Píšeme životům na ulici happy endy

Přestupní stanice je místo, které zaměstnává lidi bez domova v obchodě s oblečením a pomáhá jim postavit se opět na vlastní nohy. Pomozte nám s otevřením druhého obchodu, kde budeme psát nové happy endy!

  • Taška na míru ušitá z košile podle přání

  • Druhy a barvy tašky z košile

  • Honza Badalec

  • Samolibé verše Honzy Badalce

  • 5 lekcí jógy

  • Hodina se stylistkou a 3 kousky oblečení k tomu!

  • Dárkové poukazy na cokoliv, co u nás najdete

  • Kuchařka, která reaguje na teplo

  • Nejbarevnější kuchařka od Kamu s podpisem

  • Nejbarevnější kuchařka

  • Kabelka od šéfkuchařky Kamu z Bali

  • Kabelka od šéfkuchařky Kamu z Bali

  • Organizér od FOREWEAR

  • Odměny z recyklované textilie od FOREWEAR

  • Wakivaky

10 716 €
vybrané z 9 879 €

108%

108% splnené

396 ľudí prispelo

Komunita, Móda

Praha, Hlavní město Praha, Česko

Všetko alebo nič. Projekt skončil 25.9.2019 v 18:50.

Zobraziť všetky odmeny

Co přesně děláme?

Jsme komunita lidí, kteří se rozhodli spojit síly a vytvořit místo, kde se všichni mohou cítit bezpečně a přijati bez ohledu na minulost. Před dvěma a půl lety jsme otevřeli obchod s oblečením, ve kterém dáváme práci lidem bez domova a pořádáme komunitní a kulturní akce. Zjistili jsme totiž, že pouze práce bezdomovectví neřeší a proto na to jdeme jinak. Snažíme se je společnými silami postavit na nohy a pomoci jim k sebevědomí a uvědomění si vlastního potenciálu.

Co je náš cíl?

Chystáme se otevřít druhý obchod a vytvořit místo, kde lidé bez domova, po výkonu trestu nebo s drogovou minulostí získají stabilní práci, důstojný plat a možnost seberealizace při podílení se na chodu obchodu. V novém obchodě plánujeme rozšíření nabídky oblečení, větší komunitní kavárnu a hlavně více pracovních míst. Vybrané peníze použijeme na vybavení obchodu a první platy zaměstnanců.

Jak funguje Přestupní stanice?

V Přestupní stanici jsme pomohli psát happy endy už pěti lidem bez domova.

V obchodě s udržitelnou módou, kde akce probíhají, pracují lidé bez domova jako prodavači nebo jako provozní a díky stálému příjmu a podpoře komunity okolo Přestupky si mohou postupně řešit problémy, které jim odchod z ulice ztěžují - dluhy, zdraví, přetrhané vztahy a nestálé bydlení.

Jsme také komunitní prostor a věříme, že skrze osobní odpovědnost každého z nás můžeme dosáhnout skvělých věcí. Kopeme za ekologický a udržitelný přístup nejen k věcem, ale i k lidem. Pořádáme workshopy, debaty, promítání a společenské akce, abychom pomáhali vytvářet silnou komunitu, která podrží ty s domovem i bez.

A protože víme, že na cestu z ulice je potřeba spousta podpory, rozhodli jsme se otevřít druhý obchod, kde nabídneme jak více pracovních míst, tak i větší nabídku oblečení a neobvyklých služeb, jako je komunitní kavárna, švadlena nebo tetovací hand poke koutek.

... a ještě něco navíc

Příběhy našich kolegů jsou velkou inspirací a výpovědí o silné vůli. Dokázali si najít stálou práci, obnovit vztahy s rodinou, zbavit se závislostí, splácí dluhy a bydlí v běžných nájmech. Příkladem je Václav, který po 22 letech na ulici Přestupní stanici využil jako odrazový můstek pro nový start. Díky bezpečnému prostředí a důvěře si postupně našel práci na hlavní pracovní poměr, poznal svá vnoučata, poprvé v životě jel k moři, splácí všechny dluhy, vloni se oženil a angažuje se za práva lidí bez domova a sociální bydlení.

Proč to děláme?

