Kniha Pozpátku kolem zeměkoule - kolem světa za 484 dní!

484 dní jsme cestovali kolem světa. Dalších 383 dní jsme o tom psali KNIHU. Pomozte nám ji vydat ve velkém a skvělém provedení s více než 500 našimi nejlepšími fotkami!

Autor: Katka a Petr

10 370 €
vybrané z 9 874 €

105%

105% splnené

332 ľudí prispelo

Literatúra, Fotografie

Všetko alebo nič. Projekt skončil 22.10.2016 v 11:58.

Zobraziť všetky odmeny

Jak to začalo

22. února 2014 jsme si sbalili batohy a vyrazili na konec světa do Ohňové země s plánem nevrátit se domů příští rok a půl. Během 484 dní jsme projeli 25 zemí, nafotili přes 100 000 fotek, napsali skoro 100 článků, ať už pro náš blog Z cesty kolem světa nebo pro cestovatelské časopisy jako Lidé a země, Koktejl, Everest nebo idnes.cz. A jelikož jste vy - naši čtenáři - chtěli knihu, tak tady ji máte.

Psali jsme ji pro Vás víc než rok a teď máte možnost nás podpořit, abychom ji mohli vydat.

Co je náš cíl?

Vydat knihu Pozpátku kolem zeměkoule aneb 484 dní na cestě z konce světa na jeho začátek. 

Chceme, aby naše kniha byla co nejkrásnější a nejdokonalejší. Vydat si ji vlastním nákladem je pro nás jediná šance, jak ji mít právě takovou, jakou ji chceme. Perfektní. Pro vás.

Detaily

Ať už chcete sami do světa nebo si o cestování rádi čtete, v naší knize se dozvíte, co vás může potkat, když se přesouváte pěšky nebo stopem, bydlíte u místních nebo ve stanu mezi medvědy, část cesty s sebou máte dvě děti, chcete se potápět, vylézt na šestitisícovku, vidět, co jste ještě nikdy neviděli, a poznat svět na dřeň. Někdy to může trochu bolet, často to není ani trochu pohodlné, ale rozhodně to stojí za to!

O cestě kolem světa jen ve dvou z Ohňové země až na Aljašku, na tropické ostrovy Tichého oceánu, kolem dokola Novým Zélandem, prostředkem přes Austrálii, křížem krážem Jihovýchodní Asií, a přes Čínu, Mongolsko a Rusko zase zpátky domů.

Obsahuje unikátní mapky kreslené speciálně pro naši knihu, autentické ÚRYVKY Z DENÍKU, prověřené tipy, kde jíst, kde spát, co zaručeně vidět, co mít s sebou, jakou aplikaci kde používat nebo od čeho se radši držet dál.

Základem knihy je 60 kapitol z pěti kontinentů, kde se s námi budete hodně smát a občas taky bát o život. Nakouknete s námi do fidžijské domácnosti, mongolské jurty, za novozélandský vodopád, na vrchol šestitisícovky, do chrámů mnoha světových náboženství, do dětské duše, do džungle, do velkoměsta, do divočiny i do našeho vztahu.

Přes 500 našich nejlepších fotek, kvalitní tisk ve vysokém rozlišení, celobarevná, pevná vazba, formát A4, hmotnost 1,3 kg, křídový papír, 304 stran, předpokládaná cena v obchodech 598 Kč.

... a ještě něco navíc

Za každého DESÁTÉHO, kdo přispěje, zveřejníme na našem Facebooku jednu fotku z cesty nebo pikantnost z našeho cestování jen ve dvou po tak dlouhou dobu…

Zajímá vás, jak jsme se poznali? Co byla největší krizovka cestou? Jaké další cestovatelské podniky máme na kontě? Máte šťouravé otázky?

Ptejte se a my vám budeme postupně odpovídat.

Kdo jsme?

Katka Krejčová

Ráda jezdí stopem, bydlí u místních obyvatel a leze na vysoké kopce. Mezi zdolanými vrcholy má Mont Blanc a šestitisícovky Stok Kangri a Huayna Potosí. Přešla Pyreneje po GR11, a jelikož jí to nestačilo, pokračovala po Svatojakubské cestě až na mys Finisterre. Trekovala v Himálajích a v zapadlé vesničce v Ladáku učila děti matematiku. Nejradši má ty kouty světa, kde celé dny nepotká žádného turistu a může si chodit krajinou, kudy se jí zachce. Její nejdelší cestou byla šestnáctiměsíční Cesta kolem světa, o které přednáší a připravuje knihu.

