Společně proti bezmoci!

ALS je onemocnění, které za plného vědomí zbavuje člověka možnosti ovládat své tělo. Nejdříve Vám vypadne z ruky hrnek, přestáváte mluvit, usedáte na vozík, přichází konec. Nemoc může potkat kohokoli, neexistuje léčba. Pomozte nám bojovat proti BEZMOCI.

Autor: Alsa, z.s.

  • Jako odměnu si můžete vybrat krásné fotografie.

  • Nebo prožijte Události s Danielou Písařovicovou

  • Navštivte divadlo Na zábradlí a Janu Plodkovou

  • Kupte si fotografii Jenovéfy Bokovés s věnováním

  • Nebo voucher na maringotku Stanislava Majera

  • Lístek pro dva do Violy na Davida Prachaře

  • Kupte si večeři s krásnou, milou Lindou Bartošovou

  • A co takhle výlet na Ulici s Patrícií Solaříkovou?

43 968 €
vybrané z 39 518 €

111%

111% splnené

2 136 ľudí prispelo

Technológie, Vzdelávanie

Praha, Hlavní město Praha, Česká republika

Všetko alebo nič. Projekt skončil 4.6.2016 v 12:34.

Zobraziť všetky odmeny

ALS je BEZMOC

Amyotrofickou laterální sklerózou u nás trpí zhruba 800 lidí, ročně se objeví téměř 200-300 nových pacientů a stejný počet jich každý rok zemře. Jedná se o nemoc, při které člověk během dvou až pěti let postupně ztrácí schopnost ovládat svaly. Onemocnění si nevybírá slabé jedince s podlomeným zdravím, často sahá po lidech na vrcholu sil a tvůrčího potenciálu - z nejznámějších případů jmenujme tlumočnici Danu Gálovou, fotbalistu Mariána Čišovského nebo politika Stanislava Grosse.

V České republice v současné době neexistuje systematická péče o tyto nemocné. Nemoc postupuje rychle, a když nemocný standardním způsobem požádá pojišťovnu o pomůcku, stává se, že je mu přiznána, až když ji nepotřebuje. Pacienti s ALS potřebují pravidelnou speciální fyzioterapii, speciální pomůcky na odkašlávání, elektricky ovládané vozíky… a především drahé komunikační prostředky, které jim po ztrátě hlasu i schopnosti ovládat končetiny pomohou sdělit svým bližním, co je trápí. A potřebují to rychle, ne po zdlouhavém procesu schvalování. Mentální schopnosti nemocných zůstávají nezměněné a o to ostřeji si svou bezmoc uvědomují. Chtějí přeci zůstat v kontaktu se svým okolím.

CO S TÍM?

Chceme vybudovat platformu, na které budou dostávat nemocní ALS rychlou a odpovídající komplexní péči. Chceme nakoupit pomůcky, které budeme schopni rychle zapůjčit potřebným, než je dostanou od pojišťovny, pakliže jim je vůbec přizná. S týmem odborníků (lékař, psychiatr, fyzioterapeut, logoped) už navštěvujeme, ale chceme navštěvovat v daleko větší míře, všechny, kteří naši pomoc potřebují. Chceme vyškolit lékaře, fyzioterapeuty, logopedy a další odborný personál všude po republice, aby uměli účinně pomáhat ALS nemocným. A abychom ulevili jejich příbuzným, chceme zajišťovat odlehčovací pobyty s péčí o nemocné. Plánujeme vybudovat sociálně zdravotnické centrum, které všechny tyto aktivity zastřeší – nabídne služby fyzioterapeuta, psychologa a dalších, vytvoří prostor pro krátkodobé pobyty, ale i stacionář pro případy, kdy už se příbuzní nebudou moci o své blízké postarat.

Pomozte nám s naší figurkou dojít co nejdále na pomyslné cestě k vytouženému cíli.

CO UDĚLÁME S VAŠÍM MILIONEM?

Když od Vás dostaneme milion, nakoupíme nejpotřebnější vybavení do naší půjčovny. Nejnutněji potřebujeme snímače očních pohybů, odsávačky, dlahy na protahování spastických končetin, motomed, přístroje Coughassist a komunikační tablety. A ještě z této částky budeme schopni zajistit rekondiční pobyty. Ale když dostaneme víc, koupíme další potřebné pomůcky a vybavení, které nám pomohou uspokojit všechny potřebné, uspořádáme školení pro fyzioterapeuty, koupíme auto s plošinou na převoz pacientů a třeba i prostor pro naše vysněné centrum....

