Zázemí pro Skřítkovu lesní školku

Pole, les, koně a velký prostor. Prostor, kde chceme vybudovat maringotku nebo zahradní domek pro Skřítkovu lesní mateřskou školku. Pomozte vybudovat partě skřítků střechu nad hlavou. Vaše přispění odstartuje nové začátky!

  • Jízda na koních pro nejmenší.

  • Hraní na nástroje.

  • Lesní toulky.

  • S přáteli u ohně.

  • Gottingenská prasátka.

  • Kurz výroby huarache sandálů.

  • Vyjížďka na koních.

  • Ježek bělobřichý.

  • Plstěné výrobky od Nikol.

  • Plstěná víla od Nikol.

  • Kurz výroby z ovčí vlny pro partu.

  • Přírodní kosmetika.

  • Omalovánky od Apuly

6 784 €
vybrané z 6 729 €

100%

100% splnené

100 ľudí prispelo

Vzdelávanie

Smržov, Královéhradecký kraj, Česko

Všetko alebo nič. Projekt skončil 30.11.2019 v 17:27.

Zobraziť všetky odmeny

Jak to začalo

Proč chceme v Hubilese otevřít lesní mateřskou školku? Minulý rok v Jaroměři skončila Skřítkova lesní školka. Větrem se k nám doneslo, jestli bychom spolek nechtěly převzít a pokračovat v jeho činnosti. Vzhledem k tomu, že jsme dvě matky na mateřské dovolené plné nadšení, odhodlání a předchozích zkušeností v tomto oboru, řekly jsme si "Pojďme do toho"! Na vesnici nám chybí dávno zapomenuté tradice, které chceme znovu s dětmi prožívat, oslavovat je a poukazovat na jejich důležitost. Chceme propojit okolní vesnice a města. Zapojit je do našich aktivit. Vybudovat prostor, kde se lidé budou navzájem učit a inspirovat se svou tvorbou, znalostmi a zkušenostmi. Chceme vytvořit bezpečné a smysluplně uspořádané zázemí, kde se budou děti cítit jako doma. Takové místo nám tu chybí.

Děti zde naleznou:

  • zdravé prostředí
  • zdravé jídlo
  • maximalní podporu v seberozvoji
  • respektující přístup a podporu ve schopnostech jedince
  • cit k přírodě
  • rozvoj empatie 
  • spoustu radosti a legrace  
  • soběstačnost
  • zodpovědnost k sobě samému
  • zodpovědnost k Matce Zemi 

Co je náš cíl?

Rády bychom vybraly co nejvíce finančních prostředků na uskutečnění našich snů. Tím hlavním je, zakoupit dětem maringotku nebo nechat postavit zahradní domek, který bude sloužit k celoročnímu obývání. Uvnitř dětem vybudujeme místo na polední odpočinek v podobě dřevěného patra na spaní. Nainstalujeme zde vestavěné stolky a lavice s úložným prostorem, které budou vyrobeny na míru, abychom měli v prostoru co nejvíce místa. Zakoupíme kamna, která budou vhodná na rychlé vytopení celého prostoru, zejména pro zimní období. V zázemí bude kuchyňský koutek pro uskladnění nádobí. Nebude chybět malá šatna s lavicemi a s věšáčky na náhradní oblečení a přezůvky. Na stěny bychom chtěly nechat vyrobit dřevěné police, které pojmou řadu knih, her a vyúkových prvků do školky. Celé zázemí bude nezbytně nutné pokrýt tepelnou izolací. Dalším velkým snem je zastřešená terasa přilehlá k zázemí, oplocení celého pozemku a venkovní prvky pro děti (hmyzí domek, blátivá kuchyňka, informační nástěnky pro rodiče, klády na lezení apod..). Chceme dát dětem možnost prožití každého dne naplno. Vytvořit jim nezapomenutelné dětství plné zážitků ze školky, která se neděje za okny budovy. 

Kdo jsme?

Nikola se bude do Hubílesa brzy stěhovat a ráda by zde uplatnila své zkušenosti z předchozích lesních školek kde působila jako aktivní průvodce. U dvou školek stála od samého zrodu. Zkušenosti má také ve vedení lesních družin, táborů, škol v přírodě a hlídání dětí. Přednost dává přirozenosti, kreativitě a radosti ze života. Všechna roční období a jejich cykly prožívá nejraději s dětmi v přírodě. 

Šárka v Hubílese prožila s kamarády krásné dětství v přírodě mezi zvířaty. Již od útlého věku jezdí na koni a věnuje se jezdectví, tréninku jezdců a chovatelství. Myslí si, že kontakt zvířete s člověkem dnešním dětem chybí, a proto by jim ho chtěla dopřát v naší lesní školce, kde se děti budou moci setkat s různými druhy zvířat, jako jsou například miniprasátka, slepice, králíčci, bělobřichý ježci, želva, africký šneci, agama, had a koníci. Chceme vybudovat školku, kde budou děti šťastné, samy sebou, budou námi přijímány a plně respektovány.

