Bohemian Cristal Instrument - skleněné album a světelná show

Pomozte nám vytvořit jedinečný koncertní zážitek s unikátním nástrojem ze skla spojený se světelnou show a připravit pro vás skleněné album hudebního projektu Bohemian Cristal Instrument.

  • BCI - The Broad, Los Angeles 2017

  • BCI - The Broad, Los Angeles 2017

  • BCI - Světlo Valmez 2018

  • BCI - Světlo Valmez 2018

  • BCI - Eurosonic Noordeslag, Netherlands 2019

  • BCI - LEM festival, Barcelona 2018

  • BCI - Eurosonic Noordeslag, Netherlands 2019

  • BCI - by Marek Musil

  • BCI - by Marek Musil

  • BCI - The Broad, Los Angeles 2017

  • Batůžek 1

  • Batůžek 2

  • Placka 1

  • Plack 2

  • Placka 3

  • Skleněné EP UNICODE 2

  • Skleněné EP UNICODE 3

  • Skleněné EP UNICODE 4

344 €
vybrané z 1 976 €

17%

17% splnené

12 ľudí prispelo

Hudba

Praha, Hlavní město Praha, Česko

Všetko alebo nič. Projekt skončil 2.6.2019 v 11:55.

Zobraziť všetky odmeny

Co je náš cíl?

Naším cílem je dokončit interaktivní a imerzivní světelnou show pro budoucí koncerty Bohemian Cristal Instrument a připravit tak pro vás unikátní zvukový a vizuální koncertní zážitek. Zároveň nám pomůžete vytvořit originální zvukové nosiče ze skla pro debutové UNICODE EP, které zatím vyšlo pouze digitálně.  Projekt Bohemian Cristal Instrument je nezávislý hudební projekt, dosud financován pouze z vlastních zdrojů autorky. Bez další podpory nebude možné dokončit světelnou show, ani vyrobit další kusy skleněného formátu UNICODE EP. 

Detaily

Bohemian Cristal Instrument je první zvukovou sochou Cristal Baschet v České Republice a ve svém designu také jediná na světě. 

Při svém pobytu v Barceloně se Lenka seznámila s Martím Ruizem z Metaludic Baschet Studia, kteří jsou přímými pokračovateli bratrů Baschetových, původními tvůrci nástrojů Baschet. Pro Mezinárodní sklářské sympozium IGS 2012 v Novém Boru pak Lenka navrhla první český nástroj Cristal Baschet, který zde také společně postavili. Dostal jméno Bohemian Cristal Instrument. 

Na své dobrodružné cestě mají Lenka s BCI za sebou už prestižní americký TEDx Talk, vystoupení  na Colours of Ostrava ve spolupráci s Williamem Closem a jeho Zemskou harfou, českou reprezentaci na festivalu Eurosonic, největším showcasovém festivalu v Evropě a jejich akustické video z kalifornské pouště se stalo virálním, shlédlo ho na 2 miliony lidí po celém světě. 

V současné době se projekt rozrostl do podoby celé kapely, kde nástroj BCI doplňují živé bicí a syntezátory. Zároveň Lenka s teamem spolupracovníků pracuje na světelné show. Ta by měla využívat interaktivního laserového mappingu a světelných vlastností skla a vytvořit tak fascinující, hypnotický koncertní zážitek.  

... a ještě něco navíc

" Bohemian Cristal Instrument pro mě není jen hudební nástroj. Je to poměrně svéhlavá, živá entita. V naší spolupráci se považuju spíš za jakési médium na cestě mezi nástrojem a publikem a snažím se mu přitom být co nejmíň v cestě,"  popisuje Lenka Morávková 

Kdo jsme?

Projekt Bohemian Cristal Instrument je úzce spjatý se sklářským regionem Jablonecka, odkud Lenka pochází. Již v době nejhlubšího úpadku před pár lety Lenka vytvořila několik multimediálních instalací založených na zvuku místního sklářského průmyslu (Sklo vyteklo z prasklé vany, Von to není uplně příjemnej zvuk, album GLASS IS NOT THAT). Skleněná zvuková BCI je tak pokračováním její práce s lokální tradicí českého skla, které v tomto projektu dostává jedinečnou zvukovou podobu a spojuje tradici a futurismus v jedno. 

