Deníček klasického pejskaře 3 - Brok na vsi

Ředitel zeměkoule Brok se konečně trochu uklidnil, ale začalo mu být město těsné. Přestěhuje se do mobilheimu? Stanou se ze zajíců kámoši? Bude dům do zimy stát? A zblázní se Baruna konečně? Přispějte a získejte knihu před Vánoci!

  • Brok zjistil, že bychom mohli vydat další knížku.

  • O naší cestě z města.

  • A rozhodl se...

  • .. že k tomu ...

  • ... taky má co říct!

2 499 €
vybrané z 1 982 €

126%

126% splnené

143 ľudí prispelo

Literatúra

Všetko alebo nič. Projekt skončil 11.10.2020 v 15:59.

Zobraziť všetky odmeny

Jak to začalo?

Přece před třemi lety malým strakatým štěňátkem Brokem. Během prvního dne pobytu u svých nových páníčků ukázal, že rozhodně není jen tak obyčejný štěňátko. Během jeho štěněčích let přesvědčil široké okolí, že se zrodil, aby vládnul. Páníčkům, kámošům v parku, klackům, hračkám a odpadkům. Všem, kromě koček. Kočkám se nevládne, na ty je třeba si dávat bacha. 

Jeho panička, které říká Baruna, o něm začala psát Deníček klasického pejskaře a vznikl i první díl knížky.. Během puberty se Broka několikrát snažila vrátit na jeho domovský vesmírný středisko pro ředitele planet, ale neúspěšně. A tak začali cvičit přivolání, ignoraci srn a podobnou nudu, kterou Brok rozhodně nechtěl absolvovat. A Baru napsala druhý díl s názvem Život s ředitelem zeměkoule.

A co teď? 

Po téměř čtyřech letech se Brok konečně trochu zklidnil a léta tréninků a cvičení začaly nést ovoce. Přesně v tu chvíli, aby nebyl zbytečně moc klídek a pohodička, se Baru s Ondrou rozhodli přestěhovat na vesnici. Koupili starou barabiznu, začali ji bourat, stavět nový domeček a mezitím se nastěhovali na obří zahradu - do mobilheimu. Bez vody a bez záchodu. Jak se to vlastně celý stalo? Jak zvládá Brok přechod z bytu na vesnici? Vysmívají se mu za plotem zajíci? Pořídí si koťata jako svoje zástupce? A neuteče Baruna před armádou škvorů? To všechno se dozvíte ve třetím díle nazvaném "Brok na vsi", kterou bychom teď s vaší pomocí moc rádi vydali. 

Jako pokaždé i letos chceme knížkou zároveň i pomoci méně šťastným zvířatům, proto, pokud sbírka dopadne úspěšně, část výdělku půjde na pomoc konkrétnímu pejskovi, který bude v nouzi potřebovat naši pomoc. O koho půjde si čtenáři zvolí sami po skončení sbírky na Facebooku Deníček klasického pejskaře. 

Jak to bude vypadat uvnitř?

Čau lidi, tady Brok! 

To jste nečekali, co? Říkali jste si “Joo, koupim si další Deníček, uvidim, co Baruna zas napsala….” a ejhle. Tuhle knížku píšu já. Rozhodl jsem se, že je načase do toho vložit tlapy a vzít to za správnej konec. Přijde mi, že Baruna totiž naše soužití vylíčila o dost jinak, než si ho pamatuju já a to už bych nerad dopustil.

Ukážu vám svoje deníčkový zápisky z doby, kdy jsme se všichni tři rozhodli, že máme města dost. Správně, taky si píšu deníček. To  snad pes nemůže, nebo co?!

V druhý půlce knížky ale musím předat pero zase Baruně, aby nebyla smutná. A ona vám poví pár příběhů o tom, jak celá ta naše cesta z města vlastně vypadá. Bude to jízda!

.....

 1.dubna


Tak na tý naší zahradě páníčci pokročili a udělali provizorně kousek plotu, abych tam mohl pobíhat. Jako bych nemohl pobíhat bez plotu, žejo. Jen bych holt pobíhal o kousek dál, no. 

