Nártoun Olin vypráví - ilustrovaná knížka pro vaše děti

S oblibou se dnes říká „odlákejme děti od tabletu“, ale co pro to my dospělí, vlastně děláme? Pojďme se jim více věnovat, číst jim a společně se smát. A udělejme to teď hned. Pomozte nám vydat celoilustrovanou dětskou knihu Nártoun Olin vypráví. Děkujeme.

Autor: Nártoun Olin

  • Obálka knihy Nártoun Olin vypráví

  • Pepa v sobě objevil zvláštní nadání.

  • Jednou si zase hráli na slavné fotbalisty.

  • Měli radost a běželi spolu k vodě.

  • Plecháček Nártouna Olina - Miláček

  • Plecháček Nártouna Olina - Rošťák/Rošťanda

  • Plecháček Nártouna Olina - Zlatíčko

  • Představujeme se vám: Šarlotka a Radek

  • Představujeme se vám: Sára a Patrik

  • Album dětských písníček, které kopírují děj knihy.

  • Náhled poděkování, vlepená fotografie vašich dětí

4 857 €
vybrané z 4 750 €

102%

102% splnené

126 ľudí prispelo

Hudba, Literatúra

Všetko alebo nič. Projekt skončil 28.7.2019 v 13:07.

Zobraziť všetky odmeny

Jak to s Nártounem Olinem vlastně začalo

Dětská kniha Nártoun Olin vypráví - logo

S oblibou se dnes říká „odlákejme děti od tabletu“, ale co pro to my, dospělí, vlastně děláme? Upřímně, často vidíme rodiče, jak raději dají onu elektronickou věcičku dětem do rukou, jen aby měli chvilku klidu. Nejsme úplně proti vymoženostem moderní doby, každý extrém ale škodí.

Jsme obyčejní taťkové, kteří poslouchají, co jejich děti vymýšlejí, co je trápí a co by chtěly. A z toho naslouchání a dětského vymýšlení se v hlavě zrodil nápad. Poslouchejme děti pozorněji, a nejen ty naše, a dejme dohromady příběh. Ale to není vše, napišme poučný příběh s hromadou obrázků.

A tak jsme to udělali. Nechceme, aby naše kniha za chvilku skončila odložená někde na poličce, ale přejeme si, aby si děti z našeho příběhu odnesly něco navíc, aby taky zkusily samy nějakou pohádku nebo obrázek vymyslet nebo namalovat. Tato kniha tedy má být také inspirací pro vlastní tvorbu vašich dětí.

Vymysleli jsme postavu Nártouna Olina, redaktora zvířecí říše. Olin přináší nejen kreslené příběhy nebo své pralesní noviny, ale třeba i hudbu. Chce po rodičích, aby četli svým dětem. A text je záměrně napsaný tak, aby se děti ptaly: „A co je tohle mami, a proč se chová ten takhle....?“ Chtěli bychom, aby děti usínaly s myšlenkami na to, jaký příběh si samy vymyslí, a aby nám své příběhy posílaly. A tady si říkáme, pojďme zase dál, děti mohou skládat i písně, básně nebo třeba i fotit a samozřejmě malovat. Na našem webu budou dostávat nejen kurzy malování, ale také třeba omalovánky a jiné kreativní úkoly. Základem je pomáhat Nártounovi Olinovi.

Cíl knížky a našeho projektu

Nártoun Olin vypráví - Lev a bobr fotbalisti

Cílem, a vlastně i prvotním záměrem, našeho projektu je vydání knihy Nártoun Olin vypráví. Knížku už máme nakreslenou a jsou k ní napsané a nazpívané písně, které vyjadřují děj knihy, a samozřejmě nechybí ani audiokniha.

