Písničky ke kartám ctností

Pomocí karet ctností učíme děti, jak být dobrým člověkem. Zaměřujeme jejich pozornost na to, co je důvěra, vytrvalost, sebeúcta, laskavost, vzájemnost, respekt a další. Podpořte prosím vznik 35 krásných písní ke kartám ctností.

  • Při práci s kartami ve škole

  • Seminář pro pedagogy

  • Mentální mapy dětí

  • Roční plán ZŠ Five Star Montessori

  • Zážitkový metodický kurz Zahrada pro pedagogy

  • Jak děti vidí vzájemnost

  • Při práci s kartami ve školce

  • Domácí narozeninový rituál s kartami

  • Při práci s kartami ve školce

  • V čem chtějí být děti samostatné

  • Výstava ctností na hradě v Lipnici nad Sázavou

  • projekt na 1. st. ZŠ "Zodpovědný vztah k přírodě"

EUR 7,302
pledged of EUR 7,108

102%

102% completed

105 contributors pledged

Music, Education

All or nothing. Project finished on Jul 17, 2021 at 10:46.

Show all rewards

Co je náš cíl?

Přejeme si vychovávat zdravě sebevědomé děti, které znají své silné stránky, váží si samy sebe, jsou odvážné a zvídavé, zároveň citlivé a trpělivé k sobě i ke světu. K tomu nám pomáhají karty ctností (prohlédout si je můžete zde), díky nimž děti lépe chápou, ta na první pohled, těžká slova jako je respekt, sebedůvěra, pospolitost a další. Ke kartám ctností a sborníku Krajinou ctností se 156 aktivitami, který učí děti ctnostem při hře přímo při jednání s druhými a právě jej vyrábí v tiskárně, chceme vytvořit ke každé kartě ctnosti i písničku, celkem tedy 35 písniček ctností, které budou zdarma ke stažení pro všechny. Přidáme k nim i akordy a noty a děti si je budou moci zpívat ve škole i doma. Vaše příspěvky použijeme k zaplacení textařů, pronájmu nahrávacího studia, tvorby aranží a finální postprodukce, abychom ve spolupráci s naší muzikoterapeutkou Katkou vytvořili 35 krásných písniček. Prosíme Vás, abyste k tomuto záměru přispěli i Vy, neboť bez Vaší podpory písničky nahrát nemůžeme. 

Kdo jsme a proč to děláme?

Jsme pedagogové různého zaměření a všechny nás spojuje jedno - věříme, že podobu naší společnosti, kterou budou utvářet další generace, ovlivňujeme už nyní. Proto jsme vytvořili koncept výchovy ke ctnostem, který učí děti, jak být dobrým člověkem. Pořádáme semináře pro průvodce dětí - učitele, rodiče, vedoucí oddílů, vychovatele a další. Více na https://vychovakectnostem.cz/

Myslíme si, že je důležité, aby děti rozuměly ctnostem od malička. Vůbec nevadí, že jsou abstraktní a nedají se vidět ani nahmatat. Jak říká Malému princi liška: "Správně vidíme jen srdcem. Co je důležité, je očím neviditelné." Učíme děti vidět srdcem trpělivost, hrdost, ochotu, spolehlivost, poctivost, sebedůvěru a další. Vytvořili jsme celý výchovný koncept, který v dětech tyto vnitřní kvality osobnosti probouzí a rozvíjí. Naše karty ctností používá přes 500 škol a školek v České republice. Obracejí se na nás učitelé, že by pro práci s dětmi potřebovali kromě karet také písničky, neboť děti si rády zpívají a melodie písniček jim pomáhá zapamatovat si význam slov. 

Ctnosti dětem představujeme jako semínka, která nosíme v sobě, a záleží jen na nás, zda je necháme vyrůst nebo ne. Takhle vypadá text úvodní písně výchovy ke ctnostem, kterou můžete slyšet v našem videu:

Jsem zahradník

a semínka dobra do hlíny vkládám

aby bylo květin a vůní dosti 

v mojí zahradě ctností

//: Voní jako růže

a každý z nás ji může

v sobě objevit :// 


 Moc Vám děkujeme za Vaši podporu!

Comments

Choose reward for your contribution

  • sold 12
    Hřejivý pocit za Vaši štědrost

    Máte chuť projevit štědrost a podpořit tak vznik písní ke kartám ctností? Stačí Vám jen hřejivý pocit z dobrého skutku? Můžete nám přispět částkou 200 Kč nebo i vyšší. My budeme za Vaši štědrost opravdu vděční! Až písničky ctností nahrajeme všechny, určitě Vám dáme vědět.

