Pomozte na svět jedinečné komunikační hře

Nedávejte dětem nudné otázky a zahrajte si s nimi SAMAJU. Dozvíte se toho o nich i o sobě mnohem víc. Hra pomáhá dětem rozvíjet komunikační dovednosti, vyjádřit své pocity, ale také naslouchat a dávat prostor ostatním.

  • Legenda

  • Co hra umí

  • Začátek

  • Použila jsem malířské křídy

  • Herní plán bez políček

  • SAMAJA

  • Přední strana karty

  • Zadní strana karty

  • Samaja děti baví

  • Hrajeme venku

5 153 €
vybrané z 4 750 €

108%

108% splnené

214 ľudí prispelo

Hry, Vzdelávanie

Všetko alebo nič. Projekt skončil 25.7.2016 v 13:55.

Zobraziť všetky odmeny

Jak to začalo

Poslední dobou mi čím dál častěji vrtalo hlavou, čím to je, že ze svých malých školáků nemůžu skoro nic dostat. Typické otázce: "Co bylo ve škole?" se už sice úspěšně vyhýbám, ale nedaří se mi to ani mazanějším způsobem. Když se například zeptám, co se jim ve škole nejvíce líbilo, většinou zamručí něco ve smyslu, že neví nebo že nic. A to, že si nejsou schopni ani vzpomenout, co měli k obědu, mě už dávno nepřekvapuje. Jednoho dne jsem na to z ničeho nic přišla: Dávám jim nudné otázky a ještě ke všemu v nevhodnou dobu!

Tak jsem začala vymýšlet, kreslit, stříhat, lepit, psát, tisknout, až se mi to podařilo. Držela jsem v ruce prototyp své vlastní jedinečné hry.

Jsme přesvědčena, že se mi povedlo vymyslet hru, která dětem příjemným a hravým způsobem „rozvazuje jazyk“ a pomáhá tak rodičům, aby své děti poznali ještě lépe. A naopak ;-)

Potvrzují mi to všichni, kdo SAMAJU se svými blízkými vyzkoušeli a jsou nadšeni ze zjištění, že to opravdu funguje.

Co je můj cíl

Chtěla bych hru vydat ve velkém nákladu, distribuovat ji do kamenných prodejen (hračkáren, papírnictví a knihkupectví), dále ji nabídnout e-shopům, které jsou zaměřeny na hračky a pomůcky pro rozvoj osobnosti dětí. Mimo jiné ji budu prodávat na svých webových stránkách hryprorozvoj.cz. Chystám se také na veletrhy a připravuji nabídku pro další instituce a organizace spojené s dětmi.

V tuto chvíli mám vybraného výrobce hry, pracuji na grafické podobě krabičky, připravují se webové stránky a mám ošetřena autorská práva.

V budoucnu chci pokračovat ve vymýšlení her, které se budou týkat jiných užitečných témat a to pod značkou hry pro rozvoj.cz. Do přípravy nové hry bych se ráda pustila již v příštím roce.

Splněným snem by pro mě bylo vědomí, že moje hry pomáhají zlepšovat mezilidské vztahy a rozvíjí osobnosti dětí všude, kde se hrají.

O čem je hra

SAMAJA přináší svým originálním pojetím nejen ZÁBAVU a důležité SPOLEČNÉ TRÁVENÍ ČASU, ale také ROZVOJ:

• sebepoznání

• komunikačních dovedností

• fantazie

• emoční inteligence

• schopnosti naslouchat

Je to hra s jednoduchými pravidly pro malé i velké, která obsahuje netradiční otázky inspirované životem. Hráči se tak nenásilným způsobem učí přemýšlet o svých pocitech, popsat je a zároveň věnovat pozornost ostatním lidem a vyslechnout je. Hravým způsobem přispívá k otevřené komunikaci (nejen) v rodině a lepšímu porozumění mezi světem dětí a dospělých nebo ostatních spoluhráčů.

Je určena dětem od 5 let, jejich rodičům a prarodičům, kteří se chtějí svým dětem věnovat a záleží jim na jejich správném vývoji. Hodí se také pro hraní s vrstevníky, proto je vhodná i do školních družin, mateřských škol, volnočasových center, domů dětí a mládeže, na tábory, do knihoven. Své uplatnění jistě najde i v pracovnách dětských psychologů a pedagogicko-psychologických poradnách.

Chci, aby celá hra byla vyrobena kvalitně. Aby měla krásnou krabičkou, velkou tak akorát, aby si ji lidé mohli brát na cesty, výlety či dovolené. Pro takto kvalitní výrobu je potřeba finanční investice, kterou bohužel náš rodinný rozpočet nedisponuje. Proto svěřuji svůj projekt Hithitu a budu dělat vše proto, aby se to podařilo. Bez vaší pomoci se však neobejdu.

SAMAJA bude obsahovat:

  • 40 karet s otázkami
  • 6 dřevěných figurek
  • dřevěnou kostku
  • hrací plán
  • pravidla
  • legendu

Proč to dělám

Nikdy jsem žádnému svému nápadu nevěřila víc než této hře. Má podle mě obrovský potenciál a může lidem přinést něco, co jim doposud chybělo.

Moje zkušenost

Hru často hraji se svými dětmi, které si ji velmi oblíbily. Baví je políčka, kde se něco děje, ale nejvíce je překvapivě baví odpovídat na otázky.

