PARRALEL - Komiksový film

Film o horolezci, který své umírající ženě slíbí, že dokončí její knihu pro jejich milovanou dcerku. Sám se stává součástí příběhu jako rytíř, což vede k nehodě v horách. Aby příběh skončil šťastně, potřebujeme Vaši pomoc. Podpořte prosím dokončení filmu!

Autor: Matyas Brych

PODĚKOVÁNÍ

16.6.2017

Stalo se skutečností neuvěřitelné a můj sen, který jsem si před lety vysnil, má nyní opět mnohem ostřejší kontury. Je to samozřejmě i velká zodpovědnost, do teď jsem byl ve všem sám, ale nyní do mě sedm desítek lidí vložilo důvěru a já udělám vše proto, abych ji nezklamal. Tento film bude věnován především jim, mým dárcům, před kterými se skláním a smekám a vyjadřuji nejhlubší dík. Vidíme se na premiéře moji zachránci! Ze srdce děkuji...

Matyas B.

BLOG 01: CHCI BÝT ZNOVU INDIÁN

26.5.2017

Nejsem ani zdaleka prototyp dokonalého člověka, ani nechci nikoho poučovat, na to nemám žádné právo, budu ale rád, když si přečtete můj příspěvek a všichni společně se zamyslíme, jak každý z nás může přispět k harmonizaci lidí s přírodou. 
Od malička jsem trávil většinu svého volného času se svým bráškou, bratránkem a kamarádem Lukášem výpravami do lesů, přes louky a kopce. Naše rodná vesnička Kněžice u Třebíče k tomu vybízela, krásná příroda ji obklopuje ze všech stran. Vůně jehličí mi dodnes připomíná dětství. V tom období nacházím kořen sepjetí s přírodou. Byli jsme malí indiáni, za celý den jsme snědli pár planých jablek ze stromu u pěšiny a neměli jsme hlad. Energii z jídla jsme nepotřebovali, dobíjel nás les, radost z objevování jeho nových zákoutí, čiré dětské štěstí. 
Teď už bydlím víc než 7 roků ve městě a iniciace archetypu indiána se mě probouzí stále silněji - začalo to vnitřním pocitem, vynořujícími se vzpomínkami a končí to imaginacemi, vizemi a především SNY, které jsou promlouváním naší DUŠE ve chvíli, kdy ztichne naše hlučné ego, ve tmě a v klidu. Hledat pochopení řeči duše - snu - není vždy jednoduché. Přírodní motiv, rozpoznání hlubinných pocitů, vše se může zdát být přinejmenším zvláštní a zamotané, ale kdo jednou pochopí svoji duši - ten malý střípek božského, který nám byl dán - a její motivaci, má napůl vyhráno, pochopí totiž motivaci samotného Boha. 
Pro správné pochopení mého zamyšlení, indián pro mě není persona v kožené sukýnce a sokolím brkem ve vlasech. Je to v mých očích především "dítě Země". Stále slyšíme, jak jsme tvořeni z vody, ale vody si nevážíme. Ten zbytek, co se na konci nevypaří a nevsákne do koloběhu vody, se promění v prach, součást země, ale my si ani země nevážíme. Znečišťujeme obě naše součásti, naše vlastní já a žijeme bezduchý život, neboť není v dnešním světě nic mocnějšího než "konzum". Podřídili jsme mu vše, technologii, kterou bludně považujeme za vrchol civilizace. ALE!
Nejsem pesimista a věřím, že v každém z nás to je. Vztah k Matce Zemi silnější než k nejnovějšímu mobilu. Je to naše Matka, ať už jsi křesťan, muslim, buddhista nebo věříš něčemu svému. Jsme její neoddělitelnou součástí, každý atom, každá molekula v nás a když budeme naslouchat, uslyšíme její hlas, který nás nepřetržitě zdraví a vítá, v každém nádechu. 
Věřím ale myšlence, že když člověk sbírá odpadky po druhých a nadává při tom na všechno, co je špatné, dělá mnohem horší věc než ten, který zahodí nedopalek cigarety a nebo nechá plechovku od piva u lavičky, aniž by tyto naše "exkrementy" vyhodil do koše vzdáleného jen pár metrů. Myslím si to proto, že svět je mnohem složitější, než si kdokoliv z nás dokáže představit a že negativní energie, kterou by tento člověk sbírající odpadky produkoval, je mnohem toxičtější než odpad samotný a svět nám ji jednoduše zrcadlí. Proto je důležité pozitivní myšlení, šíření dobrých vibrací. Spousta z nás se bojí různých věcí, nenechme ale zvítězit strach. Nedejte mu prostor a rozplyne se. Nedejme energii negaci a pojďme změnit svět pozitivní vibrací z našich srdcí! Vezměme si příklad z dětí, které radostí a láskou srší, neboť oni jsou nejčerstvější poslové dobra, nezkažení a nepokřivení, nevtažení do programů, schémat a systémů, oni už nám ukážou tu správnou cestu... ti malí indiáni...
Matyas

