Časopis Nový Prostor - 20 let spolu v jedné knize

Pomozte nám vydat knihu o bohatém dvacetiletém životě okolo časopisu Nový Prostor. Podpořte nás a staňte se za odměnu součástí knihy nebo si vyzkoušejte být naším prodejcem na vlastní kůži! Zjistěte více a vyberte si odměnu podle sebe. Děkujeme! :-)

Autor: Nový Prostor

  • románový páreček, divoký vztah a láska na ulici

  • v Brně se Slováky vyrábíme vánoční číslo 2004

  • jezdíme s prodejci do jejich rodných měst

  • René Nekuda jede do Keni. Na Hlaváku kupuje NP

  • Karim na festivalu bezdomoveckých divadel

  • prodejkyně Alena nemá své děti u sebe...

  • Angelika podarovala své nejmilejší zákazníky

  • VIP rozhovor dvou beznohých

  • festival ilustrace LUSTR portrétoval Dagmar

  • ředitelka Dáša křtí pětisté číslo

  • šéfredaktor Honza Štěpánek a jeho jubilejní dítko

  • prodejci, redakce, čtenáři - NP500 nás spojilo

  • festival ilistrace LUSTR portrétuje Mirka

  • jedeme na Homeless World Cup v dresech české repre

  • prodejce Náčelník z Hlaváku byl známou postavičkou

  • prodejci obsadili redakci, Karel přijel na lvu

  • Fabiano Golgo jako host rozhlasového pořadu NP

  • NP mělo na Mezi Plotech stage s vlastním programem

  • Kniha je na světě!

3 994 €
vybrané z 3 949 €

101%

101% splnené

101 ľudí prispelo

Komunita, Média, Literatúra

Česko

Všetko alebo nič. Projekt skončil 28.6.2019 v 14:59.

Zobraziť všetky odmeny

Jak to začalo

13. prosince 1999 jsme v Praze na Václaváku s vozíkem plným prvního čísla časopisu Patron (tehdejší název Nového Prostoru) vyhlíželi první prodejce a pokoušeli se rozjet projekt prvního českého street paperu. Kdyby nám tehdy v ty mrazivé dny někdo řekl, že se dočkáme dvacátého výročí, asi bychom mu nevěřili. A kdybychom tušili, co všechno se za těch dvacet let stane, asi by se nám pořádně zatočila hlava.

Co je náš cíl?

Chceme vydat výpravnou knihu mapující 20 let historie Nového Prostoru. Jeho prodejců, tvůrců, čtenářů a podporovatelů.

Časopis Nový Prostor je v Česku unikátní street paper, jehož pouličním prodejem získávají obživu lidé, kteří se ocitli na ulici často ve velmi těžké životní situaci. Pobočky časopisu s výdejními místy a zázemím pro prodejce fungují v Praze, Brně a dalších větších městech v Čechách i na Moravě a kromě časopisu své prodejce podporují mnoha aktivitami, aby jim pomohli začlenit se zpět do společnosti. Letos časopis Nový Prostor slaví 20 let, za kterých pomohl více než 5 200 lidem v nouzi. 

Co ještě navíc chystáme?

Kromě knihy, která má ambici postihnout vše podstatné, ale i nepodstatné, šokující, bizarní, úsměvné i dojemné, co se kolem Nového Prostoru za dvacet let událo, chceme jubilejní narozeniny oslavit velkolepou společenskou akcí. V pátek 13. prosince 2019 pořádáme na pražském Žofíně benefiční Homeless Ples, jehož konání chceme podpořit krom jiného i výtěžkem z prodeje knihy.

Kdy kniha spatří světlo světa? 

Kniha k 20 letům Nového Prostoru bude v prodeji od září 2019 u našich/vašich prodejců. Její prodejní cena na ulici bude 300 korun a stejně jako je to u časopisu, polovina z ceny jde prodejci. Pomozte nám vydat knížku, která nejenže zmapuje v Česku zcela unikátní projekt, ale bude také znamenat zajímavý výdělek pro naše prodejce. Děkujeme! :-) 

Aktuality

18.9.2019 Kniha NOVÝ PROSTOR 20 LET SPOLU je na světě!

Kniha NOVÝ PROSTOR 20 LET SPOLU spatřila světlo světa. Nyní ji můžete zakoupit přímo na ulici u svého prodejce. Za to Vám moc děkujeme. Nejenom, že dělá radost nám, pomáhá také prodejcům. Z každého prodeje dostanou z ceny 250 Kč rovnou polovinu. Pokud jste vybrali odměnu, která obsahovala knihu …

Viacej

10.7.2019 Kniha 20 let Nového Prostoru bude! ..............DĚKUJEME............

Milý fanoušku časopisu Nový Prostor, díky Tobě se nám podařilo vybrat dostatek peněz na vydání knihy o 20 letech časopisu. Chceme za to moc poděkovat (koukni sem). Na knize teď horlivě pracujeme. Vaše odměny budou doručovány na začátku podzimu, s každým se osobně spojíme a domluvíme to. S některým…

Viacej

Komentáre

Vyberte si odmenu za váš príspevok

  • predané 37
    Dobrý pocit jen tak

    Libovolnou částkou nám vyjádříte své sympatie, za které jsme vám vděční. Ať už to bude stovka nebo jiná částka. Odměnou vám budiž dobrý pocit. Pro nás to znamená velkou radost, že nám a knížce držíte palce! :-) 

    Doručenia odmeny: do týždňa po ukončení projektu na Hithitu

    3,95 €
    (100 Kč)
  • zostáva 70 z 100
    Kniha + pozvánka na slavnostní BUŘTOBRANÍ

    Knihu 20 let Nového Prostoru vám zašleme doporučeně poštou kamkoliv si řeknete, ale ještě předtím vás a vašeho parťáka/parťačku pozveme na večírek s rautem na břehu Vltavy, jaký jste ještě nezažili! Navíc zde vzniknou poslední reportážní stránky chystané knihy a vy budete při tom i v tom! Pokud budete chtít, zvěčníme vás na stránkách knížky.

