FRESHA - přírodní parfémy na olejové bázi

Nákupem parfému přispějete na vznik sdílené provozovny a podpoříte tak lokální výrobce, kteří budou využívat toto zázemí a ušetří spoustu peněz, času a nervů, které by museli sami investovat do vlastních provozoven.

  • Kardamen - sladká kořeněná - unisex

  • Namaste - květinová kouřová

  • Pure Homo - svěží kořeněná - unisex

  • Fresha No. 1 - kořeněná květinová

  • Jasmine - sladká květinová

  • Synergy - citrusová květinová

399 €
vybrané z 3 918 €

10%

10% splnené

18 ľudí prispelo

Dizajn, Móda

Česko

Všetko alebo nič. Projekt skončil 29.4.2018 v 13:59.

Zobraziť všetky odmeny

Jak to začalo?

Začalo to aromaterapií... studovala jsem léčivé účinky vůní a byla jsem uchvácena jak silně působí vůně na člověka. Začala jsem také číst etikety, složení kosmetiky, a začala mne jímat hrůza co to na sebe leju, co leju na své děti. U potravin jsme to brala jako samozřejmost, zajímat se o složení toho co jíme, ale u kosmetiky, nevím proč jsem byla v klidu, že používám správné a bezpečné produkty. Tak jsem postupně vyřadila z koupelny sprcháče, šampony, aviváže a začala používat domácí mýdla. A to už byl jen malý krok k nápadu vyrobit si vlastní parfém. Motivace byla o to silnější, že i na jak se zdá přeplněném trhu jsem nebyla schopna najít vůni, která by mi vyhovovala. Znáte ten pocit, kdy lidé kolem vás nosí stejné oblečení, boty, vůni...? A vy máte přitom chuť být extravagantní, užívat si jedinečnost života?

A tak se zrodil nápad na přírodní, avšak exkluzivní parfém, unikátní co do složení a samotného použití. Olejový parfém FRESHA, vyznávající svobodu, přirozenost, originalitu a harmonii získanou z podstaty samotné přírody.

(jen mezi námi: ono v tom ještě lítalo mnoho práce s vůněmi při výrobě svíček Freud&Thal Design, ale to je jiný příběh :-)

Během ročního vývoje a testování jsem tak  odladila prvních 6 druhů parfémů, pro něj i pro ni i pro oba :-)

Detaily

Jedná se o malosériovou výrobu a prodej jedinečných dámských a pánských parfémů. Vlastní receptury míchání vonných kompozic  zaručuje exkluzivní a nevšední zážitek z vůní. Unikátnost složení spočívá v použití rostlinných olejů jako nosné složky vonné kompozice. Na rozdíl od lihového základu, který se běžně pro výrobu parfémů používá, olej pokožku nevysušuje, ale naopak vyživuje a zvláčňuje. Samotné vonné kompozice jsou výhradně přírodního původu a parfém jako celek tak neobsahuje žádné průmyslově vyráběné chemikálie (barviva, konzervanty, fixátory apod.) Další výjimečná vlastnost parfémů Fresha je kvalita přírodních surovin - minimálně 95 % z nich je certifikováno jako Organic,tj. suroviny jsou vyrobeny z rostlin pěstovaných podle zásad ekologického zemědělství. Vysoký podíl vonných kompozic (20%) ve směsi spolu s výše zmíněným olejem zaručuje intenzivní a dlouhotrvající vůni parfému. Vůně se z parfému uvolňuje pomalu a komplexně.

Olejový parfém, prostý konzervantů a chemických aditiv ze své podstaty nevydrží tak dlouho jak běžná kosmetika. Proto tam ostatně firmy ony konzervany přidávají. Snažila jsme se proto najít cestu, jak přirozeně a hlavně přírodní cestou prodloužit trvanlivost olejových parfémů a našla jsem výborné řešení.  Jako nosný olej je použitý Organic jojobový olej, který obsahuje vysoké množství vitamínu E, který funguje jako přírodní konzervant. K tomu jsem parfém naplnila do flakonu z unikátního fialového skla, které svým složením filtruje škodlivé UV paprsky.

Kde je zakopaný pes?

Protože z hygienických důvodů nesplňuji kritéria pro vytvoření provozovny v prostoru domácnosti, spolupracuji zatím s externí fimou, která mi parfémy plní do flakonů. Tato procedura je značně nákladná a zbytečně navyšuje vstupní cenu a tím i cenu pro zákazníka. Taky mi tímto padla má základní myšlenka na výrobu parfémů na zakázku, prostě čerstvě vytvořených parfémů dle objednávky.

S manželem jsme koupili starou nevyužitou kotelnu na sídlišti, s tím, že tam uděláme v jedné části provozovnu. V té době jsem narazila na podobný problém s provozovnou i u více lidí. Hledali vhodné prostory pro výrobu mýdel a krémů. Ono samotné schvalování kosmetických výrobků je velice drahá procedůra a to ještě nemáte vybavenou provozovnu dle legislativy. Tak mě napadlo vytvoření sdílené provozovny, kdy se můžeme podělit o prostor a nabídnout k užívání i dalším výrobcům kosmetiky.  Když jsem začínala netušila kolik peněz bude taková akce vyžadovat a jak náročné to bude. Momentálně se chystáme objekt zateplit za pomocí dotace, kterou už vyřizujeme. Jelikož naše finanční prostředky už nestačí pokrýt všechny náklady se samotnou provozovnou, rozhodla jsem se využít možnosti zde na HitHitu.