KDO JSME?

Jsme nezisková organizace Alsa, z.s. - spolek dobrovolníků z řad lékařů, fyzioterapeutů, logopedů, sociálních pracovníků a dalších. Vznikli jsme na půdě Neurologické kliniky 1. LF UK a VFN v Praze. Naše práce je založena ve velké míře na dobrovolnictví. Chceme pro nemocné zajistit kvalitní péči srovnatelnou se zahraničím, chceme aby neumírali v nedůstojných podmínkách a bolestech tam, kde je možné nabídnout snesitelnější alternativu. Víme, že umíme pomoci.

PROČ SE OBRACÍME PRÁVĚ NA VÁS?

U tohoto onemocnění není známa příčina, ani způsob léčby, neexistuje prevence. Často se objevuje u aktivních lidí ve středním věku. Může potkat kohokoli. Tedy i Vaši rodinu. Obracíme se na Vás, protože nám můžete pomoci získat prostředky, které potřebujeme k tomu, abychom mohli začít pomáhat rychle a efektivně. Stovky lidí potřebují naši pomoc už dnes.

CO DOSTANETE ZA SVÉ PENÍZE?

Kromě hřejivého pocitu v krajině srdeční a mnoha díků od nás a našich pacientů si můžete koupit zajímavé zážitky s osobnostmi, které nás podporují, či jejich fotografie s osobitým věnováním pořízené naším dvorním fotografem Štěpánem Honem. Můžete si také vybrat fotografie z jeho volné tvorby či koupit fotografickou seanci ve venkovském ateliéru pro celou Vaši rodinu. Ale také trička, placky, náramky youtuberů, kteří se do kampaně zapojili... Zkrátka a dobře, je toho dost, určitě si vyberete, račte vstoupit a utrácejte. PODPOŘTE NÁS. Potřebujeme Vás. Děkujeme.

NEJSME BEZMOCNÍ!

Přidejte se k Daniele Peštové, Davidovi Krausovi, Jenovéfě Bokové, Davidovi Prachařovi, Daniele Písařovicové, Patricii Solaříkové, Pavlu Horváthovi, Janě Plodkové, Stanislavu Majerovi, Jaroslavu Špačkovi, Daniele Kolářové... a pomozte nám dokázat, že společně s Vámi NEJSME BEZMOCNÍ!

Komentáre

Vyberte si odmenu za váš príspevok

  • predané 641
    Staňte se laskavou cihlou

    Pošlete stovku nebo víc a posuňte nás o kus blíž našemu cíli. Pokud svolíte, vaše jméno se stane věčnou součástí stavby ALSA centra, kde bude zvěčněno na zdi dárců. Než ho postavíme, budeme se jím pyšnit na webu. 

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    3,95 €
    (100 Kč)
  • predané 507
    Speciální youtuberský náramek

    Pořiďte si do sbírky Vašich youtuberských náramků ten ze všech nejvzácnější. Jen pro tuto kampaň vytvořený v limitované edici, se jmény šesti youtuberů, kteří se na kampaňi podílejí - Ati, Stejk, Martin Rota, Petr a Patrik z kanálu FreakOut, Vláďa Videos, Nejfake. A patřený hlavním sloganem kampaně „Společně proti bezmoci“.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    7,90 €
    (200 Kč)
  • predané 150
    Placka ALSA

    Vyberte si Vám nejmilejší variantu placky Alsa (očíslované varianty najdete na konci popisu projektu) a rozhodněte se, zda má být zaslaná poštou na Vaši adresu, nebo si ji spolu s osobním poděkováním vyzvednete u nás v Alse.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    7,90 €
    (200 Kč)
  • predané 343
    Stylová taška ALSA s osobním poděkováním

    Vyberte si Vám nejmilejší variantu plátěné tašky ALSA (Stejné motivy jako na plackách - najdete dole v popisu projektu - číslo motivu napište do poznámky), k tomu jako bonus dostanete osobní poděkování s překvapením.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    11,86 €
    (300 Kč)
  • predané 295
    Designové ALSA tričko

    Designové černé nebo šedé tričko s vyšivaným logem ALSY, navržené speciálně pro tuto kampaň módní návrhářkou Lenkou Valevskou, do detailu promyšlené členkami ALSY. Na ulici v něm budete k nepřehlédnutí. Do poznámky prosím napište, zda chcete pánskou či dámskou variantu.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    19,76 €
    (500 Kč)
  • predané 33
    Osobní videopoděkování

    Chcete, aby Vám nebo někomu blízkému osobně poděkovala Daniela Peštová, Stanislav Majer nebo David Kraus? Není problém! Stačí si vybrat. My pro Vás poděkování a pozdrav natočíme a pošleme Vám jej do e-mailu. Jméno toho, od koho chcete poděkovat, napište prosím do poznámky. Díky.

