Na HANDBIKE z Turína do Nordkappu

Jako 1.vozíčkář chci pokořit závod "NORTHCAPE 4000 Specialized", v němž se musí dojet do cíle na těžko bez podpory. 4300km, za 30-35 dní zdolám jen rukama na tříkolce sedících cyklistů - handbike. Pomůžete mi zdolat bariéru v cyklistice na novém handbike?

  • Okolo ČR 2012

  • Okolo ČR 2012

  • Odměna dcery Romany po 21 dnech (Okolo ČR 2012)

  • Neratov (Orlické hory)

  • Ještěd

  • Hostýn (Vsetínské Beskydy)

  • Lysá hora (Beskydy)

  • Lurdy (Francie)

  • Po 24 dnech jsme konečně v cíli, Gibraltar

  • Vysoké Tatry jsem miloval, stále se tam rád vracím

  • Někde v oblasti pískových skal

  • Velký Rabštejn je nádherné místo nejen pro lezce

1 098 €
vybrané z 11 953 €

9%

9% splnené

54 ľudí prispelo

Šport

Ostrava, Moravskoslezský kraj, Česko

Všetko alebo nič. Projekt skončil 11.7.2019 v 14:51.

Zobraziť všetky odmeny

Proč zrovna z Turína do Nordkappu?

V Turíně totiž bude 27.7.2019 odstartován jeden z nejtěžších evropských cyklo ultramaratonů „NORTH CAPE 4000 Specialized“ (NC4k) s cílem v Nordkappu, nejsevernější bod Evropy, kde dojedete po asfaltu.

Rád bych se stal 1. vozíčkářem, který se postaví na start a projetím cíle úspěšně závod dokončí po 4300 km a maximálně 35 dnech. 

Účastník NC4k musí splnit dvě podmínky: vše co potřebuje, veze si na kole a cíl se snaží ujet co nejrychleji.  Bez podpůrného týmu. Takový bikepackingový sprint.

Zcela sám NC4k samozřejmě nezvládnu. Motivační doprovod obstará kamarád Miloš Višńovský z Trutnova, rovněž na kole. 

Zároveň nás bude doprovázet duo filmařů Amálka Kovářoá a Petr Holeček, kteří z této cesty a boje s nástrahami NC4k vyrobí dokument, který bude nabídnut TV stanicím. Pro obrovskou radost z projetí cílem musíme splnit projetí tzv. kontrolních brán, které jsou letos ve městech Štrasburg, Bastogne, Oslo a Lofoty. 

Proč je tento projekt na HitHit?

Aktivní sedící na každý sport používáme jiný vozík či jinou sport.pomůcku. Sportovní vozík nebo speciální kolo - handbike získáme za cenu od 100 tis. Kč do 300 tis.Kč.

Kolik stojí Vaše tenisky, na kterých zvládnete několik sportů? Za kolik jste pořídili Vaše kolo, vybavení na sjezdové lyžování, vodní lyžování, basketbal, badminton ...?  

Extrémní závod nemohu uskutečnit sólo jízdou na přestárlém stroji. Kalkulace handbiku dánské produkce zn. WOLTURNUS zní na částku 220 tis.Kč, resp. náklady celého čtyřčlenného týmu vyjdou na bezmála 270 tis. Kč . Doufám, že pokořením Nordkappu ještě neodcházím do cyklistického důchodu a rád bych na tomto handbiku dojel i do dalších cílů ultramaratonských výzev.

BEZ VAŠÍ POMOCI SE NEOBEJDEME.

Moje cesta pomůže i ostatním potřebným

Druhým neméně důležitým cílem mé cesty z jihu na sever Evropy bude propagace činnosti 5 neziskových organizací. Snad mojí jízdou (v bolestech, v dešti a chladu, při opékání se nad asfaltem při plném svitu slunce) přesvědčím širokou veřejnost k finančním darům pro další činnost těchto organizací: 

  • ABC, ops - sdružení rodičů a "přátel" vyvíjející činnost pro volný čas dětí s autismem.
  • Czech Para Badminton - asociace sdružující parabadmintonisty v ČR.
  • BKV Frýdek-Místek -  basketbalový klub vozíčkářů.
  • Kola pro Afriku - sdružení umožňuje dětem v Gambii, aby se dostaly  pravidelně do školy.
  • SK Koníci Ostrava - ragby vozíčkářů.

