Salon pro péči o tělo i duši v Plzni

Místo, kde o Vás bude pečováno certifikovanou přírodní cruelty-free kosmetikou. Můžete se těšit na zajímavé semináře a workshopy. Vybranými prostředky budu financovat rekonstrukci kuchyňky a dveří, nákup základního nábytku a kosmetického vybavení.

  • Vítejte...!

  • Místnost pro semináře a workshopy.

  • Chodbička - pohled z místnosti pro semináře.

  • Toaleta...

  • Sprcháč- můj požadavek kvůli tělovým procedurám.

  • Obýváček s kuchyňkou :)

  • Místnost pro kosmetiku a procedury.

  • Kosmetika a káva, na které se můžete těšit.

414 €
vybrané z 6 610 €

6%

6% splnené

16 ľudí prispelo

Komunita

Plzeň, Plzeňský kraj, Česko

Všetko alebo nič. Projekt skončil 9.3.2018 v 14:36.

Zobraziť všetky odmeny

Jak to začalo

A jak mě napadlo otevřít si (nejen) kosmetický a masážní salon? Přivedl mě k tomu především blížící se konec rodičovské dovolené a také můj mladší syn, který vyžaduje specifickou péči. Již dříve jsem vážně uvažovala nad rekvalifikačním kurzem pro profesionální make-up artist, ovšem nebylo v mých silách harmonicky skloubit rodinu a denní dojíždění do Prahy na celý den. Protože jsem vždy byla ,,starej mastičkář,, volba padla na rekvalifikační kurs Kosmetička u nás v Plzni. Během pár dní jsem si vše vyřídila jak na Úřadu práce, tak i v rekvalifikačním centru a 21.11.2017 jsem rekvalifikační kurs úspěšně absolvovala.

Asi v polovině kursu jsem se začala poohlížet po vhodném prostoru pro můj salon. Vzhledem k tomu, že již tehdy jsem počítala s tím, že budu provádět i tělové procedury, jsem sháněla prostor, kde bude i sprchový kout a zárověň to bude ve slušném a upraveném domě, na tichém místě, které je ale zároveň dobře dosažitelné jak pěšky, na kole, hromadnou dopravou a tam , kde se dá bezproblémově zaparkovat. Ano, nacházela jsem takové prostory, ale za 20.000 a více tisíc měsíčně. Až v druhém adventním týdnu jsem z dlouhé chvíle procházela nabídky na realitním serveru a konečně mě nějaký prostor zaujal jak cenou a lokací, tak i jím samotným. Hned poté, co jsem při prohlídce do prostoru jsem si řekla, že ,,je to ono,,. To zkrátka poznáte :-) A 27. 12. 2017 jsem podepsala nájemní smlouvu.

 Za sebou už mám, mimo rekvalifikačního kursu, školení již s konkrétní značkou přírodní a netestované kosmetiky. Čeká mě ještě kurz depilace s krémovým voskem, dvoudenní intenzivní seminář manuálního liftingu obličeje. Docházím také na rekvalifikační kurs Sportovních a rekondičních masáží. U tohoto kursu jsou zkoušky naplánované na počátek měsíce dubna a to už bych chtěla, aby salon fungoval, co se kosmetiky, depilace a seminářů týká.

Byla bych moc ráda, aby slavnostní otevření proběhlo na jarní rovnodennost, tedy 20.3.2018, což je pro mne symbolické- na jaře všechno pučí, rodí se mláďata, příroda se probouzí a to je, myslím si, skvělý den pro otevření (i když termín je trochu šibeniční, ale mám dobré přátele a rodinu, kteří by mi s realizací pomohli).           

Co je náš cíl?

Mým cílem je vytvořit alternativu k již existujícím kosmetickým salonům. Chtěla bych vytvořit prostor k péči o tělo, k relaxaci a také místo, které bude slouži k setkávání a k seminářům na zajímavá témata- aromaterapie, alternativní výživové směry, zdravý způsob života, přírodní kosmetika, barefoot obuv a její samovýroba, péče o dítě (látkové plenky, zdravé nošení dětí) nebo v poslední době hojně diskutované očkování.

