Fotokniha, která je víc než fotoknihou

Získání finančních prostředků pro vytvoření neobyčejné fotoknihy, která zároveň vyjadřuje autorovo fotografické poselství jak obrazem tak slovem. Její další využití je možné pro osobnostní růst, terapii, výcvik či k "pouhému" kochání.

  • Alej obnovy eneregie

  • Andělé na naší cestě

  • Cesta životem

  • Hora a oceán

  • Když slunce svítí na cestu

  • Píseň jarní bouře

  • Místo pro snění

  • Poslové světla

  • Probuzen ve snu

  • Tunel vnitřního klidu

  • Tak dopadlo mé vybavení 1

  • Tak dopadlo mé vybavení 2

  • Kuchyň

  • Tak dopadlo mé vybavení 3

9 106 €
vybrané z 8 708 €

104%

104% splnené

187 ľudí prispelo

Literatúra, Fotografie

Lipov, Jihomoravský kraj, Česká republika

Všetko alebo nič. Projekt skončil 2.12.2016 v 17:17.

Zobraziť všetky odmeny

Jak to začalo?

Na začátku všeho byla moje potřeba trávit více času v přírodě. Věděl jsem, že můj předchozí městský a bohémský životní styl nevedl k radosti a naplnění smyslu mého života. Potřeboval jsem změnu, začít dělat něco srdcem. Vzpomínka na radost a štěstí, které jsem prožíval v dětství při toulání krajinou, mi otevřela dveře, které už zůstanou navždy otevřené. Tehdy nastal můj návrat. Začal jsem pravidelně vyrážet do Bílých Karpat a Slovenských hor.  V různých rozmarech počasí jsem zde trávil svůj veškerý volný čas. Někdy s přáteli a jindy zase sám. Nabalil jsem si batoh na několik dní a putoval jsem. Už na začátku těchto cest jsem si pořídil fotoaparát, kterým jsem tuto krásu zkoušel zachytit. Začal jsem své fotky dávat na nejrůznější sociální sítě a fotografické servery, kde se lidem tyto snímky líbily. Dostával jsem zprávy, že lidem tyto fotografie dělají radost. To byl pro mě silný impulz a začal jsem se focení věnovat pořádně. Vědomí toho, že fotografií můžu někomu zlepšit náladu a nebo udělat radost, mě motivovalo. Je to krásný radostný vzorec. Radost(fotografova)+Radost(diváka)=Více Radosti pro každého. Postupně jsem dospěl do bodu, kdy se fotografováním živím.

V průběhu těchto pěti let fotografování jsem se zaměřil na focení krajiny, převážně lesů, lesních cest, ale i hor a luk. Na těchto snímcích se snažím sdílet pocity a myšlenky, které mě při putování a cítění krajiny napadají. Nafotil jsem velké množství fotografií s touto tématikou. Většinu z nich jsem s Vámi sdílel na svém Facebooku. Některé z fotografií jsou vytištěné a mají svou formu. Většina těchto snímků však nadále zůstává pouze v digitální podobě. Nedávný požár u nás doma, který zničil veškeré naše vybavení, včetně mého kompletního vybavení na editaci fotografií, mi dal pocítit na vlastní kůži fakt, že dokud není fotografie na papíře, jako by nebyla. Mé fotografie naštěstí přežily, ale chybělo velmi málo a mohla být celá má práce pryč. 

Tato událost mě aktivizovala a rozhodl jsem se vytvořit fotoknihu, která není jen obyčejnou fotoknihou, ale jakousi hrou a mým odkazem. Ke každé fotografii uvnitř knihy bude krátké poetické povídání, které vyjadřuje poselství fotografie. Slovem a obrazem se zde pokusím vyjádřit svůj umělecký a duchovní záměr. Jedná se o jedinečnou kolekci fotografií a slov, která Vás potěší vždy, když ji otevřete anebo si na ni vzpomenete. 

Co je mým cílem?

Získání prostředků k vydání této neobyčejné fotoknihy. Peníze mi pomohou pokrýt náklady na tisk, grafickou úpravu a z části přispějí na nákup věcí, které shořely při požáru.

Co je na této fotoknize neobyčejné?

Bude jednoDUŠE po ruce vždy, když se budete chtít podívat na snímky, které Vám dělají radost. Nebudete muset sedět u monitoru, ale vychutnáte si tyto chvíle kdekoliv a kdykoliv. S každou fotografií bude propojeno poetické povídání s jemným duchovním podtextemMým cílem je, abyste si prostřednictvím této knihy vytvořili prostor k rozjímání a zamyšlení.