Už jsem vám říkal, že naše zahrada je velká zhruba jako ta ve Versaille, jen vypadá, jak kdyby během její tvorby začal Ludvík XIV. čichat fixky. (Ano, vím, kdo založil zahradu ve Versailles, jsem sice pes, ale taky ředitel, víte!). Protože je ta zahrada fakt velká, nemohli zatím oplotit celou, ale uzavřeli kousek, dali různý starý kusy plotu k sobě a mohli jsme tam s Barunou začít v klídku zahradničit, aniž by musela furt koukat, kde jsem. Baru zahradničila s takovým zaujetím, že by jí to i ten Ludvík záviděl, tak jsem se logicky rozhodl prozkoumat bytelnost toho plotu. A trvalo mi přesně tři vteřiny najít první skulinu a naprosto nerušeně jí projít. Sednul jsem si za plot na cestu a škodolibě pozoroval Baru, kdy si mě všimne. 

Po pár minutách, kdy už mě to skoro přestalo bavit (má si mě snad hlídat pořád, ne?!), konečně zvedla oči od záhonu a viděla, jak sedím na druhý straně naší narychlo udělaný obory. Musela pro mě vyrazit, jenže jí to netrvalo tři vteřiny, jako mě, protože tou škvírou by neprolezla, a tak musela odstranit všechny překážky, odmonovat kus plotu a teprve pak se dostala za mnou ven. Byla totiž na dobře zabezpečený zahradě, víte?

.....

4.srpna

Byli na dovolený! A nevzali mě! Musel jsem bejt s Bubákem u maminky a oni si trajdali někde v Rakousku. Nic nepíšu, jsem úplně uraženej pejsek!

18. srpna

Už s ní zase mluvím. Vzala mě totiž taky na mini dovolenou! Když se vrátili a viděli, jak si to u mě podělali, musela něco vymyslet, to je jasný. Ona teda tvrdí, že byly domluvený s naší kámoškou Alicí už dávno, ale já myslím, že to bylo svolaný narychlo kvůli mě, abych se už nezlobil. 

Jeli jsme do jižních Čech. Jen já a Baruna auťákem a po cestě jsme se potkali s Alicí. První zastávka byla v Písku. Bylo to tam bezva, Baruna mě vzala do místního parku vyvenčit. Zpátky jsme šli přes nějakej most, s hodně nízkým okrajem. Nemůže se mi absolutně nikdo divit, že mě napadlo na ten okraj vyskočit a podívat se, co je dole! To by snad udělal každej, kdo je aspoň trochu zvídavej! Trošku jsem si teda nespočítal, že ten okraj není úplně nejširší a jak jsem tam vyskočil, začal jsem dost vrávorat. To už Baruna řvala, jak kdyby viděla ducha, všechny okolo vyděsila. Určitě je vystrašilo to řvaní a né já, balancující na hraně mostu. Baruna je hysterka. Opatrně se mě snažila vodítkem navést zase zpátky k seskočení z okraje, já mezitím chytil rovnováhu a znudeně, jako by nic, seskočil zpátky a šel dál. Je fakt zbytečně paranoidní, vždyť jsem z toho mostu vůbec nespadl, tak co dělá?!

Co o předchozích knihách řekli čtenáři?

"Kniha přečtena a život prodloužen o dalších pár let!"
"Knížka je vtipná, Broček úžasnej, úplně se v tom vidím!"
"Člověk s tak bujnou fantazií,jako já,má při čtení pemprsky a zákaz požívání čehokoliv-je to balžááám na duši!!!❤️"
"Včera večer jsem knížku dočetla, už dlouho jsem se tak nenasmála, ta knížka je pohlazení na duši pro všechny nás pejskaře. Děkuji za knížku, děkuji, že jsem se v ní v mnohém viděla..."
"Dost jsem se u knihy zasmála. Připomínalo mi to naší již zesnulou dobrmanku tak i nynější boxerku. Jak říkáte.. a proto je milujeme :)"
""Deníček má jedinou chybu - že není delší!"

A proč to vlastně děláme?

Rádi bychom vydali i třetí díl Deníčku, protože víme, že umí pomáhat. Díky první knížce jsme koupili vybavení pro odchyt psů ve spolupráci s Pes v nouzi, díky druhé knize jsme virtuálně adoptovali oslíky na Korfu v domově důchodců pro opuštěné a týrané osly. Letos, pokud se nám podaří částku vybrat, i s vámi vybereme konkrétního pejska, který potřebuje pomoci a peníze mu pošleme.

A pak to taky děláme proto, že vás rádi bavíme. Když přijde zpráva, že jsme paní po operaci v nemocnici vykouzlili knížkou úsměv na rtech, jiná paní v domově důchodců nás čte a vzpomíná u toho na svýho zesnulýho pejska... Zahřeje to.  A taky je nám jasný, že jsme s Brokem takoví dva trotlové, že pobavit se na náš účet není těžký a cizímu něštěstí se dobře směje... Žejo?


