Colorful People vydává debutové CD a natáčí videoklip

Jsme umělci ze skupiny Colorful People, kteří se učí hudbě přímo na cestách a inspirují se žánry z celého světa. Pomozte nám splnit náš sen - vydat své první CD s autorskými skladbami a natočit videoklip k jedné z písní.

  • Concert with South Czech Filharmonic

  • Colorful People trio

  • In Carribean

6 032 €
vybrané z 5 937 €

101%

101% splnené

135 ľudí prispelo

Hudba

Trenčín, Trenčín Region, Slovakia

Všetko alebo nič. Projekt skončil 1.12.2019 v 14:24.

Zobraziť všetky odmeny

Jak to začalo?

Když jsem se v roce 2008 poprvé seznámila s Jurajem - kytaristou, klavíristou, zpěvákem, skladatelem a spoluautorem desky Colorful People, zjistila jsem, že vnímáme hudbu úplně stejným způsobem. Komunikace skrze hudbu, díky které jsme se lépe poznávali, nám byla nejpřirozenější. Pamatuji si, jak jsme sedávali u piána, Juro preludoval a já se mnohdy z ničeho nic rozbrečela štěstím. V té době by mne ani ve snu nenapadlo, že nás čeká několikaletá společná cesta křížem krážem po světě (Maroko, Indie, Brazílie, Peru, Bolíviie, Kanada a USA), kde se budeme učit novým hudebním stylům, které později silně ovlivní naší autorskou tvorbu.

 

Co je náš cíl?

Naším hlavním plánem je nahrát CD složené z písní, které jsme vytvořili během cest po nejrůznějších koutech světa. Takže toto album bude zvukově pestré, ovlivněné hudebními styly, které jsme na cestách nasáli a zpívané v anglickém jazyce, protože se orientuje na posluchače z celého světa. 

Aranžmá písní tvoří Juraj, kterého doplňuje skvělý producent Jureš Líška - leader slovenské kapely Fallgrapp. Hudba je plná reálných zážitků a spontánních emocí vynořujících se z nitra na některých velmi energicky zajímavých místech jako např. v karibském moři během noční cesty do Kolumbie, kde vznikala například skladba "Like a star".

Naším cílem je natočit i videoklip k jedné ze skladeb "Time keeps passing by", která byla inspirována reálným životním příběhem mé kamarádky.

Detaily

Vnímáme hudbu jiným způsobem, náš náhled na muziku je pestrobarevný a od toho se také odráží název naší kapely Colorful People. Cestujeme napříč hudebními žánry, jelikož jsme pochopili, že každý styl vyjadřuje určité pocity, náladu a emoce, které se často mění. A jelikož (my lidé) nejsme jednotvární, hudba, kterou tvoříme to reflektuje.  

Kdo jsme?

Jsme dva zakládající členové skupiny - Lenka Novotná z Českých Budějovic a Juraj Holoda z Trenčína, kteří se poznali během studií na Konzervatoři Jaroslava Ježka v Praze v roce 2008. Já, Lenka Novotná, jsem studovala zpěv, tanec a herectví v rámci oboru muzikál. Juraj se rozhodl pro studium jazzové kytary.

Po dokončení studií v roce 2012 jsme získali stipendium na hudebním institutu Escola de Choro Raphael Rabello, kde jsme studovali hru na perkuse a kytaru v oboru tradiční brazilské hudby zvané “choro”, který je předchůdcem samby a bossa novy. Tamnější komunita muzikantů, ve které jsme se každodenně pohybovali nás přijala jako své vlastní. Chodili jsme na koncerty předních brazilských hudebníků a s některými z nich dokonce hráli přímo ve městě Brasília.

