Jóga pro nejmenší - Medvídkova dobrodružství

Pomozte nám vydat knihu jógy pro nejmenší - Medvídkova dobrodružství. Kniha ukáže dětem nenásilně a zábavně základy jógy. Děti budou pružné, protáhnou se, uvolní a naučí se odpočívat a především správně dýchat. A správně dýchat znamená zdravě žít!

382 €
vybrané z 3 760 €

10%

10% splnené

14 ľudí prispelo

Šport, Literatúra

Česko

Všetko alebo nič. Projekt skončil 18.5.2019 v 16:45.

Zobraziť všetky odmeny

Jak to začalo

Na podzim 2018 mi napsala Soňa Holečková, že se zabývá dětskou jógou, a zda bych jí nepomohla vydat knihu příběhů doplněnou o cviky jógy. Poslala první příběh. Líbil se mi.

Kouzelný pohádkový ostrov, kde žijí hračky, které děti někde zapomněly a poztrácely… Vzpomněla jsem si na Pejska a kočičku a pohádku O panence, která tence plakala. Součástí příběhu byly srozumitelně popsané jednoduché cviky. Sešly jsme se a byla to „láska na první pohled“. Soňa miluje děti, miluje příběhy, miluje jógu. Příběhy si vymýšlí i čte a umí vyprávět: o sobě o svých mnoha dětech, o tom, co dělá. Tak jsme se do toho pustily. Hledala jsem ilustrátora a myslím si, že velmi šťastně mne napadla Valerie Brůnová. Chtěla jsem, aby obrázky byly veselé, chytré a cviky byly naprosto srozumitelné. Byl to také pro mne impuls, abych se víc začala zabývat jógou. Když na něčem pracuji, chci si to i prožít. Uměla jsem pár základních pozic a umím dýchat. Vytáhla jsem ohmatanou učebnici jógy po mém tatínkovi a pustila se do cvičení. Každý cvik jsem si našla a vyzkoušela. Pak jsem oslovila cvičitelku jógy, aby se mi na knihu podívala. Měla pár drobných výtek, po opravě vše schválila. Nyní testuji na vnukovi. Líbí se mu to. Je to pro něj zábava. Učím ho dýchat, vyprávím příběh a během příběhu si protáhneme tělo.

Co je náš cíl?

Představit nejen dětem jógu, a to pomocí veselých pohádkových příběhů o nezbedném méďovi. Zároveň chceme, aby se děti nenásilně naučily dýchat. Dýchání je důležité pro celý život. Když se ho děti naučí jako maličké, stane se pro ně samozřejmostí a pomůže jim to denně při běžném fungování. Správné dýchání rovnoměrně okysličuje náš organismus, chrání nás před chorobami dýchacích cest, naučí nás se zklidnit, vydýchat problém, zbytečně se nevztekat, i váš slovní projev se zklidní a bude srozumitelnější apod. V knížce je i kapitola pro rodiče, aby pochopili a naučili se, jak správně dýchat, než se do toho pustí s dětmi.

Detaily

Medvídkova dobrodružství

Cílem je vydat knihu pro děti a jejich rodiče, která je nenásilně seznámí s jógou, a také například s technikou správného postoje a dýchání. Kniha není určená jen rodičům, ale spolu s cvičícími kartami se hodí také do školek.

Anotace

Plyšový medvídek se spolu s dalšími hračkami  ocitne na ostrově v pohádkovém království. Nebojácný a zvědavý méďa prožívá na ostrově dny plné dobrodružství a překvapení. Ale nejen to! Děti si mohou spolu s medvídkem i zacvičit. Naučit se něco z jógy, která je pro děti užitečná. Učí správnému dýchání, správnému držení těla a také odpočívat. Díky ní se naučí vnímat své tělo, prožijí radost z pohybu. V knížce je i kapitola pro rodiče, aby pochopili a naučili se, jak správně dýchat, než se do toho pustí s dětmi. Proč dětská jóga? S dětskou jógou můžete začít od miminka. Je určená nejen pro zdravé děti, ale odborníky je doporučená pro hyperaktivní děti, děti s ADHD, aspergenovým syndromem či jako terapie pro autisty.

... a ještě něco navíc

Díky této knížce jsem konečně svému vnukovi vysvětlila, jak dýchat do bříška. Všechny minulé pokusy byly marné. S vlnami na moři, resp. medvídkem na bříšku to jde. Skvěle. Baví ho to a nutí celé své okolí cvičit s méďou.

Kdo jsme?