Součástí každého snímku bude také krátký popis, kde se místo nachází a také k čemu může místo sloužit. Například uvedu strom, který je vhodný pro odpuštění sobě nebo někomu jinému a Vy se potom k tomuto stromu můžete vydat buď osobně anebo pomocí fotografie. Bude zde více zajímavých textů, které mohou pomoci na Cestě. Dalším posláním a možností využití této fotoknihy je také to, že její obsah může zkušený terapeut anebo průvodce využít ve své praxi. Pro tento účel jsem vytvořil také speciální sérii karet, která vychází z této fotoknihy. Na těchto kartách bude uvedeno vše důležité pro náš osobní rozvoj a duchovní růst. Karty si můžete zakoupit jako jeden z darů.

1 fotokniha se 4 způsoby využití

1. fotokniha jako fotokniha - výběr těch nejlepších fotografií na kvalitním papíře s poetickým povídáním a duchovní tématikou
2. fotokniha jako turistický průvodce - každá fotografie obsahuje místo, kde byla pořízena, můžete se tam sami vydat.
3. fotokniha jako pomůcka k sebepoznání - každá fotografie je propojená s textem, který motivuje, povzbuzuje a správně nás ladí.
4. fotokniha jako hra - ke knize je možné také zakoupit karty, které z ní vycházejí, ty s sebou můžete nosit kamkoliv.

Kvalita a cena

Cílem je vytvoření neobyčejné fotoknihy jak po stránce vizuální a obsahové, ale také po stránce kvality. Právě proto se o její výrobu postará firma SAAL-DIGITAL, která je špičkou ve svém oboru. Do rukou se Vám tak dostane opravdu precizně zpracovaná fotokniha. Pro představu výroba 1 ks této fotoknihy ve formátu A4 na šířku bude v mém případě stát asi 1000Kč.

Proč to dělám?

Chci, aby fotografie dostaly formu, protože fotografie se stává fotografií, až když je vytištěná. Zároveň chci přispět svým dílem a posloužit druhým lidem a něčím Vás obohatit. Věřím, že se mi to touto formou podaří. Z tohoto důvodu jde o tuto jedinečnou kombinaci, která doufám potěší nejen oči, ale také srdce i duši. Tím, že se budete podílet na vzniku této knihy, také částečně podpoříte nákup mého vybavení, které shořelo při požáru.

Aktuality

2.12.2016 Úspěšné dokončení projektu !

Zdravím Vás přátelé ! Rád bych Vás tímto s radostí informoval, že náš projekt skončil úspěšně a to je naprosto úžasná zpráva. Chtěl bych Vám všem poděkovat za skvělou podporu a zájem, který jsme z Vaší strany po celou dobu cítili. Moc Vám všem z celého srdce Děkujeme. V následujících dnech pro Vá…

Viacej

19.11.2016 Přidal jsem 3 nové odměny FOTOBRAZ se slevou až 60%

V projektu jsou nyní 3 nové odměny. Jedná se o tisk na plátno ve 3 rozměrech. Vytvořil jsem pro tuto příložitost speciální nabídku se slevou až 60%. Fotobraz je připraven k zavěšení, jedná se tak o ideální dárek na Vánec a garantuji Vám jeho doručení do Štědrého dne. Materiál je plátno s galerijní…

Viacej

Komentáre

Vyberte si odmenu za váš príspevok

  • predané 23
    Dobrý pocit za 100 Kč

    Nechci žádnou odměnu stačí mi dobrý pocit.
     

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    3,96 €
    (100 Kč)
  • zostáva 46 z 50
    Elektronická vstupenka na moji vernisáž

    Získáte vstupenku na moji vernisáž, která proběhne během příštího roku. Součástí této vernisáže bude promítání a povídání o Bílých Karpatech. Budou zde také hosté, kteří mají k této oblasti blízký vztah a mají k ní co říci.

    Doručenia odmeny: na adresu, do roka po ukončení projektu na Hithitu

    9,90 €
    (250 Kč)
  • zostáva 245 z 250
    Vaše jméno a poděkování v popisu mé nové fotografie

    Vaše jméno umístím do popisu své nové fotografie na Facebooku. Součástí toho bude věnování a poděkování za to, že jste podpořili tento projekt. Tuto fotografii také obdržíte ve vysokém rozlišení pro plochu vašeho počítače společně s dalšími 5 fotografiemi.