    Slavnostní BUŘTOBRANÍ - velkolepé grilování a opékání špekáčků s našimi prodejci, čtenáři, přáteli a podporovateli se bude konat ve čtvrtek 27. 6. 2019.

    Doručenia odmeny: na adresu, do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    17,77 €
    (450 Kč)
  • zostáva 81 z 100
    Kniha s osobním věnováním od prodejců a tvůrců NP + pozvánka na slavnostní BUŘTOBRANÍ

    Získate 1 ze 100 knih, které budou mít originální věnování od našich prodejců a redakce Nového Prostoru, kterou vám zašleme doporučeně poštou kamkoliv si řeknete.

    Ještě předtím vás a vašeho parťáka/parťačku pozveme na večírek s rautem na břehu Vltavy, jaký jste ještě nezažili! Navíc zde vzniknou poslední reportážní stránky chystané knihy a vy budete při tom i v tom! Pokud budete chtít, zvěčníme vás na stránkách knížky.

    Slavnostní BUŘTOBRANÍ - velkolepé grilování a opékání špekáčků s našimi prodejci, čtenáři, přáteli a podporovateli se bude konat ve čtvrtek 27. 6. 2019.

    Doručenia odmeny: na adresu, do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    25,67 €
    (650 Kč)
  • zostáva 5 z 10
    Prodejcem na zkoušku

    Vyzkoušíte si, jaké to je být prodejcem Nového Prostoru. Projdete si celým procesem tak, jako kdybyste se skutečně stali prodejcem a s pomocí zkušeného průvodce si vyzkoušíte pár hodin prodávat Nový Prostor. Vaši šichtu zakončíte společným obědem s prodejcem, na který vás zveme.

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    39,49 €
    (1 000 Kč)
  • zostáva 45 z 50
    Předplatné Nového Prostoru + kniha

    Parádní balíček ročního předplatného časopisu Nový Prostor (20 čísel) a knihy 20 let Nového Prostoru, kterou vám zašleme spolu s prvním číslem na vaši adresu.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    67,14 €
    (1 700 Kč)
  • zostáva 28 z 30
    2 vstupenky na slavnostní Homeless Ples na Žofíně + kniha

    Přijďte s námi oslavit 20 let Nového Prostoru v pátek 13. 12. 2019 na náš benefiční ples s názvem Homeless Ples na pražský Žofín. Moc rádi vás tam přivítáme! Spolu se dvěma lístky na ples získáte knihu 20 let Nového Protoru, kterou  pošleme na vaši adresu.

    Doručenia odmeny: na adresu, do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    138,23 €
    (3 500 Kč)
  • zostáva 18 z 20
    Exkluzivní balíček pro fanoušky (kniha + předplatné + 2 vstupenky na ples + BUŘTOBRANÍ)

    Máte Nový Prostor opravdu rádi? Tak tenhle exkluzivní balíček je přesně pro vás!

    Za 5 000 Kč získáte knihu 20 let Nového Prostoru s originiálním věnováním od našich prodejců a tvůrců, kterou vám zašleme doporučeně poštou kamkoliv si řeknete spolu s prvním číslem předplatného Nového Prostoru, jehož 20 po sobě jdoucích čísel zíkáte taktéž!

    Nesmíte chybět na našem Homeless Plese 13. 12. 2019, kde oslavíme 20 let spolu, takže od nás dostanete  2 vstupenky a ještě před tím vás a vašeho parťáka/parťačku pozveme na večírek s rautem na břehu Vltavy, jaký jste ještě nezažili - BUŘTOBRANÍ 27.6. Navíc zde vzniknou poslední reportážní stránky chystané knihy a vy budete při tom i v tom! Pokud budete chtít, zvěčníme vás na stránkách knížky.

    Doručenia odmeny: na adresu, do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    197,47 €
    (5 000 Kč)
  • zostáva 4 z 5
    Na týden bezdomovcem

    Za 30 000 Kč se můžete stát na týden bezdomovcem! Na tuhle dovolenou nikdy nezapomenete.

    Zajistíme vám all-inclusive ubytování ve vybrané pražské ubytovně, lodi Hermes nebo ve stanu v komunitě bezdomovců dle vašich preferencí. Týden si vyzkoušíte, jaké to je žít bez peněz jen z toho, co si vyděláte prodejem Nového Prostoru...

    Program vám sestávíme individuálně. Bude to prostě nezapomenutelný zážitek na míru, který vás proslaví, protože o vašem pobytu  a zážitcích napíšeme velkou reportáž do časopisu NP.

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    1 184,83 €
    (30 000 Kč)
  • zostáva 1 z 1
    Patron Nového Prostoru

    Jakožto Patron Nového Prostor získáte naši neskonalou vděčnost a jakoukoliv z uvedených odměn - klidně všechny! Navíc s vámi uděláme rozhovor do Nového Prostoru, věnujeme vám poděkování v knize 20 let Nového Prostoru a budete moci promluvit na našem Homeless Plese. Tohle se nedá odmítnout, tak neváhejte!

    Doručenia odmeny: na adresu, do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    1 974,72 €
    (50 000 Kč)