Velký Šanc - Dokument o Táboře

Dokument o dopadech koronaviru. Vzpomínka na to, jak si se situací poradilo město, největší hotely nebo třeba i malé kavárny a restaurace, které musely svou činnost omezit. Finance využijeme na důstojné a profesionální dokončení projektu vč. kinopremiéry.

  • Behind the scenes #1

  • Behind the scenes #2

  • Behind the scenes #3

  • Behind the scenes #4

  • Behind the scenes #5

  • Behind the scenes #6

204 €
vybrané z 1 982 €

10%

10% splnené

15 ľudí prispelo

Film, Vzdelávanie

Tábor, Jihočeský kraj, Česko

Všetko alebo nič. Projekt skončil 6.8.2020 v 17:17.

Zobraziť všetky odmeny

Co uděláme s vybranými prostředky a na co je vlastně potřebujeme?

Od začátku jsme do toho šli s vědomím, že je to projekt, který tvoříme pro radost a z vlastní kapsy. Nicméně se v průběhu doslova "utrhl ze řetězu" a nabral obrátky poté, co se do něj přidali například i starosta města Tábora. V tu chvíli jsme to začali brát opravdu vážně a rádi bychom projekt dokončili včas, důstojně a naprosto profesionálně. Vyšel o nás již i celostránkový článek v jihočeských denících, který má přibližně 150 000 čtenářů.

Prostředky nám pomohou k tomu, abychom byli schopni financovat kvalitní autorskou hudbu, profesionální šablony (např. pro statistiky), pro pronájem vybavení k rozhovorům, nebo třeba uspořádání veřejné premiéry a dalších promítání, které už jsou řešeny. Zkrátka nám pomohou k tomu, aby dokument byl profesionální a plnohodnotný se vším všudy. Pokud se rozhodnete Velký Šanc podpořit jakoukoliv částkou, určitě toho nebudete litovat a my si toho budeme moc považovat. 

Vaší finanční podpory formou odměn nebo vstupného zkrátka nebudete litovat, protože za všech okolností bude využita smysluplně. Zároveň bychom částí ze vstupného chtěli podpořit Táborskou káď, která nám přijde jako skvělý krok od města.

Jak vzinkla myšlenka natočit dokument?

Prvotní myšlenkou bylo vyzpovídat několik přátel podnikatelů, které dění kolem koronaviru začalo ovlivňovat. S vývojem dalších opatření jsme ale rychle zjistili, že zajímavých příběhů by mohlo být opravdu hodně a tak potenciál projektu začal narůstat.

Co je poselstvím Velkého Šance? 

Chceme jít uplně opačnou cestou, než všechna média. Chceme ukázat, že i přes horší období, které nikdo z nás předtím nezažil a nevěděl jak na něj reagovat, se lidé dokáží přizpůsobit. Dokument odhalí (což pro někoho bude možná šok) pozitivní přístup velkých i menších podnikatelů, sportovců, restaurací nebo doktorů k tomuto těžkému období a ukáže i to, jak i takto krušné časy mohou odhalit i něco pozitivního.

Jihočeský kraj a město Tábor si s nákazou poradili skvěle a překvapil nás hlavně vesměs pozitivní přístup zpovídaných podnikatelů, kteří místo brečení své byznysy začali inovovat a připravovat se na možné výpadky. Dokument ukáže, jak se město Tábor a jeho občané s nákazou vypořádali a jak to ovlivnilo jejich životy nebo podnikání. K projektu máme hotový trailer, který si lze pustit výše.

Sledujte náš Facebook, kde celý projekt prezentujeme a propagujeme.

Název je metaforou...

Dalším účelem dokumentu je také hlavně zachování obrazu tohoto krizového období pro budoucí generace. Aby se vědělo, jak to v našem městě vypadalo a jak se k celé věci přistupovalo. Velký Šanc jsou středověké hradby v Táboře, které Tábor bránily před nájezdy nepřátel. Název je tedy metaforou, kdy se těmito hradbami stali občané a společně se bránili proti viru, který zasáhl nejen naše město, ale celý svět.”