Komu pomůže Vaše pomoc a podpora?

Jmenuji se Radomír Krupa a letos odkroutím 50tý roček. Doma mne očekává krásná  žena Katka a nejkrásnější Eliška (2). Své rodiny si již budují Tomáš (29) a Romana (26). Jsem hrdým dědečkem vnučky Terezky (1,5).

Můj pohyb bez invalidního vozíku se neobejde od 4/1993, kdy jsem udělal školáckou chybu na panel.domě při práci ve výšce, letěl z výšky 10 metrů. Za což se dodnes velmi stydím, protože jsem se považoval za zkušeného horolezce. Táta mne vodil na skály od 6 let věku.

Po takto těžkém úrazu jsou nejdůležitější: - velikost poškození/přerušení míchy, vaše vůle si stále dokazovat, že život neskončil a pomoc a podpora nejbližších a kamarádů. Já měl ve všem obrovské štěstí a nikdy nezapomenu na všechny nejbližší a kamarády stále po ruce.

Oba mé životy jsou naplněny pohybem

Měl jsem dobrý základ od táty, který mne od nejmenší vedl k lásce k pohybu, sportu, přírodě, turistice a horolezectví. Celý svůj "1.život" jsem lezl po skalách, byl turistou a ovládal horské sporty, jako běžky, sjezdovky, kolo, orientační běh.

Proto i celý "2.život" byl od prvních myšlenek naplněn pohybem. Již v rehab.ústavu jsem se začal věnovat basketbalu a hrál jej 9 let. Po čase jsem absolvoval kurz lyžování na tzv. monoski. Organizačně a marketingově jsem zajistil první české pokusy s vodním lyžování a paraglidingem vozíčkářů. První pokořené vzdálenosti na handbiku jsou spojeny s akcí 24 hodin Okolo Lichnova (Frenštát p.Radh.) V zimních měsících se pokouším zdokonalit v halovém sportu -  parabadminton (tým B.O.Chance Ridera Sport Ostrava).

Dosažené trasy a cíle, které stojí za řeč

1998 - první účast v "24 hodin Okolo Lichnova" (sólo na vozíku, 138km).

2004 - rekord v "24 hodin Okolo Lichnova" (444km s Milanem Kupčákem).

2006 - štafetově s dalšími 3 handbikery Okolo Vysokých Tater.

2012 - sólová jízda, tzv. „na těžko“ Okolo ČR (21 dní, 2220km).

2013 - štafetově s dalšími 4 handbikery zdolal trasu Brémy - Gibraltar (24dní, 3800km).

2018 - Hajnická 12, vítěz kategorie vozíčkáři (146km)

2014, 2016, 2018 - člen 8-členného závodního týmu Metrostav Handy Cyklo Maratonu (cesta za snem.cz) .

Why is this campaign here? Why do I need your help?

The cost of any sport for you "walkers" is only 20-30% of the cost for us active wheelchair users. Every sports wheelchair or special bike - handbike - is purchased from 100,000 to 300,000 CZK. How much do your sneakers for more sports cost? How much did your bike cost? Or downhill skiing equipment, water skiing, basketball, badminton?

I am Radomír Krupa, 50 years old, and I have been on the wheelchair since I was 24. Sport, movement, is a drug for me, a driving force for positive living of my sitting life. I love cycling ultra-marathon challenges, original projects. By participating in the NORTH CAPE 4000 SPECIALIZED race (hereinafter NC4k), I want to make the 4300 km long route from Turin to Nordkapp as the first wheelchair user in the world.

The cost of participating in the NC4k exceeds 477,000 CZK, because I cannot finish this race without a new handbike. I bought my current handbike 16 years ago (at that time, it cost 147,000 CZK). The calculation of the Danish handbike WOLTURNUS is in the amount of 220,000 CZK. This handbike will be specially designed to tackle ultra-marathon routes with the possibility to carry a load on the frame. I hope that conquering Nordkapp will not be my last goal.