Nyní bychom ji rádi vydali, aby se dostala až k vašim dětem a právě proto žádáme vaši podporu. Knihu chceme vytisknout minimálně v nákladu 1000 knížek, což znamená minimálně 1000 dětských úsměvů. Navíc vše v maximální možné kvalitě:

  • pevná vazba a laminovaná obálka
  • celostránkové roztomilé ilustrace ve stylu fotoalba Nártouna Olina
  • kvalitní křídový papír s vysokou gramáží pro stránky knihy
  • rozměr knihy zhruba 25x25cm
  • až 60 stránek knihy

Další z produktů, které budeme nabízet, je plecháček se jménem dítěte a s postavou z knihy podle výběru rodiče nebo dítěte. Rádi bychom, aby redaktora Nártouna měly děti pořád na očích a stále je doprovázela myšlenka, chci také něco napsat nebo namalovat.

Samotná kniha není jen zajímavým příběhem, ale návodem, jak tvořit. Pak jen prosíme rodiče, aby se nelekali, když v dětských pokojíčcích bude více barev na místech kde obvykle nebývají. Nebo když stále budou poslouchat nové a nové příběhy svých ratolestí. Vydržte to, vaše děti se tím učí vymýšlet a tvořit.

Podívejte se na ukázku z knížky Nártoun Olin vypráví

Na ukázku z knížky Nártouna Olina se můžete podívat na stránkách www.nartounolin.cz/ukazka-knizky

Dětská knížka Nártoun Olin vypráví - ukázka

Prolistovat několik stránek knížky můžete po kliknutí na obrázek.

Děti „prostě“ umí tvořit

Záměrem knihy bylo vytvoření moderní bajky. Všichni, my dospělí i děti, rádi připisujeme kladné či záporné lidské vlastnosti zvířátkům. V naší knížce ale některé charakteristiky přiřazujeme zvířatům tak, jak to není úplně obvyklé. Máme tu například velice čistotné prasátko Sáru.

Nártoun Olin vypráví - Lev a bobr běží k řece

Snažíme se být autentičtí a originální stejně, jako jsou autentické a originální děti. Jak říká naše kolegyně, textařka písní Lada Stará: „Když dítě namaluje rodinu, kde máma nebo táta drží svoji ratolest za ruku, bývá ta rodičovská ruka obrovská. Taková kresba je sice v vizuálně nepřesná, ale o to pravdivější. Vypráví totiž o silném rodinném poutu.“

Prostě, děti umí tvořit a naším úkolem je vnímat, co nám svojí tvorbou chtějí říct. Proto jsme nechali děti spolupracovat na naší knížce. Naším cílem také je, aby se u ní malí čtenáři i jejich rodiče čtenáři pobavili a zasmáli. Kniha je zaměřená na kreativní myšlení ve všech směrech. Posouváme se k muzikálu, případně i divadlu. Tím chceme děti inspirovat ke všem kreativním činnostem, nejen k psaní, kreslení a focení, ale také k tvorbě hudby, zpívání a divadelnímu hraní. Nyní začínáme knihou a soundtrackem, ale do budoucna půjde o ucelený kreativní balíček pro všechny děti. Příběh, náhled knihy a bližší informace najdete už nyní také na: www.nartounolin.cz

Písničky pro děti z knihy Nártoun Olin vypráví

Ano, čtete dobře. Nechceme jen vydat knížku pro děti. Chceme něco víc. Chceme, aby se děti opravdu bavily a k zábavě patří tanec. Proto ke knize vyjde takový náš knižní soundtrack, na kterém je osm dětských písniček k tanci a pobavení. Ukázku pěti z nich si můžete poslechnout už nyní. Hudební album bude ke stažení na všech online hudebních službách. Pokud si ho chcete předobjednat už nyní ve formátu MP3, stačí si objednat jednu z našich odměn. Hurá do tance!

Kdo jsme?

S oblibou o sobě říkáme, že jsme takoví rozkošatělí taťkové, kamarádi, známe se dlouho a máme společné zájmy, malování a psaní. Báječná energie těchto činností nás přenesla k vytváření dětských knih. Oba máme za sebou řadu projektů. Tento projekt považujeme za náš dosud nejlepší, ale taky nejpracnější.