JONATHAN LIVINGSTON, s. r. o.

Jsme malé rodinné nakladatelství. Majitelkou jsem já, Eva Kaiserová. Celý život se pohybuji v knižní branži. Pracovala jsem ve velkých nakladatelských domech např. Ivo Železný, Euromedia, Levné knihy a spolupracovala s nakladatelstvími XYZ, Fortuna Libri. Mé nakladatelství vzniklo postupně z grafického studia, ve kterém jsem od nástupu digitálního tisku experimentovala s malonákladovým tiskem. Jsem totiž přesvědčená o tom, že každý má mít možnost si vydat knihu, ale pochopitelně, každá kniha nemůže být na knihkupeckém pultě. Může ale potěšit přátele a příbuzné. Tak proč tomu nepomoct. Občas se mi v e-mailu objeví texty, které si o širokou čtenářskou obec říkají. A to jsou např. Medvídkova dobrodružství od Soni Holečkové.

Soňa Holečková   

Bude mi 50 let a svým čtyřem dětem jsem pohádky nejen četla, ale i jsem jim vyprávěla vymyšlené příběhy. Mám ráda příběhy, kde se fantazie mísí s realitou. Již delší dobu jsem si pohrávala s myšlenkou napsat nějakou knížku pro děti. Když jsem zařídila koutek pro děti, tak jsem si vymyslela příběh o medvídkovi tak, abych do něj mohla vnést prvky jógy. Při zkouškách v kurzu pro chůvy jsem komisi, v které byli ředitelé mateřských školek a pedagogové, předložila pohádky, které jsem měla napsané. Líbilo se to. Jedna paní ředitelka MŠ  mě přivedla na myšlenku napsat další příběhy a vydat knížku. Hledala jsem někoho, kdo by mi pomohl s vydáním a našla jsem paní Evu Kaiserovou z vydavatelství Jonathan Livingston. Moc se těším až kniha vyjde a bude mě těšit, když se bude dětem líbit.

Pokud mám ještě napsat něco víc ze svého života, jsem podruhé vdaná, mám dva kluky 28 a 23 z prvního manželství a dvě holky z druhého 11 a 9, vyučená jsem kuchařka-servírka, nyní vařím v mateřské škole a organizuji koutek pro děti. Pracovala jsem mimo jiné i jako pečovatelka v domě seniorů, moc se mi tam líbilo, začátky byly těžké, ale vzala jsem to tak, že budu taky jednou potřebovat někoho, kdo se o mě postará.

Ráda také tvořím např. z betonu, vyzkoušela jsem malování voskem, pletení z papíru, šiju, s dětmi malujeme a vůbec výtvarničíme.

Proč to děláme?

Ráda bych, aby kniha byla pro co nejširší publikum, protože jsem přesvědčená o její prospěšnosti a kvalitě. Tedy bych cenu na pultech knihkupectví ráda udržela na přijatelné úrovni. Knížka bude barevná s krásnými ilustracemi a kvalitně polygraficky vyrobená. Věřím, že HitHit nám pomůže s propagací našeho záměru, prodejem a získáme prostředky na to, abychom cenu knihy udrželi na přijatelné úrovni.

Aktuality

17.5.2019 Smutný konec nebo že by ne?

Milí nadšenci dětské jógy, bohužel se nám nepodařilo vybrat dostatek peněz, ale nevěšte hlavu. Medvídek bude. A protože si vážíme vaší podpory, tak všichni, kteří chtěli podpořit vznik knihy, si mohou objednat knihu u nakladatelství za akční cenu 199 Kč včetně poštovného.  Pokud budete mít o tuto…

Viacej

28.4.2019 Není nad čas strávený s dětmi

Další možnost jak na to, je cvičit s Medvídkem 

Viacej

Komentáre

Vyberte si odmenu za váš príspevok

  • predané 0
    Příspěvek na vydání

    Věříte nám, že knížka bude užitečná a  a chtěli byste nás podpořit? Pokud ano, budeme vám nesmírně vděčni a vaše jméno včetně poděkování bude zveřejněno v knize. (Pochopitelně, pokud si to budete přát.)

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    1,98 €
    (50 Kč)
  • zostáva 50 z 50
    Cvičicí karty

    Pro efektivnější využití knihy, jsme se rozhodli připravit také karty se cviky. Na každé kartě najdete nejen obrázek cviku pro děti, ale také slovní popis pro rodiče nebo paní učitelky.