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    13,85 €
    (350 Kč)
  • zostáva 237 z 250
    Digitální download fotografií pro vaši plochu

    Získáváte balíček s 10 ks fotografií ve vysokém rozlišení pro plochu vašeho počítače. Jsou zde fotografie, které ještě nikde nebyly publikovány. Budou prostě jen Vaše.

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    19,79 €
    (500 Kč)
  • zostáva 236 z 250
    Limitovaná edice plakátu

    Bude Vám doručen plakát ve formátu A2, který je součástí limitované edice určené speciálně pro tuto kampaň. Tisk na křídovém papíře s mým podpisem a poděkováním.
     

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    19,79 €
    (500 Kč)
  • zostáva 31 z 50
    Portrétní focení za 500 Kč

    Získáte portrétní focení dle vašich přání. Délka focení cca 1 hod. Následně Vám bude zasláno 5 fotografií v digitální formě. Může se jednat o rodinné-těhotenské-dětské a jiné focení. Součástí odměny není cena za dopravu na místo focení.


     

    Doručenia odmeny: do roka po ukončení projektu na Hithitu

    19,79 €
    (500 Kč)
  • zostáva 99 z 100
    Pohledy

    Obdržíte balíček s pohledy, ve kterém bude 5 ks pohlednic s mými motivy. Budete mít originální pohlednice, které můžete s radostí posílat svým známým. Součástí ceny je také poštovné a balné.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    23,75 €
    (600 Kč)
  • zostáva 48 z 50
    Jedna hodina výuky editace

    Získáte 1 hodinu výuky editace v programech jako Photoshop, Lightroom, Color efex pro. Ve Photoshopu  budu také sdílet pokročilé znalosti s pluginem známýmm jako TK actions panel. Předám Vám vše co umím. Výuka probíhá přes internet a nebo osobně pokud žijete poblíž.

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    29,69 €
    (750 Kč)
  • zostáva 149 z 150
    Limitovaná edice magnetek

    Získáte balíček 4 ks magnetek s motivem mých fotografií a krátkým poetickým textem, který je také součástí fotoknihy. Tyto snímky dosud nebyly nikde publikovány. Jedná se opět o malou limitovanou edici, která je určena speciálně pro tuto příležitost.

     

    Doručenia odmeny: na adresu, do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    29,69 €
    (750 Kč)
  • zostáva 192 z 200
    Fotografie v tiskové kvalitě

    Získáte 1 ks fotografie v tiskovém rozlišení, ze které budete schopni vytisknout fotku velikosti až 150x100 cm. Fotku si sami vyberete a je určena pouze pro vlastní použití. Jinými slovy můžete s ní dělat cokoliv chcete, ale nesmíte ji prodávat dál někomu jinému a jakkoliv ji peněžit. Tato možnost je vytvořena pouze pro tuto příležitost a už se nebude nikdy opakovat.
     

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    39,58 €
    (1 000 Kč)
  • zostáva 5 z 10
    Jednodenní doprovázená pouť

    Získáváte možnost sebepoznání prostřednictvím doprovázeného putování přírodou v délce 1 dne. Veškeré podrobnosti o tom co je to doprovázená pouť a jak probíhá získáte zde.

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    39,58 €
    (1 000 Kč)
  • zostáva 86 z 100
    Lesní kalendář pro rok 2017

    Obdržíte 1 ks A3 kalendáře, který dosud nebyl nikdy - nikde publikován. Jedná se opět o limitovanou edici určenou pouze pro tuto příležitost. Součástí kalendáře jsou texty a fotografie, které najdete i ve fotoknize. Součástí je také samozřejmě podpis a poděkování na zadní straně. Tato odměna by Vám měla být doručena ještě do Vánoc. Doprava po EU je v ceně. K dispozici je česká i anglická verze.


     

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    59,37 €
    (1 500 Kč)
  • predané 2
    Deset video tutorialů pro výuku editace

    Získáte 10 dílů video tutoriálů v oblasti krajinářské fotografie. V programech jako Lightroom, Photoshop a Color Efex pro. V této deseti-dílné sérii budu sdílet své veškeré dovednosti, které jsem se za ta léta v těchto programech naučil.

