Kuchyň pro školku Sedmikvítek

Pro rodinnou školku v Holešovicích potřebujeme peníze na novou kuchyň postavenou tak, aby vyhovovala normám stavebního úřadu a my tak mohli stravovat naše malý Sedmikvítky přes celý den.

  • Sedmikvětí cyklovýlet

  • Opékání buřtů - pojďte s námi, odměna to nabízí!:)

  • Děti přírody

  • Andělský sbor ve Stromovce

4 084 €
vybrané z 3 963 €

103%

103% splnené

103 ľudí prispelo

Vzdelávanie

Česko

Všetko alebo nič. Projekt skončil 5.12.2018 v 10:27.

Zobraziť všetky odmeny

Jak to začalo

Dvě kamarádky, Natálie s Lucií, se už na vysoké škole rozhodly, že si společně splní svůj sen a otevřou si školku. Školku, která bude na míle vzdálená tradiční formě vzdělávání, bude založená hlavně na tom, že děti i učitelky budou spokojené a společně s rodiči budou tvořit velkou rodinu. Měly velký štěstí a dostaly nabídku pokračovat ve vedení boží školky Sedmikvítek v Holešovicích. Po skvělém prvním roce ale přišly drobné potíže v podobě nařízení úřadů o nutné přestavbě. 

Co je naším cílem?

Proto je teď potřeba zrenovovat kuchyň a prostor takovým způsobem, aby vyhovovala normám stavebního úřadu a mohlo se ve školce podávat jídlo všem malým Sedmikvítkům přes celý den. Peníze na přestavbu ale bohužel nezbývají, a tak teď potřebujeme pomoc zvenčí – od Vás. 

Detaily

Školku jsme si otevřely jen pár měsíců potom, co jsme dostudovaly. Musely jsme se během léta rychle rozhodnout, a tak, co se týká procesních záležitostí, i po roce se stále ještě učíme. Chceme tu být pro všechny rodiče a děti, kteří mají o Sedmikvítek zájem, a proto se snažíme držet školkovné na co nejlidštější úrovni. Jenže díky tomu nám v rezervách nezbylo tolik peněz, abychom si mohly rekonstrukci dovolit zaplatit hned samy.

Celé kolečko začíná projektovou dokumentací, přes schválení ze strany hygieny a požárníků, až po řešení na stavebním úřadu. To samo nás bude stát neskutečné množství času a taky trpělivosti. Pak teprve následují samotné práce, přestavění prostor školky a montáž kuchyně, vyrobené na míru, podle striktních pravidel.

Kdo jsme?

V naší školce stavíme celou filozofii především na láskyplném vztahu k dětem v rámci malého kolektivu a takřka rodinného prostředí. Rok v Sedmikvítku plyne podle ročních období a my se v něm soustředíme především na změny v přírodě a propojenost s ní. Naším působením chceme v dětech pěstovat zdravé sebepojetí a individualitu. Motivujeme je k dalšímu učení a poznávání. Jde nám o to, aby se děti cítily bezpečně. Denně nás provází rituály (ranní, polední) a také různé společné slavnosti v rámci celého roku. Zážitkovým učením děti vedeme k samostatnosti a skrze širokou vzdělávací nabídku se snažíme o komplexní rozvoj dětské osobnosti.

Protože jsme přírodní školka v centru Prahy, máme dny rozděleny na venkovní a vnitřní. Ve venkovní dny se scházíme rovnou ve Stromovce a trávíme celé dopoledne venku, do školky se vracíme až na oběd. V režimu vnitřních dní se setkáváme v zázemí školky a s dětmi se vydáváme na zahrádku, kde sázíme květiny a učíme děti manuální zručnosti. Dny venku trávíme i přes zimu, neboť máme za to, že neexistuje špatné počasí, jen špatné oblečení.

Sedmikvítet funguje jako nezisková organizace – Sedmikvět z.s. Školkovné je naším jediným příjmem, takže finance jsou hodně omezené a peníze zbývají tak akorát na provoz školky. Práce nás ale moc baví a věříme, že dětem dáváme to nejlepší z nás samých. Věříme, že rok, co máme za sebou, byl úspěšný, čemuž odpovídaly reference od rodičů a zároveň dojemné chvíle na konci školního roku. Chceme jet dál! A tak si říkáme, že nás nové lednice, dřezy a umyvadla, na které teď nemáme, přece nemůžou položit. Jdete do toho s námi?