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    19,76 €
    (500 Kč)
  • predané 40
    Kalendář ALSA 2017

    12 dokumentárních portrétů osobností, které se nechali strhnout naší aktivitou a podpořili nás. Tak se nechte strhnout i Vy atmosférou soukromých fotografií v kalendáři pro rok 2017. Kvalitní ofsetový tisk, matná křída 200 gr.

    Doručenia odmeny: na adresu, do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    23,71 €
    (600 Kč)
  • zostáva 134 z 200
    Kalendář ALSA 2017 – Limited Edition

    Máte rádi věci neobyčejné a chcete nám přispět vyšší částkou? Zvolte kalendář dvanácti dokumentárních portrétů osobností podporujících společnost Alsa zachycených v jejich soukromí fotografem Štěpánem Honem, kde je každý list portrétovaným ručně podepsaný. Kvalitní ofsetový tisk, matná křída 200 gr – a jako bonus získáte 365 dobrých pocitů – každý den, když se podíváte na kalendář, jeden.

    Doručenia odmeny: na adresu, do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    59,28 €
    (1 500 Kč)
  • predané 17
    Podpořte nás velkoryse

    Pošleme Vám tričko, tašku, kalendář a osobní videopoděkování. Vám, nebo tomu, jehož jméno nám napíšete do poznámky, od Daniely Peštové, Davida Krause a Stanislava Majera.

    Doručenia odmeny: na adresu, do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    118,55 €
    (3 000 Kč)
  • predané 3
    Fotografie našich Osobností

    Pro kampaň ALSY vytvořené, číslované a signované autorské tisky fotografií Štěpána Hona na galerijním papíře o velikosti 40x60 cm s osobním věnováním toho, kdo je na fotografii zachycen, v dolním bílém okraji fotografie. Vyberte si mezi fotografiemi  Lindy Bartošové, Jenovéfy Bokové, Daniely Písařovicové, Jany Plodkové, Patricie Solaříkové, Davida Krause, Stanislava Majera či Davida Prachaře. Napište prosím do poznámky, jakou osobnost jste si vybrali a případně jméno, komu má být fotografie věnována.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    138,31 €
    (3 500 Kč)
  • zostáva 2 z 10
    Na Ulici s Patricií Solaříkovou

    Návštěva Ulice pro dva. Vemte svého partnera do ateliérů, kde se natáčí seriál Ulice. Patricie Solaříková Vás seznámí s herci, prostředím a zákulisím natáčení, bude čas na spoustu otázek a odpovědí nejen na seriál, ve kterém Patricie doslova vyrostla...

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    158,07 €
    (4 000 Kč)
  • zostáva 2 z 2
    Do divadla za Janou Plodkovou

    Lístek pro Vás a vašeho partnera na divadelní představení s Janou Plodkovou v hlavní roli – po představení Vám při sklence vína Jana Plodková osobně poděkuje za podporu Alsy a zbyde i prostor na pár otázek a odpovědí.

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    197,59 €
    (5 000 Kč)
  • zostáva 2 z 5
    Do News Roomu s Danielou Písařovicovou

    Chcete se stát účastníkem hlavní zpravodajské relace ČT1 Události jako insider? Buďte během jejich vysílání v Newsroomu, na velíně i v režii a sledujte Danielu Písařovicovou při práci. Následně se jí můžete zeptat na taje práce ve zpravodajství, jak vnímá zprávy, které sděluje světu, ona osobně, a proč třeba podporuje Alsu.

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    197,59 €
    (5 000 Kč)
  • zostáva 2 z 5
    Do Violy s Davidem Prachařem

    Lístek pro dva do Violy na představení s Davidem Prachařem a Emilem Viklickým s osobním poděkování a posezením s Davidem po představení, prostor bude pro návštěvu zákulisí i otázky všeho druhu.

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    197,59 €
    (5 000 Kč)
  • zostáva 2 z 3
    Do divadla za Stanislavem Majerem

    Lístek pro Vás a vašeho partnera na divadelní představení se Stanislavem Majerem podle vlastního výběru – po představení Vám při sklence vína Standa osobně poděkuje a rád zodpoví pár otázek, které Vás v souvislosti s představením napadnou.