Věříme, že ti, kdo chtějí, si zaslouží druhé šance. A také chceme propojovat společnost a stavět mosty. Proto kombinujeme obchod s komunitním místem a věnujeme se udržitelné módě, ekologii a vzájemné solidaritě, protože zdraví společnosti se ukazuje na přístupu k těm nejslabším.

Za dobu našeho fungování jsme se toho hodně naučili a zjistili, jak nejlépe pomoci lidem dostat se z ulice a najít svou sebehodnotu. A také jak propojit lidi v jednu velkou pomáhající komunitu. A proto jsme tady, abychom oslovili ještě více lidí, kteří se mohou zapojit a pomáhat spolu s námi. Pojďte do toho taky!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

English description:

We’re planning to open a second shop and create a space where people experiencing homelessness, with a past of substance abuse, or convicted felons can find stable work, dignified wages, and the possibility of applying themselves to the shop’s operation. For our new shop, we’re planning a broader offer of clothing, a larger community café, and most importantly, more paid positions. The money we collect will be used to furnish the shop and pay our first wages. 

Purchase our rewards on Hithit and join us!

Aktuality

25.9.2019 JSME V CÍLI

Milí podporovatelé a přátelé Přestupní stanice, díky vaší podpoře jsme dosáhli cíle a nemůžeme být šťastnější. Jsme velmi vděční za všechny příspěvky a slova podpory a tímto to teprve začíná. Díky vám otevřeme další obchod a zaměstnáme další lidi bez domova. Chystáme kavárnu, obchod i tetovací…

Viacej

19.9.2019 NOVÁ VÝZVA

Milí Přestupkáři, díky vám jsme dosáhli našeho vysněného cíle a získali tak v naší  Hithitové kampani 250 tisíc korun na otevření druhého obchodu. Další lidé bez domova tak dostanou novou životní šanci. Máme nepopsatelnou radost, co jsme společně dokázali! Naše kampaň poběží ještě téměř týden …

Viacej

Odkazy projektu

Web

Komentáre

Vyberte si odmenu za váš príspevok

  • predané 63
    DOBRÝ SKUTEK PRO RADOST

    Přispějte na otevření nové pobočky Přestupní stanice a získejte hřejivý pocit z toho, že i díky vám budeme moci nabídnout další pracovní místa lidem bez domova. Váš příspěvek můžete libovolně navýšit. 

    Doručenia odmeny: do týždňa po ukončení projektu na Hithitu

    5,93 €
    (150 Kč)
  • zostáva 1 z 4
    POUKAZ NA REKOLA BIKESHARING

    Sdílená růžová kola jsou ideální pro rychlé přesuny po městě. K cestování potřebujete jen mobilní telefon s aplikací Rekola. Zaregistrujte se, aktivujte poukaz a užijte si neomezený počet

    30 minutových jízd ve všech Rekola městech po celý měsíc a zajeďte si pro nové kousky třeba k nám do Přestupní stanice. 
    Poukaz je nutné aktivovat do 31. 12. 2019. 

    Doručenia odmeny: do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    7,71 €
    (195 Kč)
  • predané 39
    DÁRKOVÝ POUKAZ 200 KČ


    Přijďte si k nám vybrat ten nejhezčí kousek do vašeho šatníku nebo poukaz darujte třeba k narozeninám #potessatnik
    Pokud chcete poslat poukaz poštou, přidejte k odměně 50,-

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    7,90 €
    (200 Kč)
  • predané 17
    WORKSHOP PŘELÉZÁNÍ PLOTŮ

    Přijďte na náš netradiční trénink parkouru pro začátečníky, který pořádá přestupková komunita Femme gang. Podíváme se na principy této disciplíny a základní techniky, jejichž cílem je bezpečné a efektivní překonání překážek. Budete potřebovat pouze dobrou obuv, nejlépe běžeckou a pohodlné oblečení, které vás nebude omezovat v pohybu. Kurz se koná v Praze.

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    7,90 €
    (200 Kč)
  • predané 28
    ADOPTUJTE SI RAMÍNKO

    Jedinečné a originální ramínko s vaším křestním jménem bude hrdě viset v nové Přestupní stanici a vy tak s námi budete už napořád.

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    9,88 €
    (250 Kč)
  • predané 19
    ​KURZ MEDITACE

    Chcete se na chvíli zastavit, naučit se být pozornější? Chcete zefektivnit své jednání, zlepšit koncentraci? Zveme vás ke společnému zkoumání mysli a prostorem, který je za ní. Kurzem pravidelně probíhá v prostorách Přestupní stanice a provází jím lektorka Martina. 

