Alenka v zemi zázraků

Pomozte nám poslat film do světa!! Natočili jsme nezávislý celovečerní hraný film Alenka v zemi zázraků. Film má šanci oslovit diváky v zahraničí a potřebujeme prostředky na výrobu anglické, španělské, italské a ruské verze.

  • Alenka s babi na gondole

  • Alenka nad Malou Stranou

  • Alenka, Míša a babi ve vinici

  • Alenka, Míša a táta na hřbitově

  • Ahooj...

  • Zamilovaná babi

  • Alenka s dědou v Benátkách

  • Alenčiny křtiny

1 753 €
vybrané z 7 897 €

22%

22% splnené

66 ľudí prispelo

Film

Všetko alebo nič. Projekt skončil 4.8.2018 v 13:28.

Zobraziť všetky odmeny

Jak to začalo

"Je kultura dnešního světa opravdu zkažená? Nesmíme tento problém příliš zveličovat. Hledejme ne to, co je zkažené, ale to, co je pěkné. A to pěkné se snažme zlepšit." Kardinál Tomáš Špidlík SJ

Autobiografické vzpomínání autorky,která očima Alenky v říši divů vidí v současném světě svoje dětství, které se jí vykresluje také mimo jiné skrze slavnosti, kterými doslova protančí svým dětským fantazijním viděním světa. Před očima jí ožívají legendární postavy svatého Jana Nepomuckého, Pražského Jezulátka, Malého Prince a další.

Film byl natočen podle stejnojmenné knihy Jany K. Studničkové.

Alenka v zemi zázraků je osobitou parafrází známé Alenky v říši divů.

Co je náš cíl?

Chceme vyrobit anglickou, španělskou, italskou a ruskou verzi, abychom mohli film přihlásit na festivaly po celém světě. Třeba se podaří i navázat spolupráci se zahraničními partnery a dostat tak českou poezii k divákům přehlceným masou komerčních thrillerů.

Detaily

Alenka v zemi zázraků je nezávislý film, vyprávění se pohybuje mezi poezií, snovou mystikou a humorem ve stylu Alenčiných rodinných patálií. Mysteriózní pohádka pro dospělé děti. Film je dokončen vysoce profesionální technologickou formou 4K a svými atraktivními leteckými záběry z Prahy, Brna a Benátek uchvátí každého náročného diváka. Autorský autobiografický film Jany Kristiny Studničkové a Otakára Mario Schmidta je ojedinělý v čeké kinematografii, oslovuje i zahraniční diváky. V hlavních rolích: Boleslav Polívka, Veronika Žilková, Jiří Dvořák, Jana Pidrmanová,v roli Alenky a její sestry Viktorie Stříbrná a Tereza Taliánová. Film měl velký ohlas na Zlínském filmovém festivalu. Osobní záštitu nad filmem převzal kardinál Dominik Duka, který mu také při slavnostní premiéře požehnal.

... a ještě něco navíc

Veronika Žilková: Je to film o Alence, o človíčku, který má svou krajinu zázraků a tou je její duše. Tu formují rodiče a zážitky, ale něco tam chybí … a to je něco, co nás přesahuje, to je to, co je po tomto pozemském putování, je to někdo, kdo je nad námi … a to Alenka hledá a na konci filmu najde…

Mirka Spáčilová: Jestliže filmu i stejnojmenné knize požehná sám Dominik Duka, režisér Otakáro Maria Schmidt prohlásí, že na projektu „nechali kus duše“, Polívka mluví o dílu „poetickém i poetizovaném“ a Žilková zas o dobrém úmyslu, jenž rodí zázraky, je zřejmé, že nepůjde o běžnou českou produkci.

Kdo jsme?

Společnost JesuPrague Film produkuje zejména filmy O. M. Schmidta a J. K. Studničkové. Autoři natočili společně téměř 250 hraných filmů, dokumentů, zábavných pořadů, talkshow a podobně. Jsou známí především jako tvůrci velkých polohraných dokumentárních filmů, které mapují historické souvislosti v dějinách Evropy. Otakáro M. Schmidt natočil svůj první celovečerní hraný film v roce 1999. Je to dnes již kultovní Eliška má ráda divočinu – film získal Českého lva, obdržel další tři nominace. Společně natočili v roce 2009 zajímavý TV film Herbert v ringu. Pět let poté se pustili do přípravy nového projektu Alenka v zemi zázraků. Jsou držiteli mnoha ocenění, k nejvýznamnějším patří nominace za film Pražské Jezulátko na evropskou cenu Per Artem ad Deum (první Češi), umístili se hned za legendárním Ennio Morricone.

Proč to děláme?

Na výrobu filmu jsme nedostali žádné dotace. Vše jsme financovali díky pomoci přátel. Peníze na zahraniční verze už nejsou, a tak chceme oslovit prostřednictvím Hithit všechny, kteří máte zájem nám pomoct. Film má reálnou šanci v zahraničí skutečně zaujmout.

Odkazy projektu

Komentáre

Vyberte si odmenu za váš príspevok

  • zostáva 79 z 90
    Plakát s podpisy tvůrců a herců

    Podepsaný plakát z filmu, velikost A3.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    5,92 €
    (150 Kč)
  • zostáva 43 z 50
    Fotografie s podpisem

    Fotografie jednoho herce (B. Polívka, V. Žilková, J. Dvořák, J. Pidrmanová, O.M. Schmidt, J.K. Studničková, T. Taliálnová nebo V. Stříbrná) dle vlastního výběru s podpisem.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    5,92 €
    (150 Kč)
  • zostáva 31 z 40
    Slavnostní projekce

    Účast na slavnostní projekci v kinu Mat, za účasti tvůrců.

    Doručenia odmeny: na adresu, do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    7,11 €
    (180 Kč)
  • zostáva 18 z 50
    Kniha s věnováním tvůrců

    Kniha J. K. Studničkové Alenka v zemi zázraků, podle které byl film natočen, s osobním věnováním tvůrců.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    15,40 €
    (390 Kč)
  • zostáva 17 z 20
    Fotokniha

    Malá fotokniha záběrů z natáčení filmu s podpisem tvůrců.

    Doručenia odmeny: na adresu, do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    21,72 €
    (550 Kč)
  • zostáva 8 z 10
    Na zmrzlinu s Alenkou a její sestrou Míšou

    Pozvánka pro 1-2 děti na posezení s Viktorií Stříbrnou (Alenka) a Terezou Taliánovou (Míša - sestra Alenky) u zmrzlinového poháru dle vlastního výběru.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    35,54 €
    (900 Kč)
  • zostáva 2 z 5
    Večeře s Andělkou a režisérem

    Večeře pro dvě osoby s J. K. Studničkovou a O. M. Schmidtem v restauraci v centru Prahy.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    256,66 €
    (6 500 Kč)