    Doručenia odmeny: na adresu, do roka po ukončení projektu na Hithitu

    59,37 €
    (1 500 Kč)
  • predané 7
    Jeden balíček sebepoznávacích karet

    1 balíček obsahuje 21 ks karet. Tyto karty přímo komunikují s fotoknihou. Naleznete zde pečlivě vybrané fotografie. Každý snímek je propojen s krátkým poetickým povídáním, které vychází z fotoknihy. Tento text má vždy nějaký vyšší smysl. Pozitivně motivuje či odpovídá na důležité životní otázky. Tyto karty mohou být použity v terapii, koučování či na jiné cestě za sebepoznáním. Fungují na jednoduchém principu přítomnosti. Položíte si otázku a vytáhnete si kartu, která Vám na ni odpoví.

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    59,37 €
    (1 500 Kč)
  • predané 5
    Fotobraz na plátně 60x40 cm

    Získáte 1 ks fotografie vytištěné na plátno se 60% slevou, to je jedinečná nabídka vytvořená pouze pro tuto příležitost. Jedná se o speciální plátno s galerijní kvalitou. Výrobce garantuje stálost barev až 100 let.  Velikost obrazu 60x40 cm. Fotobraz je už napnutý na rám a je připraven k zavěšení. V ceně fotobrazu je i poštovné a balné po ČR. Můžete si vybrat jakoukoliv fotografii z mého portfolia. Pokud jste si zakoupili už jinou odměnu lze ji vyměnit za tuto. TENTO DAR VÁM BUDE DORUČEN JEŠTĚ DO VÁNOC !

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    63,33 €
    (1 600 Kč)
  • predané 27
    FOTOKNIHA

    Získáváte 1 ks neobyčejné fotoknihy, která má více možností užití a je také hlavním cílem tohoto projektu. Jedná se o limitovanou editici. Bude vytištěno pouze tolik kusů kolik bude objednáno v tomto projektu. Vše bude mít profesionální zpracování o které se postará firma SAAL-DIGITAL, která je špičkou ve svém oboru. Tato fotokniha se dá použít v terapii a dalším sebepoznávání. Tak nepropásněte svoji šanci a objednejte si ji.  Součástí ceny není poštovné a balné, pro zaslání do ČR a SR prosím připočítejte 150 Kč.  Pro představu výrobní cena 1 ks této fotoknihy je cca 1000Kč. Recenzi na fotoknihu z dílny firmy SAAL-DIGITAL nalezne u kolegy fotografa Vojty Herouta zde.

    Doručenia odmeny: na adresu, do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    67,29 €
    (1 700 Kč)
  • zostáva 9 z 10
    Dvoudenní doprovázená pouť

    Získáváte možnost sebepoznání prostřednictvím doprovázeného putování přírodou v délce 2 dnů. Veškeré podrobnosti o tom co je to doprovázená pouť a jak probíhá získáte  zde.

    Doručenia odmeny: do roka po ukončení projektu na Hithitu

    79,16 €
    (2 000 Kč)
  • zostáva 23 z 25
    Vytištěná fotografie 60x45 limitovaná edice 25ks

    Získáte nezarámovaný 1 ks fotografie z limitované edice 25 ks, která ještě nikde nebyla publikována. Tato fotografie je určena speciálně pro tento účel. Na světě bude jen těchto 25 fotografií v tomto rozměru. Tisk na Fine Art Mat - Collector Hahnemuhle Photorag 308g. Firma s tradicí až 500 let.

     

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    98,95 €
    (2 500 Kč)
  • predané 2
    Fotobraz na plátně 90x60 cm

    Získáte 1 ks fotografie vytištěné na plátno s 50% slevou, to je jedinečná nabídka vytvořená pouze pro tuto příležitost. Jedná se o speciální plátno s galerijní kvalitou. Výrobce garantuje stálost barev až 100 let.  Velikost obrazu 90x60 cm. Fotobraz je už napnutý na rám a je připraven k zavěšení. V ceně fotobrazu je i poštovné a balné po ČR. Můžete si vybrat jakoukoliv fotografii z mého portfolia. Pokud jste si zakoupili už jinou odměnu lze ji vyměnit za tuto. TENTO DAR VÁM BUDE DORUČEN JEŠTĚ DO VÁNOC !

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    98,95 €
    (2 500 Kč)
  • zostáva 5 z 5
    Putování přírodou

    Získáte třídenní putování přírodou Slovenských či Moravských hor. Součástí bude různé povídání, na různé témata, dle potřeb účastníku a dané situace. Spaní pod širákem a u ohně, pokud to zákony daného místa dovolí :) Pozor tato odměna je limitována!