    Reward delivery: in a week after the Hithit project end

    EUR 7.90
    (CZK 200)
  • remaining 497 from 500
    Magnetka Vaší ctnosti

    Chcete mít denně na očích ctnost, která Vás charakterizuje anebo naopak tu, o které víte, že byste ji potřebovali posílit? Pošleme Vám jednu magnetku z naší zahrady ctností o velikosti 5x7 cm a k tomu dárek. Do poznámky prosím napište, kterou ctnost preferujete a budeme-li ji mít na skladě, pošleme Vám ji. V opačném případě Vám nějakou hezkou vybereme☺Poštovné je zahrnuto v ceně odměny. Nezapomeňte prosím uvést Vaši poštovní adresu. Ctnosti můžete vybírat zde. Až písničky ctností nahrajeme všechny, určitě Vám dáme vědět.

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 11.85
    (CZK 300)
  • remaining 84 from 100
    Samolepky ctností

    Pošleme Vám jeden arch A4 plný samolepek ctností (jedna samolepka 3x5 cm) a k tomu dárek. Poštovné je zahrnuto v ceně odměny. Nezapomeňte prosím uvést Vaši poštovní adresu. Až písničky ctností nahrajeme všechny, určitě Vám dáme vědět.

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 11.85
    (CZK 300)
  • remaining 29 from 30
    Starostlivost v praxi aneb nasyp ptákům zrní

    Nabízíme směs zrní pro ptáky do krmítek, abyste mohli s dětmi trénovat starostlivost o ty, kteří nám na oplátku svým zpěvem dělají krásná nejen naše rána. Balení cca 1 kg zrní k osobnímu vyzvednutí v Praze v Karlíně. Až písničky ctností nahrajeme všechny, určitě Vám dáme vědět.

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 11.85
    (CZK 300)
  • sold 8
    Písníčky ctností pro Vás exkluzivně ještě před oficiálním zveřejněním

    Už se nemůžete dočkat, až si písničky poslechnete a zazpíváte a nechcete čekat na oficiální zveřejnění? Zakoupením této odměny budete mít zajištěné, že Vám písničky pošleme do emailu hned, jakmile budou hotové ještě před křtem.

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 13.82
    (CZK 350)
  • remaining 346 from 350
    Plakát Vaší ctnosti

    Chcete mít denně na očích ctnost, která Vás charakterizuje anebo naopak tu, o které víte, že byste ji potřebovali posílit? Pošleme Vám jeden plakát z naší zahrady ctností o velikosti 42x69 cm a k tomu dárek. Poštovné je zahrnuto v ceně odměny. Nezapomeňte prosím uvést Vaši poštovní adresu. Ctnosti můžete vybírat zde. Až písničky ctností nahrajeme všechny, určitě Vám dáme vědět.

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 15.79
    (CZK 400)
  • remaining 97 from 100
    Zrcátko Sebeláska

    Kapesní zrcátko s motivem karty sebeláska může udělat radost každé ženě či dívce, velikost zrcátka 6x7 cm. K zrcátku Vám pošleme malý dárek. Poštovné je zahrnuto v ceně odměny. Nezapomeňte prosím uvést Vaši poštovní adresu. Až písničky ctností nahrajeme všechny, určitě Vám dáme vědět.

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 15.79
    (CZK 400)
  • remaining 100 from 100
    Set na výrobu bylinného masážního razítka

    Chcete se nechat hýčkat prostřednictvím voňavé masáže? Anebo byste raději milovanému člověku citlivou a voňavou masáž nabídli? Máme pro Vás připravenou směs voňavých bylin, plátýnko a stručný návod na výrobu masážního razítka, abyste mohli trénovat citlivé doteky. Poštovné je zahrnuto v ceně odměny. Nezapomeňte prosím uvést Vaši poštovní adresu. Až písničky ctností nahrajeme všechny, určitě Vám dáme vědět.

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 15.79
    (CZK 400)
  • remaining 36 from 40
    Mini sada 5 karet ctností

    Mini sadu 5 karet ctností dle výběru autorů projektu Vám zašleme poštou. Poštovné je zahrnuto v ceně odměny. Nezapomeňte prosím uvést Vaši poštovní adresu. Až písničky ctností nahrajeme všechny, určitě Vám dáme vědět.

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 15.79
    (CZK 400)
  • remaining 9 from 12
    Webinář na téma: Jak pracovat s kartami ctností doma

    Autorka konceptu „Výchova ke ctnostem“ Jana Haková  Vám během dvouhodinového webináře ukáže, jak velmi jednoduše a efektivně lze karty ctností zahrnout do běžného každodenního života s dětmi ve Vaší domácnosti. Termín webináře bude upřesněn. Až písničky ctností nahrajeme všechny, určitě Vám dáme vědět.