Sponzoři filmu

26.5.2017

KOPRODUCENT FILMU:

ŽERIAVY KOŠICE

PARTNEŘI FILMU:

HLAVNÍ PARTNER: Kaňkovi

PARTNEŘI: Legan.cz, Radka Halásová, Kristián Brych, Jožko Halás, Edumed n.o., Peter Tchurik, Jaroslav Juriga, Bee Mark s.r.o.

ČLÁNEK NA FIČÍ.sk

12.5.2017

Na Slovensku vzniká nový komiksový film. Jeho tvorca sa do výroby odvážne pustil na vlastnú päsť.

Kristína Gyuríková    |    11. máj 2017

Na Slovensku či v Česku nevzniká veľa kvalitných animovaných filmov. Možno sa to čoskoro zmení.

Tridsaťročný nezávislý český tvorca Matyas Brych, žijúci na Slovensku, totiž pracuje na animovanom celovečernom filme s názvom Parralel. Film vzniká hlavne v Košiciach a vo Svidníku, ale tiež v českej dedinke Kněžice na Vysočine.

Hlavným hrdinom filmu je horolezec - muž s rozdvojenou osobnosťou.

Svojej žene, slávnej spisovateľke príbehov pre deti, pred smrťou sľúbil, že dokončí jej posledný príbeh pre ich dcérku. Sám sa stáva súčasťou príbehu a ako rytier bojuje s drakom, aby vyslobodil princeznú. Keď zdoláva nebezpečnú horu, spadne, udrie sa do hlavy a príde o zrak. Skutočný svet sa vtedy úplne stráca a zostáva mu len poraziť draka a vyslobodiť princeznú. Zároveň však musí prežiť v divočine a dopovedať príbeh svojej dcérke.

Matyas kreslí takmer celý film sám, hudbu k nemu vytvoril Tonebox zo San Francisca. Momentálne sa snaží získať zdroje na zafinancovanie postprodukcie pomocou crowdfundingovej kampane.

Porozprávali sme sa o tomto zaujímavom projekte s jeho tvorcom.

Ako ste sa dostali k tvorbe animovaných filmov?

Už ako malý chlapec som stále kreslil, môj zošit z matematiky bol plný kresieb a skíc a príklady nikde, preto som na strednej z počtov prechádzal len s odretými ušami. Ostatné vedy ma ale fascinovali. Skúšal som ísť aj na vysokú školu, nebolo to však pre mňa, a tak som sa po roku štúdia vrátil ku kresleniu. Ako samouk som sa naučil zaobchádzať s grafickými programami a začal som pracovať v reklame. Prišla láska a sťahovanie na Slovensko. Sedem rokov som v Košiciach odpracoval v oblasti marketingu, počas týchto rokov som si však pripravoval všetko na osamostatnenie, tvorivú slobodu a plynulý prechod do sveta filmu. Bol to môj osobný cieľ, ktorý sa mi teraz plní.

Robili ste už aj predtým na podobne veľkom projekte?

Bohužiaľ nie, je to moja prvotina a od jej úspechu sa samozrejme bude odvíjať moja ďalšia tvorba. Mám 30 rokov a keď to hodnotím spätne, moja cesta k filmu a nezávislosti nebola jednoduchá a keby som bol rozhodnutý skôr, mohol som na podobných projektoch pracovať už v minulosti a teraz by som len zúročoval skúsenosti. Takto sa učím za pochodu.

