Funebrák - Studentský film

Absurdní ráj, kde nikdo neumírá. No, nezní to skvěle? Pro pohřebáka Františka určitě ne. Proto se také rozhodne situaci vyřešit. Kam až může touha po penězích vést? Nás dovedla k prosbě o Vaší pomoc, bez které se neobejdeme. Pojď do toho s námi!

  • Natáčení filmu "Moje sladká Marta"

  • Natáčení filmu "Moje sladká Marta"

  • Natáčení filmu "Láska z vitríny"

  • Natáčení filmu "Láska z vitríny"

  • Natáčení filmu "Láska z vitríny"

  • Natáčení filmu "The Fridge"

  • Natáčení filmu "The Fridge"

  • Natáčení filmu "The Fridge"

  • Nespresso Talents

3 052 €
vybrané z 2 771 €

110%

110% splnené

103 ľudí prispelo

Film

Česko

Všetko alebo nič. Projekt skončil 31.7.2019 v 20:07.

Zobraziť všetky odmeny

Kdo jsme? 

Studenti druhého ročníku Filmové akademie Miroslava Ondříčka v Písku. Máme za sebou již několik společných školních i mimoškolních projektů. Jeden z nich, krátký film s názvem The Fridge, zvítězil v prestižní soutěži Nespresso Talents 2018 v rámci filmového festivalu v Karlových Varech. V současnosti vkládáme své veškeré úsilí do realizace výše nastíněného snímku FUNEBRÁK, pojednávající o nelichotivých lidských vlastnostech podávaných s pořádnou dávkou humoru. Naším cílem je totiž filmem nejenom předat myšlenku a dovézt diváka k zamyšlení, ale hlavně Vás chceme také pořádně pobavit!

O čem je náš film? 

Jedná se o stylizovanou absurdní komedii pojednávající o odvěkém problému a hybateli lidstva - penězích, chamtivosti a touze po úspěchu - ať to stojí, co to stojí.

Příběh se odehrává na maloměstě, kde hlavní ,,hrdina" František provozuje pohřební službu. Výdělek mu ovšem kazí fakt, že zde nikdo neumírá. To pro Františka znamená až existenciální problémy a duševně ho to trápí. Naneštěstí má svého blízkého přítele Pavla, všemi ponižovaného příslušníka tamější policie, který mu jednoho dne poradí, aby šel své práci naproti a obnovil si tak stabilní příjem. Ze dne na den se tak městečko s nejnižší úmrtností v zemi začne propadat žebříčkem až na samé dno.

Abychom mohli natočit film o tom, jak František nemá peníze, potřebujeme peníze. 

Proč potřebujeme peníze?

Film není levná záležitost a pro nás studenty to platí dvojnásobně. Přestože do projektu vkládáme veškeré vlastní finance a ustavičně sháníme sponzory, leckdy to prostě nestačí. A proto prosíme Vás – kolegy, filmové fanoušky, přátelé, kamarády a všechny dobré duše, pomozte nám a staňte se tak součástí našeho, tedy i vašeho, filmu! Budeme nesmírně vděční za jakoukoliv podporu.

Na co potřebujeme peníze?

Jedna z předností filmů je bezesporu fakt, že se jedná o kolektivní práci. Kolektiv se ale musí přesouvat po jednotlivých lokacích. Po lokacích, které je mnohdy třeba dovybavit rekvizitami. Náš film je navíc speciální v tom, že potřebujeme specifické rekvizity, mezi které patří například rakve či pohřební vůz. A na závěr nejnákladnější část - technika, která nám umožní přenést příběh na plátno. 
 

Kdo za tím stojí?

Režie: Barbora Kočičková

Režie: Barbora Kočičková Studentka druhého ročníku hrané režie na FAMO v Písku. Mezi její dosavadní úspěchy patří výhra prvního místa v soutěži Nespresso Talents 2018 se snímkem The Fridge, jejíž vyhlášení probíhá v rámci filmového festivalu v Karlových Varech. Za dobu svých studií natočila filmy různých žánrů včetně dokumentu či hudebního videoklipu.

Produkce: David Švec

Student produkce na Filmové akademii Miroslava Ondříčka v Písku, který byl letos hlavním produkčním již tradičního Píseckého filmového festivalu. S režisérkou Barborou je tento film již třetím společným projektem. David se kromě filmu věnuje i marketingu. V reklamní agentuře se specializuje na Digitální marketing a nová média.

Kamera: Daniel Tučník

Student kamery na Filmové akademii Miroslava Ondříčka v Písku pod vedením prof. MgA Marka Jíchy a MgA. Jaromíra Malého. Se zájmem se věnuje zejména filmovému vyprávění, pohybům kamery, postprocessingu a gradingu. V minulém roce byl součástí camera crew Amerického filmu Jojo Rabbit. V současnosti se stal členem štábu na připravovaném Britském filmu A Boy Called Christmas.

Střih: František Soukup

Student střihu na Filmové Akademii Miroslava Ondříčka v Písku. Zajímá se o techniku a rád umí od všeho trochu. Díky tomu má zkušenosti i se zvukem a kamerou, což mu přináší nové nápady a rozhled při postprodukci. Režíruje živé přenosy MČR v Curlingu a má za sebou střih i mix zvuku mnoha krátkometrážních filmů.