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    197,59 €
    (5 000 Kč)
  • zostáva 3 z 5
    Do ČT24 s Lindou Bartošovou

    Exkurze newsroomu ČT24 - Linda Bartošová Vám zblízka ukáže, jak probíhá kontinuální vysílání naší jediné all news zpravodajské stanice. Budete v epicentru dění, uvidíte místo, které je naší hlavní dálnicí zpravodajských informací.  

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    197,59 €
    (5 000 Kč)
  • predané 5
    Kupte nám paletu laskavých cihel

    Posuňte nás o velký kus dál na cestě za vytouženým cílem. Za pět tisíc korun bude Vaše jméno na zdi dárců budoucího ALSA centra zvěčněno tučným písmem a Váš dobrý pocit bude k nezaplacení.

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    197,59 €
    (5 000 Kč)
  • predané 2
    Staňte se pilířem z laskavých cihel

    Za deset tisíc už se dá postavit velký kus zdi a, i když zeď zatím ještě nestavíme a vybrané peníze jdou na nákup pomůcek a rekondiční pobyty, jednou zeď postavíme a vaše jméno na ní bude tučným písmem. K tomu Vám pošleme kalendář, placku a vřelé poděkování.

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    395,18 €
    (10 000 Kč)
  • zostáva 2 z 2
    Na večeři s Lindou Bartošovou

    Chcete si popovídat s finalistkou Miss world o velkém světě módy a reklamy? O tom, proč tento svět opustila a vydala se na dráhu televizní reportérky? Popovídejte si o tom všem a mnohém dalším u neopakovatelné večeře s krásnou a milou Lindou Bartošovou.

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    592,77 €
    (15 000 Kč)
  • zostáva 2 z 2
    Staňte se jednou z Osobností

    Odměnou za příspěvek navštíví Vás (nebo kohokoli Vy určíte) fotograf Štěpán Hon se svou Leicou M9 a vytvoří set fotografií, z nichž jedna se stane nedílnou součástí výstavního projektu ALS.

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    592,77 €
    (15 000 Kč)
  • predané 0
    Staňte se zdí z laskavých cihel

    Staňte se opěrnou zdí našeho projektu postavenou z laskavých cihel vašeho dobrodiní. Patnácti tisíci korun nás o obrovský kus posunete dál na cestě k vytouženému cíli a vaše jméno se jednou objeví na zdi Alsa centra napsáno výrazným písmem. Jako poděkování dostanete kalendář limited edition, placku a tričko.

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    592,77 €
    (15 000 Kč)
  • predané 0
    Soubor fotografií našich osobností

    Soubor osmi portrétů našich osobností -  číslovaných a signovaných autorských tisků na galerijním papíře o velikosti 40x60 cm – s věnováním v dolním bílém okraji.

     

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    790,36 €
    (20 000 Kč)
  • zostáva 2 z 2
    Na maringotku se Stanislavem Majerem

    Prožijte se svým partnerem večer, noc a den na maringotce u Stanislava Majera. Popovídejte si s ním o jeho rolích v nových český detektivkách, o působení v divadle i o přírodě vůkol. Nedaleko maringotky je prý restaurace, která, kdyby byla na francouzském venkově, má minimálně jednu michelinskou hvězdu, vše čerstvé, domácí, neopakovatelné. A právě tam Vás Stanislav Majer vezme na oběd.

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    790,36 €
    (20 000 Kč)
  • zostáva 1 z 4
    Mecenáš ALSY "L"

    • Staňte se mecenášem, jehož jméno bude napsáno na zdi budoucího centra Alsy mezi ostatními dárci na výsadním místě.
    • Automaticky budete zván na všechny charitativní akce Alsy a osobně Vám poděkují v rámci pracovní večeře členové našeho týmu v čele s některou z osobností.
    • Jako bonus dostanete autorský tisk fotografie Štěpána Hona dle vlastního výběru na galerijním papíře o velikosti 40x60 cm s osobním věnováním toho, kdo je na fotografii zachycen, v dolním bílém okraji fotografie.
    • Placka, tričko a kalendář na rok 2017 je samozřejmostí.