Ráda bych také příchozím nabídla dobrou fairtrade kávu a čaj, s alternativami pro vegany či celiaky. Pečovat o Vás budu přírodní kosmetikou, která má certifikát Leaping bunny a je tedy prokazatelně netestovaná na zvířatech.  A protože jako máma dvou úžasných synů vím, jak je často složité najít hlídání tak, aby byla v pohodě máma i dítě, bude salon babyfriendly- zatímco o maminku bude pečováno, děťátko si bude hrát na koberci s hračkami, bude si moci kreslit nebo prohlížet knížečky a oba dva budou pospolu, blízko u sebe :-)

V salonu chci používat v co největší míře znovupoužitelné věci- odližovací tamponky z biobavlny, mušelínové ,,ručníčky,, na obličej (pochopitelně je lze vyvařit a připravit tak, aby byly hygienicky čisté pro další klientku), biologicky rozložitelné sáčky na odpad... Zkrátka minimalizovat odpad a jednorázové ne-eko věci. V tomto mě inspirovala kniha Domácnost bez odpadu od Bey Johnson.

Detaily

Prostor salonu sestává z chodbičky, samostatného WC, malé koupelny se sprchovým koutem a dále pak ze tří místností. První místnost, hned po pravé ruce za vstupními dvěřmi, bych ráda využívala pro již zmíněné semináře. Přímo naproti vstupním dveřím se vchází do průchozí místnosti, kde se nachází ,,kuchyňská,, linka- malá linka, která si ovšem pro svůj stav žáda výměnu. Dále je v místnosti lednice. Tuto místnost si představuji jako obýváček, kde se bude povídat, očichávat, zkoušet, mazat, pít kávu a čaj a kde bude vládnout pohoda (ta bude pochopitelně vládnout všude, že :-) ). Z této místnosti se pak vstupuje do poslední, kde budu provádět kosmetické a tělové procedury. Salon je potřeba vymalovat, což zajistím svépomocí.

Peníze,které mám investuji do dalšího vzdělávání se v oboru- ze seminářů a workshopů budu pravidelně podávat info :) Peníze vybrané zde na hithitu použiji na rekonstrukci nevyhovujících dveří, kdy jedny budou pouze slepé zárubně. Dále z vybraných peněz budu financovat výměnu malé kuchyňské linky (samosebou bez spotřebičů) v ,,obýváčku,, a nákup základního nábytku, jako jsou vitrína, skříň, police, lehátko, kosmetická lampa a stolecekček, koberec do mistnosti pro semináře a v neposlední řadě též na kosmetické vybavení a produkty.

Ano, začínám s čistým štítem, ale o to více si Vaší pomoci vážím. Věřím, že s Vaší pomocí vytvořím místo se skvělou atmosférou, kde budu pečovat o Vaše tělo pomocí báječné přírodní kosmetiky a Vaši duši obohatím vědomostmi a novými informacemi na některém ze seminářů a workshopů.

... a ještě něco navíc

Když jsme s kamarádkou Maruškou, moc šikovnou fotografkou a skvělou ženou, natáčely můj proslov, tak nejenže jsem byla nervózní, ale pokaždé, když jsem se nadechla a odhodlala se mluvit, začaly zvonit kostelní zvony. A začínaly zvonit na dvakrát a odbíjely dlouho. Bylo to znamení? Nebylo, bylo totiž poledne :-)

Kdo jsme?

Jsem absolventkou studijního oboru Blízkovýchodní studia (dříve také Kulturní antropologie Předního východu) na Katedře blízkovýchodních studií FF ZČU. Bakalářskou práci jsem psala na téma Dějiny Židů v Blovicích a diplomovou pak na téma Hnutí Chabad v Praze po roce 1989. Miluji přírodní kosmetiku, třídím odpad, používím k přírodě šetrnou drogerii, baví mě zdravé jídlo, knížky, politika, historie, Harry Potter, detektivky, knížky, hory a koně, kočky, ovce, psi,....nooo, hmyz a pavouci mě už tolik nebaví :-) Především jsem ale nadšena pro projekt svého salonu a dávám do něj celé svě srdce. 

Proč to děláme?

Protože chci mít práci, která mě nejenže udělá šťastnou a spokojenou a bude mě naplňovat, ale také díky těmto faktorům budu moci svou práci dělat s láskou, vědomím a tak, jak bych si přála, aby bylo pečováno o mě. Doma také používám přírodní a netestovanou kosmetiku a drogerii a myslím si, že je důležité, aby tímto směrem šlo více a více lidí. Nejen kvůli jim samým, ale také kvůli nám všem, kvůli životnímu prostředí a kvůli Zemi.