Petr Ptáčník

Na cestování ho baví focení neznámých míst a setkávání s lidmi, kteří vidí život z jiné perspektivy. Jeho nejdelší cestou byla Cesta kolem světa, během které projel Jižní Amerikou od Ohňové země až po rovník, Severní Amerikou z Kalifornie až po Aljašku, navštívil tropické ostrovy v Tichém oceánu, prostopoval se Novým Zélandem i Austrálií objevil krásy Jihovýchodní Asie a přes Čínu, Mongolsko a Rusko se vrátil zase zpátky domů. Má dvě děti Lukáše (13 let) a Jáchyma (11 let). 

Proč to děláme?

Chceme, aby naše kniha byla co nejkrásnější a nejdokonalejší. Vydat si ji vlastním nákladem je pro nás jediná šance, jak ji mít právě takovou, jakou ji chceme. Perfektní. Pro vás.

Aktuality

31.10.2016 Hurá, TISKNEME!! :)

Včera jsme byli na exkurzi s názvem "JAK SE TISKNE (NAŠE) KNIHA" v příbramské tiskárně. :)  Je to hukot, stroj to sype rychlostí 18 000 archů za hodinu! A na každý se vejde 8 stránek A4.  Bude krásná, těšte se na Křest knihy Pozpátku kolem zeměkoule, kde ji získáte i s naším věnováním! No a z…

Viacej

24.10.2016 Chcete knihu, ale projekt už skončil?

Snadná pomoc! Napište nám na email zcestykolemsveta@email.cz nebo ptacnikp@gmail.com a obratem vám pošleme platební instrukce. Více podrobností najdete na www.zcestykolemsveta.cz/p/kniha.html.

Viacej

Komentáre

Vyberte si odmenu za váš príspevok

  • predané 15
    Tajný seznam 100 tipů a triků, jak přežít na cestě kolem světa a co si vzít s sebou

    Přispějte nám, kolik chcete, a my Vám pošleme náš vymazlený seznam tipů a triků, jak přežít na cestě kolem světa, a taky seznam věcí, bez kterých bychom se (ne)obešli.

    Aneb jak řekl dalajlama: "Každý rok se aspoň jednou vydej na místo, na kterém jsi ještě nikdy nebyl."

    Doručenia odmeny: do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    3,95 €
    (100 Kč)
  • zostáva 90 z 100
    Ručně psaný pohled z exotické země přímo do Vaší schránky

    Pošleme Vám pohled z některé vzdálené země, kam nás příště zanese vítr. Barma? Mongolsko? Etiopie? Nechte se překvapit.

    Máte přátele, kterým takový pohled zaručeně udělá radost? Napište nám, co jim chcete napsat, a pohled pošleme za Vás!

    Doručenia odmeny: na adresu, do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    9,87 €
    (250 Kč)
  • zostáva 16 z 20
    Značkové pouzdro na doklady a Tajný seznam 100 tipů a triků

    Pouzdro na doklady  Sea to summit Neck Pouch 3 s námi objelo svět dokola a stálo s námi na vrcholu dvou šestitisícovek. Aby Vám udělalo podobnou službu, najdete v něm od nás i vytištěný Tajný seznam 100 tipů a triků, jak přežít na cestě kolem světa a co si vzít s sebou.

    Posíláme poštou nebo si ho můžete převzít osobně na některé z našich přednášek.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    11,53 €
    (292 Kč)
  • zostáva 308 z 484
    Kniha Pozpátku kolem zeměkoule s osobním věnováním

    To nejlepší, co jsme kdy napsali a nafotili. S vlastnoručním podpisem a věnováním. Za speciální nižší cenu, než za kolik se bude prodávat v obchodech. 1 koruna za každý náš den na cestě. Uděláme, co bude v našich silách, abyste ji měli do Vánoc.

    Předání možné osobně na křestu knihy, některé z našich přednášek, nebo Vám ji pošleme poštou.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    19,12 €
    (484 Kč)
  • zostáva 12 z 30
    Kniha Pozpátku kolem zeměkoule s věnováním a k tomu značkové pouzdro na doklady

    Pokud budete chtít po přečtení naší knihy rovnou vyrazit do světa, bude se vám hodit cestovní pouzdro na doklady  Sea to summit Neck Pouch 3. S námi objelo svět dokola a stálo na vrcholu dvou šestitisícovek. Ať vám udělá podobně dobrou službu!

    Posíláme poštou nebo si je můžete převzít osobně na některé z našich přednášek.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    23,10 €
    (585 Kč)
  • zostáva 20 z 25
    Kniha s věnováním a vstupenka na festival GO Kamera 2017 ZDARMA!

    Přijďte si nás poslechnout na cestovatelský festival GO Kamera 2017 v Brně. Vstupenka v hodnotě 400 Kč Vám bude platit celý víkend 21.1.- 22.1.2017, potkáte mnoho známých cestovatelů a vidět můžete desítky přednášek z celého světa včetně té naší.

    Zároveň Vám předáme a podepíšeme naši knihu a rádi se s Vámi vyfotíme :-).