Původně jsme chtěli udělat jen pěknou kreslenou knihu. Jenže když chcete jít dál, sice se víc nadřete, stojí to ale za to. Nártoun Olin vypráví je naši dětskou prvotinou. Už teď se nám ale v hlavách rodí námět na další pokračování. Nártoun Olin vás a vaše děti určitě nezklame. I rodiče se hezky pobaví ;)

Děkujeme, že jste v tom s námi, Radek a Partik

Proč to děláme?

Pevně věříme v náš projekt, do kterého jsme my autoři a všichni naši spolupracovníci dali velikou porci pozitivní energie. Jak už víte, pomáhaly nám děti. Skvělou hudbu k písničkám o našich pohádkových postavičkách napsal Daniel Klán a texty k nim Lada Stará. Oba jsou mj. autoři úspěšného dětského muzikálu Král zbojníků. S projektem je dost práce, ale pluje na pozitivní vlně. Chceme, aby doplul co nejdále. A teď jsme dopluli do HitHitu. Jsme přesvědčeni, že náš záměr oceníte.

Aktuality

26.7.2019 102%! Hranice pokořena, děkujeme vám.

Tak to vypadá, že nám nebude stačit ani stupnice na teploměru! 102%! Až takhle dokonalí a úžasní jste! Děkujeme všem co nás jakkoliv podpořili, koupí knížky, sdílením na sociálech, nebo jen šuškandou ve vaši lidské říši. Je to úžasná energie, nadšení, radost, očekávání, ale také závazek vůči vám a…

Viacej

12.7.2019 Jak se stát profesionálním ilustrátorem? Odpovídal Radek na serveru Týden.cz

Dnes jste se mohli ptát Radka na to, jak se stát profesionálním ilustrátorem, jak se dostal k ilustraci, co má na své práci nejraději, kde hledá inspiraci a o čem je jeho aktuální projekt kniha Nártoun Olin vypráví. Jeho odpovědi si můžete přečíst na Týden.cz

Viacej

Komentáre

Vyberte si odmenu za váš príspevok

  • predané 26
    Fandím vám a chci jen podpořit Nártouna Olina

    Miluju Nártouna Olina, je to sympaťák. Fandím vám a Olinovi a rád/a ho podpořím tak, jako jste mu vy pomohli napsat a ilustrovat tuto krásnou knihu.
    • Poděkování na stránkách Nártouna Olina (pokud chcete zůstat anonymní, nechte nám poznámku)
    • Libovolný příspěvek od 100 Kč výše
    • Pomůžete nám vydat knihu a uděláte nám a Nártounu Olinovi velkou radost!

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    3,96 €
    (100 Kč)
  • predané 0
    Písničky pro děti z knihy Nártoun Olin vypráví

    Soundtrack ke knize Nártoun Olin vypráví. Na albu je osm dětských písníček, které kopírují děj knihy. Videoklip k prvnímu singlu z alba "Nártoun Olin, redaktor" můžete vidět právě zde v úvodním videu na HitHit.
    • Hudební album knihy ve formátu MP3
    • Poděkování na stránkách Nártouna Olina (pokud chcete zůstat anonymní, nechte nám poznámku)
    • Odkaz ke stažení alba bude poslán na e-mail

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    9,90 €
    (250 Kč)
  • predané 2
    Vlastní plecháček Nártouna Olina s věnováním

    Vlastní plecháček Nártouna Olina s věnováním. Varianty motivu plecháčku k nahlédnutí v galerii (rošťák, zlatíčko, miláček, štístko). Na plecháčku bude uvedené jméno, které zvolíte a věnování přímo od redaktora zvířecí říše Nártouna Olina.
    • Plecháček
    • Vlastní jméno na plecháčku, které nám uvedete
    • Varianta motivu plecháčku, kterou zvolíte
    • Balné a poštovné je v ceně