     

    Doručenia odmeny: do roka po ukončení projektu na Hithitu

    118,74 €
    (3 000 Kč)
  • zostáva 9 z 10
    Třídenní doprovázená pouť

    Získáváte možnost sebepoznání prostřednictvím doprovázeného putování přírodou v délce 3 dnů. Veškeré podrobnosti o tom co je to doprovázená pouť a jak probíhá získáte  zde.

    Doručenia odmeny: do roka po ukončení projektu na Hithitu

    118,74 €
    (3 000 Kč)
  • predané 3
    Fotobraz na plátně 120x80 cm

    Získáte 1 ks fotografie vytištěné na plátno s 50% slevou, to je jedinečná nabídka vytvořená pouze pro tuto příležitost. Jedná se o speciální plátno s galerijní kvalitou. Výrobce garantuje stálost barev až 100 let.  Velikost obrazu 120x80 cm. Fotobraz je už napnutý na rám a je připraven k zavěšení. V ceně fotobrazu je i poštovné a balné po ČR. Můžete si vybrat jakoukoliv fotografii z mého portfolia. Pokud jste si zakoupili už jinou odměnu lze ji vyměnit za tuto. TENTO DAR VÁM BUDE DORUČEN JEŠTĚ DO VÁNOC !

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    118,74 €
    (3 000 Kč)
  • zostáva 20 z 21
    Fotografický Workshop v Karpatech a Slovenských horách

    Získáte fotografický třídenní workshop s osobním přístupem. Rád Vás zavedu do míst, kde fotím a ukážu Vám nejrůznější zákoutí, které jsem za ta léta objevil. Ubytování bude v penzionech a není součástí ceny. Budeme se také učit editaci v programech jako Lightroom, Photoshop a Color efex pro.

    Doručenia odmeny: do roka po ukončení projektu na Hithitu

    158,32 €
    (4 000 Kč)
  • zostáva 24 z 25
    Vytištěná fotografie 90x60 limitovaná edice 25ks

    Získáte nezarámovaný 1 ks fotografie z limitované edice 25 ks, která ještě nikde nebyla publikována. Tato fotografie je určena speciálně pro tento účel. Na světě bude jen těchto 25 fotografií v tomto rozměru. Tisk na Fine Art Mat - Collector Hahnemuhle Photorag 308g. Firma s tradicí až 500 let.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    197,90 €
    (5 000 Kč)
  • zostáva 15 z 15
    Fotografie v tiskové kvalitě a s plnými právy

    Získáte 1 ks fotografie v tiskovém rozlišení, ze které budete schopni vytisknout fotku velikosti až 150x100 cm. Tuto fotku budete moci použít ke komerčním a jiným účelům. Lidově řečeno s touto fotografií potom můžete dělat co chcete. Můžete ji klidně tisknout a někde prodávat. Je prostě Vaše.
     

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    395,80 €
    (10 000 Kč)
  • zostáva 10 z 10
    Fotografie za akrylovým sklem

    Získáte 1 ks fotografie upevněné za akrylové sklo. Jedná se o limitovanou edici 10 ks. Velikost obrazu 90x60 cm. Vše zpevněno dibondem, na zadní straně rám Nielsen. Tato fotografie nebyla ještě nikde zveřejněna, bude jí jen 10 ks na celém světě. Obraz je připraven k zavěšení na vaši zeď. Ukázka materiálu je ZDE.

    Doručenia odmeny: na adresu, do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    593,71 €
    (15 000 Kč)
  • zostáva 2 z 3
    Hrdý sponzor

    Stáváte se hrdým sponzorem projektu Janek Sedlář photography. Odměnou pro vás bude přidání jména vaší firmy při každém mém uploadu fotografie po dobu 6 měsíců. Zaručuji uploadování minimálně 2 fotografií týdně. Každý upload fotografie shlédne na mém FB profilu v průměrně asi 9000 lidí.
    Dále získáváte prostor na mých webových stránkách, kde budete uvedeni jako hrdý sponzor. Dále bude Vaše logo uvedeno uvnitř fotoknihy.

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    1 385,32 €
    (35 000 Kč)
  • Vypredané!!
    Portrétní focení za 1000 Kč

    Získáte portrétní focení dle vašich přání.  Délka focení cca 1,5 hod. Následně Vám bude zasláno 10 fotografií v digitální formě. Může se jednat o rodinné-těhotenské-dětské a jiné focení. Součástí odměny není cena za dopravu na místo focení.

     

    Doručenia odmeny: do roka po ukončení projektu na Hithitu

    39,58 €
    (1 000 Kč)