to co se mi na jednotlivých hrách líbí. Pro vás je to vodítko co od hry můžete čekat.  

  • BANG! legenda deskových karetek, miluju její souboje, útoky, úskoky a atmosféru. V KRVI A PÍSKU je jich ještě víc, v každé zahrané kartě. A atmosféra gladiátorských zápasů je pro mě víc sexy než kovbojové. 
  • TEXAS HOLDEM POKER, tady se mi líbí, že hra na kola eliminuje náhodu, tedy špatně rozdané karty. A samozřejmě nejvíc v pokeru je blufování. I v KRVI A PÍSKU hrajem na kola, takže je důležitá vaše strategie celé hry, ne jednoho prohraného kola. No a bez blufování si ani neškrtnete. 
  • UNO, rychlý, jednoduchý a zábavný. Co dodat. Chtěl jsem vytvořit hru, která bude taky jednoduchá, rychlá a zábavná. Jen jsem přidal záludnosti, souboje, atmosféru gladiátorských zápasů, omezil náhodu a posílil strategii.
  • SEDMA, starší, byť klasická tak zapomenutá, hra pro dva s mariášovými kartami. Jednoduchá pravidla umožňující jednoduchou strategickou svižnou hru. Věřím, že se mi to povedlo taky:) 

Hra odzkoušená hráči 

Hra vznikla před rokem, zkušební edici jsem dodělal a vyrobil při prvním kovidovém lockdownu na jaře 2020 a pak rozeslal mezi 30 kamarádů a ortodoxních hráčů karetek a deskovek. Poté jsem sbíral zpětnou vazbu pro doladění pravidel a poměrů karet v balíčku. Připomínky mi pomohly hru obohatit a vyladit k dnešní, myslím dokonalé, podobě. No a jak testeři hodnotí KREV A PÍSEK?  

“Kola jsou rychlý, útoky se stupňujou, házíš na sebe krev i písek. Je to jak když na sebe dva borci naběhnou v gladiátorský aréně, švih švih, meč meč, štít štít a jeden prostě končí a druhej přežil. Palec nahoru palec dolu, rychlá řežba.”  

Oldřich Rejl @oldovydeskovky

"Akčnost hry, kdy se na nic nečeká a vše jde ráz na ráz, a její vyváženost jak při 2, tak i při 6 hráčích udělala z tohohle balíčku karet našeho nepostradatelného parťáka na cesty. Zkrátila nám dlouhé čekání na letadlo a zabavila nás vždycky v takové sestavě, v jaké jsme zrovna byli. Není moc her, které jsou tak univerzální - za tuhle opravdu děkujeme!”

Kristýna Křížová, agatinsvet.cz

“Je tam cejtit atmosféra gladiátorský arény, tvrdý útoky, podlý úskoky, rychlý změny a nemilosrdná touha zadupat  protihráče do písku. Přesto, že je to svým způsobem upgradovaná přebíjená s náhodně rozdanými kartami, velmi oceňuji minimalizaci náhody. Hlavně díky akčním kartám PÍSKU a KRVE, které do hry vnášejí výrazný strategický prvek a dynamické změny. Skvěle namíchaný balíček pro extra porci zábavy. ” 

Jason Martin, @play_boardgames

“KREV A PÍSEK jednoznačně SUPER! Otestoval jsem hru doma i při návštěvách v nemocnici u dětských pacientů, pro které herní koncepty a zábavu připravuji. Díky dynamičnosti a originálním a přitom velmi jednoduchým pravidlům toto karetní gladiátorské klání snadno spojí děti, dospívající i herní veterány. Nikdy nevíš odkud přiletí rána a konec může přijít dřív než se naděješ! Přesně takových nových her je nedostatek.”

Jakub Matějka, loutkyvnemocnici.cz

Stručná pravidla

Karetní hra Krev a písek se hraje v rychlých kolech (cca 3 - 6 kol jedna hra). Hráči hrají na své vyložené karty (snaží se udržet svůj útok co nejvyšší) a na vyložené karty protihráčů (snaží se eliminovat a odrazit jejich útoky). Hráči se střídají s kartami ÚTOKU, odražením útoku kartami OBRANY a akčními kartami KREV, PÍSEK, LANISTA a MECENÁŠ. V jednom tahu lze udělat jednu věc, zahrát jen jednu kartu. Cílem je, aby ÚTOK zůstal aktivní, tedy nebyl zrušen OBRANOU, a měl na konci kola co nejvyšší hodnotu. Za vítězství v kole získá gladiátor honorář v římských denárech. První hráč, který získá 5 denárů, vyhrává hru. 

> strategická akční karetní hra pro 2 až 6 hráčů

> věk + 9 

> hra cca 20 min  

> 96 karet celkem (28 karet útoků, 22 karet obrany, 46 akčních karet + 20 denárů > mince pro počítání bodů) 

Proč jdou gladiátorské karty na HitHit?