Spolupracovali jsme s řadou domácích i zahraničních umělců. Nedávno jsme měli tu čest zahrát si s Jihočeskou Filharmonií jak naše vlastní kompozice, tak i skladby známého brazilského autora Antonio Carlos Jobim v rámci koncertu “Brazilský večer”. Začátkem tohoto roku jsme hostovali jako vokalisti známé české kapele Support Lesbiens na křestu jejich nové desky. Ze zahraničních umělců to byli například Moya Angela (USA), René Trossman (USA), Femi Temowo (UK), Ismael Fonte (BRA), Di Stéffano (BRA), Santiago Ferreira de Souza Brito (BRA), Josias Pedrosa (BRA), Shahab Tolouie (Irán) a další.

Proč to děláme?

Od svých fanoušků často slýcháváme, že je ten nejvyšší čas, abychom své písně nahráli. Na tento podnět jsme tedy spolu letos začali intenzivně pracovat na svém úplně prvním albu a nahrávat písně ve studiu Piano Clubu v Trenčíně na Slovensku, kde momentálně sídlíme. Když jsme však začali domlouvat natáčení videoklipu k jedné z písní alba, zjistili jsme, že celkový rozpočet k realizaci tohoto projektu je podstatně vyšší, než jsme očekávali, a tak jsme dle rad kamarádů a známých vsadili na crowdfundingovou kampaň na hithit.com s tím, že máme největší základnu fanoušků právě u nás doma.

Žádnou píseň ani videoklip jsme však zatím nikdy oficiálně nevydali, a proto jsme se rozhodli, že to s Vaší podporou určitě zvládneme!

Pro každého zpěváka či muzikanta je při nahrávání ve studiu velkou výhodou možnost spolupráce s profesionálním producentem. Ten totiž přináší k subjektivnímu pohledu umělce na danou skladbu nový rozměr a může být hodně nápomocen při hledání nového zvuku kapely.

Na našem albu s názvem "2020" najdete 8 písní. Částka, kterou vybíráme zahrnuje nahrávání ve studiu včetně postprodukce celého CD (mixing a mastering), lisování a obal CD, kódy ke stažení v elektronické podobě, poštovné a balné. Dále náklady na natáčení a postprodukci videoklipu (pronájem studia, režii, natáčení, střih...). Křest alba a oficiální vydání videoklipu se uskuteční v příštím roce 2020. O konkrétních datumech Vás budeme informovat s dostatečným předstihem.

Aktuality

1.12.2019 LOSOVÁNÍ O VÝHERCE CAJONU!

Ahoj milí přispěvatelé, již toto úterý dne 3.12 ve 14.00 na facebooku na našem profilu Colorful People proběhne živé vysílání, kde vylosujeme jednoho výherce hudebního perkusivního nástroje cajon REBEL vyráběným "Peter Piláthy " ze Slovenska. Společně s dalšími přítomnými Jurajem Holodou a Petrem…

Viacej

1.12.2019 PODĚKOVÁNÍ VŠEM PŘISPĚVATELŮM!

Dobré ráno lidičky, Vám všem patří naše velké dík za to, co jste co pro nás udělali. Že jste nám pomohli splnit náš sen natáčet vlastní hudbu a videoklip v dobré kvalitě za Vaše štědré příspěvky. Už se moc těšíme na natáčení dalších svých písní a na den D, až budeme připraveni Vám ten slíbený…

Viacej

Komentáre

Vyberte si odmenu za váš príspevok

  • predané 11
    Jen tak pro radost

    Chci podpořit natočení CD a videoklipu jen tak pro radost :)

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    5,94 €
    (150 Kč)
  • predané 42
    Link ke stažení CD v elektronické podobě

    Chci si stáhnout CD v elektronické podobě.

    Doručenia odmeny: do roka po ukončení projektu na Hithitu

    9,90 €
    (250 Kč)
  • zostáva 3 z 10
    Na čaj, na kávičku, na vínko...

    Chtěl/a bych se sejít s Colorful People u šálku dobrého čaje nebo sklenky voňavého vína (s tím, že platíme my) a dozvědet se víc o natáčení nebo našich plánech. Setkat se můžeme v Českých Budějovicích, Praze nebo v Trenčíne na Slovensku.