Proč to děláme?

Protože díky Vaší pomoci může vzniknout nové místo, kde budoucí generace najde smysl a cit pro to, jak se zodpovědně chovat k Matce Zemi. A to je v dnešní době snad nejdůležitější.

Odkazy projektu

Komentáre

Vyberte si odmenu za váš príspevok

  • predané 27
    Pro dobrý pocit

    Odměna pro Vás, kteří chcete přispět jen tak...My Vám za to děkujeme! Nyní budete mít dobrý pocit ze smysluplně investované částky. :)

    Doručenia odmeny: do týždňa po ukončení projektu na Hithitu

    9,90 €
    (250 Kč)
  • zostáva 35 z 40
    Ručně šitý pytlíček z recyklované látky s překvapením od dětí

    Jedna milá babička moc ráda šije. A o to raději, když má pro koho a má to nějaký význam. A tak teď šije pro nás spoustu krásných pytlíčků ze zbytků nepovšimnutých látek. Děti Vám je naplní samými zajímavými překvápky. Můžete se tedy těšit, co v tom svém zrovny Vy najdete. Určitě budou velice originální a nebude to zrovna náhoda, že se daná věc dostane k Vám. V každém je totiž něco jiného. :) 

    Poštovné je zahrnuto v ceně. 

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    15,83 €
    (400 Kč)
  • zostáva 33 z 50
    Bavlněná nákupní taška s originální malbou

    Děti Vám moc děkují za příspěvek na jejich nové zázemí a jako poděkování Vám vytvořily originální malby na eko nákupní tašky. Tašku budete mít už napořád a navíc! Nebudete mít s nikým zaručeně stejnou. Každá taška má svého malíře. 

    Poštovné zahrnuto v ceně. 

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    19,79 €
    (500 Kč)
  • zostáva 27 z 30
    Lesní omalovánky od Apuly

    Originální ručně malované omalovánky s lesními skřítky a magickými postavami, které doprovází básničky, můžete vůbec jako první zakoupit přímo u nás! Podpoříte tím autorskou tvorbu a naší Skřítkovu školku. :) Pošleme Vám 3 omalovánky vytisknuté na tvrdý papír formátu A4.

    Poštovné zahrnuto v ceně. 

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    21,77 €
    (550 Kč)
  • zostáva 93 z 100
    Kolaudační vstupenka + welcome drink

    Až budeme mít postaveno, pozveme Vás na kolaudaci! Jako poděkování dostanete bylinný, zeleninový či ovocný, dětmi připravený welcome drink. To stojí za to ochutnat, no ne? 

    Vstupenku odesíláme online na email adresu.

    Doručenia odmeny: na adresu, do roka po ukončení projektu na Hithitu

    23,75 €
    (600 Kč)
  • zostáva 16 z 20
    Přírodní kosmetika od Nikol

    Srdcem a láskou tvořená přírodní kosmetika. I Vy ji můžete mít doma. Pošleme Vám jeden Vámi vybraný produkt. Přírodní deodorant, olejíček nebo poctivou domácí bylinnou mastičku, dle své preference a vůně. A hlavně 100% nature!!!

    Poštovné zahrnuto v ceně.

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    27,71 €
    (700 Kč)
  • zostáva 9 z 10
    Plstěná víla od Barevné owečky

    Nikol Vám zhotoví krásnou plstěnou vílu nebo andělku, dle Vaší preference. Ať už s ní ozdobíte interiér nebo ji věnujete jako dárek, rozhodně budete mít originál, který v obchodě nekoupíte. Navíc se jedná o jemnou přírodní ovčí vlnu a výrobek je vždy tvořen s velkou pečlivostí a láskou. 

    Poštovné zahrnuto v ceně.

    Doručenia odmeny: na adresu, do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    31,66 €
    (800 Kč)
  • predané 18
    Vysázíme stromy!

    Za tuto částku s dětmi nakoupíme a vysázíme stromy na místech, kde jsou opravdu potřeba! Jako poděkování Vám pošleme foto z realizace a malé překvapení s naším logem školky.

    Poštovné zahrnuto v ceně.

    Doručenia odmeny: na adresu, do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    39,58 €
    (1 000 Kč)
  • zostáva 5 z 10
    Hodinová vyjížďka na koni

    Přijeďte si zkusit vidět svět z jiné perspektivy. Šárka Vás zasvětí do života s koňmi. Čeká Vás hodinová vyjížďka po polích a lesích v okolí naší budoucí školky v Hubílese. 

     

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    59,37 €
    (1 500 Kč)
  • zostáva 4 z 5
    Mini prasátko

    Darujeme Vám poukaz na opravdické malé živé gottingenské mini prasátko z vlastního chovu. O prasátka se budou starat děti ze školky, řádně Vám ho vykrmí láskou. Tak co, kdo ještě nemá doma mazlíčka? 