Komentáre

Vyberte si odmenu za váš príspevok

  • predané 2
    Poděkování na webu a sociálních sítích

    Každá podpora se počítá a nemusíte pro ni sahat příliš hluboko do kapsy. Přispějte symbolickou částkou a kromě dobrého pocitu vám také poděkujeme na webu, Instagramu a Facebooku.

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    5,93 €
    (150 Kč)
  • predané 0
    Placka

    Pořiďte si naši placku dle vašeho výběru. Vybrat si můžete ze tří designů, na které se můžete podívat v naší fotogalerii.  Pošleme vám ji rovnou na vaši adresu, poštovné v ceně.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    9,88 €
    (250 Kč)
  • predané 3
    Pohled z turné a cest

    Hodně a rádi s BCI cestujeme, většinou ve spojení s koncerty, přednáškami a workshopy. Kalifornská poušť, Indonésie, Španělsko, Český ráj ... Pokud chcete dostat bizarní, romantickou pohlednici z bizarní či romantické destinace s bizarní nebo romantickou historkou z místa, tohle je odměna pro vás.

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    11,86 €
    (300 Kč)
  • predané 0
    Batůžek či taška

    Vyberte si z několika designů tašek přes rameno či baťůžků na záda s logem či obrázkem alba UNICODE. Vybrat si ten svůj můžete u nás na webu.  Pošleme vám rovnou na vaši adresu, poštovné v ceně. 

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    17,78 €
    (450 Kč)
  • predané 1
    Akustický outdoor koncert

    Nechte se překvapit! S časovým předstihem ode mě dostanete pozvánku na tajný akustický koncert na nějakém krásném místě ve vašem dosahu. Tam vás přivítáme welcome drinkem, vyslechnete si koncert, popovídáme si a vyzkoušíte si i sami hraní na nástroj.  

    Doručenia odmeny: na adresu, do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    27,66 €
    (700 Kč)
  • predané 2
    Skleněné EP UNICODE

    Ano, to je ten skleněný hudební formát zmiňovaný ve videu. Ještě teplé z Jabloneckých skláren, s vlastním věnováním, přímo na vaši adresu. Poštovné je v ceně. 

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    29,64 €
    (750 Kč)
  • predané 1
    VIP vstup na koncert

    Chcete vědět, jak probíhají přípravy na koncert, nervozita, ale i dobrá nálada a vtípky v backstagei? Nechte se od nás pozvat na koncert! Dáte si s námi welcome drink, můžete sledovat přípravy koncertu a samotný koncert ze zákulisí. Určitě si zvládneme udělat i skvělé fotky a videa s nástrojem a sami si můžete i zahrát přímo na pódiu v plném osvětlení lasery a světly.  

    Doručenia odmeny: do roka po ukončení projektu na Hithitu

    31,61 €
    (800 Kč)
  • zostáva 7 z 10
    Kafíčko nebo obídek

    S pravdou ven! Hrozně ráda se bavím a seznamuju s neznámými lidmi a děsně mě zajímají jejich osudy. Můžeme si spolu dát kafe, či drink a budeme si povídat, dokud nás to bude bavit. Anebo spolu můžeme zajít na jídlo, ideálně na vaše oblíbené místo. Ehm,  strašně ráda totiž jím a objevuji nové kulinářské zážitky. Jedno varovaní předem, možná se naše povídání odrazí v nějaké budoucí skladbě.

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    59,28 €
    (1 500 Kč)
  • predané 0
    Pohled z každého koncertního místa za rok 2019

    Pokud si chcete doma udělat malou cestovatelskou kolekci z pohlednic z našich cest, můžete ode mě dostat pohled z každého mista, kde s BCI hrajeme, s krátkým příběhem, minipovídkou, básničkou a pozdravem. Sbírat pohlednice začínám už teď na americkém turné, takže o barvitost nebude nouze.

    Doručenia odmeny: na adresu, do roka po ukončení projektu na Hithitu

    98,79 €
    (2 500 Kč)
  • predané 0
    Přednáška o historii práce bratrů Baschetových a BCI

    Zajímá vás historie nástrojů bratrů Baschetových a jejich další experimentální sochy, mezi které patří i BCI? Vyslechněte si soukromou přednášku o životní a kreativní filozofii bratrů Baschetových, koukněte se na raritní fotky a videa z výstav v MOMA, Olympijských her v Mexiku nebo EXPO v Osace. A dozvíte se také, jak přežili americké turné jen díky demižonům dobré vína a dokonce změnili americkou legislativu. Přednáška proběhne v Praze v domácím studiu nebo kdekoliv na cestách blizko vás. 