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    1 185,54 €
    (30 000 Kč)
  • zostáva 2 z 3
    Mecenáš ALSY "XL"

    • Staňte se mecenášem, jehož jméno bude napsáno na zdi budoucího centra Alsy mezi ostatními dárci na ještě výsadnějším místě.
    • Automaticky budete zván na všechny charitativní akce Alsy a osobně Vám poděkují v rámci pracovní večeře členové našeho týmu v čele s některou z osobností.
    • Jako bonus dostanete signovaný číslovaný fotografický tisk na galerijím papíře o velikosti 60x90 cm nalepen na sololitu, adjustován v masivním dřevěném rámu, jehož autorem je fotograf Štěpán Hon.
    • Soubor všech placek, tričko a kalendář na rok 2017 je samozřejmostí.

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    1 975,89 €
    (50 000 Kč)
  • zostáva 2 z 2
    Mecenáš ALSY "XXL"

    • Staňte se mecenášem, jehož jméno bude napsáno na zdi budoucího centra Alsy mezi ostatními dárci téměř na nejvýsadnějším místě.
    • Automaticky budete zván na všechny charitativní akce Alsy a osobně Vám poděkují v rámci pracovní večeře členové našeho týmu v čele s některou z osobností.
    • Jako bonus dostanete signovaný číslovaný fotografický tisk dle vlastního výběru na galerijím papíře o velikosti 60x90 cm nalepen na sololitu, adjustován v masivním dřevěném rámu, jehož autorem je fotograf Štěpán Hon.
    • Soubor placek, tričko a kalendář na rok 2017 v limitované edici je samozřejmostí.
    • Dalším bonusem je fotografická seance pro Vás i Vaší rodinu ve venkovském ateliéru Štěpána Hona.
       

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    3 951,79 €
    (100 000 Kč)
  • zostáva 1 z 1
    Mecenáš ALSY "XXXL"

    • Staňte se mecenášem, jehož jméno bude napsáno na zdi budoucího centra Alsy mezi ostatními dárci na místě nejvýsadnějším.
    • Automaticky budete zván na všechny charitativní akce Alsy a osobně Vám poděkují v rámci pracovní večeře členové našeho týmu v čele s některou z osobností.
    • Jako bonus dostanete signovaný číslovaný fotografický tisk dle vlastního výběru na galerijím papíře o velikosti 60x90 cm nalepen na sololitu, adjustován v masivním dřevěném rámu, jehož autorem je fotograf Štěpán Hon.
    • Soubor placek, tričko a kalendář na rok 2017 v limitované edici je samozřejmostí.
    • Dalším bonusem je fotografická seance pro Vás i Vaší rodinu ve venkovském ateliéru Štěpána Hona.
    • A večeře s Danielou Peštovou navrch. Třeba Vás po ní vezme s sebou na koncert svého muže Pala Habery.

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    9 879,47 €
    (250 000 Kč)
  • Vypredané!!
    Do zákulisí Vivaldianna

    Exkluzivně jen pro Vás... Lístek pro dvě osoby na Vivaldianno 8. 6. 2016 do pražské O2 areny. Dostanete se do veřejnosti nedostupných míst a po představení se Vás osobně ujme Michal Dvořák a ukáže Vám zákulisí, kde se budete moci pozdravit s účinkujícími. Lístky si budete moci vyzvednout na místě před koncertem.

    Doručenia odmeny: do týždňa po ukončení projektu na Hithitu

    118,55 €
    (3 000 Kč)
  • Vypredané!!
    Na panáka s Davidem Krausem

    Lístek pro dva na představení s Davidem Krausem podle vlastního výběru (Archa/Semafor/Karlín) - po představení Vás i Vašeho partnera pozve David na panáka. Určitě zbyde chvíle na pár otázek a odpovědí.

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    197,59 €
    (5 000 Kč)
  • Vypredané!!
    Fotoseance v ateliéru Štěpána Hona

    Rodinné foto na šedém pozadí zalitém denním světlem proudícím přes prosklenou střechu. Zavítejte se svou rodinnou do venkovského ateliéru fotografa Štěpána Hona a nechte si pořídit sérii elegantních rodinných portrétů.

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    395,18 €
    (10 000 Kč)
  • Vypredané!!
    Večeře s Danielou Peštovou

    Chcete si popovídat s topmodelkou světového formátu o velkém světě módní a reklamní fotografie? O cestě z Teplic na vrchol světa? Proberte to s Danielou u večeře. Třeba Vás po večeři pozve na koncert svého muže Pala Habery, kdo ví?

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    987,95 €
    (25 000 Kč)