    Doručenia odmeny: do roka po ukončení projektu na Hithitu

    13,85 €
    (350 Kč)
  • zostáva 10 z 20
    Podepsané CD - vyzvednutí na koncertě

    Chci podepsané CD, protože bez podpisu není rukopisu :). Můžeš si ho vyzvednout na jedném z našich koncertů, který se uskuteční v průběhu příštího roku 2020 v Praze, Českých Budějovicích nebo Trenčíně. O přesném datumu konání koncertů Tě budeme informovat elektronickou pozvánkou.

    Doručenia odmeny: do roka po ukončení projektu na Hithitu

    17,81 €
    (450 Kč)
  • zostáva 5 z 20
    Podepsané CD poslané poštou

    Chci podepsané CD a nechám si ho poslat poštou (v rámci České Republiky a Slovenska).

    Doručenia odmeny: na adresu, do roka po ukončení projektu na Hithitu

    21,77 €
    (550 Kč)
  • zostáva 6 z 10
    Podepsané CD jěště před oficiálním vydáním

    Mám rád/a všechno první a chci si nechat poslat CD ještě před jeho oficiálním vydáním. :)

    Doručenia odmeny: na adresu, do roka po ukončení projektu na Hithitu

    27,71 €
    (700 Kč)
  • zostáva 8 z 8
    Lekce hry na perkuse s Colorful People

    Jsem fascinován/a rytmem a mám chuť se blíže seznámit s nástroji jako cajon, pandeiro... a zdokonalit se nebo se naučit hrát alespoň základy některých rytmů jako pop, funk, jazz nebo brazilských stylů jako bossa nova, samba, choro, xote, chachado, maxixe, baião, valsa dobrada... Naše lekce trvá 45 minut a může se konat v Českých Budějovicích nebo v Trenčíně.

    Doručenia odmeny: do roka po ukončení projektu na Hithitu

    31,66 €
    (800 Kč)
  • zostáva 3 z 8
    Lekce hry na kytaru nebo klavír s Jurajem

    Rád hraji na kytaru/klavír a potřebuji poradit s technikou, výrazem, rytmem a obecně s nějakými detaily, které mi pomohou se dále hudebně rozvinout a zdokonalit tak celkový zvuk hry na tento nástroj.  Lekce trvá 45 minut a může se konat v Českých Budějovicích nebo v Trenčíně.

    Doručenia odmeny: do roka po ukončení projektu na Hithitu

    31,66 €
    (800 Kč)
  • zostáva 2 z 3
    Koncert u Vás doma

    Mám zájem o živé vystoupení kapely Colorful People u mě doma nebo na zahradě.
    O zvukaře a zvukovou techniku se starat nemusíte, vše zvládneme sami a zahrajeme Vám písně, které si budete moci sami vybrat z našeho repertoáru. Pokud bude koncert mimo Trenčín nebo České Budějovice, počítejte, prosím, ještě s cestovními náklady. 

    Doručenia odmeny: na adresu, do roka po ukončení projektu na Hithitu

    474,97 €
    (12 000 Kč)
  • zostáva 2 z 2
    Kmotr CD

    Mám rád křesty a koncerty, a proto bych rád finančně podpořil a pokřtil Vaše nové album přímo na pódiu. Budu také uveden/a na desce, dostanu podepsané CD a samozřejmě volný vstup na křest pro dvě osoby. (Křest se uskuteční v Praze nebo v Trenčíně a o přesném místě, datumu a času Tě budeme informovat elektronickou pozvánkou).
     

