Handicap Fitness pro tělesně postižené, převážně vozíčkáře

Chtěla bych otevřít první fitness centrum v Praze pro handicapované lidi. Fitness centrum bude vybaveno bezbariérovým přístupem, profesionálními trenéry a speciálními posilovacími stroji pro vozíčkáře. Peníze potřebuji na nákup těchto strojů.

  • Nejen vozíčkář bude moci u nás cvičit

  • Stroj na záda pro vozíčkáře

  • I bez strojů budeme trénovat

  • Cvičení s jednoručními činkami

  • Konzultace s trenérem

  • Kardio stroj pro vozíčkáře

  • Běžecký pás pro vozíčkáře

396 €
vybrané z 15 832 €

2%

2% splnené

6 ľudí prispelo

Šport

Praha, Hlavní město Praha, Česko

Všetko alebo nič. Projekt skončil 20.5.2020 v 16:25.

Zobraziť všetky odmeny

Jak to začalo

Já, Zuzana Wunschová jsem měla před pěti lety ošklivou autohavárií a bohužel jsem zůstala upoutaná na invalidním vozíku. Měla jsem ráda posilování ve fitcentru, ale dnes najít fitcentrum přizpůsobené pro vozičkáře je prakticky nemožné.

        

Co je můj cíl?

Chtěla bych otevřít první Handicap fitness v Praze vybavené speciálními posilovacími stroji pro vozíčkáře viz: www.handicapfitness.cz a dále expandovat do dalších větších měst, aby i ostatní vozíčkáři dostali šanci se pro něco těšit, přijít na jiné myšlenky a také se seznámit s jinými lidmi, třeba se stejným postižením a proto Vás žádám o pomoc. Fitness centrum vybavene těmito stroji je v USA velmi poulární. Rostou nové a další v každém větším městě, ale u nás v republice takové nenajdete. A to je můj cíl to tady změnit.

Detaily

Posláním mé společnosti Handicap fitness s.r.o., je otevřít ve větších městech ČR sportovní nebo fitness tělocvičny pro handicapované lidi všech věkových kategorií, jak pro děti, tak i dospělé. Věděli jste, že naše republika má cca 10,65 mil. obyvatel a z toho 1,1 mil. obyvatel jsou handicapovaní lidé? Když cvičíte na invalidním vozíku, může být obzvlášť obtížné najít přístupnou posilovnu, která má vybavení a tým profesionálů, který vyhovuje vašim individuálním potřebám. Fitko bude vybaveno speciálními posilovacími stroji, které jsou určeny právě pro osoby na invalidním vozíku. Tyto stroje může používat jak zdravý člověk a po jednoduché úpravě (vozíčkář po vysunutí kolíčku odsune sedačku na stranu, aby získal místo na svůj invalidní vozík. Po najetí popředu či nacouvání s vozíčkem na stanoviště vozíček zabrzdí a může cvičit stejně jako zdravý člověk). Funkčnost jednoho ze strojů můžete vidět na našem videu.

... a ještě něco navíc

Mám zahraničního výrobce a dodavatele speciálních posilovacích strojů, na kterých mohou cvičit vozíčkáři úplně stejně, jako zdravý jedinec.

Kdo jsem?

Já a můj otec, který mi se vším pomáhá, jsme nadšenci pro fitness. Otec je professionální trenér, poradce pro výživu a má 30-ti leté zkušenosti s provozováním fitcenter. I já se připravuji na trenérskou školu akreditovanou Ministerstvem školství. Naší prioritou jak vést dobré fitko, do kterého se člověk těší, je atmosféra. To znamená, že na návštěvu fitka se cvičenec těší a cítí se tam jako doma.

Všechny centra musí splňovat všechny požadavky pro osoby handicapované, obzvlášť pro lidi upoutané na invalidním vozíku. Samozřejmostí je bezbariérový přístup. Všechny dveře a průchody musí být široké minimálně 90 cm. Pohyb mezi stroji v tělocvičně musí být maximálně široké pro neomezený pohyb vícero vozíčkářů. I dva vozíčkáři se bez problému vyhnou na vozíčku v uličce, přistup ke všem potřebným příslušenstvím jako je recepce či bar, WC, sprchy a další musí být bezbariérově přístupný.

Proč to dělám?

Já jsem si prošla několika rehabilitačními ústavy a mám mnoho přátel a kamarádů, bohužel také na vozíku a všichni by si přáli mít v ČR ve větších městech fitness pro handicapované. Zařízení speciálně určená nejen pro uživatele invalidního vozíku, které pomáhají odstraňovat osobní a sociální překážky, aby se mohli také volně účastnit fyzických aktivit. A nejen to! Moje zařízení bude fungovat i jako možnost se seznámit s ostatními, velmi zajímavými lidmi a mít ten život na vozíčku trochu příjemnějším.

Odkazy projektu

Komentáre

Vyberte si odmenu za váš príspevok

  • predané 2
    Jednorázový vstup

    Jednorázový vstup do Handicap Fitness centra v Praze 10 - Vršovice, (pozor na strojích může cvičit i zdravý člověk).

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    3,96 €
    (100 Kč)
  • predané 2
    Jednorázový vstup s trenérem

    Jednorázový vstup do fit centra pro handicapované (pozor na strojích může cvičit i zdravý člověk) s osobním trenérem na 60 minut. (Praha 10 - Vršovice).

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    11,87 €
    (300 Kč)
  • predané 1
    Jídelníček na míru

    Speciální vypracování jídelníčku na míru na jeden měsíc v hodnotě 3.000,- Kč.

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    31,66 €
    (800 Kč)
  • predané 0
    Měsíční permanentka

    Měsíční vstup do fitness centra (Praha 10 - Vršovice). Pozor - na strojích může cvičit i zdravý člověk.

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    39,58 €
    (1 000 Kč)
  • predané 0
    Čtvrtletní permanentka

    Čtvrtletní vstup do fitness centra (Praha 10 - Vršovice). Pozor - na strojích může cvičit i zdravý člověk.

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    118,74 €
    (3 000 Kč)
  • predané 1
    Půlroční permanetka

    Půlroční vstup do fitness centra (Praha 10 - Vršovice). Pozor - na strojích může cvičit i zdravý člověk.

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    197,90 €
    (5 000 Kč)
  • predané 0
    Roční permanentka

    Roční vstup do fitness centra (Praha 10 - Vršovice). Pozor - na strojích může cvičit i zdravý člověk.

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    395,80 €
    (10 000 Kč)
  • predané 0
    Hlavní partner

    Umístění trvale reklamního banneru či cedule, plachty v našem fitcentru v Praze - Vršovicích a na našem webu www.handicapfitness.cz + roční vstup do fitcentra a budete všude uváděn/a jako "Hlavní partner".

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    593,71 €
    (15 000 Kč)
  • predané 0
    Generální partner

    Umístění trvale reklamního banneru či cedule, plachty v našem fitcentru v Praze - Vršovicích a na našem webu www.handicapfitness.cz + dvouletý vstup do fitcentra a budete všude uváděn/a jako "Generální partner".

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    791,61 €
    (20 000 Kč)