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    9,88 €
    (250 Kč)
  • predané 18
    ​PLÁTĚNÁ TAŠKA PŘESTUPKY

    Trendy a navíc praktická plátěná taška, která vám bude každý den připomínat, jak velké věci jste pomohli.
    Pokud chcete tašku poslat poštou, přihoďte k ceně 100,- :)

    Doručenia odmeny: na adresu, do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    11,86 €
    (300 Kč)
  • predané 9
    KARTIČKY JÁ 2.0 OD ENVIROSTYL

    Osobnostní rozvoj s přesahem k pozitivnímu dopadu na životní prostředí zajímá nás všechny. Designové karty Já 2.0 jsou inspirativním návodem na odpovědný životní styl. Obsahují podněty k osobní změně „akci“, doplněné o důležité informace, tedy potřebné „proč“ a jaký má taková změna přínos. Karet je v balíčku 31 a jsou určeny jako podnět pro každý den během jednoho měsíce. Balíček karet vyzývá k tomu, aby byl putovní: „Jestli už vše děláš a nepotřebuješ moji pomoc, pošli mě dál. Děkuji.“

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    11,86 €
    (300 Kč)
  • predané 3
    ​S VAŠKEM NA PIVO

    Pojďte na (nealko) pivo s Václavem, naším prvním prodavačem, který má v rukávu bohaté historky z ulice i úspěšný příběh, jak se z ní dostal. Jedinečná živá knihovna, kterou jen tak nenajdete.
    Pouze v Praze.

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    13,83 €
    (350 Kč)
  • zostáva 11 z 20
    SPECIÁLNÍ EDICE PIV PŘESTUPNÍ STANICE

    Náš oblíbený pivovar Chříč, který je naším dlouhodobým podporovatelem a dodavatelem nápojů do Přestupní stanice, se rozhodl podpořit naši kampaň výrobou speciální edice piv s designem, který nikde jinde nenajdete. Zakupte si tuto limitovanou edici 6 kusů s logem Přestupní stanice a my vám je navíc všechny zabalíme do naší stylové plátěné tašky.

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    13,83 €
    (350 Kč)
  • zostáva 5 z 5
    ROČNÍ PŘEDPLATNÉ REVUE PROSTOR

    Načerpejte inspiraci, rozšiřte si obzory a zároveň nás podpořte koupí ročního předplatného společensko-kulturního pololetníku. Texty v něm obsažené jsou psány formou esejí, povídek, básní a zařazeny bývají také úryvky z románů či dramatické texty.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    15,81 €
    (400 Kč)
  • predané 15
    ​DÁRKOVÝ POUKAZ 500 KČ

    Přijďte si k nám vybrat ten nejhezčí kousek do vašeho šatníku nebo poukaz darujte třeba k narozeninám #potessatnik
    Pokud chcete poslat poukaz poštou, přidejte k odměně 50,-

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    19,76 €
    (500 Kč)
  • predané 13
    ​ZEĎ SLÁVY

    Staňte se součástí hvězdné zdi, na které najdete všechny hrdiny, kteří nám pomohli otevřít novou pobočku a dali šanci lidem bez domova. Přijďte se na zeď sami podepsat nebo to rádi uděláme za vás.

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    19,76 €
    (500 Kč)
  • predané 10
    ​VOUCHER NA 5 LEKCÍ JÓGY

    Dorazte za námi do Přestupní stanice na lekce jógy, které pravidelně pořádáme s naší lektorkou Luckou. Pět vstupů máte jistých.

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    19,76 €
    (500 Kč)
  • predané 5
    ​PLÁTĚNÁ TAŠKA PŘEŠITÁ Z KOŠILE DLE VLASTNÍHO VÝBĚRU

    Protože jsme SLOW FASHION, chceme každý kousek látky využít do posledního dechu. Ze starých košil šijeme originální plátěné tašky. Vyberte si vlastní a garantujeme vám, že stejnou na ulici nepotkáte.
    V Přestupce si můžete vybrat ten správný materiál.