Čo je na jeho výrobe najnáročnejšie?

To je dobrá otázka. Pre mňa sú najnáročnejšie veci vždy najväčšou výzvou, takže sa v nich priam vyžívam, posúvam vlastné hranice a učím sa na nich. Kreslenie niektorých scén, napríklad scény v rieke, ktorá je súčasťou traileru, bolo skutočne náročné. Kreslil som tam vlnky vody, to bola skutočne lahôdka. Človek musí dávať pozor na prechody v scéne, nekreslím totiž dej kontinuálne od začiatku do konca, ale preskakujem medzi scénami, a tak sa ľahko môže stať, že v jednej scéne napríklad hlavný hrdina má kravatu a v ďalšej nie.

V hranom filme na to dozerá špecialista, nazýva sa to skript. Ja ale musím na všetko dozerať sám. Predpokladám, že najťažšie bude poskladať všetko do kompletného filmu. So zvukom, dabingom a hudbou to iste bude najväčšia výzva a dúfam, že ju zvládnem.

Pokračovanie (celý článok) je tu: Fičí.sk   

...Moc děkujeme portálu Fičí.sk i Kristínce!

aurí

ČLÁNEK NA FDb.cz

10.5.2017

Na podzim tohoto roku přijde do kin animovaný film nezávislého tvůrce Matyase Brycha s názvem PARRALEL. Jde o celovečerní debut v komiksovém stylu, který vzniká v Košicích a Svidníku na Slovensku a v malé vesničce Kněžice na Vysočině.

Hlavním hrdinou filmu PARRALEL je muž s rozpolcenou osobností. Své ženě, slavné spisovatelce fantasy příběhů pro děti, která tragicky umírá, slíbí, že dokončí její poslední příběh pro jejich milovanou dcerku. Zasáhnut obrovskou ztrátou se sám stává součástí pohádky a jako rytíř bojuje s drakem, aby vysvobodil princeznu. Ve skutečnosti je však horolezcem, jenž zdolává horu a proto dochází k nebezpečným situacím mezi ostrými skalami v nehostinných horách, které vyustí v sérii nehod. Po pádu z hrozivého převisu se udeří do hlavy a dočasně přichází o zrak. Skutečný svět se ztrácí zcela a zbývá jen porazit draka a vysvobodit princeznu, zároveň však přežít v divočině a odvyprávět vše své malé holčičce. 


 

"Někdy musí být člověk slepý, aby viděl"  (slogan filmu)
 

Autor snímku, Matyas Brych, pochází z malé vesničky Kněžice u Třebíče. Odmalička se věnoval kreslení a malbě a také psaní jak prózy tak poezie. Studoval gymnázium a následně geografii na Západočeské univerzitě. V roce 2010 se přestěhoval s manželkou do Košic (Slovensko), kde pracoval v reklamní sféře jako grafik až do léta minulého roku. Jeho snem však vždy bylo vdechnout jeho kresleným postavám a příběhům život.
 

Najít investora pro debut nebylo vůbec jednoduché a tak se rozhodl vytvořit nejprve velmi nízkonákladový animovaný film, který by sám nakreslil. V případě diváckého úspěchu by následovala tvorba složitějších projektů jako je například pohádka pro děti o lesních skřítcích s názvem "Lupínek a Ňunínek" (teaser zde) nebo později i hranných snímků s vyššími rozpočty.
 

Vraťme se ale zpět k projektu Parralel a příběhu jeho vzniku.
 

Asi před třemi lety se Matyas se svým spolupracovníkem na námětech, Viktorem Flekáčem, rozhodli zfilmovat příběh o horolezci, kterému se v horách stane nehoda a kvůli nárazu hlavy o skálu nejprve ztratí vědomí, ale co je horší - vinou otoku mozku také zrak. Následně se snaží dostat zpět do civilizace. Je velmi obtížné si představit takovou cestu, dlouhou několik desítek kilometrů, navíc s dalšími zraněními, kterých po cestě přibývá. Jak říká autor: "Zkuste třeba jen ve vlastním bytě dojít poslepu na záchod a zpět, člověk je pomalý, nemotorný, ztrácí orientaci, je zmatený. Tenkrát se nám tato myšlenka velmi zalíbila a pustil jsem se do psaní scénáře (trvalo to asi půl roku), který byl od prvopočátku zamýšlený jako hranný film." Jak ale tvůrčí dvojice zjistila, je nesmírně náročné, ne-li nemožné, získat na svoji stranu investora, který by na filmový debut přispěl částku okolo 1 mil.€, což je zhruba suma, za kterou by se snímek točil. Rozhodli se proto pro nejekonomičtější verzi výroby filmu - svépomocí. Bez zkušeností na podobně rozsáhlém projektu to byl trochu risk, nejdelší animované video, které Matyas vytvořil, mělo okolo 3 minut. Ale přesto se dal do toho.