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    23,50 €
    (595 Kč)
  • zostáva 37 z 50
    Kniha Pozpátku kolem zeměkoule JAKO VÁNOČNÍ DÁREK

    Chcete naši knihu věnovat svým blízkým? Pošleme Vám ji s ručně psaným osobním věnováním a sami si můžete říct, co chcete obdarovanému napsat. GARANTUJEME DODÁNÍ DO VÁNOC A DODÁME V KRÁSNÉM VÁNOČNÍM OBALU S MAŠLIČKOU.

    Předání možné osobně nebo poštou.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    27,01 €
    (684 Kč)
  • zostáva 243 z 250
    KOMBO: Dvě knihy plné dobrodružství – Mluvící hora a Pozpátku kolem zeměkoule – se slevou 33%

    Dobrodružný román Mluvící hora (běžná cena 450 Kč) vás vtáhne do svého fantastického světa a už nepustí. A Pozpátku kolem zeměkoule (předpokládaná běžná cena 598 Kč) Vám ukáže skutečnou Zeměkouli, tak, jak jsme měli možnost ji poznat během 484 dní.

    Předání možné osobně na některé z našich přednášek, nebo Vám je pošleme poštou.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    27,45 €
    (695 Kč)
  • zostáva 27 z 48
    AKCE PRO NEROZHODNÉ: Tři knihy s věnováním

    Stále ještě nemáte naši knihu? A co vánoční dárky pro své blízké, už máte? Věnujte jim něco, co ještě nikdo nemá! Naši knihu teď můžete mít hned ve třech výtiscích za super cenu.

    Pokud bychom nestihli doručit do Vánoc, dostanete od nás navíc krásný barevný dárkový poukaz a Tajný seznam 100 tipů a triků, jak přežít na cestě kolem světa.

    Předání možné osobně nebo zašleme poštou.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    38,98 €
    (987 Kč)
  • zostáva 3 z 10
    Kniha s věnováním a Vaše jméno či logo přímo v knize v sekci „PODPORUJÍ NÁS“

    Chcete, aby se v prvním vydání nejlepší knihy, kterou jsme dosud napsali, objevilo Vaše jméno nebo logo? Děkujeme!

    Knihu i s podpisem Vám pošleme poštou.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    59,24 €
    (1 500 Kč)
  • zostáva 15 z 15
    Rychlokurz vaření v ešusu a kniha s podpisem a věnováním

    Když do světa, tak s ešusem! Naučíme vás nejlepší a nejrychlejší recepty, probereme typy vařičů a doporučíme vám, který si vzít kam, jak desinfikovat vodu, co a jak si sbalit na dlouhý trek a hlavně – společně si v jediném ešusu uvaříme čtyřchodové menu i se zákuskem.

    Promítneme Vám fotky z našich cest a podepíšeme knížku. A nakonec si společně uděláme ešusovou párty!

    Pokud chcete Rychlokurz vaření v ešusu věnovat jako Vánoční dárek, napište nám a zašleme Vám emailem Dárkový poukaz.

    Termín: sobota 28.1.2017 ve 13-20 hod.
    Místo: Praha (bude upřesněno)

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    71,09 €
    (1 800 Kč)
  • zostáva 24 z 25
    Soukromá přednáška v Praze a dvě knihy s věnováním k tomu

    Jen pro Vás nebo pro Vaši širokou rodinu a přátele. Nebo třeba pro Vaše zaměstnance nebo kolegy. Osobně dorazíme k Vám (platí v Praze) a předvedeme Vám, jak vypadá cestovatelská show. Výběr těch nejlepších fotek, zajímavé vyprávění z cest a diskuze na téma cestování, jak dlouho Vás to bude bavit. K tomu Vám přineseme dvě knihy i s věnováním.

    Téma přednášky si můžete vybrat zde: http://www.zcestykolemsveta.cz/2016/08/kde-se-muzeme-potkat-osobne.html.

    Termín a místo dohodou (kdekoli v Praze dle Vašeho výběru).

    Doručenia odmeny: do roka po ukončení projektu na Hithitu

    114,53 €
    (2 900 Kč)
  • zostáva 14 z 15
    Soukromá přednáška kdekoli po ČR a dvě knihy s věnováním k tomu

    Jen pro Vás nebo pro Vaši širokou rodinu. Nebo třeba pro Vaše zaměstnance nebo kolegy. Osobně dorazíme k Vám (kdekoli po ČR) a předvedeme Vám, jak vypadá cestovatelská show. Výběr těch nejlepších fotek, zajímavé vyprávění z cest a diskuze na téma cestování, jak dlouho Vás to bude bavit. K tomu Vám přineseme dvě knihy i s věnováním.

    Téma přednášky si můžete vybrat zde: http://www.zcestykolemsveta.cz/2016/08/kde-se-muzeme-potkat-osobne.html.