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    23,71 €
    (600 Kč)
  • zostáva 9 z 15
    ​KOMUNITNÍ VEČEŘE S PŘESTUPKÁŘI

    Pojďte si s námi užít večeři plnou dobrot a živou diskusi o čemkoli, co vás o Přestupce nebo naší práci zajímá. Buďte naším čestným hostem!
    Večeře pořádáme v Praze.

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    31,61 €
    (800 Kč)
  • zostáva 3 z 4
    AKREDITACE NA MEZINÁRODNÍ FESTIVAL DOKUMENTÁRNÍCH FILMŮ JI.HLAVA

    Mezinárodní festival dokumentárních filmů Ji.hlava (MFDF Ji.hlava) je největší festival věnovaný autorskému dokumentárnímu filmu ve střední a východní Evropě. Festival probíhá tradičně koncem října v Jihlavě. Zažijte 23. ročník jedinečné filmové atmosféry od 24. do 29. října. Vše najdete také na https://www.ji-hlava.cz/. 

    A protože promítání dokumentů je nedílnou součástí Přestupky, naše síly se spojily! :)

    Doručenia odmeny: do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    35,57 €
    (900 Kč)
  • predané 5
    ​DÁRKOVÝ POUKAZ 1000 KČ

    Přijďte si k nám vybrat ten nejhezčí kousek do vašeho šatníku nebo poukaz darujte třeba k narozeninám #potessatnik
    Pokud chcete poslat poukaz poštou, přidejte k odměně 50,-

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    39,52 €
    (1 000 Kč)
  • zostáva 2 z 2
    POUKAZ NA SOUKROMOU LEKCI ARGENTINSKÉHO TANGA

    Využijte možnosti užít si soukromou lekci argentinského tanga, jednoho z nejpopulárnějších tanců světa, v taneční škole Caminito.Cz, která Přestupní stanici podporuje. V soukromé hodině se bude lektorka Veronika věnovat pouze vám a vy tak můžete proniknout do tohoto kontaktního tance v bezpečném prostředí. Poukaz platí pro jednotlivce nebo pár.

    Poukaz je nutné čerpat do konce roku 2019.

    Doručenia odmeny: do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    39,52 €
    (1 000 Kč)
  • zostáva 2 z 5
    HODINA SE STYLISTKOU A 5 KOUSKŮ DO ŠATNÍKU K TOMU

    Tohle není žádná reality show, ale hodinka jen pro vás. V ní vám naše stylistka poradí, co vám nejvíc sekne a společně u nás vyberete 5 nových kousků do vašeho šatníku #potessatnik

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    47,42 €
    (1 200 Kč)
  • zostáva 5 z 8
    ​PŘEDNOSTNÍ VSTUP PŘI OTVÍRAČCE NOVÉ POBOČKY + 1 KOUSEK ZE ŠATNÍKU CELEBRITY + MATÉČKO

    Pokud díky vám otevřeme novou pobočku, dostanete od nás přednostní vstup hodinu před otvíračkou. Tam si budete moci vybrat jeden kousek do šatníku, který nám darovali influenceři a známé osoby. 

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    79,04 €
    (2 000 Kč)
  • zostáva 1 z 1
    DÁRKOVÝ POUKAZ PRO DVA NA JATKA78 + DRINK A VEČEŘE NA BARU

    Jatka78 jsou netradiční divadelní prostor v Pražské tržnic, který se rozhodl podpořit naši novou pobočku. Místo s ideálními podmínkami pro nový cirkus, tanec, nonverbální, alternativní a loutkové divadlo, domovská scéna Cirku La Putyka, DEKKADANCERS či Divadla 6-16. Mezi hostující soubory patří na příklad Vosto5, Bratři v tricku či Vít Neznal & kol. či Spitfire Company. Zažijte nevšední divadelní zážitek podpořený skvělým jídlem a pitím v bistru Jatek78!
    Poukaz je nutné čerpat do konce listopadu 2019.