Ale hlavně, hlavně to děláme, protože nás to prostě baví. :) 

Tak snad bude i vás. 

Moc děkujeme za podporu a vážíme si každého příspěvku.

Pac a pusu

Barča a Brok 

Aktuality

22.9.2020 80 % a další odměny!

Právě jsme dosáhli 80 % a my s Brokem fakt upřímně děkujeme vám všem, kdo jste přispěli! Jak jsme slíbili, házíme do placu dnes ještě dvě další odměny. Jsou to 1. samolepky - na auto, dveře, ven i dovnit a 2. keramická miska pro pejsky na žrádlo či vodu :) Tak koukněte do odměn, misek je opět jen…

Viacej

21.9.2020 Máme nové odměny!

Mezi odměnami nyní naleznete černé nákrčníky s nápisem "Dneska nemůžu. Už mám nějaký plány se svým psem." Koukněte do odměn pro víc informací :) 

Viacej

Odkazy projektu

Komentáre

Vyberte si odmenu za váš príspevok

  • predané 2
    Dobrý pocit

    Nechcete knihu, ale rádi i tak byste rádi pomohli?

    Možná i díky vám bude možné knihu vydat a autorka i Brok vám budou ze srdce vděčni.  

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    1,98 €
    (50 Kč)
  • predané 0
    Samolepka na auto "Já jsem tady ředitel"

    Samolepka k vnitřnímu i vnějšímu použití, kterou dáte jasně najevo, kdo to u vás doma řídí a nám  koupí pomůžete k vydání knihy. Průměr 10 cm.

    Cena je včetně poštovného.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    3,13 €
    (79 Kč)
  • predané 0
    Samolepka "Poslouchám... Svýho psa na slovo"

    Samolepka k vnitřnímu i vnějšímu použití, kterou dáte jasně najevo, jak to se svým psem máte a nám  koupí pomůžete k vydání knihy. Průměr 10 cm

    Cena je včetně poštovného.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    3,13 €
    (79 Kč)
  • zostáva 1 z 8
    Nákrčník "Dneska nemůžu."

    Černý nákrčník s nápisem "Dneska nemůžu. Už mám nějaký plány se svým psem." 

    Nákrčník je z lehké látky, ve které se nepotí krk.  Foto nákrčníku v aktualitách a na FB Deníček klasického pejskaře. Doručujeme před Vánoci, poštovné je v ceně. 

    * Z vašeho příspěvku poputuje 10 %  na pomoc pro konkrétního pejska v nouzi. Pejska vybereme společně po skončení sbírky na FB Deníček klasického pejskaře.
     

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    9,91 €
    (250 Kč)
  • predané 56
    Deníček klasického pejskaře 3 - čerstvě oslinatný výtisk

    Jakmile vytištěné knihy dovezeme domů, jednu vám fofrem zabalíme, Brok na ní hodí slinu a poputuje k vám!

    Knihu dostanete ještě před Vánoci! 

    Poštovné je v ceně.

    * Z vašeho příspěvku poputuje 10 % na pomoc pro konkrétního pejska v nouzi. Pejska vybereme společně po skončení sbírky na FB Deníček klasického pejskaře.

     

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    11,89 €
    (300 Kč)
  • zostáva 75 z 100
    Čerstvý výtisk s věnováním!

    Chcete knížku podepsat, nebo někomu věnovat jako dárek? 

    Objednejte si výtisk s věnováním. Do poznámky napište, pro koho je kniha určená nebo jak by mělo konkrétní věnování vypadat. 

    Nebojte, knihu dostanete do Vánoc!

    Poštovné je v ceně.

    * Z vašeho příspěvku poputuje 10 % na pomoc pro konkrétního pejska v nouzi. Pejska vybereme společně po skončení sbírky na  FB Deníček klasického pejskaře.

     

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    13,87 €
    (350 Kč)
  • zostáva 9 z 10
    Miska na žrádlo "Já jsem tady ředitel"

    Keramická miska na žrádlo či vodu pro pejska. Aby každý, kdo k vám domů přijde, měl jasno, s kým má tu čest. 

    Průměr misky 18 cm. 

    Cena je včetně poštovného.

    * Z vašeho příspěvku poputuje 10 %  na pomoc pro konkrétního pejska v nouzi. Pejska vybereme společně po skončení sbírky na FB Deníček klasického pejskaře.
     