Po dlouhé cestě tvorby herního principu, designu i testování mi zůstal poslední nevybojovaný zápas a to tisk 1. vydání KRVE A PÍSKU. A pro tento, finančně náročný, finální souboj potřebuji jako každý gladiátor mecenáše. Vaše podpora tomuto projektu dá vzniknout nové originální české karetce a přinese spoustu skvělých her a vzrušujících okamžiků v karetní aréně. 

AVE MAECENARIO! TIBI GRATIAS AGO PRO AUXILIO, HABEBIMUS MAGNUM TEMPUS AD ARENA.

Aktuality

25.8.2021 KREV A PÍSEK vylepšený, vyrobený a připravený na karetky.cz

Milí přátelé her, předně bych chtěl poděkovat za podporu a důvěru, kterou jste loni dali mojí hře KREV A PÍSEK. Cílová částka se sice nevybrala a projekt se přes HIT HIT neuskutečnil, ale všechno zlý je pro něco dobrý. Hru jsem dál ladil a vylepšoval, a dostala nový úžasný design od Ondřeje Pavelk…

Viacej

Odkazy projektu

Komentáre

Vyberte si odmenu za váš príspevok

  • predané 1
    Fanda gladiátorů

    Karetní a jiné hry mne neberou, ale zato jsem fanda římské historie, gladiátorů nevyjímaje. Proto chci podpořit vznik hry s mojí oblíbenou tematikou. Jo a ten obrázek murmilla je super. 
     
    • ilustrace gladiátora murmila, podepsaná autorem a zaslaná jako A5 pohlednice  
    • balné i poštovné v ceně

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    3,96 €
    (100 Kč)
  • predané 23
    karetní hra KREV A PÍSEK

    Už se těším. Sem s tou svižnou karetkou s novým herním systémem. 
    • karetní hra KREV A PÍSEK 
    • balné i poštovné v ceně

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    14,86 €
    (375 Kč)
  • zostáva 58 z 70
    karetní hra KREV A PÍSEK: expres Vánoce

    Toužím moc po KRVI A PÍSKU, chci se utkat v aréně jako gladiátor co nejdříve a maskovat to jako vánoční dárek!
    • karetní hra KREV A PÍSEK 
    • přednostní doručení do 20.prosince
    • balné i poštovné v ceně

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    22,79 €
    (575 Kč)
  • predané 11
    karetní hra KREV A PÍSEK: 1+1 Loutky v nemocnici

    Budete mecenášem nejen této karetky, ale i volného času dětí v nemocnici. Jednu hru zašleme vám, druhou za vás darujeme Loutkám v nemocnici a ty je předají dětem v nemocnici. Více info www.loutkyvnemocnici.cz
    • 1 x karetní hra KREV A PÍSEK pro vás
    • 1 x karetní hra KREV A PÍSEK pro Loutky v nemocnici
    • balné i poštovné v ceně

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    23,78 €
    (600 Kč)
  • zostáva 31 z 32
    KREV A PÍSEK: bohové arény

    Toužím moc po KRVI A PÍSKU, ale chci hned změřit své síly v aréně s nejlepšími gladiátory.  Spolu s karetkou získáte i vstupenku na první oficiální turnaj KRVE A PÍSKU, věcné ceny pro vítěze, občerstvení. A jako šampion nastoupí smaozřejmě i autor hry.  
    • karetní hra KREV A PÍSEK 
    • vstupenka na první oficiální turnaj v Praze
    • ilustrace gladiátora murmila, podepsaná autorem, A5 pohlednice  
    • balné i poštovné v ceně

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    23,78 €
    (600 Kč)
  • zostáva 47 z 50
    karetní hra KREV A PÍSEK: limitovaná edice císaře Bruta

    Edice pro skalní fandy římské historie i karetních her. Limitovaná edice hry s podpisem autora, plakátem a sběratelskou římskou mincí.  
     
    • karetní hra KREV A PÍSEK 
    • limitovaná edice plakátu, signovaná litografie A3, ruční papír, co kus to originál  
    • replika římské mince, cín, denár císař Brutus 
    • balné i poštovné v ceně

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    44,03 €
    (1 111 Kč)
  • zostáva 1 z 1
    Mecenáš karetní gladiátorské hry

    Ty největší gladiátorské hry by neexistovaly bez štědrých mecenášů. Sláva jejich jména se nesla po staletí spolu se jmény šampionů arény. Gladiátorská karetka KREV A PÍSEK vynese vaše jméno až do oblak k bohům, a to bez jediné kapky krve. 
    • vaše jméno a podobizna, vše věrně historicky stylizované, bude na obalu a na hracích mincích namísto podobizny římského císaře Bruta  
    • jedna karetní hra KREV A PÍSEK v jediném sběratelském exempláři, dřevěný obal s věnováním, hrací mince v podobě věrné cínové repliky římský denár císař Brutus
    • Limitovaná edice plakátu, signovaná litografie A3, ruční papír, věnování autora
    • 10 ks standartních her KREV A PÍSEK s podpisem a věnováním autora 
    • osobní předání, setkání a tvrdá přátelská hra

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    2 377,65 €
    (60 000 Kč)