    Doručenia odmeny: do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    102,75 €
    (2 600 Kč)
  • predané 0
    ​PRONÁJEM PROSTORU S OBČERSTVENÍM

    Rádi vám na 4 hodiny zapůjčíme naše prostory pro firemní akci, teambuilding nebo třeba narozeniny. Připravíme pro vás i lehké občerstvení, abyste se u nás cítili jako doma. Na detailech se domluvíme :)

    Doručenia odmeny: do roka po ukončení projektu na Hithitu

    158,07 €
    (4 000 Kč)
  • predané 0
    WORKSHOP / PŘEDNÁŠKA PRO VAŠI FIRMU ČI SKUPINU

    Jsme odborníci na bezdomovectví a slow fashion a rádi pro vás připravíme workshop nebo přednášku na tato témata.
    Akci můžeme uspořádat v naší Přestupní stanici nebo přijedeme k vám (ale jen v ČR). 

    Doručenia odmeny: do roka po ukončení projektu na Hithitu

    592,77 €
    (15 000 Kč)
  • zostáva 1 z 1
    PŘEDNÁŠKA PRO FIRMU O ZERO WASTE OD ENVIROSTYL

    Firemní kultura a rozvoj pracovního týmu je dneska naprosto zásadní. Svět potřebuje odpovědné firmy a angažované zaměstnance, toho je možné dosáhnout přes vzdělávání a osobní rozvoj.  Přednáška Odpovědná spotřeba a Zero Waste životní styl dává do souvislostí naše spotřební chování se stavem životního prostředí a inspiruje k osobní odpovědnosti skrze praktické příklady. 

    Přednáška obsahuje:

    - vhled do současného stavu životního prostředí

    - představení minimalismu jako cesty k osobní spokojenosti

    - zásady Zero Waste životního stylu, jak netvořit zbytečný odpad

    - tipy na precizní třídění odpadu

    - diskuzi a prostor na otázky

    Doba trvání 90 min, přednáška v českém nebo anglickém jazyce, kapacita do 30 posluchačů. Koná se v Praze.

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    592,77 €
    (15 000 Kč)
  • predané 0
    ​AMBASADOR PŘESTUPNÍ STANICE

    Jako ambasadora vás budeme opěvovat všude, kde se objevíme. A HLAVNĚ budete mít doživotní vstupy na všechny naše akce, uvedeme vás jako podporovatele na našem webu či propagačních materiálech. Ať o vás každý ví! 

    Doručenia odmeny: do roka po ukončení projektu na Hithitu

    987,95 €
    (25 000 Kč)
  • Vypredané!!
    VSTUPENKA DO KINA SVĚTOZOR

    Lístky do kina vždy potěší! Rozšiřte si obzory kvalitními a tématickými filmy a zakupte si vstupenku na libovolný film z programu kina Světozor a dostanete dobrý pocit jako bonus. Protože i díky vám dokážeme otevřít druhou Přestupku.

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    6,13 €
    (155 Kč)
  • Vypredané!!
    VSTUPENKA DO KINA AERO

    Nejenom, že je kino Aero kousek od Přestupky, ale navíc nás sousedsky podpořilo a věnovalo 10 vstupenek. Vyberte si z jejich programu a pomozte nám psát happyendy životům na ulici.

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    6,13 €
    (155 Kč)
  • Vypredané!!
    VSTUPENKA DO KINA BIO OKO

    Holešovické kino BIO OKO nás nadšeně podpořilo a vás určitě osloví svým bohatým programem filmů, tak neváhejte a kupujte vstupenky, kterými přispějete k tomu, že dáme práci dalším lidem bez domova v našem novém obchodě.

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    6,32 €
    (160 Kč)
  • Vypredané!!
    VSTUPENKA DO GALERIE DOX

    Jestli máte rádi umění, ale Přestupka je na vás příliš malá, DOX je ideální. Centrum současného umění DOX nám věří a podporuje nás v otevření nové pobočky. Buďte jako DOX a kupte si vstupenky do galerie, díky které pomůžete dobré věci! 

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    7,11 €
    (180 Kč)
  • Vypredané!!
    VSTUPENKY DO KINA DLABAČOV PRO 2

    I v Přestupce najdete pidi kino, ale Dlabačov je jiná liga. Překvapte svou drahou polovičku, kamaráda nebo babičku a vemte je na jeden ze super filmů, které nabízí Kino Dlabačov. Vstupenky do kina si můžete vyzvednout u nás.