A documentary will be made from the participation in the NC4k thanks to two filmmakers who will accompany us throughout the journey to Nordkapp. I will notify you about the premiere of the documentary on social networks.

ALL FINANCIAL RESOURCES THAT WILL NOT BE REASONABLY USED FOR THE RIDE TO THE GOAL, WILL BE USED FOR THE CHARITY PART OF THE PROJECT !!!

Co zbývá dodat?

Děkuji Vám z celého srdce, že v tom jedete se mnou.

Snad Vám některá z odměn přiroste k srdíčku a chcete Radomíra, Miloše, Amálku a Petra vidět v cíli projektu NA HANDBIKU Z TURÍNA DO NORDKAPPU, v cíli akce NORTH CAPE 4000 Specialized.

Průběh naší cesty sledujte na sociálních sítích Facebook, Twitter, Instagram, Youtube. Všechny dárce budeme informovat o premiéře filmového dokumentu.

Všechny nevyčerpané finance z HitHit kampaně budou rozděleny stejnou částkou mezi 5 neziskových organizací, které tímto projektem podporuji.

HLAVNÍ PARTNER PROJEKTU:

Komentáre

Vyberte si odmenu za váš príspevok

  • predané 8
    Vyčisti si svou karmu dobrým skutkem.

    Jsi-li cyklistický fanoušek, fanoušek ultramaratonských tras, fanoušek lidí, které život na invalidním vozíku nesemlel, je tato odměna pro Tebe příliš nicotná. Nicméně korunka ke korunce..... :-)

    Ale určitě se koukneš na další  - finančně zajímavější odměny, viď .....

    Děkuji za Tvoji, Vaši přízeň.

    Doručenia odmeny: do týždňa po ukončení projektu na Hithitu

    5,94 €
    (150 Kč)
  • zostáva 89 z 100
    Čelenka ATEX EPI

    Univerzální jednovrstvá čelenka do větrného a chladnějšího počasí. Po stranách čelenky je laserová perforace pro zvýšení prodyšnosti. Výška čelenky 10 cm. Prodloužená tříletá záruka.
    • Čelenka bude vyrobena s grafikou akce NorthCape 4000 Specialized a logem našeho týmu.
    • V ceně je započítáno poštovné.

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    8,71 €
    (220 Kč)
  • zostáva 43 z 50
    Univezální šátek ATEX Custom pro běh na lyžích i na kolo

    Univerzální sportovní šátek nabízející mnoho způsobů nošení. Vyrábíme ve dvou variantách, v letní bezešvé verzi z materiálu Polyester tube a v  teplejší verzi z materiálu Dryclim - tato verze není tolik elastická a obsahuje podélný šev, lépe se však hodí do zimního počasí. Vyrábí se v jedné univerzální velikosti.
    • Šátek bude vyroben s grafikou akce NorthCape 4000 Specialized a logem našeho týmu.
    • V ceně je započítáno poštovné.

     

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    11,08 €
    (280 Kč)
  • zostáva 18 z 20
    Belgická čokoláda

    Pošleme Vám čokoládu zakoupenou během našeho putování Belgií.
    • Tato odměna bude odeslána až po návratu do ČR.
    • Do konce Září 2019 budete mít odměnu doma.
    • V ceně je započítáno poštovné.

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    13,85 €
    (350 Kč)
  • zostáva 28 z 30
    Dánské sušenky v plechové malované krabičce

    Originální křehké dánské máslové sušenky v dárkové kovové kazetě.

    Výborný dárek pro přátele, rodinu nebo vaše klienty.
    • Tato odměna bude odeslána až po návratu do ČR.
    • Do konce Září 2019 budete mít odměnu doma.
    • V ceně je započítáno poštovné.

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    13,85 €
    (350 Kč)
  • zostáva 46 z 50
    Chcete vidět dokument z cesty ?