Kdo jsme a proč to děláme?

Jsme Roman a Ivan. Dva mladí kluci z Tábora, kteří své město mají rádi a chtějí ho prezentovat světu dál. Roman se živí tvořením audiovizuálních propagačních materiálů pro firmy, zatímco Ivana živí marketing a grafika a jedním z jeho koníčků je filmařina. A filmařina je právě to, co nás spojilo k tomu, aby vznikl tento unikátní dokument.

Premiéra dokumentu

Momentálně je termín premiéry v táborském kině Svět v jednání. Měla by to však být druhá polovina srpna 2020. Dále plánujeme promítání v táborském podniku Garáž, který inovuje a chystá letní kino ve svých prostorech. Promítání by mělo proběhnout až po oficiální kinopremiéře. O přesném termínu budeme včas informovat.

Odkazy projektu

Komentáre

Vyberte si odmenu za váš príspevok

  • predané 6
    Podporovatel

    Podpoříte symbolickou částkou smysluplnou věc s dobrým pocitem.


    Staňte se podporovatelem.

    Doručenia odmeny: do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    3,96 €
    (100 Kč)
  • predané 5
    Správný táborák!

    Podpoříte dokument a celkově dění smysluplných věcí v Táboře. Samozřejmostí je poděkování v titulcích.

    Jak moc máte rádi Tábor?

    Doručenia odmeny: do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    11,89 €
    (300 Kč)
  • predané 1
    Táborák srdcem i duší

    Vaši odměnou bude vstupenka na kinopremiéru. Ani v titulcích na vás nezapomeneme a vytištěný plakát dokumentu A3 vám zašleme na vaši adresu.

    Jste táboráci srdcem i duší?

    Doručenia odmeny: do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    19,82 €
    (500 Kč)
  • zostáva 12 z 15
    Chci to vidět dřív!

    Zakoupením této odměny se stanete doslova součástí dokumentu. Dáváme vám možnost zúčastnit se předpremiéry, která je omezena vstupem pouze pro 15 osob. Součástí bude i beseda s tvůrci.

    Doručenia odmeny: do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    29,73 €
    (750 Kč)
  • zostáva 10 z 10
    Partner projektu

    Hledáme 10 oficiálních partnerů projektu. Vaše logo, jméno či název firmy bude uvedeno na začátku a na konci dokumentu. K tomu ještě dostanete voucher na super kávu do Putovní pražírny. 2 vstupenky na kinopremiéru jsou samozřejmostí.

    Najdeme partnery projektu?

    Doručenia odmeny: do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    79,27 €
    (2 000 Kč)
  • zostáva 3 z 3
    Sponzor projektu

    Staňte se oficiálními sponzory projektu. Budete oficiálně uvedeni na začátku i na konci dokumentu jako oficiální sponzor a získáte prostor i na oficiálním plakátu dokumentu či dalších propagačních materiálech. Jako bonus od nás dostanete 5 vstupenek na Velkou ochutnávku vín v rámci Táborského festivalu vína a voucher na skvělé jídlo v urgujské restauraci RAFARIZ. 4 vstupenky na kinopremiéru jsou samozřejmostí.


    Najdeme tři sponzory projektu?

    Doručenia odmeny: do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    198,18 €
    (5 000 Kč)
  • zostáva 1 z 1
    Generální partner projektu

    Staňte se Generálním partnerem projektu. Dáme vám prostor pro 30s reklamní spot v kinoverzi dokumentu. Uvedeme vás na začátku i konci dokumentu s logem i se jménem/názvem firmy v samostatném prostoru (oddělení od sponzorů a klasických partnerů).

    Na našich sociálních sítích vás uvedeme u každého příspěvku. Dostanete od nás 2 vstupenky na otevřené Táborské sklepy v rámci Táborského festivalu vína a poukaz a voucher na večeři v hotelu Palcát. 

    Staňte se novými hradbami Velkého Šance.

    Doručenia odmeny: do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    396,35 €
    (10 000 Kč)