Kniha o Duši: Jak porozumět sám sobě

Rád bych vydal barevně ilustrovanou knihu pojednávající o duši člověka z psychologického a filosofického pohledu. Cílem je obohatit čtenáře o různé odborné pohledy vztahující se k duši, lépe se v sobě vyznat a směřovat k větší harmonii a smysluplnosti.

  • Narcis

  • Uroboros

1 910 €
vybrané z 1 860 €

102%

102% splnené

65 ľudí prispelo

Literatúra, Vzdelávanie

Všetko alebo nič. Projekt skončil 11.12.2020 v 17:52.

Zobraziť všetky odmeny

Jak to začalo

Vždycky jsem si přál vydat knihu, která by byla pěkná, užitečná a smysluplná. Roky jsem pravidelně studoval, pořádal semináře "Zážitkové terapie", vedl odborné konzultace a ověřoval své poznatky v praxi. A díky karanténě jsem si začal plnit jeden ze svých snů. Začal jsem psát a tvořit. Ohromně mě to bavilo! Dostával jsem se do rauše a zapomínal jsem na plynutí času. Cítil jsem, jak mě psaní nabíjí a povzbuzuje. Věděl jsem, že dělám smysluplnou činnost. A najednou už mě netrápilo, co se děje venku... Byl jsem šťastný. A o to štěstí bych se rád podělil i s ostatními. 

Co je můj cíl?

Rád bych vydal barevně ilustrovanou knihu pojednávající o duši člověka z psychologického a filosofického pohledu. Cílem je obohatit čtenáře o různé odborné pohledy vztahující se k duši, lépe se v sobě vyznat a směřovat nás k větší harmonii a smysluplnosti.

Co se dozvíte?

Poznatky a své zkušenosti jsem integroval do systému, který bude částečně sloužit jako návod pro osobní orientaci ve své vlastní duši. Kniha je jakousi mapou, s níž budete moci lépe pochopit sebe sama a druhé lidi. Pomůže vám také začít k sobě přistupovat možná odlišným, zralejším a smysluplnějším způsobem. Kniha má za cíl objasnění některých témat naší psychiky a dát nám naději překonat některé nesnáze, s nimiž se potýkáme. Budeme se bavit o tématu sebepoznání, identity, emocionálního prožívání, uvažování, o potřebách, hodnotách a osobních cílech a smyslu našeho života. Řeč bude o významu, funkci a principu emocí, mentálních funkcí, sebepojetí a dalších duševních instancí jako je nevědomí. Kniha bude barevně ilustrovaná vlastními diagramy a obrázky akademické malířky a dalších umělců. Bude to potěcha pro oči i pro duši. Obrázky navodí atmosféru a doladí prožitek z každé kapitoly. Samotná díla mají významnou hodnotu a je mi ctí a potěšením, že se na mé knize podílí i umění dalších skvělých lidí.

V čem je kniha ještě jiná?

Je to kniha o cestě k sobě, do hlubiny lidské duše, jejích zákoutí a tajemství. Není klasickou učebnicí psychologie "duše", ale v něčem je rebelskou provokací a originálním integrativním pojetím, jaké nemá obdoby. Kombinuji zde své pohledy s různými psychologickými školami, které často nedokázaly najít společnou řeč. A já se ji snažím najít. Navíc přicházím i s originálními koncepty, které nikde jinde nenajdete.

Kdo jsem já?

Jmenuji se Josef Křížek a vystudoval jsem sociální práci a teologii na Universitě Karlově. Pracoval jsem léta jako sociální pracovník,  později jako lektor seminářů "Žážitkové terapie" a poradce v oblasti psychosociální problematiky. Zabývám se psychologií, integrativní psychoterapií, osobnostním rozvojem, managementem a filosofií. Za normálních okolností pořádám skupinové programy "Zážitkové terapie" a individuální psychosociální poradenství. Nyní se kromě vydání své první knihy snažím o převedení svých kurzů do online prostředí.

Mezi mé záliby patří příroda, psychoterapeutická literatura, sport, kultura a umění. Miluji poznání všeho moudrého a praktického, co by mohlo lidem pomáhat v jejich duševním zdraví. Mým cílem je poznat a vyzkoušet různé cesty seberealizace a předat je dál, aby komukoli pomohli stát se lepším a spokojenějším člověkem. Přál bych si, abychom všichni v sobě objevili vlastní potenciál a abychom vědomě vedli svůj život k naplnění.

A proč to dělám?

Mohl bych vydat knihu v tom nejlevnějším nákladu, černobíle, jen pár kusů, ale to by nebylo ono. Chci, aby kniha měla "duši" i po vizuální stránce a aby se dostala mezi lidi. Mezi lidmi bude totiž splňovat svůj účel - tedy pomáhat. 

Na co budou finanční prostředky využité?

Tak především na tisk knihy, který nebude levný. Barevný tisk je skoro dvojnásobně drahý jako černobílý tisk. Dále něco stojí grafik a sazbař, nějaké penízky obdrží akademická malířka za poskytnutí svých obrazů, menší část půjde na poštovné a balné, nějaké procento bance a Hit Hitu. V ideálním případě uvidím nějakou tu korunu i já, ale to není cílem :-) Budu rád, když mi nějaké knihy zbydou na "skladě". Rád bych poté svoji knihu nabídnul různým knihkupcům.