    Tato odměna je určena pro filmové "fajnšmekry", kteří by rádi viděli konečnou verzi dokumentu z cesty, dříve než ostatní.
    • Tento dokument nebude možné stáhnout z internetu.
    • Vy tuto výsadu mít budete. Dokument bude možné shlédnout jen v programu TV.
    • Do poznámky napište Vaši emailovou adresu

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    19,79 €
    (500 Kč)
  • zostáva 46 z 55
    Vaše jméno a příjmení (přezdívka) uvedené na rámu handbiku

    Vaše jméno a příjmení bude uvedeno na rámu nového handbiku. A to po celou dobu životnosti handbiku, který se odhaduje na 10 let u aktivního cyklisty.
    • Na sociálních sítích uvedeme sérií fotografií, ze kterých bude jasně vidět umístění Vašeho jména.
    • Výroba umístění jména na rám bude provedena v zimních měsících, po cyklistické sezóně, nejpozději do 6. měsíců od návratu do ČR.(do 1.3.2020)
    • V případě, že místo jména a příjmení chete uvést přezdívku nebo jiný název fyzické osoby, napište mi tento fakt do poznámky.

    Doručenia odmeny: na adresu, do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    21,97 €
    (555 Kč)
  • zostáva 29 z 30
    Běžecký, atletický dres ATEX s krátkými rukávy

    Atletický dres polopřiléhavého střihu s krátkými vsazenými rukávy a kulatým výstřihem je vhodný především pro běh a atletiku. Dres je ve standardním provedení vyroben z extrémně lehkého prodyšného a rychleschnoucího materiálu dryclim athletic.

    Na přání je možné zvolit jiný materiál či přidat reflexní prvky.
    • V poznámce uveďte požadovanou velikost.
    • Běžecký,atletický dres bude vyroben s grafikou akce NorthCape 4000 Specialized a logem našeho týmu.
    • V ceně je započítáno poštovné.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    33,64 €
    (850 Kč)
  • zostáva 29 z 30
    Cyklodres ATEX Tourist s krátkými rukávy

    Cyklistický dres s krátkými rukávy střihu TOURIST je standardně vyráběn z lehkého funkčního materiálu Coolmax Bike a  již v základní verzi obsahuje  krátký přední zip, třídílnou  kapsu na zadním díle, reflexní prvky, gumy v rukávech či protiskluzovou silikonovou gumu v pase.
    Jelikož se rozměry našich cyklodresů odvíjí od velikostních sad profi cyklistů, počítejte prosím s tím, že oproti Vašemu oblečení pro běžné nošení jsou naše dresy přibližně  o velikost menší, tzn. pokud Vám standardně sedí triko velikosti M, v případě cyklodresu ATEX Sportswear je žádoucí zvolit velikost L.
    • V poznámce uveďte požadovanou velikost.
    • Cyklodres bude vyroben s grafikou akce NorthCape 4000 Specialized a logem našeho týmu.
    • V ceně je započítáno poštovné.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    51,45 €
    (1 300 Kč)
  • zostáva 28 z 30
    Soubor pohlednic z každého kontrolního města NC4k

    Chtěli byste získat soubor šesti pohlednic z kontrolních měst, ve kterých si musím potvrdit průjezd:

    Start: Turín
    Gate 1: Štrasburk
    Gate 2: Bastogne
    Gate 3: Oslo
    Gate 4: Lofoty
    Cíl: Nordkapp


    Toto jsou průjezdní města, ve kterých musím najít kontrolní místo a orazit si naši cyklo kartu.
    A právě s tímto kontrolním razítkem získá pohlednici na originalitě. Pohlednice zašleme našemu dárci běžnou poštou z daného místa. 
    • V ceně je započítáno poštovné.

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    59,37 €
    (1 500 Kč)
  • zostáva 29 z 30
    Sportovní mikina ATEX Custom s kapucí

    Lehká sportovní mikina s kapucí CUSTOM vhodná především pro volný čas. Kapuce s regulovatelným stahováním, na předním díle dvě kapsy a propínací zip, v pase i rukávech zakončení do gumy. Vyrobena v ČR. Prodloužená tříletá záruka.
    Toto oblečení je vhodné zejména pro volný čas.
    Materiál DRYCLIM
    Prodyšný materiál s počesanou rubovou stranou. Zaručuje příjemné nošení, odvádí vlhkost při zátěži směrem na povrch oděvu, kde rychle schne, takže máte stále pocit sucha. Složení: 100% polyester. Gramáž: 220 g/m2.
    • V poznámce uveďte požadovanou velikost.
    • Mikina bude vyrobena s grafikou akce NorthCape 4000 Specialized a logem našeho týmu.
    • V ceně je započítáno poštovné.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    67,29 €
    (1 700 Kč)
  • zostáva 10 z 10
    Název Vaší firmy, loga společnosti na rámu handbiku