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    118,55 €
    (3 000 Kč)
  • zostáva 10 z 10
    Laserový náramek

    Buďte pozornost! Laserový náramek, který z vás udělá hvězdu party. Budeme rozdávávat limitovanou editici těchto náramků, které jsou designovým kouskem pro vaše paže. Jsou úplně bezpečné, mají spínač pro vypnutí a zapnutí, pulzující světlo externí nabíjecí baterii bez žádných kabelů. Dokonce si můžete vybrat i barvu laseru! Poštovné je v ceně.

    Doručenia odmeny: na adresu, do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    118,55 €
    (3 000 Kč)
  • predané 0
    Solo session s BCI

    Chcete si prostě jen tak na hodinku neformálně setkat u mě v domácím studiu v Praze nebo Los Angeles a zahrát si na skleněný nástroj? Udělat si pár parádních videjí a fotek, vyzkoušet různé hrací techniky, od paliček po loopování a procesing? Zazpívat si přes bezdrátový mikrofon a prohnat hlas zajímavými efekty? Pojďme si užít společnou kreativní hodinu s nástrojem BCI! A můžeme si to i nahrát!

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    158,07 €
    (4 000 Kč)
  • predané 0
    Workshop pro děti i dospělé s BCI

    Pokud se rádi dozvíte více o fungování nástroje BCI, dalších zvukových experimentátorech a jejich vynálezech a o reprodukci zvuku v nástrojích jak klasických, tak i experimentálních, tohle je odměna pro váš. Připravte se na interaktivní workshop s hraním na nástroj BCI, který bude zábavný a naučný jak pro vaše ratolesti, tak pro vás. Délka workshopu 2 hodiny. K workshopu dostanete také skleněné album UNICODE. 

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    197,59 €
    (5 000 Kč)
  • zostáva 5 z 5
    BCI a zpěv pro vaši skladbu

    Máte pocit, že zvuk Bohemian Cristal Instrument nebo můj hlas jsou to pravé pro finální zvuk vaší skladby nebo písničky?  Pokud ano, neváhejte. Extrémně ráda pracuju na hudbě pro jiné lidi, ráda si odpočinu od sebe a zaměřím se na vás. 

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    395,18 €
    (10 000 Kč)
  • zostáva 20 z 20
    Akustický domácí koncert

    A pokud se vám nechce ven, přijedeme my k vám! Pozvěte nás k sobě domů, na zahradu, ranč nebo rozkvetlou louku a vyslechněte si akustický koncert jen pro vaše soukromé uši a sami si zkusíte i zahrát! A zároveň dostanete dárkem skleněné EP UNICODE. 

    Doručenia odmeny: na adresu, do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    395,18 €
    (10 000 Kč)
  • zostáva 5 z 5
    Zvuk BCI pro váš film

    Máte pocit, že zvuk Bohemian Cristal Instrument musí být ve vašem soundtracku k filmu, dokumentu nebo animáku? Neváhejte. Můžeme buď nahrát vámi přípravený hudební nápad nebo vytvořím vlastní hudebni soundtrack. Spolupráci se meze nekladou. Odměna se týká hudby k cca 15 min filmu. 

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    790,36 €
    (20 000 Kč)
  • zostáva 10 z 10
    Bytový koncert - solo se světelnou show

    Přivezeme základní zvukovou I světelnou techniku, nástroj a mě a  vytvoříme vám intimní koncertní sál u vás doma. Loopovaní, efekty, světla, i laser na přání … Všechno bude. A zároveň dostanete dárkem skleněné EP UNICODE. 

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    987,95 €
    (25 000 Kč)
  • zostáva 10 z 10
    Bytový koncert celá kapela i se světelnou show

    Pro ty, kdo neradi troškaří a zvládnou živelnou energii.  Celá kapela – nástroj + já, skvělá bubenice, éterická hráčka na synťáky, zvukař a osvětlovač a technika, plus LASER Tohle si jinak vychutnáte jen na festivale! A k tomu jedno skleněné EP UNICODE dárkem. 

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    1 975,89 €
    (50 000 Kč)