Zvuk: Igor Kopchuk & Make-up: Valerie Fišrová

Igor: Student katedry zvuku, druhého ročníku na Filmové akademii Miroslava Ondříčka v Písku. Vystudoval Střední filmovou školu v Praze. Má všeobecný filmový přehled a zajímá se především o zvukovou postprodukci a placové nahrávání zvuku. Na kontě má již přes 20 krátkometrážních a studentských filmů. 

Valerie: Studentka scénáristiky a dramaturgie na Filmové akademii Miroslava Ondříčka v Písku. Kromě psání scénářů a publicistiky je její velkou zálibou maskérství. Její zkušenosti čpí nejen z několika školních natáčení, ale i z osobních zkušeností zkrášlovaní žen pro soukromé události. Při své plné výbavě může zrealizovat každou režijní fantasii.

Kostýmy: Nikola Petrušková

Studentka managementu na Vysoké škole ekonomické v Praze. Při studiu pracuje v reklamní agentuře, kde má na starosti Influencer marketing. Kromě toho se ve volném čase věnuje stylingu, který patří k jejím vášním, a proto se rozhodla spolupracovat a podat pomocnou ruku při tvorbě tohoto filmu.

Děkujeme Vám za podporu a nezapomeňte sledovat naše sociální sítě (odkazy naleznete níže).

Aktuality

31.7.2019 Konec se blíží! Zbývají poslední 4%

Naše kampaň na podporu studentského filmu Funebrák se blíží ke konci. Již nám zbývají poslední 4% k vybrání požadované částky 70.000 Kč, díky které budeme náš film moct natočit. Děkujem všem 96 podporovatelům za tak štědré příspěvky a věříme, že poslední 4% se nám do 2 hodin podaří vybrat.  Tak co…

Viacej

14.7.2019 Lupeny na premiéru jsou tu!

Rozhodli jsme se Vám přidat novou odměnu za podporu našeho filmu! Projdi se s námi po červeném koberci a zhlédni náš film Funebrák společně s námi jako jeden z prvních, protože máme pro Vás lístky na premiéru! Po přispění částkou 400 Kč získáš jako odměnu dva lupeny a welcome drink. Mockrát…

Viacej

Komentáre

Vyberte si odmenu za váš príspevok

  • predané 15
    Poděkování

    Právě ses rozhodl podpořit náš film a my si toho moc vážíme. Očekávej poděkování od celého štábu e-mailem. Vzhledem k tematice našeho filmu se ale připrav na něco nevšedního! 

    Děkujeme!

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    7,92 €
    (200 Kč)
  • predané 15
    Budeš vidět

    Nejenom nevšední a tematické poděkování do e-mailu, ale i jméno uvedené v titulcích filmu!

    Děkujeme! 

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    11,87 €
    (300 Kč)
  • predané 11
    Link

    Jakmile bude náš film hotový, pošleme ti link na film! Budeš mít tak možnost spatřit film jako první.

    Děkujeme! 

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    15,83 €
    (400 Kč)
  • zostáva 4 z 25
    Lístky na premiéru pro dva

    Projdi se s námi po červeném koberci a zhlédni  náš film společně s námi jako jeden z prvních. Máme tady dva lupeny pro tebe a doprovod!
    Premiéra se odehraje v Praze.  

    Děkujeme za podporu!

    PS: Welcome drink je samozřejmostí!

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    15,83 €
    (400 Kč)
  • predané 19
    Stylová plátěnka

    Děkujeme! Za to, že jsi tak štědrý ti posíláme originální plátěnou tašku s ikonickou hláškou z filmu. 

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    19,79 €
    (500 Kč)
  • zostáva 15 z 20
    Plakát s logem filmu

    Díky! Jsme zase o krok blíž k našemu cíli. Jako poděkování ti posíláme plakát s logem filmu s osobním věnováním. A hlavně - budou se ti na něm vyjímat autogramy herců

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    27,71 €
    (700 Kč)
  • predané 1
    Stylová plátěnka a nejen to

    K plátěné tašce s ikonickou hláškou z filmu ti navíc posíláme další tematický dárek! Svíčku s logem filmu!

    Právě si podpořil náš film a my ti tím děkujeme!

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    31,66 €
    (800 Kč)
  • predané 8
    Filmová klapka

    Velké díky za tak štědrou podporu našeho filmu. Posíláme personalizovanou a originální filmovou klapku!
     

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    39,58 €
    (1 000 Kč)
  • zostáva 6 z 10
    Autentická rekvizita z filmu

    Škoda 1203 byla jedna z hlavních rekvizit v našem filmu a my ti posíláme vzácný model tohoto pohřebního vozu. 

    Děkujeme a vážíme si tvé podpory! 

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    98,95 €
    (2 500 Kč)
  • predané 3
    Večeře s tvůrci

    Zveme tě na večeři s hlavními členy štábu! Večeře se uskuteční v Praze. Za tak velkou podporu ze srdce děkujeme!
     

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    197,90 €
    (5 000 Kč)
  • Vypredané!!
    Generální sponzor

    Staňte se generálním sponzorem filmu. Vaše jméno, případně jméno Vaší společnosti uvedeme na veškerých materiálech, na plakátu a v úvodních i v závěrečných titulcích filmu.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    395,80 €
    (10 000 Kč)