Dětství všem dětem - podpořte ho knihou!

Dětství všem dětem je motto, jež vedlo ke vzniku knížky Co by kdyby zvířátka dělala, kdyby byla... Cílem je ukázat dospělým svět tak, jak jej vidí děti, které zažily válku. Čím víc vydaných knih, tím širší poselství. A proto prosím podpořte její vydání.

  • Druhá obálka knihy

  • Ilustrace z knihy

2 226 €
vybrané z 1 979 €

112%

112% splnené

113 ľudí prispelo

Literatúra

Všetko alebo nič. Projekt skončil 13.1.2019 v 11:22.

Zobraziť všetky odmeny

Co je cílem?

Můj cíl spočívá ve vydání min. 500 knih Coby kdyby zvířátka dělala, kdyby byla... do půl roku. Skrz knihu chci šířit povědomí o tom, jak se vyrůstá a žije dětem v zemích stižených válkou. Myslím, že je velmi důležité, aby příběh zasáhl co nejvíce lidí, mladých, starých, obyčejných i velmi důležitých. Je to jednoduché - čím více knih najde své čtenáře, tím víc se probudí emaptie vůči trpícím dětem. Čím víc se na hithitu vybere, tím víc se vydá knih a konečný zisk z prodeje knihy pak právě poputuje zpět na děti.

Rád totiž věnuji utržené peníze z prodeje knihy na konto neziskové organizace pracující s touto cílovou skupinou, a to buď na konto International Committee of the Red Cross nebo UNICEF. O tom mohou přispěvatelé rozhodnout sami na FB anketě

Proč?

Dětství považuji za nejkřehčí část života a traumata z této doby se na člověku podepíší již navždy. Věděl jsem, že boje ve světě nezastavím, ale že mohu udělat alespoň to, co svedu. Psát. A tak vznikl příběh o válce vnímané očima dětí, v kterém mám víc než své srdce. Z příběhu se poté stala kniha a tu knihu můžete mít u sebe i vy.

(Autor: Dominika Cyprová; další její ilustrace naleznete uvnitř tištěné verze)

Detaily

Vyrůstal jsem v zemi, v které nehrozilo žádné nebezpečí, a stejně si asi jako každý z nás nesu z těch nejranějších let svého života nějaké šrámy, které lze jen těžko překonat. Často jsem proto přemýšlel, jak asi mohou svět a svůj život vnímat děti, které přišly o všechno - o dostatek jídla, teplé oblečení, boty, možnost chodit do školy, ale často i o střechu nad hlavou nebo dokonce rodiče a další příbuzné. Jak asi muselo poznamenat nevinné duše na vlastní oči sledovat, jak jim někdo vraždí blízké. Jak kolem nich panuje jen zmar a bída, ale ony měly to "štěstí" a přežily.
Cítím se příliš krátký na to, abych mohl tohle dění zvrátit. Ale pokud mohu přispět aspoň malinkou kapkou v moři, jsem ochotný na tu cestu vykročit. Stvořil jsem proto příběh, do kterého jsem promítl hodně ze svého vlastního dětského cítění, hodně ze svého současného života, hodně z vlastních emocí... a ten příběh předkládám vám, milí čtenáři. Není dlouhý, ale věřím, že i tak krásný.A věřím, že v sobě nese střípek lidství, který je třeba rozšířit do co nejvíce srdcí. 
Při tom všem slibuji, že pokud se vybere více peněz, než je na tisk a zaslání knihy na vaši adresu potřeba (pokud si nevyberete zajímavější možnost předání), poputuje přebytek financí na konto organizace zaměřené na děti trpící nedostatkem z důvodu války. Navíc - čím více knih se prodá, tím levnější jejich tisk bude. A pokud se vám líbí jen projekt jako takový, lze si vybrat variantu "stáhnu si knihu online a dostanu audio nahrávku na mail". Každá koruna se počítá.
Ze srdce děkuji všem, kteří do toho půjdou se mnou. 
Dětství všem dětem!
Váš Daniel
  

Kdo jsem?

Jmenuji se Daniel Hrnčíř. Je mi 31 let a už před dlouhou dobou jsem začal přemýšlet, jak udělat náš svět lepší. Nejsem tak naivní, abych doufal, že dovedu zachránit velryby, nakrmit hladové, opečovat seniory, vyléčit HIV nebo zastavit kácení pralesů. Ruku na srdce, jsem jen jednotlivec. Musel jsem tedy zvolit, koho a proč podporovat. Vybral jsem ty nejmenší, důvody jsem snad popsal dostatečně.
A protože bych vás rád nejen chytnul za srdce, ale i pobavil, vymyslel jsem hned několik způsobů, jak můžete projekt Dětství všem dětem podpořit. Pokud snad vymyslíte něco lepšího, napište mi a půjdeme do toho! :)
Díky za všechny ty ryby!

Kdo na tom se mnou dál dělá?

Celý projekt bych nezvládl sám, a proto jsem o pomoc poprosil své kamarády, kteří se dobrovolně ujali rolí editora, korektora, střihu zvuku a audio přednesu. Největší podíl na finální podobě knihy má poté výtvarnice, ilustrátorka, grafička, tatérka a jednoduše umělkyně Dominika Cyprová z Hradce Králové.  

Ukázka z knihy

“Co by kdyby?” zeptala se maminka.

“Co by zvířátka dělala, kdyby byla prodavači? Co by prodávala, mami?”