    Cena je včetně poštovného a balného.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    7,52 €
    (190 Kč)
  • zostáva 395 z 400
    Kniha Medvídkova dobrodružství

    Pohádková dobrodružství medvídka a jeho přátel, doplněná o jógová cvičení.

    Každý přispěvatel bude jako podporovatel projektu zmíněn v knize včetně poděkování.

    Cena 199 Kč pro vás je zvýhodněná a je včetně poštovného a balného. Na pultech knihkupectví bude cena 229 Kč.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    7,88 €
    (199 Kč)
  • zostáva 49 z 50
    Kniha Medvídkova dobrodružství + leporelo

    Kniha je samozřejmostí, k tomu dostanete ještě jednu naši specialitu, a tím je speciální leporelo pro nejmenší. Černobílá část je určena pro ta nejmenší miminka, která ještě barvy nerozeznávají. Barevná část je pak pro ty starší. Leporela jsou inspirována metodou montessori. Na výběr jsou Moje Hračky a Moje zvířátka - do poznámky napište, o které máte zájem.

    Každý přispěvatel bude jako podporovatel  projetu zmíněn v knize včetně poděkování.

    Cena je včetně poštovného a balného.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    11,87 €
    (300 Kč)
  • zostáva 47 z 50
    Kniha Medvídkova dobrodružství + karty

    Kromě samotné knihy obdržíte i karty se cviky.

    Každý přispěvatel bude jako podporovatel projektu zmíněn v knize včetně poděkování.

    Cena je včetně poštovného a balného.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    13,85 €
    (350 Kč)
  • zostáva 22 z 25
    Kniha Medvídkova dobrodružství + karty + leporelo

    Kniha a cvičicí karty jsou samozřejmostí, k tomu však dostanete ještě jednu naši specialitu ,a tím je speciální leporelo pro nejmenší. Černobílá část je určena pro ta nejmenší miminka, která ještě barvy nerozeznávají. Barevná část je pak pro ty starší. Leporela jsou inspirována metodou montessori. Na výběr jsou Moje Hračky a Moje zvířátka - do poznámky napište o které máte zájem.

    Každý přispěvatel bude jako podporovatel  projetu zmíněn v knize včetně poděkování.

    Cena je včetně poštovného a balného.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    19,79 €
    (500 Kč)
  • zostáva 4 z 5
    Dárkový balíček knih

    Kromě knihy o Medvídkovi a hracích karet dostanete obě dvě leporela. K tomu přibalíme  pro děti knihu veselých pohádkových příběhů Aby se děti divily a pro rodiče humoristický román Báááječná dovolená.
    Každý přispěvatel bude jako podporovatel  projektu zmíněn v knize včetně poděkování.

    Cena je včetně poštovného a balného.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    31,66 €
    (800 Kč)
  • zostáva 1 z 1
    Velká kniha o dřevě + Medvídkova dobrodružství

    Kdo se zajímá o jógu má většinou bohatý vnitřní život a také vztah k přírodě. Proto jsme se rozhodli přidat i jednu speciální knihu. Tou je Velká kniha o dřevě výtvarníka a spisovatele Martina Patřičného. K této knize  samozřejmě přidáme i Medvídkova dobrodružství.

    ​Každý přispěvatel bude jako podporovatel  pojektu zmíněn v knize včetně poděkování.

    Cena je včetně poštovného a balného.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    33,64 €
    (850 Kč)
  • zostáva 5 z 6
    Logo v knize

    Spojte svou firmu s knihou. Můžete konkrétně oslovit široké spektrum lidí, od rodičů zajímající se o zdraví svého dítěte, jógu až po učitelky v mateřské škole.  V knize uveřejníme vaše logo s www.stránkami. 

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    197,90 €
    (5 000 Kč)
  • zostáva 2 z 2
    Partner knihy

    Spojte svou firmu s knihou. Můžete konkrétně oslovit široké spektrum lidí, od rodičů zajímající se o zdraví svého dítěte, o jógu až po učitelky v mateřské škole.
    Jako partner knihy dostane k využití jednu stranu knihy pro vaši prezentaci.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    395,80 €
    (10 000 Kč)
  • zostáva 1 z 1
    Hlavní partner knihy

    Ještě jste stále nenašli cenu pro vaši firmu? Pak se staňte hlavním partnerem. Stejně jako partner dostanete stranu pro svou prezentaci v knize, k tomu najdete své logo na obálce a aby toho nebylo dost, tak ještě vaše logo umístíme na obal cvičících karet.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    791,61 €
    (20 000 Kč)