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 19.74
    (CZK 500)
  • remaining 6 from 12
    Webinář na téma: Jak pracovat s kartami ctností v MŠ

    Pojďte si poslechnout lektorku Martinu Štolbovou, která již mnoho let používá karty ctností v mateřské škole. V dvouhodinovém webináři Vám předá inspiraci na konkrétní aktivity s dětmi, i jak sestavit celoroční plán výchovy ke ctnostem ve školce. Termín webináře bude upřesněn. Až písničky ctností nahrajeme všechny, určitě Vám dáme vědět.

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 19.74
    (CZK 500)
  • remaining 6 from 12
    Webinář na téma: Jak pracovat s kartami ctností na 1. stupni ZŠ

    Učíte na prvním stupni ZŠ a rádi byste načerpali inspiraci, jak zakomponovat karty ctností do vyučování?  Lektorka Martina Pospíšilová Vás provede dvouhodinovým webinářem plným tipů a rad, jak na to. Termín webináře bude upřesněn. Až písničky ctností nahrajeme všechny, určitě Vám dáme vědět.

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 19.74
    (CZK 500)
  • remaining 8 from 12
    Webinář na téma: Jak pracovat s kartami ctností v oddílech a dalších volnočasových skupinách

    Lektor Jakub Šneidr Vám v tomto dvouhodinovém webináři představí, jakým způsobem můžete zahrnout práci s kartami ctností do oddílové či klubové činnosti - schůzek, víkendových akcí, příměstských i pobytových táborů. Termín webináře bude upřesněn. Až písničky ctností nahrajeme všechny, určitě Vám dáme vědět.

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 19.74
    (CZK 500)
  • remaining 4 from 5
    Léčivé zpívání v Olomouci s naší muzikoterapeutkou Katkou + dárek

    Přijďte si zazpívat na akci Léčivé zpívání s naší muzikoterapeutkou Katkou Pokornou, která bude skládat a nahrávat písničky ke kartám ctností a na Léčivém zpívání Vám předá malý dárek. Přesný termín Léčivého zpívání Vám včas sdělíme. Vstupenku Vám zašleme na email. Až písničky ctností nahrajeme všechny, určitě Vám dáme vědět.

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 19.74
    (CZK 500)
  • remaining 47 from 50
    Zlatá vstupenka na křest písní na hradě Lipnice nad Sázavou

    Pojďte si tedy už nyní zajistit své místo na slavnostním křtu nového alba písniček ke kartám ctností, který proběhne na hradě Lipnice nad Sázavou na jaře 2022. Zlatá vstupenka zahrnuje občerstvení, sekt a dárek pro Vás. Kromě křtu si můžete na hradě prohlédnut stálou expozici Výchovy ke ctnostem. O přesném termínu křtu Vás včas budeme informovat. Vstupenku Vám zašleme na email a dárek předáme na křtu. Až písničky ctností nahrajeme všechny, určitě Vám dáme vědět.

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 23.69
    (CZK 600)
  • remaining 13 from 20
    Sborník aktivit Krajinou ctností + dárek

    Rádi byste karty ctností používali ve své profesi či doma, ale chybí Vám inspirace na aktivity a hry? Nabízíme Vám sborník plný krásných nápadů a návodů a k tomu přidáme dárek jako překvapení. Poštovné je zahrnuto v ceně odměny. Nezapomeňte prosím uvést Vaši poštovní adresu. A až písničky ctností nahrajeme všechny, určitě Vám dáme vědět.

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 39.49
    (CZK 1,000)
  • remaining 1 from 1
    Obraz Eduarda Milky Souhlas Manětínské inspirace

    Umění je reálným ztvárněním ctnosti tvořivost. Za Vaši podporu Vám nabízíme čtyřdílný obraz Eduarda Milky "Souhlas Manětínské inspirace“, přičemž velikost jednoho dílu je 18x24,5 cm, náhled obrazu zde. Obraz je k osobnímu vyzvednutí v Praze v Karlíně. Až písničky ctností nahrajeme všechny, určitě Vám dáme vědět.
     

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 78.97
    (CZK 2,000)
  • remaining 1 from 1
    Obraz Pavla Hory Sblížení 2/2

    Tvořivost má mnoho forem a jedna z nich je zachycená na obraze Pavla Hory "Sblížení 2/2“ o velikosti 50x35 cm, linořez a materiálový tisk, náhled obrazu zde. Tento obraz Vám nabízíme za Vaši podporu a je k osobnímu vyzvednutí v Praze v Karlíně. Až písničky ctností nahrajeme všechny, určitě Vám dáme vědět.