Hudbu k filmu zkomponoval Tonebox, skladatel ze San Francisca, pro kterého je to také první práce na filmovém projektu. Jeho tvorbu si můžete poslechnout zde: soundcloud.com/tonebox

Kreslení filmu trvá více než rok a skončí na konci srpna. Do podzimu by pak měl být film hotový kompletně. Do té doby však autora projektu a jeho spolupracovníky čeká ještě mnoho práce především na postprodukci a z důvodu nedostatku financí prosí o pomoc fanoušky filmu prostřednictvím crowdfundingové kampaně, kde lze za zajímavé odměny přispět na dokončení snímku: www.hithit.com/sk/project/3547/parralel-komiksovy-film
 

Nejakutnější absencí financí trpí zvuk a dabing, které jsou nedílnou součástí každého filmu. Zde se můžete podívat na první trailer filmu, který byl uvolněn v rámci této kampaně: www.youtube.com/watch?v=Vs3bP635C28

Co si o projektu myslíte Vy? Zaslouží si podporu a pozornost?

Originál článku zde: www.fdb.cz/magazin/2017051002-film-parralel.html

ČLÁNEK NA REWIND.sk

9.5.2017

Dojímavý komiksový film Parralel od nezávislého tvorcu zo slovensko-českej výroby ponúka prvý trailer! O čom bude tento kreslený animák?

Podporte Slovensko-Český animovaný film v komiksovom štýle!

Napísal Andrej Cvik    3. máje 2017

Kvalitných filmov pochádzajúcich z našich končín je naozaj nedostatok. V poslednom období sa však situácia výrazne mení a do kín a na televízne obrazovky sa dostávajú čoraz lepšie snímky pochádzajúce zo Slovenska či Česka. Filmy ako Únos, Masaryk, Piata Loď a mnoho ďalších dokazujú, že slovensko-českí filmári vskutku nie sú na zahodenie. S týmto faktom prichádza aj istá hrdosť. Ešte stále však v našej domácej kinematografii ostáva nevyplnená medzera. Okrem hraných drám a komédií nám chýbajú kvalitné animované filmy. Čoskoro sa to však možno zmení.

Komiksový film Parralel  Trailer na snímku si pozrite tu

“Film o horolezcovi, ktorý svojej umierajúcej žene sľúbi, že dokončí jej knihu pre ich milovanú dcérku. Sám sa stáva súčasťou príbehu ako rytier, čo vedie k nehode v horách. Aby príbeh skončil šťastne, potrebujeme vašu pomoc. Podporte prosím dokončenie filmu!”

Parralel je manuálne počítačovo animovaný film v komiksovom štýle, ktorý je súčasne vo vývoji. Projekt začalo a aj dokončí štúdio Medusa Pictures. Ako každá produkcia, ktorá sa kedy diala sa aj v tomto prípade vyskytli problémy s finančnými prostriedkami. Tvorca Matyas Brych vás preto prosí, aby ste k zrodeniu filmu pomohli aj vy, prispením na jeho oficiálnu internetovú fundingovú kampaň. Aj za malú čiastku v hodnote pár euro dostanete zaujímavý darček, alebo sa dokonca môžete stať partnerom filmu a priamo sa podieľať na tvorbe!

Čo si o filme zatiaľ myslíte vy? Veríte, že sa stane jedným z prvých kvalitných celovečerných animovaných filmov, ktoré pochádzajú zo slovensko-českej výroby? Snímka by mala byť dokončená už na jeseň tohto roku. Následne si ju budete okrem služieb online streamovania môcť pozrieť aj v kine.