Komentáre

Vyberte si odmenu za váš príspevok

  • predané 12
    Přispějte „jen tak“

    Máte již se Sedmikvítkem vlastní zkušenosti, viděli jste kupu šťastných dětí ve Stromovce nebo Vás náš projekt prostě jen oslovil a chtěli byste se na jeho realizaci podílet? Tak neváhejte a prostě nám „jen tak“ přispějte. Budeme rády za jakoukoliv částku - tu zadáte v dalším kroku:)!

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    1,98 €
    (50 Kč)
  • zostáva 43 z 50
    Odznáček Sedmikvítek

    Teprve nedávno jsme ve spolupráci s grafiky zapracovaly na novém školkovém logu. Odměna za nejmenší možný příspěvek tak bude originální odznáček se zbrusu novým logem. Až si ho připnete na klopu kabátu nebo dítěti na batoh, i na ulici se všichni přátelé Sedmikvětu bezpečně poznají.

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    3,96 €
    (100 Kč)
  • predané 11
    Sušenky od dětí

    Když se nám podaří peníze vybrat, naše kuchyň projde velkou změnou. První dobrotu, kterou v ní společně s dětmi uděláme, mohou být sladké sušenky dělané s dětskou láskou.

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    7,93 €
    (200 Kč)
  • zostáva 6 z 10
    Vstupenky do Říše Loutek 1+1 (dospělý a dítě)

    Klasické české pohádky by měl znát každý dospělý, každé dítě. Jestli tedy máte pocit, že někdo z Vaší rodiny nějaké mezery v pohádkovém vzdělání má, dáváme Vám možnost to díky vstupenkám do Divadla Říše Loutek změnit! Užijte si bezva odpoledne se svými dětmi v krásném divadle na Starém Městě.

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    11,89 €
    (300 Kč)
  • zostáva 3 z 15
    Plátěná taška od dětí

    Snažíme se v dětech probouzet i tvůrčí činnost. Za malý příspěvek si budete moct od našich prcků nechat namalovat moderní látkovou tašku.

    Doručenia odmeny: na adresu, do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    13,87 €
    (350 Kč)
  • zostáva 4 z 8
    Buďte naším doprovodem na školkovou akci jako je divadlo, muzeum apod.

    Nejsme celý školní rok jen ve školce nebo ve Stromovce. Snažíme se s dětmi navštěvovat různé kulturní akce, divadla a muzea. Vždy se jedná o příjemný zážitek, který si užívají děti i učitelky. Na jednu takovou akci nás budete moct doprovodit a zažít si na vlastní kůži, jak školka na výletě funguje.

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    19,81 €
    (500 Kč)
  • zostáva 100 z 100
    Zážitkový běh - rodinná vstupenka 1+1 (dospělý a dítě)

    Rádi sportujete a ještě jste zvídaví? Chtěli byste se dozvědět osobním prožitkem, jaké to je neslyšet? Pokud jste dvakrát odpověděli ano, je 
    tato odměna stvořena přímo pro Vás! Pojďte se s námi proběhnout Stromovkou a prozkoumat svět z pohledu neslyšícího člověka. 

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    19,81 €
    (500 Kč)
  • zostáva 7 z 15
    Trička od dětí

    Na konci loňského roku jsme s dětmi zkusili namalovat originální trička pro jejich spolužáky. Rodiče i děti byli absolutně nadšení. Stačí málo a podobný kus oblečení můžete mít doma i Vy.

    Trička je možné předat si v Praze nebo poslat poštou.

    Doručenia odmeny: na adresu, do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    21,80 €
    (550 Kč)
  • zostáva 2 z 10
    Posezení u piva

    Jsme dvě mladý holky, který díky úžasný šanci dostaly možnost splnit si svůj sen. Snažíme se, co to jde, učit děti podle vlastních důležitých principů, ukazovat jim náš pohled na svět a připravit je na budoucí život. Rády se s Vámi u sklenky dobrého vína nebo piva podělíme o všechny dojmy z prvního roku, který jsme s dětmi strávily. Věřte, že to bude povídání, které Vás určitě rozesměje, ale zároveň Vám možná ukápne i slza. Nám totiž taky. 

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    23,78 €
    (600 Kč)
  • zostáva 48 z 50
    Znakujte s námi - Kurz českého znakového jazyka pro rodiny s dětmi - vstupenka 1+1 (dospělý a dítě)

    Snažíme se dětem představovat společnost v celé její pestrosti a barevnosti. Poukazujeme na to, že jsou kolem nás lidé, kteří nás mohou mnohé naučit, i když to na první pohled tak nevypadá. Kurz s rodilým mluvčím bude připraven speciálně tak, aby si ho co nejvíce užili právě naši nejmenší v doprovodu svých nejdražších. 