REFERENCE

"Zážitkové semináře Josefa Křížka patří k těm nejlepším a nejintenzivnějším, kterými jsem kdy prošla a na které budu vždy s láskou vzpomínat. Vždy perfektně připraveny, přitom vedeny s lehkostí, která navozuje pocit ryzí spontaneity. A zábavné - jak jsme se vždy nasmáli! A také si někdy poplakali, to když jsme si sáhli hlouběji do duše. Pepa je velice citlivý a empatický terapeut, přitom velmi profesionální, což mohu potvrdit i jako jeho klientka v rámci individuální terapie. Jsem mu a vždy budu velmi vděčná za jeho vedení, bez jeho pomoci už bych tu možná ani nebyla." 

Mgr. Jana Cahová

"Semináře Zážitkové terapie jsou pro lidi neuvěřitelnou vzpruhou pro denní boj v tomhle upracovaném hektickém světě. Čirá radost a povzbuzení. Ale taky možnost, jak se neformálně a nenásilně potkat s pomocí, kterou člověk v oblasti psychoterapie zrovna potřebuje, ale boji se, je mu to trapné ... Nebo neví, kde by ji měl hledat. Nebo jako já, měl špatnou zkušenost s individuální terapií a tak zkusí aspoň seminář a šup najednou má kontakt na výborného terapeuta, kterého si může omrknout na semináři, než se s ním pustí do individuální konzultace svých problémů a tím se mu o moc ulehčí cesta k tomu si od někoho nechat pomoct."

Alena S.

"Pepa je výborný terapeut, který umí empaticky naslouchat a jít po pravé podstatě problému. Ve své práci ve skupině využívá různé metody a cvičení, které pomáhají uvolnit emoce a zároveň pomoci k vystoupení ze své komfortní zony. Vždy se při jeho práci cítím v bezpečí, protože vím, že to, co dělá, dělá ze srdce a zároveň je profesionál..."

Andrea 

Aktuality

3.12.2020 Kniha letos opravdu bude :-)

Ahoj a dobrý den, děkuji všem za krásnou podporu a důvěru! Je naprosto jasné, že kniha letos díky vaší finanční podpoře opravdu vyjde! A nesmírně si toho vážím!  Ještě doděláváme textové úpravy, pak pošlu text a obrázky ke grafikovi a šup do tiskárny :-) To ještě letos zvládneme! Ale nevím, zda se…

Viacej

8.11.2020 Korektura :-)

Kniha je v podstatě hotová :-) Nyní upravuji poznámky od korektora. Je to sice fuška, ale dám to :-) Pak čeká moji knihu ještě návštěva u grafika. A pak... To záleží na tom, jestli se mi podaří vybrat penízky... Držte mi palce!  Pepa

Viacej

Komentáre

Vyberte si odmenu za váš príspevok

  • predané 6
    Podpora projektu

    Někdy stačí málo a i za to málo budu velmi vděčný. Nemusíte chtít knížku vlastnit, ale jsem rád, že Vám není jedno, zda knihy vydám nebo ne. A tak děkuji, pokud mě podpoříte alespoň symbolickým darem.

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    7,80 €
    (197 Kč)
  • zostáva 22 z 50
    Kniha s doručením

    Knihu Vám zašlu poštou. V ceně je tedy i poštovné. To by šlo, ne? :-)

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    19,67 €
    (497 Kč)
  • zostáva 19 z 30
    Kniha s podpisem

    Knihu Vám doručím poštou a vlastnoručně podepíšu. Po dohodě může podepsat i hlavní malířka knihy. Poštovné bude v ceně.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    22,44 €
    (567 Kč)
  • zostáva 11 z 20
    Kniha s věnováním

    Napíšu Vám osobní věnování, podepíši a doručím Vám knihu poštou. Poštovné je v ceně. 

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    25,61 €
    (647 Kč)
  • zostáva 5 z 10
    Kniha a osobní soukromé setkání s autorem v Praze

    Knihu Vám mohu zaslat nebo předat osobně. Setkali bychom se na 2 hodiny na místě dle dohody. Rozhovor by mohl být o čemkoli, co Vás zajímá, trápí nebo těší, prostě o Vás a třeba i o mně :-)

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    39,46 €
    (997 Kč)
  • zostáva 4 z 10
    Kniha a přístup do připravované online Akademie duševního rozvoje

    Obdržíte ode mě jak knihu, tak i přístup do online vzdělávacího portálu, ve kterém naleznete video lekce na různá témata z oblasti psychologie, psychoterapie a duševního zdraví.
    Vycházím ze svých fyzických seminářů, které v dnešní době převádím do online prostředí.

    Budou na Vás čekat videa, relaxační nahrávky a imaginace, cvičení, úkoly a návody. Mezi tématy naleznete práci s jednotlivými emocemi (jako je strach, hněv, smutek atd.), práci s myšlenkami, potřebami, vlastním sebepojetím, osobní identitou, hranicemi, sebeláskou a sebepřijetím. Dokončení této Akademie plánuji na leden/únor 2021. Přístup do této sekce Akademie bude celoživotní.

    Každý frekventant mé akademie se mnou může konzultovat svá témata a pokládat mi otázky.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    90,92 €
    (2 297 Kč)
  • zostáva 2 z 2
    Donátor + kniha s vtištěným poděkování do knih

    Pokud se najde šlechetná duše, která by cestu k vydání usnadnila a zajistila, budu neskonale vděčný. Tento vděk se zhmotní do všech vytištěných knih a o činu se dozví všichni mí čtenáři. Tuto možnost dostanou pouze 2 z dobrodinců. Oba dobrodinci dostanou na svojí počest celou stranu. Oba budou moci navrhnout a konzultovat se mnou, co by rádi na této své straně měli natištěno.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    791,61 €
    (20 000 Kč)