V Tetíně jsme našli lesní vílu!

Audiokniha vypráví příběh malého Františka, který žije u svého dědy v Podkrkonoší a jednoho dne na podzim roku 1944 najde uprostřed tetínských lesů kouzelnou vílu. Knihu Štěpána Haka Hvězda z křídel utkaná namlouvá herec Ivan Jiřík.

Autor: Štěpán Hak

  • Ivan Jiřík alias Phil Dunphy z Modern family

  • Ukázku dvou kapitol najdete v detailním popisu

  • Přebal audioknihy od Aleny Kubínové

1 685 €
vybrané z 1 590 €

106%

106% splnené

57 ľudí prispelo

Komunita, Literatúra

Tetín, Královéhradecký kraj, Česko

Všetko alebo nič. Projekt skončil 14.10.2023 v 12:32.

Zobraziť všetky odmeny

Jak to začalo?

Všechno to začalo prázdným listem papíru, na který se během roku přenesl příběh malého Františka, který v tetínských lesích našel kouzelnou vílu. Poetika, styl i humor vyprávění nadchl vynikajícího herce a známého dabéra Ivana Jiříka a vše vyústilo k nahrání prvních dvou kapitol. Nestojí za námi žádné studio, ani nakladatelství. Šli jsme do toho po hlavě s jedinou ambicí, udělat to poctivě. Našemu příběhu prostě věříme a doufáme, že text i forma vás zaujme natolik, že naši snahu oceníte v rámci předprodeje. Nebo jen sdílením mezi své známé (ať již přes internet nebo fyzicky u piva či vína s přáteli)

První dvě kapitoly si můžete pustit hned:

Co je náš cíl?

Našim cílem je dotáhnout zdárně projekt do konce a o prvním adventu Vám dodat krásnou, dárkovou krabičku s odkazem na webové stránky a jedinečným kódem ke stažení naší audioknihy. Jde nám o to, aby to byl i pěkný fyzický dárek. A ten se před Vánoci hodí nejen jednotlivcům, ale i firmám. První záměr bylo vydat CD, ale vzhledem k tomu, že dnes všichni posloucháme hudbu i mluvené slovo spíše přes chytrý telefon, upřednostnili jsme stažení souboru z internetu.

Detaily

Příběh je pro děti (větší děti 6+), ale i pro dospělé! Jeho síla však spočívá ve dvojí perspektivě vnímání příběhu. Menší posluchači v něm budou vnímat pohádkový příběh malého Františka, zatímco dospělí poetické drama. V rámci financí máme pokryto více jak 50% rozpočtu, preprodukci máme hotovou a nyní prosíme o podporu v rámci technických věcí - nahrávání, scénická hudba, postprodukce a distribuce.

Kniha je namluvená pouze hlasem Ivana Jiříka. Namísto pouhého přednesu jsme se snažili text lehce zdramatizovat, jako by vám ho četli rodiče. Celková délka audioknihy by neměla přesáhnout 6 hodin.

... a ještě něco navíc

Samozřejmě myslíme i na čtenáře! V současné chvíli jsme sice upřednostnili audioverzi, ovšem pokud se vybere třeba i více peněz, než je potřeba k vydání audioverze, rádi začneme pracovat na knize fyzické! 

Kdo jsme?

Jsme lidé, pro které je daný projekt výjimečný a dáváme do něj to nejlepší, čeho jme schopni. Lokální umělci, kteří tvoří lokální produkt. Pevně věříme, že připravené audiokapitoly budou mluvit v rámci našich schopností za nás. 

Štěpán Hak - scénarista, spisovatel a dramatik - pracoval na několika seriálech, filmech a divadelních hrách. Hvězda z křídel utkaná je jeho druhá kniha. V malé vesničce Tetín, kde se příběh odehrává, trvale žije. Rád ve svých dílech odkazuje na Podkrkonoší a svůj nejnovější počin bere jako připomenutí tradic a každodenního života válečného Podkrkonoší. Ovšem naivní optikou malého chlapce.


Ivan Jiřík - herec a dabér - jeden z klíčových lidí hereckého ansámblu pražského Divadla Pod Palmovkou. Objevil se v mnoha filmových i televizních rolí. Jeho hlas znáte i z dabingu. Například z oblíbeného seriálu Taková moderní rodinka (Phil Dunphy). Podkrkonoší má jako své druhé bydliště, kam si odjíždí odpočnout od ruchu velkoměsta. 

Proč to děláme?

Příběh se odehrává v Podkrkonoší a my všichni, co na knížce pracujeme, k němu máme hodně blízko. Rádi jsme propůjčili svůj čas a talent projektu, kterému upřímně věříme! Vyprávíme příběh, který si zaslouží být vyprávěn! A který, jak doufáme, vás donutí zvednout se ze židle a navštívit rodný kraj K. J. Erbena.