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    7,90 €
    (200 Kč)
  • Vypredané!!
    VSTUPENKA NA LIBOVOLNOU VÝSTAVU VE VELETRŽNÍM PALÁCI

    I v budoucí Přestupce chystáme kulturní akce a nejen proto nás podporují kulturní instituce. Vyberte si expozici či výstavu dle vašeho vkusu, kterou nabízí Veletržní Palác. Vstupenku můžete využít na stálé výstavy. Vy prožijete příjemný kulturní zážitek a my díky vám otevřeme novou pobočku pro lidi bez domova. WIN-WIN, no ne?!

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    8,69 €
    (220 Kč)
  • Vypredané!!
    OBAL NA KNIHU Z RECYKLOVANÉ TEXTILIE

    Rádi čtete a nosíte s sebou knížky v kabelce a v batohu? Jak nejlépe zabráníte tomu, aby se vaše knížky neponičily? V tomto vám pomůže praktický obal na knihu ze starého oblečení. Obal funguje tak, že desky knihy nasadíte zvenčí pod obě pásky a proto sedí na knihy s různými tloušťkami hřbetů. Výborně funguje i barevná gumička - zabrání nechtěnému otevření knížky v tašce. Výrobek je zcela českého původu.

    Námětem pro potisk na recyklovaný obal na knihu byla perokresba Nuselské radnice z dílny Galerie Marcely Levinské, maminky Markét, zakladatelky FOREWEAR. Autorka nejprve dojela radnici na vlastní oči obhlédnout a poté nakreslila perokresbu včetně každičkého jednotlivého detailu fasády radnice. Následně perokresbu převedla do grafické podoby pro potisk.

    Rozměr 50 x 24 cm. Do obalu se krásně vejde kniha o rozměru A5.

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    9,88 €
    (250 Kč)
  • Vypredané!!
    VSTUPENKA DO NÁRODNÍ GALERIE NA VÝSTAVU FRANCOUZSKÉHO IMPRESIONISMU

    Pokud jste někdy byli na výstavě v Přestupce, jste určitě připraveni i na Národní Galerii. Národní Galerie pořádá až do 13. října výstavu s názvem FRANCOUZSKÝ IMPRESIONISMUS: MISTROVSKÁ DÍLA ZE SBÍRKY ORDRUPGAARD, na které můžete shlédnout díla impresionistů jako Claude Monet, Edgard Degas, Pierre Auguste Renoir, Alfred Sisley či Camille Pissarro. Vstupenku si u nás před koncem výstavy v klidu stihnete vyzvednout a navíc zakoupením podpoříte lidi bez domova, které díky vám zaměstnáme. 

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    11,07 €
    (280 Kč)
  • Vypredané!!
    MULTIFUNKČNÍ ORGANIZÉR Z RECYKLOVANÉHO TEXTILU

    Multifunčkní organizér na nejrůznější drobné předměty pro vás vyrobila firma FOREWEAR. Organizér má celkem 6 kapes: 3 malé vepředu např. na vizitky, sluchátka, flash disk, nebo třeba nabíječku. Dále dvě větší kapsy, na lepítka, tužky, fixy, zvýrazňovače, propisky. Zadní kapsa je celkem prostorná, vejde se do ní blok, diář nebo knížka cca o rozměru A5 a menší. Organizér má delší přední zavírací stranu, aby se po naplnění všemi předměty a přetažení zavírací strany a uzavření gumou neotvíral. Má po uzavření rozměr v 17 x š 24 cm. Zezadu je ještě našité poutko třeba na propisku, kterou byste chtěli mít rychle po ruce.

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    12,65 €
    (320 Kč)
  • Vypredané!!
    SAMOLIBÉ VERŠE HONZY BADALCE

    Honza Badalec byl známým pražským bezdomovcem a básníkem, který dlouho dělal průvodce u Pragulicu. Kniha skrze básně, rozhovory a vzpomínky přátel ukazuje Honzův jedinečný přístup k životu. 
    K vyzvednutí v Přestupce.

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    13,83 €
    (350 Kč)
  • Vypredané!!
    ZÁPISNÍK V OBALU Z RECYKLOVANÉ TEXTILIE

    Zápisník, který rozhodně vzbudí pozornost! Materiál ze starého oblečení, blok s recyklovaným papírem a tečkovaným vnitřkem a ušito v chráněné dílně. To je recyklovaný zápisník FOREWEAR. Je vhodný pro kohokoli, kdo už nechce své poznámky zapisovat na volné listy papíru, ale chce je mít všechny na jednom místě. Praktická gumička zaručí, že se Vám zápisník sám od sebe neotevře. Vnitřní část obalu má na přední straně 3 kapsičky na vizitky, vzadu dvě. Výrobek je zcela českého původu. 
    Rozměr 21 x 16 x 2,5 cm, 120 listů, tečkovaný vnitřek. 