Mnoho prototypů hry jsem rozdala na „testování“ mezi své přátele. I jejich zpětná vazba je velmi pozitivní. Jsou nadšeni z toho, jak se děti náhle rozpovídají a jaký to má pozitivní dopad na atmosféru v rodině. Hru je možno hrát zas a znovu, na otázky existuje neomezené množství odpovědí, žádná není špatná ani správná, a při každém hraní nejspíš uslyšíte něco nového.

Přátelé mi potvrzují, že snadno zapamatovatelná pravidla hry umožňují zapojit opravdu každého a nikdo není zklamaný – u této hry se nevyhazuje z políček.

Pár slov o mně

Děti mě provází celý život. V současné době jsem na třetí MD a jsem šťastná (někdy utahaná) maminka tří kluků. V pracovním životě jsem (většinou nadšená :-)) učitelka na ZŠ. Trochu se věnuji i lektorské činnosti a koučovaní. Ráda sním a vymýšlím, jak můžu své sny plnit a také mi dělá radost, když jsem někomu užitečná.

Aktuality

3.8.2016 CO SE DĚJE SE SAMAJOU

Mám pro vás nejnovější informace :-) Návrh krabičky na SAMAJU je připravený, všechny ostatní podklady jsou kompletní a příští týden (jestli vše půjde podle plánu) by se měla začít vyrábět. Výroba bude trvat cca 6 týdnů. V druhé polovině září by mohla být SAMAJA na světě!

Viacej

25.7.2016 VELKÉ DÍKY VŠEM

Ani nedokážu popsat slovy, jak velkou mám radost. Posunuli jste mě o velký kus cesty za svým snem...Děkuju.  

Viacej

Komentáre

Vyberte si odmenu za váš príspevok

  • predané 8
    Ochutnávka hry SAMAJA

    E-mailem obdržíte 20 otázek ze hry. Můžete si vyzkoušet, jaké to je na ně odpovídat.
     

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    3,96 €
    (100 Kč)
  • predané 8
    Sleva 50% na 1-3 hry SAMAJA

    E-mailem dostanete poukázku na slevu 50% pro 1-3 hry SAMAJA, které si objednáte na mých stránkách hryprorozvoj.cz. Hra bude k dostání od září 2016 a poukázka bude mít platnost do konce roku 2016.
    SAMAJA JE IDEÁLNÍ DÁREK K VÁNOCŮM

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    9,90 €
    (250 Kč)
  • predané 85
    Hra SAMAJA

    Pošlu vám jednu čerstvě vyrobenou hru včetně poštovného zdarma.
     

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    15,83 €
    (400 Kč)
  • predané 5
    SAMAJA s věnováním na míru + překvapení

    Pro vás, kdo máte rádi kulaté částky a rádi se necháváte překvapit. Za váš příspěvek získáte jednu hru s poštovným zdarma, kde bude uvnitř na  krabičce napsané věnování přímo vám nebo vaší rodině či dětem a zároveň vám přijde ručně vyrobený dárek.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    19,79 €
    (500 Kč)
  • predané 27
    2x SAMAJA s poštovným zdarma

    Za tuto částku získáte dvě hry včetně poštovného zdarma.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    27,71 €
    (700 Kč)
  • predané 9
    Hra SAMAJA s podpisem autorky a uvedením jména s poděkováním na webu + 1 hodina konzultace

    Za tisícikorunu dostanete SAMAJU, kterou osobně jako autorka podepíšu. Zároveň budou vaše jméno či firma (s vaším svolením) uvedeny na webových stránkách - hryprorozvoj.cz a dále budete mít možnost u mě absolvovat jednu hodinu konzultace na téma výchova dětí.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    39,58 €
    (1 000 Kč)
  • predané 1
    2 x SAMAJA s věnováním, uvedením jména a poděkováním na webu + na letáku ve hře + 2 hodiny koučování

    Pokud přispějete částkou 5.000 Kč, získáte dvě vydání hry s mým podpisem a osobním věnováním dle vašeho přání. Vaše jméno či firma budou uvedeny (s vaším souhlasem) na webových stránkách - hryprorozvoj.cz a také na letáčku, který bude přímo v balení hry. Zároveň u mě získáte dvě hodiny koučování.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    197,90 €
    (5 000 Kč)
  • Vypredané!!
    SAMAJA s poštovným zdarma pro nejrychlejší

    Hru získáte za zvýhodněnou cenu i s poštovným. Je to omezená nabídka, platí pouze pro prvních 20, kteří přispějí touto částkou.  
     

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    9,90 €
    (250 Kč)
  • Vypredané!!
    Limitovaná edice hry SAMAJA - bleskově

    Staňte se jedním z těch, kdo održí hru ihned po jejím vyrobení (do týdne) a zároveň získáte 10 bonusových kartiček s otázkami navíc! Tyto kartičky bude vlastnit omezený počet lidí (maximálně 50 :-)).

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    19,79 €
    (500 Kč)
  • Vypredané!!
    Generální sponzor

    Vaše logo či jméno bude jako jediné zobrazeno na zadní straně krabičky, kde bude zároveň popis hry a její příběh (legenda). Dále budete uvedeni jako generální sponzor na webových stránkách - hryprorozvoj.cz. Samozřejmostí je získání hry s osobním věnováním.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    791,61 €
    (20 000 Kč)