    Nutné osobní předání v prostoru školky. 

    Doručenia odmeny: na adresu, do roka po ukončení projektu na Hithitu

    79,16 €
    (2 000 Kč)
  • zostáva 4 z 5
    Huarache sándále na míru

    Naše šikovná Káťa Vám na míru zhotoví krásné huarache sandále. No a sandále na příští sezonu nemusíte řešit. 

    Poštovné zahrnuto v ceně. 

    Doručenia odmeny: na adresu, do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    91,04 €
    (2 300 Kč)
  • zostáva 5 z 5
    Oslava narozenin nebo soukromá akce v našem novém zázemí

    Chcete uspořádat originální narozeninovou oslavu nebo se jen tak sejít s přáteli na netradičním místě? Uvařte si na ohni v kotlíku, svezte se na koni a zazpívejte si táborové písničky ve stínu nové maringotky. 

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    118,74 €
    (3 000 Kč)
  • zostáva 5 z 5
    Úplně živí ježci!

    Možná je to k nevíře, ale jako odměnu za přispěnou částku Vám darujeme živého domácího ježečka bělobřichého. Další ze zvířátek, které se ve školce bude vyskytovat. Naše děti Vám ho řádně opečují a nakrmí láskou. :)

    Doručenia odmeny: na adresu, do roka po ukončení projektu na Hithitu

    138,53 €
    (3 500 Kč)
  • zostáva 5 z 5
    Kurz výroby z ovčí vlny

    Chcete se odreagovat, udělat si netradiční setkání v kruhu s přáteli, rodinou nebo teambuilding s ovčí vlnou? Pokud ano, vybrali jste si správně. Uspořádáme Vám 3h workshop, ze kterého si odnesete vlastní výrobek z překrásných barevných vláken ovčí vlny. Setkání je vždy velice inspirativní, meditativní a umožňuje nám oddechnout, zrelaxovat svou mysl. Max počet osob 6.

    Kurz probíhá v prostoru školky.

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    158,32 €
    (4 000 Kč)
  • zostáva 2 z 5
    Kurz výroby huarache

    Naše Káťa Vám uspořádá workshop výroby vlastních sandálů. No nezní to originálně? Kdo by nechtěl nosit boty, které si sám vyrobil. Navíc  příští sezonu nemusíte řešit nákup nových. Max počet osob 5.

    Kurz probíhá v prostoru školky.

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    178,11 €
    (4 500 Kč)
  • zostáva 8 z 10
    Celodenní vyjížďka na koni

    Přijďte si užit celodenní vyjiždku na koni nádhernou přírodou v okolí Smiřic, Smržovských lesů a Hubileských polí se zastávkou na poctivý oběd. Šárka Vás provede zaškolením s koňmi od A - Z. Vhodné i pro začátečníky. 

    Doručenia odmeny: na adresu, do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    395,80 €
    (10 000 Kč)
  • zostáva 3 z 3
    Pobyt na statku se snídaní na jednu noc

    Netradiční ubytování na statku Hubíles. Jedna noc s welcome drinkem, bohatou snídaní a s vyjížďkou na koních. Přijeďte oddechnout na vesnici a naučit se základům jezdectví. Max. počet osob 2. 

    Doručenia odmeny: na adresu, do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    593,71 €
    (15 000 Kč)
  • zostáva 2 z 3
    Víkendový pobyt v novém zázemí

    Vezměte rodinu či přátelé do nově postavené maringotky nebo zahradního domku, který bude sloužit jako zázemí naší školce. Pojďte si udělat skvělý táborák, seznámit se se zvířaty, nasát vesnickou atmosféru. Svezte se na koních a vychutnejte si oba dny voňavou snídani. Netradiční dovolená v Královehradeckém kraji, která bude stát za to! 

    Doručenia odmeny: do roka po ukončení projektu na Hithitu

    791,61 €
    (20 000 Kč)
  • zostáva 3 z 3
    Věčné logo ve školce

    Stal jste se naším hlavním sponzorem. Jako poděkování zvěčníme Vaše jméno nebo název firmy v prostoru naší školky. A to buď na samotném zázemí nebo na venkovní dřevěné informační tabuli. Nápis bude vrytý do dřevěné desky a Vaše jméno bude součástí naší školky!

    Doručenia odmeny: do roka po ukončení projektu na Hithitu

    1 979,02 €
    (50 000 Kč)
  • Vypredané!!
    Výrobek z ovčí vlny na přání

    Sháníte originální dárek pro sebe nebo své blízké? Chcete si ozdobit dveře originálním věncem s plstěnou postavičkou nebo obdarovat děti? Máme pro Vás dárek dle Vašeho výběru či zhotovení na zakázku od Barevné owečky. Věřte, že nikdo nikdy nebude mít výrobek stejný!  

    Poštovné zahrnuto v ceně.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    47,50 €
    (1 200 Kč)