    Doručenia odmeny: na adresu, do roka po ukončení projektu na Hithitu

    712,45 €
    (18 000 Kč)
  • zostáva 2 z 3
    Vystoupení na Vaší akci

    Pořádám firemní akci / večírek / narozeninovou párty a přál bych si tam mít Colorful People.
    Délka vystoupení je 2 x 45 minut, v případě, že se koncert bude konat mimo města Trenčín (SK), počítejte navíc ještě s dopravou z Trenčína k Vám a nazpět. Ozvučení menších prostor zabezpečíme sami. Můžete si vybrat ze široké škály našeho repertoáru třeba popové, brazilské, španělské, jazzové nebo autorské písně…

    Doručenia odmeny: na adresu, do roka po ukončení projektu na Hithitu

    989,51 €
    (25 000 Kč)
  • zostáva 3 z 3
    Velký sponzor desky

    Miluji hudbu a chci podpořit vznik něčeho nového. Obdržím 2 lístky na křest, včetně dvou podepsaných CD a nejen, že přímo na pódiu pokřtím desku, ale budu také uveden/a na jejím obalu jako sponzor. (Křest se uskuteční v Praze nebo v Trenčíně a o přesném místě, datumu a času Tě budeme informovat elektronickou pozvánkou).

    Doručenia odmeny: na adresu, do roka po ukončení projektu na Hithitu

    1 979,02 €
    (50 000 Kč)
  • zostáva 1 z 1
    Generální sponzor desky

    Jsem největší fanoušek hudby a hrozně rád podpořím vznik Vašeho CD. Přeji si, aby turné s deskou neslo název, který si vymyslím. Dostanu 2 vstupenky na křest, 2 podepsaná CD a guestlist pro 2 osoby na jakýkoli koncert Colorful People po dobu jednoho roku od konání křtu. Pokřtím CD přímo na pódiu a budu uveden/a jako generální partner celého projektu. Získávám také soukromý koncert Colorful People na mém soukromém nebo firemním večírku. 
    (Křest se uskuteční v Praze nebo v Trenčíně a o přesném místě, datumu a času Tě budeme informovat elektronickou pozvánkou).

    Doručenia odmeny: na adresu, do roka po ukončení projektu na Hithitu

    5 937,07 €
    (150 000 Kč)
  • Vypredané!!
    Lekce zpěvu s Lenkou (pro začátečníky i pokročilé)

    Mám zájem poznat svůj přirozený hlas, naučit se s ním pracovat a zpívat. Nebo poznat alespoň základy pěvecké techniky, které mne navedou tím správným směrem k ovládání svého hlasu bez jeho poškození. Lekce trvá 45 minut a může se konat v Českých Budějovicích nebo v Trenčíně.

    Doručenia odmeny: do roka po ukončení projektu na Hithitu

    31,66 €
    (800 Kč)
  • Vypredané!!
    Podepsané CD a lístek na křest desky

    Chci podepsané CD a rád/a chodím na koncerty, protože naživo je to prostě nejlepší.
    Datum a místo křtu Ti zašleme v elektronické pozvánce s dostatečným předstihem, podle toho, kdy bude CD oficiálně vycházet.

    Doručenia odmeny: na adresu, do roka po ukončení projektu na Hithitu

    37,60 €
    (950 Kč)
  • Vypredané!!
    Koncert v pražském klubu Doupě + vstup do soukromého muzea sbírky gramofonů z celého světa

    Mám rád koncerty a chci být jeden/jedna ze speciálně pozvaných na koncert Colorful People v trio sestavě za pěveckého a rytmického doprovodu leadera české kapely Support Lesbiens, který se bude konat v Praze dne 19.12.2019 od 19:30 hod. Také rád chodím do muzea a ocením sbírku gramofonů a starých rádií z celého světa.

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    39,58 €
    (1 000 Kč)
  • Vypredané!!
    2 podepsané CD + 2 vstupy na křest

    Těším se na nové CD a miluji živé koncerty, takže si křest CD určitě nenechám ujít. (Křest se uskuteční v Praze nebo v Trenčíně a o přesném místě, datumu a času Tě budeme informovat elektronickou pozvánkou).

    Doručenia odmeny: na adresu, do roka po ukončení projektu na Hithitu

    71,24 €
    (1 800 Kč)
  • Vypredané!!
    Malý sponzor desky

    Miluji hudbu a chci podpořit vznik něčeho nového. Chci být uveden/uvedena v poděkování na obalu desky.

    Doručenia odmeny: do roka po ukončení projektu na Hithitu

    197,90 €
    (5 000 Kč)