Pojďme si vydat novou skvělou knihu W.D.Storla Duše rostlin

Chceme pro nás všechny - milovníky přírody vydat český překlad knihy Wolf-Dietera Storla: Die Seele der Pflanzen - Duše rostlin, nádhernou, hlubokou a obohacující knihu.

  • Originální obálka knihy

2 872 €
vybrané z 2 019 €

142%

142% splnené

137 ľudí prispelo

Literatúra

Trutnov, Královéhradecký kraj, Česko

Všetko alebo nič. Projekt skončil 29.12.2017 v 16:42.

Zobraziť všetky odmeny

Jak to začalo

Rostliny jsem měl rád odjakživa. Vždycky jsem měl touhu chápat svět okolo mě do hloubky a v jeho propojenosti a souvislostech. Chodíval jsem rád po cestách, lukách, do lesa a vnímal přírodu kolem sebe, ke květinám si sedl a stromy objímal. Po škole jsem nastoupil do botanické zahrady, abych byl všemu blízko. Ale pořád něco chybělo...
Až po dlouhých letech, kdy jsem opustil místo počítačového experta, které jsem viděl jako řešení existenčních starostí, jsem narazil na knihu Wolf-Dieter Storla Zahrada jako mikrokosmos, posléze na knížku Čarovná moc rostlin. A přišel ten až euforický a osvobozující „aha efekt“ a prostě pocit „tak to je ono“. 

A protože jsme si před 3 lety založili rodinné nakladatelství, s radostí jsme začali knihy Wolf-Dietera Storla vydávat...V září tohoto roku jsme pořádali i jeho přednášku v Praze, na kterou se můžete podívat zde - https://www.youtube.com/watch?v=Ij1CwOwsuLA&t=14s

Co je náš cíl?

Vydání další knihy etnobotanika, kulturního antropologa a bylináře Wolf-Dietera Storla: Duše rostlin v českém překladu. Rádi bychom vybrali částku určenou na autorská práva ve výši 51 000 Kč. Knihu chceme vydat v dubnu příštího roku.

Detaily

Tato kniha oblíbeného a osobitého bylináře, která v Německu vychází již ve 2. vydání, obsahuje portréty 55 rostlin (slovy i nádhernými fotografiemi), jak velmi rozšířených, tak méně známých. Každý z těchto portrétů jde ovšem, jak má autor, ve zvyku, do hloubky. W.D.Storl dokáže postihnout díky padesátiletým zkušenostem a rozsáhlým historickým i současným znalostem rostlin jejich charakter, podstatu, osobnost, duši. Čtenáři tak může pomoci jak k navázání bližšího vztahu s rostlinami, tak i k nalezení těch léčivých bylin, které jsou pro něj nejvhodnější.

... a ještě něco navíc

Kniha obsahuje tyto rostliny:

áron plamatý, bažanka vytrvalá, bolševník obecný, bukvice lékařská, čarovník prostřední, čemeřice smrdutá, čertkus luční, česnáček lékařský, česnek planý, děhel lesní, devětsil lékařský, dřípatka alpská, dymnivka dutá, hasivka orličí, hlístník hnízdák, hluchavka bílá, hluchavka skvrnitá, hořec tolitovitý, hruštička prostřední, jarmanka větší, jehlice trnitá, jetel horský, jmelí bílé, karbinec evropský, kontryhel obecný, krabilice chlupatá, krtičník hlíznatý, křídlatka japonská, merlík všedobr, mokrýš střídavolistý, mrkev obecná, netýkavka žláznatá, oměj vlčí mor, orsej jarní, pampeliška lékařská, pcháč zelinný, pryskyřník omějolistý, přeslička největší, rulík zlomocný, řepík vonný, silenka nadmutá, starček Fuchsův, světlík lékařský, svlačec rolní, štětka lesní, štírovník bažinný, tamus obecný, tolije bahenní, tolita lékařská, tužebník jilmový, upolín evropský, vratič obecný, vrbovka chlupatá, zimolez obecný, zvonečník

Kdo jsme?

O našem nakladatelství Kořeny: zaměření námi vydávaných knih výstižně vystihuje náš slogan: Kořeny. Jdou pod povrch. Vyživují. A jsou krásné. Takové jsou i naše knihy.

Tomu odpovídají i knihy W.D.Storla, z nichž jsme již 3 vydali v českém překladu – Čarovná moc rostlin, Bylinářské tradice moudrých žen a mužů a Jsem součástí lesa.

Proč to děláme?

Jsme přesvědčení, že tato kniha může čtenáře velmi obohatit, stejně jako i ostatní knihy autora.

Aktuality

15.12.2018 Kniha se tiskne, prosba o doručovací adresu

Milí příznivci kvalitní četby, kniha se tiskne, mám ji slíbenou na středu 19. prosince, ten samý den ji budu samozřejmě rozesílat. Zjistil jsem ovšem, že málokdo vyplnil svou doručovací adresu, prosím tedy o její zaslání na mail radeksuchy@seznam.cz, do předmětu prosím uveďte „Duše rostlin“. Děkuj…

Viacej

2.12.2018 Kniha Duše rostlin je ještě v sazbě...

Vážení a milí, kniha Duše rostlin je ještě v sazbě, raději už nic slibovat nebudu, i když se samozřejmě snažím o to, abyste ji všichni měli na Vánoce doma. Jak už jsem psal, za nepříjemné zpoždění může nerealistický optimismus stále ještě začínajícího nakladatele, který ovšem také přispěl k tomu,…

Viacej

Komentáre

Vyberte si odmenu za váš príspevok

  • predané 110
    Kniha Duše rostlin

    Za uvedenou částku získáte výhodně knihu včetně zaslání doporučeně. Po vydání se bude prodávat za 388 Kč.

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    11,48 €
    (290 Kč)
  • predané 5
    Autobiografie W.D.Storla - Jsem součástí lesa

    Za uvedenou cenu dostanete výhodně doporučeně poutavý životní příběh W.D.Storla

    Doručenia odmeny: do týždňa po ukončení projektu na Hithitu

    11,87 €
    (300 Kč)
  • zostáva 249 z 250
    Vstupenka na křest knihy Duše rostlin za účasti autora

    Za uvedenou částku dostanete vstupenku na křest knihy společně s W.D.Storlem. 

    Doručenia odmeny: do roka po ukončení projektu na Hithitu

    12,27 €
    (310 Kč)
  • zostáva 232 z 250
    Kniha Duše rostlin a vstupenka na křest knihy za účasti autora

    Za uvedenou částku dostanete knihu Duše rostlin a vstupenku na křest knihy společně s W.D.Storlem. Knihu bude možné si nechat podepsat a popovídat si s autorem.

    Doručenia odmeny: do roka po ukončení projektu na Hithitu

    23,75 €
    (600 Kč)
  • predané 0
    Černobílá inzerce v knize Duše rostlin

    Za uvedenou částku získáte celostránkovou černobílou inzerci v knize Duše rostlin. Samozřejmě by měla být inzerce odpovídající charakteru knížky.

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    158,32 €
    (4 000 Kč)
  • predané 3
    Barevná inzerce v knize Duše rostlin

    Za uvedenou částku získáte celostránkovou barevnou inzerci v knize Duše rostlin. Samozřejmě by měla být inzerce odpovídající charakteru knížky.

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    237,48 €
    (6 000 Kč)