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    14,62 €
    (370 Kč)
  • Vypredané!!
    KURZ SEBEOBRANY

    Na tomto semináři se naučíte prevenci, tedy jak se nestát obětí napadení. Důraz je kladen na nácvik pozornosti a uklidnění vznikajícího konfliktu. Naučíte se používat vhodnou komunikaci, díky které zastavíte počínající agresi a získáte svůj osobní prostor, do kterého budete pouštět jen ty lidi, o které stojíte. Získáte jasné postupy pro lepší zvládání stresu a budete si vědět rady v krizových situacích. A to se může hodit!
    Kurz vede lektorka z Přestupkového Femme gangu Jasmína Houdek a koná se v Praze.

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    21,73 €
    (550 Kč)
  • Vypredané!!
    ECO’N’SEXY BODÝČKO ŠITÉ NA MÍRU

    Pořiďte si bodýčko, které šije naše šikovná švadlena Kristine, a která jsou šitá na míru z již nevyužitých látek. Pořiďte si vlastní retro body přímo pro vás v černé nebo bílé barvě. Jediné, co od vás budeme potřebovat, jsou vaše míry. Ale nebojte, nikomu je nepovíme:) 

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    31,61 €
    (800 Kč)
  • Vypredané!!
    ZÁŽITKOVÝ ZERO WASTE DEN

    Máte smysl pro ekologii a udržitelný způsob života? Slyšeli jste o zero waste, ale nevíte jak začít? Zkuste zážitkový zero waste a nechte se provést po Praze Alžbětou, zkušenou zero waste odbornicí. Navštívíte zásadní místa a podniky, ve kterých rovnou můžete začít žít zero waste a získáte spoustu tipů a triků, jak na to.

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    31,61 €
    (800 Kč)
  • Vypredané!!
    KABELKA Z BALI OD ŠÉFKUCHAŘKY KAMU

    Šéfkuchařka Kamu je velká cestovatelka a tuhle kabelku přivezla z cesty po Bali, kde sbírala inspiraci. Při hledání toho nejlepšího suvenýru projela půl ostrova, aby nakonec našla vesnici, kde místní ženy vyrábí tyhle skvostné kabelky. Svůj poslední kousek věnovala Přestupce a vy teď máte jedinečnou možnost si ji pořídit.

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    33,59 €
    (850 Kč)
  • Vypredané!!
    WAKIVAKY Z RECYKLOVANÝCH MATERIÁLŮ

    WAKIVAKY Z RECYKLOVANÝCH MATERIÁLŮ
    Víte, proč k sobě jednoznačně patří Přestupka a Wakivaky? Jsou to univerzální vaky festivalového typu pro všechny, kteří rádi poznávají, tvoří a pomáhají dělat tento svět krásnějším. WAKIVAKY jsou spojením praktičnosti, kvality a zajímavých designů. Značka vznikla na Slovensku a od jejího začátku si zakládá na pozitivním dopadu na životní prostředí. Na výrobu jsou využity recyklované materiály, které poskytují vakům exkluzivitu. Jsou pohodlné a bezpečné. 
    http://waki-vaky.com/

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    37,54 €
    (950 Kč)
  • Vypredané!!
    ​HODINA SE STYLISTKOU A 3 KOUSKY DO ŠATNÍKU K TOMU

    Tohle není žádná reality show, ale hodinka jen pro vás. V ní vám naše stylistka poradí, co vám nejvíc sekne a společně vyberete 3 nové kousky do vašeho šatníku #potessatnik

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    39,52 €
    (1 000 Kč)
  • Vypredané!!
    10 VSTUPŮ DO KINA DLABAČOV

    Co budete dělat po večerech? Kino Dlabačov ví, jak náročná podpora sociálních podniků může být a proto nabídlo vstupenku, která přinese maximální relax. Když koupíte vstupenku u nás, budete mít radost z deseti pěkných večerů i dobrého skutku. Vstupenka platí neomezeně na 10 vstupů pro jednoho.

