Kofík hledá nového majitele

Kavárna Kofík hledá nového majitele a my bychom věděly o někom ideálním :) Máme v plánu odkoupit, dovybavit a rozšířit o nový sortiment skvělou kavárnu v centru Hranic. To vše je ale velice nákladné, a tak bychom Vás chtěli poprosit o pomoc.

  • Káva a dobrota

  • Vaše kytka

  • Váše fotka zdobí Kofík

  • Kofík placka

  • Plátěná taška

1 508 €
vybrané z 7 108 €

21%

21% splnené

60 ľudí prispelo

Jedlo

Hranice, Olomoucký kraj, Česko

Všetko alebo nič. Projekt skončil 7.9.2019 v 16:09.

Zobraziť všetky odmeny

Jak to začalo?

Tento příběh začal skoro již před deseti lety, kdy jsem stála před výlohou nynějšího Kofíku a pomyslela si: „Tady jednou chci mít svou kavárnu!".

Kdo jsme?

Ahoj, jmenuji se Žaneta, donedávna jsem pracovala na poště a na facebooku spravuji stránku Vymazlené kočárky, což je můj koníček, který mě sice baví, ale mým dlouholetým snem je vlastnit kavárnu.  

Sen, který si splním, až bude vhodná doba...

Až povyrostou děti, až bude více času, až bude více financí... A mnoho dalších  "Až". Když jsem v únoru slavila čtyřicátiny, pomyslela jsem si, že je nejvyšší čas si začít plnit sny. Nečekala jsem, že to nabere tak rychlý spád. Zanedlouho jsem se dozvěděla, že Kofík hledá nového majitele. Pro mě nejmilejší kavárnička u nás v Hranicích, která navíc vznikla v prostoru, který jsem si pro svou kavárnu vybrala již před lety. To nemůže být náhoda. Myšlenka kavárnu koupit a splnit si tak žívotní sen mě moc lákala. Dle mého má Kofík velký potenciál růstu, a to i díky poloze, kde se kavárna nachází. Můžete ji nalézt přímo v centru města Hranice na Moravě. Zvažovala jsem pro a proti a opět jsem nacházela důvody, proč to momentálně nejde. Další "Až". Když přišla velká podpora od dcery, která je stejný milovník kávy jako já, bylo rozhodnuto. JDEME DO TOHO.                  

Co je náš cíl?

Přestože je prostředí Kofíku super, nějaké ty úpravy by potřebovalo. Máme spoustu nápadů, čím bychom chtěly rozšířit sortiment. Momentálně je v nabídce káva, čaj, limo a dortíky. Našim cílem je ale zaujmout také zákazníky, kteří dávají namísto kávě přednost zdravému ovocnému smootie či mléčnému koktejlu z rostlinného mléka. Rostlinná mléka jsou totiž jednou z věcí, na kterou v Hranických kavárnách moc nenarazíte, a tak pokud jste například intolerantní vůči laktóze, můžete si dát namísto koktejlu leda vodu. To však u nás platit nebude. Máme v plánu zakoupit výkonný profi mixér a udělat vám ten nejlepší koktejl, jaký jste kdy měli.  Další úpravu, kterou bychom chtěly v Kofíku zavést je posunutí otevírací doby. Vzhledem k tomu, že máme v plánu připravovat každé ráno smootie a koktejly, ať už pro studenty do školy, nebo pro ty, kteří budou po ránu spěchat do práce, chtěly bychom otevírat již v 7:30. Zákazníci by se tak mohli stavit pro zdravou snídani, která jim zpříjemní vstup do nového dne. Pokud by byl o tyto služby ze strany zákazníků zájem, jsme ochotni přijímat objednávky např. den předem a nachystat je ještě před začátkem otevírací doby. Zákazník se tak nebude muset zdržovat čekáním na svou snídani, ale bude ji mít již nachystanou na konkrétní čas. Za zmínku stojí i to, že nově v Kofíku nenajdete plastove jednorázové kelímky ani brčka. Žijeme v době, kdy se velká část naší planety utápí v odpadcích, a tak je nejvyšší čas začít brát ohled na životní prostředí. Přemýšlely jsme, jak bychom mohly alespoň trochu přispět ke snížení produkce odpadu a rozhodly jsme se vyřadit z  Kofíku jednorázové plasty.

Proč to děláme?