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    31,70 €
    (800 Kč)
  • zostáva 50 z 50
    Přijďte si zazávodit na motorkách - Motoden s firmou MAXRPM - rodinná vstupenka 2+2

    Vášniví motorkáři s velkým srdcem mají garáž plnou motorek pro dospělé, ale i pro děti. Během společného odpoledne se můžete Vy i Vaši prckové prohlédnout „silné stroje“ a samozřejmě se na nich i projet. Po dokonalé 
    přípravě bude odstartován dětský motocyklový závod. Nejmenší mohou startovat v kategorii odrážecí motorky, ale míra dobrodružství závodní trasy nebude snížena. 

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    47,55 €
    (1 200 Kč)
  • zostáva 5 z 5
    Vstupenky na festival Kefír - rodinná vstupenka, 2+2

    Přijďte si zablbnout na bejbypankový festival.Malé i velké vtáhne hned u brány  vír zábavy a na konci je vyplivne unavené a šťastné. Muzika, divadlo, 
    živá kultura, workshopy a desítky blbin, které jinde nenajdete. 

    Doručenia odmeny: na adresu, do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    59,44 €
    (1 500 Kč)
  • zostáva 1 z 5
    Den v obklopení naší bandy

    Chcete opravdu důkladně vidět, jak naše školka funguje? Dáme vám možnost strávit jeden den s námi v Sedmikvítku. Tradičním rituálem zahájíme den, děti Vám ukáží, kde si hrají a spí, provedou Vás po naší zahrádce a pak se společně vydáme do Stromovky. Po návratu se najíme a děti půjdou spát. Celý den v obklopení téhle bandy prostě stojí za to.

    Doručenia odmeny: do roka po ukončení projektu na Hithitu

    79,26 €
    (2 000 Kč)
  • predané 2
    Zveřejnění jména jakožto mecenáše Sedmikvítku na připravovaném webu

    Věříte nám a tomu, co děláme? Chcete mít místo nejen v našich srdcích, ale i na našem webu? V případě že přispějete víc než deset tisíc korun, kromě našeho nehynoucího vděku, bude Vaše jméno na webu Sedmikvětu uvedené jako jméno našeho mecenáše a štědrého podporovatele školky. 

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    396,28 €
    (10 000 Kč)
  • Vypredané!!
    Opékaní buřtů ve Stromovce

    V loňském roce zažilo společné pečení buřtů ve Stromovce úspěšnou premiéru. Děti si užiliy otevřený oheň a pochutnaly na buřtech, které si samy udělaly. Buřty Vám nakoupíme, ale opéct si ho bude muset každý sám. 

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    19,81 €
    (500 Kč)
  • Vypredané!!
    Dvě vstupenky do Studia Hrdinů

    Vyražte za kulturou! Máme pro Vás vstupenky do holešovického Studia Hrdinů. Vyberte si jakékoli představení téhle experimentální scény a užijte si bezva večer ve dvou.

    Vstupenky je možné předat si v Praze, popřípadě poslat poštou.

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    19,81 €
    (500 Kč)
  • Vypredané!!
    Mikulášská na Jatkách 78 - 1+1 vstpenka

    Jedinečná možnost dostat se na Mikulášskou besídku v holešovických Jatkách 78. Akce, která je každoročně vyprodaná bude pro Vás a Vaše děti opravdovým zážitkem – projdete si totiž nebem i peklem:).

    Vstupenky na Vás budou čekat u vstupu na Jatkách.

    Doručenia odmeny: do týždňa po ukončení projektu na Hithitu

    23,78 €
    (600 Kč)
  • Vypredané!!
    Obraz na plátně na vlastní motiv

    Určitě už dlouho toužíte vyzdobit si zdi Vašeho domova originálním obrazem, který by měl svůj příběh. Děti ze Sedmikvětu vám ho s naší drobnou pomocí rády namalují štětci na malířské plátno. Motiv obrazu si můžete vybrat sami nebo ho nechat na dětech. 

     

    Doručenia odmeny: na adresu, do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    39,63 €
    (1 000 Kč)
  • Vypredané!!
    Oběd v redakci časopisu Apetit

    Jste milovníci dobrého jídla a čtenáři časopisu Apetit? Zajímá Vás, jak vypadá redakce kulinářského magazínu? Máte možnost to zjistit – poobědvejte v zázemí časopisu s celou redakční skupinou a zjistěte, jak to chodí ve světě jídla.

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    59,44 €
    (1 500 Kč)