Hithit jsem se rozhodla využít především proto, že jakožto máma po rodičovské dovolené za sebou nemám takovou pracovní historii, abych mohla požádat o v(ý)hodnou půjčku (starší syn se narodil před bakalářskými státnicemi (resp. díky rodičovství jsem o rok prodloužila) a mladší syn se narodil  4 měsíce po magisterských státnicích). Další výhodu hithitu spatřuji v tom, že můj nápad a myšlenku budu moci šířit dále v hlubokých vodách internetu a sociálních sítí.

Aktuality

13.2.2018 Novinky z masérského kursu 😊

Krásný večer 😊 dnes jsme při masérské praxi opakovali záda, šíji a krk a nově jsme se učili masáž nohou. Masáž nohou, například v kombinaci s reflexní masáží chodidel, je skvělá pro ty, kteří v zaměstnání dlouho stojí (pozor ale na křečové žíly 😢 )

Viacej

7.2.2018 Rekvalifikační kurz Sportovních a rekondičních masáží

Už mám za sebou první praxi- masáž zad a masáž krku a šíje :-)

Viacej

Komentáre

Vyberte si odmenu za váš príspevok

  • predané 2
    Podpora...

    Pokud se Vám líbí můj projekt a chtěli byste mě podpořit. Můžete přispět od 100 korun až do nekonečna a možná ještě dál :-) Za Vaši podporu jsem moc vděčná a děkuji za ní.

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    3,96 €
    (100 Kč)
  • zostáva 24 z 30
    Masáž zad, krku a šíje

    Masáž zad, krku a šíje olejem dle výběru- jojobový, mandlový, meruňkový. Dle nálady a stavu pokožky lze přidat éterický olej. 
     

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    13,85 €
    (350 Kč)
  • zostáva 28 z 30
    Účast na semináři či workshopu dle výběru

    Účast na jakémkoliv semináři či workshopu dle Vašeho výběru. Během semináře či workshopu bude zajištěn pitný režim- káva, čaj, voda a drobné občerstvení. Jak jinak než zdravé a samozřejmě s vegan a bezlepkovou variantou :-)

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    15,83 €
    (400 Kč)
  • zostáva 29 z 30
    Masáž celého těla

    Masáž celého těla olejem dle výběru- jojobový, mandlový, meruňkový. Dle nálady a stavu pokožky lze přidat éterický olej. 
     

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    23,75 €
    (600 Kč)
  • zostáva 28 z 30
    Základní kosmetická péče dle typu pleti- 60 minut

    Kosmetické ošetření zahrnuje čištění, tonizaci, peeling, stimulující masku nebo napářku obličeje, úpravu obočí, čištění pleti (dle potřeby i ultrazvukovou špachtlí), kosmetickou masáž, masku a závěrečnou péči. Součástí ošetření je masáž horních i dolních končetin. 
    Samozřejmostí je i ošetření ve variantě VEGAN :-)

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    39,58 €
    (1 000 Kč)
  • zostáva 30 z 30
    Rozšířená kosmetická péče dle typu pleti - 90 minut

    Kosmetické ošetření zahrnuje odlíčení, čištění, tonizaci, peeling vč. péče o oči, stimulující masku nebo napářku obličeje, čištění pleti (dle potřeby i ultrazvukovou špachtlí), kosmetickou masáž, masku a závěrečnou péči. Součástí kosmetického ošetření je masáž horních i dolních končetin.
    Samozřejmostí je i ošetření ve variantě VEGAN :-)

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    49,48 €
    (1 250 Kč)
  • zostáva 27 z 30
    Luxusní kosmetické ošetření včetně manuálního liftingu -120 minut

    Luxusní kosmetické ošetření včetně manuálního liftingu obličeje. Zaměřeno především na unavenou a povadlou pleť, kdy liftingovou masáží obličeje dojde k uvolnění obličejových svalů a lepšímu prokrvení kůže. Vaše pleť bude  pevnější, vyhlazenější a Vy budete odcházet dokonale zrelaxovaná a s rozjasněnou tváří :-) Ošetření zahrnuje odlíčení, čištění, tonizaci, peeling vč. péče o oči, stimulující masku nebo napářku obličeje, čištění pleti (dle potřeby i ultrazvukovou špachtlí), manuální lifting, masku a závěrečnou péči. Součástí kosmetického ošetření je masáž horních i dolních končetin. 
    Samozřejmostí je i ošetření ve variantě VEGAN :-)

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    59,37 €
    (1 500 Kč)