Článok nájdete tu: REWIND.sk

VIZUALIZACE ODMĚN

7.5.2017

Přidáváme k nahlédnutí některé odměny pro lepší představu:

Vstupenky na premiéru:

Trička - čtyři druhy triček, všechny skvělé:

Placky - výběr ze tří motivů placek:

Pexeso - krásná odměna pro všechny, co si rádi hrají:

7 064 €
vybrané z 7 000 €

100%

100% splnené

72 ľudí prispelo

Film, Umenie

Košice, Slovensko

Všetko alebo nič. Projekt skončil 16.6.2017 v 19:18.

Vyberte si odmenu za váš príspevok

  • predané 10
    FANOUŠEK

    Už navždy budete spojen s tímto filmem...
    jestli chcete ;)

    - jmenovité poděkování v titulcích filmu
      (hromadný seznam všech "fanoušků")
    - plakáty a krátký komiks na mail

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    7 €
  • predané 8
    VELKÝ FANOUŠEK

    Jako díky pošleme dvě super placky.
    - jmenovité poděkování v titulcích filmu
      (hromadný seznam všech "fanoušků")
    - 2x placka
    - plakáty a krátký komiks na mail

    Doručenia odmeny: na adresu, do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    10 €
  • predané 2
    FANOUŠEK S NÁLEPKOU

    Samolepky na auto, notebook nebo na skříňku, tím nic nepokazíš :)
    - jmenovité poděkování v titulcích filmu 
      (hromadný seznam všech "fanoušků") 
    - 6x samolepka  (20x9cm)
    - 2x placka
    - plakáty a krátký komiks na mail

    Doručenia odmeny: na adresu, do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    11 €
  • predané 3
    HRAVÝ FANOUŠEK

    Kdo si hraje nezlobí a navíc koupí krásného pexesa podpoří skvělou věc!
    - jmenovité poděkování v titulcích filmu 
      (hromadný seznam všech "fanoušků") 
    - 1x pexeso
    - 2x placka 
    - plakáty a krátký komiks na mail

    Doručenia odmeny: na adresu, do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    12 €
  • predané 9
    SKALNÍ FANOUŠEK

    Skalní fanoušek filmu má doma hrníček. Cheers!
    - jmenovité poděkování v titulcích filmu
     (hromadný seznam všech "fanoušků")
    - 1x hrníček
    - 2x placka
    - plakáty a krátký komiks na mail

    Doručenia odmeny: na adresu, do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    17 €
  • predané 9
    SUPER FANOUŠEK

    V tričku do kina nebo na amfik. Tak se pozná super fanoušek!
    - jmenovité poděkování v titulcích filmu
      (hromadný seznam všech "fanoušků")
    - 1x tričko
    - 2x placka
    - plakáty a krátký komiks na mail

    Doručenia odmeny: na adresu, do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    25 €
  • predané 7
    MEGA FANOUŠEK

    Pošleme Vám celý merchendising!
    - jmenovité poděkování v titulcích filmu
      (hromadný seznam všech "fanoušků")
    - 1x tričko
    - 1x hrníček
    - 3x placka
    - plakáty a krátký komiks na mail
     

    Doručenia odmeny: na adresu, do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    35 €
  • zostáva 25 z 30
    SUPER DOUBLE - LIMITOVANÁ SÉRIE

    Dvě trička jsou lepší než jedno a když ušetříte 10€ (cca.270Kč), tak není co řešit!
    - 2x tričko - VÝHODNÁ CENA
    - 4x placka
    - plakáty a krátký komiks na mail

    Doručenia odmeny: na adresu, do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    40 €
  • zostáva 18 z 20
    PREMIÉROVÝ FANOUŠEK

    Vstupenka na premiéru pro dva v super akci! Pozor: Limitovaný počet!
    - 2x vstupenka na premiéru
    - 2x raut po premiéře

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    60 €
  • predané 3
    ULTRA FANOUŠEK

    "Merch" a vstupenka na film, který uvidíte s partnerem/partnerkou jako jeden z prvních ještě před premiérou.
    - jmenovité poděkování v titulcích filmu
      (hromadný seznam všech "fanoušků")
    - 2x vstupenka na testovací projekci
    - 1x tričko
    - 1x hrníček
    - 3x placka
    - plakáty a krátký komiks na mail
    - 2x vstupenka do kina