“Tak Barťa, ten by určitě pracoval jako zelinář.”

“Jooo, a vždycky by měl vystavený všechny druhy salátů – na parapetu za oknem. A svým dlouhým ocáskem by držel omotané čínské zelí. Bobulka by pracovala v pekárně a pekla by bábovky plněné čokoládou a rozinkami,” zasnil se Daniel.

“A Elinka?”

“Hm, ta by… Ta by… pracovala v hračkářství! Tu by určitě bavilo skákat sem a tam a prodávat hračky dětem. Holkám i klukům stavebnice všeho druhu. A pokud by někomu něco nešlo postavit, chytila by do pacek kostičku, vyskočila do výšky a umístila ji na to správné místo. Ještě by vybírala peníze do takové malé pokladny. Každému, kdo by si od ní něco koupil, by dala pohled s nakreslenými všemi zvířátky. S Barťou jako krásným leguánkem šplhajícím po větvi. Elinkou jako zakrslým králíčkem hopsajícím po pokoji a Bobulkou jako správným morčátkem v domečku, kde peče svoje bábovky,” vyprávěl nadšeně Daniel....

Aktuality

25.4.2019 Poslední aktualita

Ahoj! Tak tohle je poslední hromadná zpráva. Do konce příštího týdne by měli všem, se kterými jsem se nesetkal osobně nebo tedy nesetkám, přijít knihy poštou. Dnes od 19:00 připomínám probíhá autorské čtení a možnost převzít knížku. Pokud by vám kniha nepřišla do konce příštího týdne a zároveň jst…

Viacej

3.4.2019 autorské čtení

Ahoj! ve dnech 16. 4 (úterý). a 25. 4. (čtvrtek) proběhne autorské čtení od 19:00 v čajovně U Legionáře ( https://www.facebook.com/ulegionare/) a od 20:00 bude možnost si dát se mnou pivo (další možnosti piva pak bude v podniku Cross). Kdo si zakoupil balíček autorské čtení, tak se může těšit n…

Viacej

Komentáre

Vyberte si odmenu za váš príspevok

  • predané 13
    Jen tak ze srdce

    Jen tak posílám 100 Kč. Knihu si stáhnu ze stránek projektu a na mail obdržím audio verzi příběhu.
     

    Doručenia odmeny: na adresu, do týždňa po ukončení projektu na Hithitu

    3,96 €
    (100 Kč)
  • predané 18
    Kniha ve vazbě

    Chci knihu ve vazbě. Nic víc, nic míň. V ceně mám i poštovné (54,- za doporučený balíček).

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    7,92 €
    (200 Kč)
  • predané 33
    Kniha ve vazbě + podpis

    Chci knihu ve vazbě s podpisem autora. V ceně mám i poštovné (54,- za doporučený balíček).

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    9,90 €
    (250 Kč)
  • zostáva 34 z 50
    Kniha u piva

    Knihu si převezmu u piva v Praze s Danielem a prohodím s ním pár slov. Jedno pivo dostanu v ceně. Půjdeme do Cross Clubu v Holešovicích.

    Doručenia odmeny: do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    13,85 €
    (350 Kč)
  • zostáva 44 z 50
    Autorské čtení s knížkou v ruce

    Chci příběh slyšet z úst autora, případně ho vyzpovídat ohledně projektu. Půjdeme do Čajovny u Legionáře, termín si dohodneme.

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    17,81 €
    (450 Kč)
  • zostáva 10 z 20
    Kniha a trocha větru ve vlasech

    Hodinová projížďka s Danem na mašině. Začátek i konec v Praze - hned jak bude pěkně (březen/duben 2019).

    A na jaké mašině? Krásná designová Moto Guzzi V7 v černé matné barvě s těmi typickými válci do V. 

    Umí Dan jezdit? 
    Umí.

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    21,77 €
    (550 Kč)
  • zostáva 8 z 8
    Kniha a den s Danielem

    Zajímá mě, jak Daniel žije. Co takhle s ním jít za pravými zvířátky do zoo? Nebo s ním absolvovat jeho tréninky, divadelní zkoušky, dojet někam na mašině? Vymyslíme to spolu! :)

    Doručenia odmeny: do roka po ukončení projektu na Hithitu

    31,66 €
    (800 Kč)
  • predané 2
    Kniha a uvedení jména sponzora na webu

    Chci, aby mě Daniel uvedl na webu coby sponzora projektu. V ceně odměny je i poštovné za knihu (54 Kč za doporučený balíček).

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    39,58 €
    (1 000 Kč)
  • predané 4
    Kniha a uvedení jméno sponzora v knize

    Chci, aby mě Daniel uvedl jako sponzora v knize. V ceně odměny je i poštovné za knihu (54 Kč za doporučený balíček).

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    47,50 €
    (1 200 Kč)
  • predané 5
    Kniha jenom pro mě

    Dostanu knihu s věnováním a s mojí vlastní fotkou, kterou zašlu pro tisk. Poštovné dostanu v ceně odměny (54 Kč za doporučený balíček).  

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    63,33 €
    (1 600 Kč)
  • Vypredané!!
    Kniha a večer s morčaty

    Chci jít k Danovi na návštěvu (Valčíkova 8), dostat čaj a vodnici, hladit dvě morčata, obdivovat leguána a pokecat o jachtách, motorkách, divadle, jiu jitsu a vůbec o světě. K tomu si odnesu knihu. 

    Doručenia odmeny: do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    23,75 €
    (600 Kč)