RC Ponorka,Pardubice,Jiráskova 29

Rockový klub Ponorka navazující na vlastní projekt Žlutý pes, v podstatě fungující od roku 1992(RC Ponorka od roku 1999).Zabývá se především alternativními rockovými směry.

Autor: Lumír Sokol

  • Ponorka - klub,když to žilo

257 €
vybrané z 2 375 €

10%

10% splnené

19 ľudí prispelo

Hudba, Antivir

Česko

Všetko alebo nič. Projekt skončil 4.6.2020 v 18:44.

Zobraziť všetky odmeny

Začal jsem  v roce 1992 s pořádáním akcí v objektu RC Žlutý pes, v roce 1999 k tomu přibyla ještě Ponorka, 2 roky byly kluby provozovány souběžne. V roce 2002 byl ukončen provoz Žlutého psa v mé režii a dále, až do dnešních smutných dnů, pokračuji v RC Ponorka...

RC Ponorka je hudební klub se zaměřením na rock a jeho četné podoby a odnože. Svou činnost zahájil v listopadu 1999 jako alternativa k RC Žlutý pes, zprvu se zaměřením na blues, jazz a alternativní hudbu všech směrů. Po uzavření RC Žlutý pes převzal i původní žlutopsovský program, se snahou zachovat i primární koncepci, obnášející např. jazzové programové projekty (Wed Jazz Faktory apod.) nebo podporu mladých kapel (Multihulty Festy). Potřeba posunout „věci dál“ přímo koresponduje s rekonstrukcí celého objektu, ve kterém se RC Ponorka nachází, a tedy i s rekonstrukcí klubu. Na dlouhý čas poslední výkřik kytarových rifů zazněl koncem září roku 2013. Znovu otevřen je od roku 2015. Bohužel, corona zapříčinila přerušení činnosti od 12.3.2020 a existenční problémy tak, jako u většiny podobných zařízeni.

Zabývám se rockovou muzikou od dob undergroundu(cca od roku 198), tzn. byl jsem pořadatelem undergroundových hudebních akcí, byl jsem spoluzakladatelem Pardubické nezávisle agentury (PANAG), Klubu přátel moderní hudby(KPMH - od r.985) a Radia PANAG 91,6 FM.Od roku 1992 jsem byl provozovatel RC Žlutý pes a do dnešních dnů provozuji RC Ponorku v Pardubicích.

Proč jsme se zapojili do projektu HitHit? To proto, že docházejí peníze. Musíme platit nájem a další náklady s tím související, a to bez jediné koruny z event. tržeb. Nikdo bohužel neví, ani strana a vláda, do kdy bude součastná situace trvat, ale platit musíme.Tak asi tak. Budem vděční za každou korunu, kterou poskytnete, přispěje to k udržení klubu nejen tedˇ, ale i v příštím období, tzn. váš příspěvek pomůže k zachování programové nabídky v presentovaném rozsahu. Ta má v městské aglomeraci, jako jsou Pardubice (včetně širokého okolí),dozajista své místo a přispívá k co nejširší presentaci rockové kultury obecně...

Aktuality

17.4.2020 tak zatím se nic neděje

...tak zatím se nic neděje nebotˇje zavřeno

Viacej

Komentáre

Vyberte si odmenu za váš príspevok

  • predané 4
    vstupenka na libovolnou akci verze 1

    vstupenka na libovolnou akci verze1.Bude poskytnut voucher(zaslán na email),ten se odečte od vstupného na vybranou akci.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    3,96 €
    (100 Kč)
  • predané 4
    Dobrovolný příspěvek

    Dobrovolný příspěvek na klub. V druhém kroku lze navýšit

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    3,96 €
    (100 Kč)
  • predané 0
    vstupenka na libovolnou akci verze 2

    vstupenka na libovolnou akci 2.Bude poskytnut voucher(zaslán na email),ten se odečte od vstupného na vybranou akci.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    7,92 €
    (200 Kč)
  • predané 5
    účet na baru 1

    účet na baru 1.Bude poskytnut voucher(zaslán na email),ten se odečte od útraty na baru 

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    11,87 €
    (300 Kč)
  • predané 5
    účet na baru 2

    účet na baru 2.Bude poskytnut voucher(zaslán na email),ten se odečte od útraty na baru 

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    19,79 €
    (500 Kč)
  • zostáva 14 z 15
    permanentní průkazka na 1/2 roku

    Vstup na 4 měsíce rok tj. od 1.9.2020 - 31.12.2020.Permanentka platí na jakoukoliv akci v prúběhu uvedené datace,neomezeně.Nutno zaslat jméno a elektronicky kopii fotografie pasového formátu.Průkazka bude zaslána na poštovní adresu nebo připravena v hospodě na baru k osobnímu odběru.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    39,58 €
    (1 000 Kč)
  • zostáva 15 z 15
    permanentní vstup na 1 rok - průkazka

    Vstup na 1 rok tj. od 1.9.2020 - 1.9.2021.Permanentka platí na jakoukoliv akci v prúběhu uvedené datace,neomezeně.Nutno zaslat jméno a elektronicky kopii fotografie pasového formátu.Průkazka bude zaslána na poštovní adresu.Průkazka bude zaslána na poštovní adresu nebo připravena v hospodě na baru k osobnímu odběru.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    79,16 €
    (2 000 Kč)