    Doručenia odmeny: na adresu, do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    70 €
  • zostáva 14 z 15
    OBRAZ PARRALEL

    Nádherný velkoplošný obraz na stěnu pro zkrášlení interiéru. A jako dárek zdarma tričko.
    - 1x obraz 120x50cm(výběr z několika motivů) 
    - 1x tričko

    Doručenia odmeny: na adresu, do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    100 €
  • zostáva 12 z 15
    ART OF PARRALEL

    Komiksová kniha "Art of Parralel" s pevnou knižní vazbou o 40ti listech (80stran) plná dosud nezveřejněných skiců, kreseb a grafik, komiksových úryvků, s příběhem filmu a jeho vzniku a také z ukázkami ze scénáře. Kniha s podpisem a věnováním je vyjímečnou limitovanou edicí pro skutečné sběratele. 
    - kniha "The Art of Parralel" 
    - 2x záložka
    - 1x tričko 
    - 1x hrníček
    - 2x placka
    - 1x pexeso 

    Doručenia odmeny: na adresu, do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    130 €
  • zostáva 12 z 20
    PARTNER FILMU

    Partner filmu dostane dary a navíc se zůčastní slavnostní premiéry filmu se svým partnerem/partnerkou.
    - logo / jmenovité poděkování v titulcích
    - 2x vstupenka na premiéru filmu
    - 2x tričko
    - 2x hrníček
    - 3x placka
    - 2x vstupenka do kina

    Doručenia odmeny: na adresu, do roka po ukončení projektu na Hithitu

    150 €
  • zostáva 10 z 10
    HLAVNÍ PARTNER FILMU

    Jako hlavní partner filmu budete součástí propagace, obdržíte nejvíc odměn z merchendisingu a zůčastníte se projekcí a premiéry.
    - logo a poděkování v titulcích filmu
    - logo na některých propag. materiálech
    - 2x vstupenka na premiéru filmu
    - 3x tričko
    - 3x hrníček
    - 5x placka
    - 2x vstupenka do kina

    Doručenia odmeny: na adresu, do roka po ukončení projektu na Hithitu

    300 €
  • zostáva 5 z 5
    GENERÁLNÍ PARTNER FILMU

    Jako jeden z mála budete mít logo na začátku filmu, budete součástí propagace, užijete si premiéru a následující raut pro VIP. Staňte se "generálním" :)
    - logo na začátku filmu
    - logo a poděkování v titulcích filmu
    - logo na některých propag. materiálech
    - 2x vstupenka na premiéru filmu
    - 2x vstup na VIP raut po premiéře

    Doručenia odmeny: na adresu, do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    700 €
  • zostáva 2 z 3
    KOPRODUCENT FILMU

    Staňte se koproducentem filmu. Místa s výhodami jako je logo na začátku filmu, nedílná součást propagace a premiéra s VIP rautem jsou omezená, budeme se těšit na spolupráci!
    - logo na začátku filmu
    - logo a poděkování v titulcích filmu
    - propagace v médiích společně s filmem
    - logo na všech propag. materiálech
    - 3x vstupenka na premiéru filmu
    - 3x vstup na VIP raut po premiéře

    Doručenia odmeny: na adresu, do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    1 000 €
  • Vypredané!!
    HLAVNÍ KOPRODUCENT FILMU

    Staňte se hlavním koproducentem filmu, místo v tomto kupé jen jen jedno! Dostane se Vám všech benefitů hlavního spolutvůrce, včetně animace Vašeho loga nebo jména na začátku filmu, kterou sami vytvoříme a product placementu přímo ve filmu!
    - logo nebo spot na začátku filmu
    - logo a poděkování v titulcích filmu
    - product placement ve filmu
      (logo / kreslený produkt ve filmu)
    - propagace v médiích společně s filmem
    - logo na všech propag. materiálech
    - 5x vstupenka na kino premiéru filmu
    - 5x vstup na VIP raut po premiéře
    - večeře a soukromá projekce s autory

    Doručenia odmeny: na adresu, do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    3 000 €