Kdo jsem?

Jsem máma od dětí v rodném městě mého muže, Bruntále. Je to malé chudé město, kde se dobrá pracovní místa dědí :)

Má předchozí práce managerky, byla velmi časově i psychicky náročná. Takže jsem hledala alternativu, jak být s mými dětmi co nejvíce, protože jsou to malý školáčci. Byl čas se vydat na cestu, která bude celé rodině vyhovovat. Rok jsem vyvíjela parfémy. Nakreslila jsem návrhy stránek, vizuál, vytvořila propagační materiály a hledala funkční a zajímavý obal, který se pak dá využít třeba na pastelky, kostičky nebo šroubky :) Našla ty správné lidi pro realizaci a dílo mohlo začít. Na této cestě jsem objevila svoje schopnosti i slabosti a naučila se spoustu nových věcí. Jsem trošku fantaz a už se mi rodí v hlavě další plán na vytvoření sdílené permakulturní zahrady :) Mám chuť spojovat lidi, vytáhnout je od obrazovek a tvořit společně lepší svět.

                                                                                                                                                       Proč to děláme?

Práci s esenciálními oleji miluji, ať už to jsou svíčky nebo parfémy. Dělám to, co mě baví a naplňuje. Proto chci ostatním lidem nabídnout prostory, kde můžou realizovat to, co je baví a nebude je to stát ranec peněz a nervů. Prostě si zbalí svoje hrnce a suroviny a dorazí do sdílené provozovny. Chtěla bych vytvořit komunitu lidí, kteří mají společný koníček a rozvíjet přátelské vztahy a podporu. Ráda bych pomohla lidem najít vlastní cestu, svobodnou a bez starostí. Tímto taky děkuji mému muži!

Budu ráda, když mě podpoříte i vy. Alena

Aktuality

2.5.2018 Díky za podporu!

Dobrý den, moji milí přispívající, chci vám poděkovat za podporu při realizaci mé provozovny. Že to zrovna ted nevyšlo nevadí, příště to vyjde :-) Video jsem natáčela dva dny a stejně jsem musela použít tahák. Vždy jsem se kamerám a fotoaparátům vyhýbala a je dobře, že jsem zase překonala nějakou…

Viacej

19.3.2018 Přijďte si vybrat parfém na veletrh Festival Evolution v Praze

Dobrý den, přijďte si vybrat svoji odměnu na veletrh Festival Evolution, kde budu prezentovat své výrobky v sekci Zdraví/Bio styl. Parfémy si zde můžet vyzkoušet a dozvědět se tak o nich i o projektu něco navíc. Děkuji všem za přispění a šíření mého projektu dál. Alena

Viacej

Komentáre

Vyberte si odmenu za váš príspevok

  • predané 0
    poděkování a dobrý pocit, že jste pomohli

    Velmi si vážím i malého příspěvku. Dává mi pocit že dělám správnou věc a sílu pokračovat. Děkuji z celého srdce!

    Doručenia odmeny: do týždňa po ukončení projektu na Hithitu

    1,98 €
    (50 Kč)
  • predané 9
    sada testerů Fresha

    Kolekce všech mých šesti vůní na očichání.

    Neprodejné vzorky parfémů balené po 1 ml. Testery budou doručeny běžnou poštou v obálce. Poštovné je v ceně.

    Doručenia odmeny: na adresu, do týždňa po ukončení projektu na Hithitu

    9,90 €
    (250 Kč)
  • predané 5
    parfém Fresha za jednotnou cenu

    První vyrobené kusy olejového parfému jako poděkování pro dárce. Jeden parfém dle vlastního výběru.
    Skleněný flakon s roll-on dávkovačem obsahuje 20ml parfému. Doručení poštou  zdarma.
    Do poznámky napište název vybraného parfému:
    Fresha No.1, Namaste, Kardamen, Pure Homo, Jasmine, Synergy

    Doručenia odmeny: na adresu, do týždňa po ukončení projektu na Hithitu

    19,39 €
    (490 Kč)
  • predané 3
    kolekce 2 parfémů Fresha

    2 parfémy s vůní dle vlastního výběru.
    První vyrobené kusy olejového parfému jako poděkování pro dárce.
    Každý skleněný flakon s roll-on dávkovačem obsahuje 20ml parfému. Doručení poštou  zdarma.
    Do poznámky napište název vybraného parfému:
    Fresha No.1, Namaste, Kardamen, Pure Homo, Jasmine, Synergy

    Doručenia odmeny: na adresu, do týždňa po ukončení projektu na Hithitu

    35,58 €
    (899 Kč)
  • predané 0
    parfém na zakázku

    Máte své oblíbené vůně květin, dřevin a koření, které byste rádi měli ve svém parfému? Není problém! Vytvořím váš osobní parfém na základě domluvy. V ceně je zaslání dvou vzorků na schválení.

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    39,58 €
    (1 000 Kč)
  • predané 1
    kolekce 6 parfémů Fresha

    6 parfémů s vůní dle vlastního výběru.

    První vyrobené kusy olejového parfému s výraznou slevou jako poděkování pro dárce.
    Každý skleněný flakon s roll-on dávkovačem obsahuje 20ml parfému. Doručení poštou  zdarma.
    Do poznámky napište název vybraného parfému.
    Fresha No.1, Namaste, Kardamen, Pure Homo, Jasmine, Synergy

    Doručenia odmeny: na adresu, do týždňa po ukončení projektu na Hithitu

    106,47 €
    (2 690 Kč)