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 78.97
    (CZK 2,000)
  • remaining 8 from 10
    Trénink vytrvalosti při zimním výstupu na Kralický sněžník

    Chcete zažít vytrvalost, nadýchat se čerstvého vzduchu a popovídat si? Připojte se k Janě Hakové, autorce konceptu Výchova ke ctnostem, při zimním výstupu na Kralický sněžník. Zažijete nadšení, vytrvalost i pospolitost a budete mít příležitost se na cokoliv zeptat. Termín výstupu bude upřesněn. Až písničky ctností nahrajeme všechny, určitě Vám dáme vědět.

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 98.72
    (CZK 2,500)
  • remaining 12 from 12
    Webinář na téma Antistresové návyky v životě

    Cítíte, že i na Vás občas dolehne stres a rádi byste věděli, jak tyto situace zvládat? Máme pro Vás dvouhodinový webinář na téma Antistresové návyky v životě, kterým Vás provede Jana Haková. Jana je nejen zakladatelka Výchovy ke ctnostem, ale i lektorka programů Jak zvládat tlak na pracovišti a Antistresové návyky v životě. Termín webináře bude upřesněn. Až písničky ctností nahrajeme všechny, určitě Vám dáme vědět.

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 98.72
    (CZK 2,500)
  • remaining 1 from 1
    Obraz Oty Nalezínka Chrám sv. Víta

    Za Vaši podporu Vám nabízíme reálné zhmotnění ctnosti tvořivost do obrazu Oty Nalezínka "Chrám sv. Víta“ o velikosti 68x65 cm, serigrafie, náhled obrazu zde. Obraz je k osobnímu vyzvednutí v Praze v Karlíně. Až písničky ctností nahrajeme všechny, určitě Vám dáme vědět.

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 157.95
    (CZK 4,000)
  • remaining 2 from 3
    Kompletní sada knih Toulky českou minulostí s věnováním autora

    Pojďte v sobě probudit zvídavost a objevit skrytá zákoutí české historie. Podporou našeho projektu získáte kompletní sadu knih Toulky českou minulostí (16 dílů) s věnováním autora Petra Hory-Hořejše. Pan Hora-Hořejš nám daroval tuto odměnu jako vyjádření podpory s naším projektem  písní ke kartám ctností. Knihy jsou k osobnímu vyzvednutí v Praze v Karlíně. Až písničky ctností nahrajeme všechny, určitě Vám dáme vědět.

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 236.92
    (CZK 6,000)
  • remaining 1 from 1
    Obraz Miroslava Pacnera Zasypaná prkna

    Za Vaši podporu Vám nabízíme tvořivost v podobě obrazu Miroslava Pacnera „Zasypaná prna“ o velikosti 100x100 cm, reliéfní skulptura, náhled obrazu zde. Obraz je k osobnímu vyzvednutí v Praze v Karlíně. Až písničky ctností nahrajeme všechny, určitě Vám dáme vědět.

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 592.30
    (CZK 15,000)
  • remaining 3 from 3
    Staňte se generálním partnerem

    Staňte se generálním partnerem nahrávky písní ke kartám ctností. Vaše jméno, případně jméno Vaší společnosti uvedeme na webu Výchovy ke ctnostem a na facebooku a instagramu.  A také Vám veřejně poděkujeme na Slavnostním křtu písní na hradě Lipnice nad Sázavou, kam Vás pozveme a věnujeme Vám zdarma 10 zlatých vstupenek na křest (zahrnují občerstvení, sekt a dárek) pro Vaše blízké či obchodní partnery. Až písničky ctností nahrajeme všechny, určitě Vám dáme hned vědět.

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 1,974.33
    (CZK 50,000)
  • Sold out!!
    Sborník aktivit Krajinou ctností + dárek

    Rádi byste karty ctností používali ve své profesi či doma, ale chybí Vám inspirace na aktivity a hry? Nabízíme Vám sborník plný krásných nápadů a návodů a k tomu přidáme dárek jako překvapení. Poštovné je zahrnuto v ceně odměny. Nezapomeňte prosím uvést Vaši poštovní adresu. Až písničky ctností nahrajeme všechny, určitě Vám dáme vědět.

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 39.49
    (CZK 1,000)
  • Sold out!!
    Obraz Vladimíra Suchánka Portrét II

    Ctnost tvořivost má mnoho podob a my Vám nabízíme jednu z nich od malíře a grafika Vladimíra Suchánka zachycenou v obraze s názvem "Portrét II“ o velikosti 36x49 cm, barevná litografie, náhled obrazu zde. Obraz je k osobnímu vyzvednutí v Praze v Karlíně. Až písničky ctností nahrajeme všechny, určitě Vám dáme vědět.

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 157.95
    (CZK 4,000)