    Název Vaší firmy či společnosti s logem bude uvedeno na -  na rámu nového handbiku. Ve velikosti přibližně 4 x 10 cm.
    A to po celou dobu životnosti handbiku, který se odhaduje na 10 let u aktivního cyklisty.
    • Na sociálních sítích uvedeme sérií fotografií ze kterých bude jasně vidět umístění Vašeho názvu.
    • Výroba umístění názvu na rám bude provedena v zimních měsících, po cyklistické sezóně, nejpozději do 6. měsíců od návratu do ČR.(do 1.3.2020).
    • Do poznámky odměny napište jméno kontaktní osoby, se kterou dojednáme zaslání loga, názvu firmy.

    Doručenia odmeny: na adresu, do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    219,87 €
    (5 555 Kč)
  • zostáva 10 z 10
    Motivační beseda pro zaměstnance Vaší společnosti

    Tento dárek je určen pro majitele firem, manažery společností, manažery neziskových organizací. Při 2,5 hodinové motivační přednášce se dozvíte to co nevíte o životě na vozíku. Přednáška bude samozřejmě doplněna povídáním  o cestě do Nordkappu. Doplněno  fotkami a popř. videem. Max. počet diváků = 50. 
    • Beseda bude ošetřena darovací nebo reklamní smlouvou. V této odměně nejsou započítány náklady na PHM do Vaší firmy.
    • Beseda bude uskutečněna v prostorách Vaší firmy či společnosti nebo místě, které budete požadovat... (chata, kostel, kulturní dům....)

    Doručenia odmeny: na adresu, do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    593,71 €
    (15 000 Kč)
  • zostáva 5 z 5
    Vaše logo v dokumentu o cestě Radomíra do Nordkappu

    Tato odměna je určena manažerům a majitelům společností a firem. Dokument poběží v komerční TV s velkou sledovaností.
    • V ceně této odměny je i organizace motivační besedy pro Vaše zaměstnance v sídle Vaší firmy nebo v místě Vámi určeném.
    • V ceně odměny náklady na PHM pro cestu do místa motivační besedy.

     

    Doručenia odmeny: na adresu, do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    1 385,32 €
    (35 000 Kč)
  • zostáva 3 z 3
    Reklamní série video pozdravů propagující Váš produkt

    Po cestě mne bude doprovázet tým filmařů. Ve státech, kterými projíždím budeme potkávat mnoho zajímavých objektů, scenérií, míst, na kterých můžeme vyrobit reklamní spot s propagací Vašeho produktu, výrobku, obchodního zboží.
    • Do poznámky napište kontakty na pověřenou osobu, se kterou dohodneme detaily.

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    1 979,02 €
    (50 000 Kč)
  • zostáva 3 z 3
    Natočení reklamního spotu Vašeho produktu či výrobku

    Budu projíždět státy Itálie, Francie, Belgie, Německo, Dánsko, Norsko, Švédsko. A při zpáteční cestě domů, automobilem, můžeme zastavit tam kde si budeme přát.
    • Ze zastávek může vzniknout reklamní film, spot, dokument, propagující Váš produkt, výrobek.
    • V poznámce uveďte kontakty na pověřenou osobu Vaší společnosti, se kterou dohodneme detaily.
    • Reference autorky spotu naleznete ZDE.

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    3 958,04 €
    (100 000 Kč)
  • Vypredané!!
    Víno z Francie

    Jste milovníkem vína? Cestou přes Francii Vám zakoupíme červené víno. 
    • Tato odměna bude odeslána až po návratu do ČR.
    • Do konce Září 2019 budete mít odměnu doma.
    • V ceně je započítáno poštovné.

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    27,71 €
    (700 Kč)