Představu máme jasnou, ale kde vzít na takovou spoustu nápadů peníze. Částka za odkoupení kavárny, nový kávovar, mlýnek na kávu, nákup spotřebičů, které se vážou k rozšíření sortimentu jako např. mixér, ledovač, ale také zvětšení a upravení pracovní plochy...to vše  je daleko nad rámec našich možností, ale nechceme se vzdát. Rozhodly jsme se Vás oslovit s prosbou o příspěvek díky kterému  vznikne v našem městě kavárna pro všechny věkové skupiny. Pokud se chystáte na pokec s kámoškou, určitě k tomu oceníte naši výbornou kávu, čaj nebo čerstvé limonády. Ale potěšíme i děti, pro které máme v plánu nabízet zdravé dezerty, zmrzlinu a dortíky. Že jste právě začali hubnout a na dortík Vás nenalákáme? Co takhle výbornou, ale zároveň zdravou šťávu z ovoce, která Vám pomůže doplnit energii. Pro pány se také nějaká dobrota najde. To vše a mnoho dalšího Vás čeká, pokud pomůžete tento sen uskutečnit. Přejeme si, aby byl Kofík místo kde se budete cítit dobře, budete odcházet spokojeni a s radostí se budete vracet.

Budeme rádi za jakýkoliv příspěvek, kterým nás posunete blíže k naší vysněné kavárně. Děkujeme...

Komentáre

Vyberte si odmenu za váš príspevok

  • predané 13
    Chci přispět a nežádám odměnu

    Máte chut podpořit náš sen a nechcete odměnu? Moc nás těší, že Vás projekt Kofík zaujal a děkujeme za jakýkoliv příspěvek. Dostane se Vám poděkování na našich stránkách a v Kofík knize.  
                                                                                                           

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    3,95 €
    (100 Kč)
  • predané 10
    Chci ochutnat kávu a nějakou dobrotu k tomu

     Vybrali jste si  sladkou odměnu v podobě kávy a dortíku dle Vašeho výběru. Těšíme se na návštěvu . Dostane se Vám poděkování i na našich stránkách a v Kofík knize.
    Náhled v galerii ..

    Doručenia odmeny: do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    7,90 €
    (200 Kč)
  • predané 3
    Chci mít super placku od Kofíku

    Placka ,, Pomohl(a) jsem splnit sen". Super placka, která Vám bude připomínat, že jste  součásti našeho splněného snu a také Kofíku. Dostane se Vám  poděkování i na našich stránkách a v Kofík knize.
    Náhled v galerii ..

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    13,82 €
    (350 Kč)
  • predané 4
    Plátěná taška

    Nákupem této odměny podpoříte náš projekt, ale  také se stanete vlastníkem originální tašky , kterou nikde jinde neseženete. Taška může být jak módním doplňkem, tak pomocníkem na nákupy. 
    Dostane se Vám poděkování i na našich stránkách a Kofík knize.
    Náhled v galerii..

    Doručenia odmeny: do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    13,82 €
    (350 Kč)
  • zostáva 5 z 25
    Chci mít v Kofíku svou kytku

    V Kofíku bude spousta kytek a každá jedna z nich ponese jméno - to Vaše. Slibujeme, že o  
    Vaši kytku bude s láskou postaráno. Dostane se Vám poděkování  i na našich stránkách a v Kofík knize.
    Náhled v galerii..

    Doručenia odmeny: do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    19,74 €
    (500 Kč)
  • predané 8
    Chci dárkový poukaz v hodnotě 1000 Kč

    Nákupem dárkového poukazu do Kofíku podpoříte náš projekt. Poukaz nemusíte čerpat jednorázově. Moc se těšíme  na Vaši návštěvu. Dostane se Vám poděkování i na našich stránkách a v Kofík knize.

    Doručenia odmeny: do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    39,49 €
    (1 000 Kč)
  • zostáva 8 z 10
    Chci zdobit Kofík

    Fotografii Vás, Vašeho miláčka (klidně i psího nebo motorového - fantazii se meze nekladou:-)) si v retro úpravě pověsíme na zed'. Dostane se Vám poděkování i na našich stránkách a v Kofík knize.
    Náhled v galerii..

    Doručenia odmeny: do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    197,43 €
    (5 000 Kč)
  • zostáva 3 z 3
    Chci být sponzor Kofíku

    Máte chut' velkoryse podpořit náš sen? Můžeme Vám zaručit, že Vašemu jménu nebo logu Vaší firmy najdeme v Kofíku místo, které opravdu nikdo nepřehlédne. Dostane se Vám poděkování i na našich stránkách a v Kofík knize.

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    789,73 €
    (20 000 Kč)