    Místo a termín dohodou.

    Doručenia odmeny: do roka po ukončení projektu na Hithitu

    154,03 €
    (3 900 Kč)
  • zostáva 7 z 10
    Velkoformátová fotka z naší cesty dle Vašeho výběru a tři knihy Pozpátku kolem zeměkoule

    Sedli jste si z některé fotky v naší knize, webu či facebooku na zadek? Chcete ji mít na zdi ve velkém formátu? Plátno nebo foto papír až do rozměrů 100x150 cm! Na míru jen pro Vás.

    Předem Vám pošleme tři knihy Pozpátku kolem Zeměkoule i s podpisem a věnováním, abyste měli z čeho vybírat.

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    244,87 €
    (6 200 Kč)
  • zostáva 4 z 4
    Půlstránka na konci knihy na libovolný Váš projekt nebo inzerci a 5 knih k tomu

    Cokoli chcete inzerovat v naší knize, pokud je to legální a mravné, rádi Vám na to uděláme prostor. Také vás hrdě uvedeme v sekci „PODPORUJÍ NÁS“ a na našem FB a webu.

    Pět knih s věnováním Vám k tomu přibalíme jako dárky pro vaše obchodní přátele.

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    1 184,83 €
    (30 000 Kč)
  • zostáva 1 z 1
    Dvojstránka na konci knihy na libovolný Váš projekt nebo inzerci, logo hlavního partnera a 10 knih

    Cokoli chcete inzerovat v naší knize, pokud je to legální a mravné, rádi Vám na to uděláme prostor. Také vás hrdě uvedeme v sekci „PODPORUJÍ NÁS“ a na našem FB a webu jako našeho hlavního partnera.

    DVOJSTRÁNKU V NAŠÍ KNIZE ALE MŮŽE MÍT JEN JEDEN NEJRYCHLEJŠÍ Z VÁS!

    Deset knih s věnováním Vám k tomu přibalíme jako dárky pro vaše obchodní přátele.

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    3 159,56 €
    (80 000 Kč)
  • zostáva 1 z 1
    Účast na expedici AFRIKA 2017 a tři knihy Pozpátku kolem zeměkoule

    Pojeďte s námi na měsíc do Afriky! Cestování ve velkém stylu dvojice Katka a Petr. Maximální nezávislost s heslem „Nic není problém!“ Jezdíme stopem, spíme u místních nebo ve stanu, ale občas si užijeme i luxusu, když vyměníme stan za hotel se sprchou a ešus za vyhlášenou restauraci. Cestu plánujeme, ale ne do detailu, umíme improvizovat a jsme připravení na všechno. V Africe stejně jako jinde nás bude zajímat příroda, kultura, chození po vysokých kopcích, kde na vrcholu budeme sami, bydlení u domorodců a autentická místa, kam turisti nejezdí.

    Maximální celkový počet členů výpravy je čtyři lidi – bude to hodně osobní zážitek, jen Vy a my dva.

    Odměna zahrnuje výjimečné množství zážitků a navíc dopravu, ubytování a stravu ve stejném rozsahu a kvalitě, v jaké budou jíst, spát a cestovat Katka s Petrem (pro jednu osobu). A navrch ještě tři podepsané knihy a milou společnost nás dvou během expedice.

    Na vlastní náklady možnost vzít s sebou ještě jednoho člena expedice.

    Termín dohodou. Pro bližší informace emailujte na zcestykolemsveta@email.cz.

    Doručenia odmeny: dlhšie než rok po ukončení projektu na Hithitu

    9 834,12 €
    (249 000 Kč)
  • Vypredané!!
    NEOPAKOVATELNÁ NABÍDKA PRO 50 NEJRYCHLEJŠÍCH! Dvě knihy za cenu jedné a doručení až domů

    Pošleme Vám DVĚ knihy Pozpátku kolem zeměkoule za cenu jedné! Každou s ručně psaným osobním věnováním a podpisem obou autorů. Stačí, když nám napíšete, komu chcete knihu věnovat.

    Posíláme jako balík do ruky, takže Vám přijdou až domů.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    23,62 €
    (598 Kč)
  • Vypredané!!
    Pravá stránka na konci knihy na libovolný Váš projekt nebo inzerci a 5 knih k tomu

    Cokoli chcete inzerovat v naší knize, pokud je to legální a mravné, rádi Vám na to uděláme prostor. Také vás hrdě uvedeme v sekci „PODPORUJÍ NÁS“ a na našem FB a webu.

    PRAVOU STRÁNKU V NAŠÍ KNIZE ALE MŮŽE MÍT JEN JEDEN NEJRYCHLEJŠÍ Z VÁS!

    Pět knih s věnováním Vám k tomu přibalíme jako dárky pro vaše obchodní přátele.

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    1 974,72 €
    (50 000 Kč)