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    11,87 €
    (300 Kč)
  • predané 0
    Audiokniha Nártoun Olin vypráví

    Audiokniha Nártoun Olin vypráví. Knihu pro vás čte Dennis Dvořák, který nazpíval také všechny naše písničky. Těšte se, je to zážitek.
    • Audiokniha ve formátu MP3
    • Poděkování na stránkách Nártouna Olina (pokud chcete zůstat anonymní, nechte nám poznámku)
    • Odkaz ke stažení audioknihy bude poslán na e-mail

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    13,85 €
    (350 Kč)
  • predané 24
    Kniha Nártoun Olin vypráví

    Dětská kniha Nártoun Olin vypráví (Lvíček a bobr kámoši jsou) + originální Pralesní záložka
    • Kniha
    • Originální Pralesní záložka
    • Poděkování na stránkách Nártouna Olina (pokud chcete zůstat anonymní, nechte nám poznámku)
    • Balné a poštovné je v ceně

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    15,83 €
    (400 Kč)
  • predané 40
    Kniha Nártoun Olin vypráví s vloženou fotografií vašich dětí

    Dětská  kniha Nártoun Olin vypráví (Lvíček a bobr kámoši jsou) doplněná o fotografii vašeho dítěte, nebo dětí, která je v knize vlepena ve stylu ilustrací jako do fotoalba. Pro lepší představu náhled v galerii.
    • Kniha s věnováním a podpisem
    • Vlepená fotografie vašeho dítěte, nebo dětí ve stylu knihy
    • Originální Pralesní záložka
    • Poděkování na stránkách Nártouna Olina (pokud chcete zůstat anonymní, nechte nám poznámku)
    • Balné a poštovné je v ceně

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    19,79 €
    (500 Kč)
  • predané 7
    Kniha Nártoun Olin vypráví + hudební album

    Dětská  kniha Nártoun Olin vypráví (Lvíček a bobr kámoši jsou)  doplněná o fotografii vašeho dítěte, nebo dětí, která je v knize vlepena ve stylu ilustrací jako do fotoalba. Pro lepší představu náhled v galerii. Soundtrack ke knize Nártoun Olin vypráví. Na albu je  osm dětských písníček, které kopírují děj knihy. Videoklip k prvnímu singlu z alba "Nártoun Olin, redaktor" můžete vidět právě zde v úvodním videu na HitHit.
    • Kniha s věnováním a podpisem
    • Vlepená fotografie vašeho dítěte, nebo dětí ve stylu knihy
    • Originální Pralesní záložka
    • ​Hudební album knihy ve formátu MP3
    • Poděkování na stránkách Nártouna Olina (pokud chcete zůstat anonymní, nechte nám poznámku)
    • Odkaz ke stažení alba bude poslán na e-mail
    • Balné a poštovné je v ceně

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    27,71 €
    (700 Kč)
  • predané 15
    Pralesní VIP box - vše v jednom

    Dětská  kniha Nártoun Olin vypráví (Lvíček a bobr kámoši jsou)  doplněná o fotografii vašeho dítěte, nebo dětí, která je v knize vlepena ve stylu ilustrací jako do fotoalba. Pro lepší představu náhled v galerii.  Vlastní plecháček Nártouna Olina s věnováním. Varianty motivu plecháčku k nahlédnutí v galerii (rošťák, zlatíčko, miláček, štístko). Na plecháčku bude uvedené jméno, které zvolíte a věnování přímo od redaktora zvířecí říše Nártouna Olina.  Soundtrack ke knize Nártoun Olin vypráví, který obsahuje osm dětských písníček, které kopírují děj knihy.
    • Kniha s věnováním a podpisem
    • Vlepená fotografie vašeho dítěte ve stylu knihy
    • Originální Pralesní záložka
    • Plecháček
    • Vlastní jméno na plecháčku
    • Motiv plecháčku, který zvolíte
    • Hudební album knihy ve formátu MP3
    • Balné a poštovné je v ceně