Věříme, že prezentované ukázky kapitol vás přesvědčí o naší kompetentnosti. Budeme rádi za jakoukoli finanční podporu, protože ji nevnímáme jen jako kapitál (byť nesmírně důležitý), ale jako vážně míněný a projevený zájem o naší práci. A zájem publika je pro umělce při tvorbě ta nejcennější komodita.

Děkujeme!

Aktuality

26.4.2024 Rozhovor s autorem audioknihy na Prima CNN

Přátelé, je o nás slyšet.  A to vše díky Vaší štědré podpoře!    https://m.youtube.com/watch?v=sX7lQeHEwj0&pp=ygUNxaF0xJtww6FuIGhhaw%3D%3D Štěpán a Ivan  

Viacej

27.11.2023 Dokonáno jest

Přátelé, mám tu čest vás poinformovat, že jsme veškeré práce na naší audioknize zdárně dokončili! Osobní odběr proběhne ode dneška v Hořicích v mé kanceláři v kulturním domu Koruna (Hálkova 105, Hořice, 50801 - 2. patro - schody směr k pokladnám). Bývám tam často, avšak nepravidelně, proto prosím …

Viacej

Komentáre

Vyberte si odmenu za váš príspevok

  • predané 9
    Tvůrcům na pivo

    Chcete pomoci jen tak? Bez nároku na odměnu?

    Můžete. Stačí poslat minimálně stokorunku nebo víc a mít dobrý pocit, že díky vám vznikne něco pěkného. 

     

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    3,97 €
    (100 Kč)
  • zostáva 28 z 30
    Honzíkova cesta světem

    První kniha Štěpána Haka pro děti. Osobní odběr (Kulturní dům Koruna, Hálkova 105, Hořice, 50801)

    Doručenia odmeny: do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    7,95 €
    (200 Kč)
  • zostáva 19 z 20
    Honzíkova cesta světem

    První kniha Štěpána Haka pro děti. Zaslání Českou poštou v ceně odměny.

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    9,93 €
    (250 Kč)
  • predané 29
    Hvězda z křídel utkaná - audiokniha

    Stačí vám audiokniha jedna a rádi si ji odebere osobně? Pak je tato odměna pro vás.

    Hotová audiokniha v jedinečném dárkovém balení vč. Poděkování a podpisy tvůrců. 

    Osobní odběr (Kulturní dům Koruna, Hálkova 105, Hořice, 50801).

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    13,91 €
    (350 Kč)
  • predané 9
    Hvězda z křídel utkaná - audiokniha

    Pokud to máte do Hořic daleko, můžeme Vám na adresu zaslat jednu hotovou audioknihu v jedinečném dárkovém balení vč. poděkování a podpisy tvůrců.

    Zaslání Českou poštou v ceně odměny.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    17,88 €
    (450 Kč)
  • predané 6
    5x audiokniha - pro obdarování více lidí

    Nechce se vám vymýšlet dárek na Vánoce pro rodinu nebo obchodní partnery? Využijte zvýhodněnou cenu!

    5x Hotová audiokniha v jedinečném dárkovém balení vč. poděkování a podpisy tvůrců.

    Vhodné jako firemní dárek. 

    Osobní odběr (Kulturní dům Koruna, Hálkova 105, Hořice, 50801)

    nebo

    zaslání Českou poštou (poštovné v ceně odměny).

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    59,61 €
    (1 500 Kč)
  • predané 1
    10x audiokniha

    Obdarovat blízké a obchodní partnery je sice fajn, ale možná byste chtěli slyšet své jméno v titulcích knihy? Není problém!

    V ceně odměny je 10x hotová audiokniha v jedinečném dárkovém balení vč. poděkování a podpisy tvůrců a navíc zmínka o vaší štědrosti v závěrečných  titulcích.

    Vhodné jako firemní dárek.

    Osobní převzetí (Kulturní dům Koruna, Hálkova 105, Hořice, 50801)

    nebo

    zaslání Českou poštou (poštovné v ceně odměny).

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    99,34 €
    (2 500 Kč)
  • predané 2
    25x audiokniha - jako partner

    Jste za celý rok vděční vícero lidem, které chcete na Vánoce potěšit za cenu flašky dobrého vína? Pak je tato odměna pro vás!

    Nejen, že audioknihu pořídíte za dobrou cenu, my Vám dárkové balení připravíme na míru. Dáme na něj logo vaší firmy, vzkaz nebo cokoli si vymyslíte. Navrch Vás v závěrečných titulkách uvedeme jako partnery audioknihy.

    Vhodné jako firemní dárek. 

    Osobní odběr (Kulturní dům Koruna, Hálkova 105, Hořice, 50801)

    nebo

    zaslání Českou poštou (poštovné v ceně odměny).

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    198,69 €
    (5 000 Kč)