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    15,81 €
    (399 Kč)
  • zostáva 5 z 10
    Nákrčník a čerstvý výtisk nového Deníčku

    Černý nákrčník s nápisem "Dneska nemůžu. Už mám nějaký plány se svým psem." a čerstvý výtisk nového dílu Deníčku klasického pejskaře, který k vám poputuje hned z tiskárny.

    Nákrčník je z lehké látky, ve které se nepotí krk.  Foto nákrčníku v aktualitách a na FB Deníček klasického pejskaře. Doručujeme před Vánoci, poštovné je v ceně. 


    * Z vašeho příspěvku poputuje 10 %  na pomoc pro konkrétního pejska v nouzi. Pejska vybereme společně po skončení sbírky na  FB Deníček klasického pejskaře.
     

     

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    19,42 €
    (490 Kč)
  • predané 20
    Čerstvý výtisk nového Deníčku a hrnek

    Kromě čerstvě vytištěného Deníčku klasického pejskaře 3 dostanete navíc unikátní hrnek přímo od Broka s nápisem "Dnes nemůžu, už mám nějaký plány se svým psem" a obrázkem ředitele zeměkoule ve stejném stylu, jako bude obálka nové knihy.

    Hrnek si můžete prohlédnout TADY.

    Ideální dárek, doručujeme do Vánoc!

    Poštovné je v ceně.

    * Z vašeho příspěvku poputuje 10 % na pomoc pro konkrétního pejska v nouzi. Pejska vybereme společně po skončení sbírky na  FB Deníček klasického pejskaře.
     

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    19,82 €
    (500 Kč)
  • predané 4
    2x výtisk Deníčku klasického pejskaře 3

    Víte o někom, kdo má taky ředitele zeměkoule, případně se rozhodl odstěhovat z města do zapadákova a mohl by ho náš příběh bavit? 

    Pořiďte si knihy rovnou dvě a připlují vám do schránky do Vánoc!

    Poštovné je v ceně.

    * Z vašeho příspěvku poputuje 10 % na pomoc pro konkrétního pejska v nouzi. Pejska vybereme společně po skončení sbírky na  FB Deníček klasického pejskaře.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    21,80 €
    (550 Kč)
  • zostáva 8 z 10
    Miska "Já jsem tady ředitel" a čerstvý výtisk Deníčku

    Keramická miska na žrádlo či vodu s nápisem "Já jsem tady ředitel" ukáže všem návštěvníkům, jak to u vás doma je. Navíc dostanete čerstvý výtisk nového Deníčku, ještě teplý z tiskárny. 

    Průměr misky 18 cm. Dodáme do Vánoc. 

    Cena je včetně poštovného.

    * Z vašeho příspěvku poputuje 10 %  na pomoc pro konkrétního pejska v nouzi. Pejska vybereme společně po skončení sbírky na FB Deníček klasického pejskaře.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    25,72 €
    (649 Kč)
  • predané 0
    5x nový díl Deníčku

    Nejspíš nejste sami, kdo má rád ředitele zeměkoule!

    5 výtisků Deníčku přímo do vaší schránky ještě před Vánoci

    Poštovné je v ceně! 

    * Z vašeho příspěvku poputuje 10 %  na pomoc pro konkrétního pejska v nouzi. Pejska vybereme společně po skončení sbírky na  FB Deníček klasického pejskaře.
     

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    47,56 €
    (1 200 Kč)
  • zostáva 9 z 10
    Partner Deníčku

    Pokud nás máte hodně rádi, můžete s námi spojit vaše jméno už navěky. Všichni budou vědět, že vy jste kámoši Broka, ředitele zeměkoule i přidružených vesmírů. 

    Na zadní straně knihy bude uvedeno vaše jméno či značka s poděkováním za pomoc při vzniku knihy. 

    Zároveň samozřejmě dostanete čerstvý výtisk ještě do Vánoc a vaše jméno či značku zmíníme i na našich sociálních sítích. 

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    79,27 €
    (2 000 Kč)
  • Vypredané!!
    Celá trilogie Deníčku!

    Chcete dostanete hezky pěkně všechny díly pohromadě?

    Prvních dílů aktuálně zbývá jen pár kousků, proto této varianty nabízíme jen velmi omezené množství kusů. 

    Knihy dostanete do Vánoc!

    Poštovné je v ceně.

    * Z vašeho příspěvku poputuje 10 % na pomoc pro konkrétního pejska v nouzi. Pejska vybereme společně po skončení sbírky na  FB Deníček klasického pejskaře.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    33,69 €
    (850 Kč)