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    39,52 €
    (1 000 Kč)
  • Vypredané!!
    POUKAZ NA KURZ ARGENTINSKÉHO TANGA

    Naučte se základy argentinského tanga, jednoho z nejpopulárnějších tanců světa, v taneční škole Caminito.Cz, která Přestupní stanici podporuje a je nejdéle působící školou argentinského tanga v ČR. Poukaz platí pro jednu osobu na kurz o délce 5 lekcí. Pokud byste rádi tančili se svým partnerem, doporučujeme zakoupit dva poukazy.
    Poukaz je nutné čerpat do konce roku 2019.

    http://caminito.cz/cze/

    Doručenia odmeny: do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    49,40 €
    (1 250 Kč)
  • Vypredané!!
    HANDPOKE TETOVÁNÍ

    Pravidelně pořádáme v Přestupní stanici tetovací dýchánky, kde se můžete s tatérkami domluvit. V nové pobočce chceme otevřít tetovací koutek, kde vám jedna z tatérek vytetuje tetování, které si vyberete. Technika je handpoke, barvy jsou veganské.
    (jedná se cca o tetování 8x8cm s náročností na čas okolo 2 hod) 

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    59,28 €
    (1 500 Kč)
  • Vypredané!!
    VLASTNORUČNĚ PODEPSANÁ NEJBAREVNĚJŠÍ KUCHAŘKA OD KAMU

    Šéfkuchařka Kamu nejenže vaří božsky, ale navíc podporuje dobré věci. Jako třeba Přestupku. Kupte si její Nejbarevnější kuchařku plnou úžasných receptů s jejím vlastnoručním věnováním.

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    59,28 €
    (1 500 Kč)
  • Vypredané!!
    VLASTNORUČNĚ PODEPSANÁ KUCHAŘKA MEXIKO OD KAMU + PLÁTĚNÁ TAŠKA

    A co takhle trochu Mexika?! Kupte si jako odměnu kuchařku plnou mexických rytmů kuchyně od šéfkuchařky Kamu, která vám ke knize přidala věnování i vlastní plátěnou tašku. Naučíte se spoustu exotických receptů a navíc podpoříte otevření naší nové pobočky. A pozor, kuchařka navíc při zahřátí mění barvy 

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    71,13 €
    (1 800 Kč)
  • Vypredané!!
    HANDPOKE TETOVÁNÍ

    Pravidelně pořádáme v Přestupní stanici tetovací dýchánky, kde se můžete s tatérkami domluvit. V nové pobočce chceme otevřít tetovací koutek, kde vám jedna z tatérek vytetuje tetování, které si vyberete. Technika je handpoke, barvy jsou veganské a tetování je ve velikosti cca 10x10cm

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    71,13 €
    (1 800 Kč)
  • Vypredané!!
    HANDPOKE TETOVÁNÍ

    Pro velkou oblibu přidáváme další tetování. Pravidelně pořádáme v Přestupní stanici tetovací dýchánky, kde se můžete s tatérkami domluvit. V nové pobočce chceme otevřít tetovací koutek, kde vám jedna z tatérek vytetuje tetování, které si vyberete. Technika je handpoke, barvy jsou veganské a tetování je ve velikosti cca 13x13cm.

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    79,04 €
    (2 000 Kč)
  • Vypredané!!
    DÁRKOVÝ POUKAZ PRO DVA NA JATKA78 + VSTUP PRO DVA NA CIRKUSOVÝ KURZ CIRKU LA PUTYKA

    Užijte si netradiční divadelní prostor v Pražské tržnici Jatka78, která Přestupku podporují. Místo s ideálními podmínkami pro nový cirkus, tanec, nonverbální, alternativní a loutkové divadlo, domovská scéna Cirku La Putyka, DEKKADANCERS či Divadla 6-16. Mezi hostující soubory patří na příklad Vosto5, Bratři v tricku či Vít Neznal & kol. či Spitfire Company. Cirk La Putyka k dárkovému poukazu věnuje vstup na cirkusovou lekci pod vedením akrobatů ze souboru. Kurzy probíhají každé pondělí od 20 h.
    Poukaz je nutné čerpat do konce listopadu 2019.

    Doručenia odmeny: do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    106,70 €
    (2 700 Kč)