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    35,62 €
    (900 Kč)
  • predané 5
    Výhodný balíček: 5 knih + 1 zdarma navíc

    Balík 5 knih Nártoun Olin vypráví (Lvíček a bobr kámoši jsou) jako dárek pro Vaše zaměstnance, klienty, nebo odměna za vysvědčení pro Vaše děti. K balíku navíc Nártoun Olin přidá ještě 1 knihu zdarma, jako poděkování za Vaši podporu.
    • 5x kniha + 1 kniha zdarma navíc
    • 5+1 originální Pralesní záložka
    • Poděkování na stránkách Nártouna Olina (pokud chcete zůstat anonymní, nechte nám poznámku)
    • Balné a poštovné je v ceně

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    79,16 €
    (2 000 Kč)
  • predané 5
    Výhodný balíček: 10 knih + 3 zdarma navíc

    Balík 10 knih Nártoun Olin vypráví (Lvíček a bobr kámoši jsou) jako dárek pro Vaše zaměstnance, klienty, nebo odměna za vysvědčení pro Vaše děti. K balíku navíc Nártoun Olin přidá ještě  3 knihy zdarma, jako poděkování za Vaši podporu.
    • 10x kniha + 3 knihy zdarma navíc
    • 10+3 originální Pralesní záložka
    • Poděkování na stránkách Nártouna Olina (pokud chcete zůstat anonymní, nechte nám poznámku)
    • Balné a poštovné je v ceně

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    158,32 €
    (4 000 Kč)
  • predané 1
    Výhodný balíček: 20 knih + 6 zdarma navíc

    Balík 20 knih Nártoun Olin vypráví (Lvíček a bobr kámoši jsou) jako dárek pro Vaše zaměstnance, klienty, nebo odměna za vysvědčení pro Vaše děti. K balíku navíc Nártoun Olin přidá ještě  6 knih zdarma, jako poděkování za Vaši podporu.
    • 20x kniha + 6 knih zdarma navíc
    • 20+6 originální Pralesní záložka
    • Poděkování na stránkách Nártouna Olina (pokud chcete zůstat anonymní, nechte nám poznámku)
    • Balné a poštovné je v ceně

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    316,64 €
    (8 000 Kč)
  • zostáva 2 z 3
    Partner knihy

    Pokud se vám projekt líbí a chcete spojit svoji značku, nebo jméno s naší knihou. Budete jedním ze tří partnerů knihy Nártoun Olin vypráví (Lvíček a bobr kámoši jsou). Vaše jméno/logo na našem webu uvedeme jako partnera, představíme Vás/Vaši firmu na křtu knihy a budeme Vás uvádět jako partnera po celou dobu propagace knihy (příspěvky podporující prodej knihy na sociálních sítích, webu, blogu, newsletterech a všech propagačních materiálech).
    • Partner knihy
    • Představení na křtu
    • Propagace Vás/Vaši firmy v rámci marketingové kampaně

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    1 187,41 €
    (30 000 Kč)
  • zostáva 1 z 1
    Hlavní partner knihy

    Pokud se vám projekt opravdu líbí a chcete spojit svoji značku, nebo jméno s naší knihou. Budete hlavním partnerem knihy  Nártoun Olin vypráví (Lvíček a bobr kámoši jsou). Vaše jméno/logo na našem webu uvedeme jako hlavního partnera, představíme Vás/Vaši firmu na křtu knihy a budeme Vás uvádět jako hlavního partnera po celou dobu propagace knihy (příspěvky podporující prodej knihy na sociálních sítích, webu, blogu, newsletterech a všech propagačních materiálech).
    • Hlavní partner knihy
    • Představení na křtu
    • Propagace Vás/Vaši firmy v rámci marketingové kampaně

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    2 374,83 €
    (60 000 Kč)