U283 - původní český komiks

Válečná ponorka objevená na vrcholcích Alp, tajemné vraždy seniorů, podzemní antarktická základna a nevyřešená záhada minulosti. Odhalte největší tajemství nacistů, které zůstalo skryto až do roku 1979, kdy vrcholí studená válka.

  • V odměnách můžete získat plakát nebo tričko.

  • Odměny nabízí i možnost stát se jednou z postav!

  • Vizualizace obálky komiksu.

  • Ukázka z komiksu.

  • Ukázka z komiksu.

  • Ukázka z komiksu.

  • Ukázka z komiksu.

  • Ukázka z komiksu.

  • Ukázka z komiksu.

  • Ukázka z komiksu.

  • Ukázka z komiksu.

  • Ukázka z komiksu.

  • Ukázka z komiksu.

  • Ukázka z komiksu.

  • Ukázka z komiksu.

EUR 5,305
pledged of EUR 2,764

191%

191% completed

160 contributors pledged

Art, Literature

Praha, Hlavní město Praha, Česko

All or nothing. Project finished on May 8, 2021 at 17:39.

Show all rewards

O čem to je?

Píše se rok 1979 a studená válka je v plném proudu. Co spojuje objev nacistické válečné ponorky na vrcholcích Alp se sérií vražd seniorů v Mnichově? Jak tyto zdánlivě nesouvisející události ovlivní život amerického polárníka Kurta Creadyho, který v Antarktidě stále pátrá po svém otci, jenž tu záhadně zmizel v roce 1947? Znepokojivé souvislosti odhalí až šokující incident, který zburcuje Pentagon a ohrozí budoucnost celého lidstva.

U283 je původní český komiks, nebo spíše komiksový román, který přináší 140 stran plnobarevného příběhu na formátu 175 x 265 mm, jenž není čistou fikcí, ale odkazuje také na skutečné historické události.

Co je cíl?

Nehodlám knihu rozesílat elektronicky - to bych zvládl sám. Já chci U283 vydat jako tištěný komiks, který si najde místo ve vaší knihovně, a proto potřebuji vás. Pojďme společně vydat původní český komiks!

Pokud se nám to podaří, najdete své jméno v tiráži komiksu a stanete se tak členem posádky ponorky U283. To platí pro každého, kdo přispěje částkou vyšší, než 199 Kč. V odměnách najdete i originální merch nebo třeba plakát, na němž může být vaše jméno!

Pokud chcete vědět víc, sledujte stránku aktualit, kde se postupně dozvíte něco o mně, o tom, jak komiks vznikal nebo kde jsem čerpal inspiraci...

Kdo jsem a jak to začalo?

Jmenuji se Rostislav Bakula. Je mi 36 let, původem jsem jihočech (Vodňany), od roku 2008 však naplavenina usazená v Praze. Téměř jsem se stal učitelem, nicméně k tomu naštěstí nedošlo a počínaje rokem 2006 mě živí grafický design. Rád čtu i sportuju, úplně nejraději však tvořím. Kreslím, ilustruji nebo třeba píši vlastní filmový blog filmfanatic.cz. V roce 2020 přišla pandemie covidu-19 a já jsem sníženého pracovního vytížení využil v duchu hesla "každá krize je příležitost" k tomu, abych realizoval svůj první autorský komiks U283.

Komiksy totiž miluji už od dětství a kresba mě provází celý život. Celý příběh jsem si tedy mohl nejen vymyslet, ale také nakreslit. Díky své profesi si pak knihu dokážu připravit k tisku, zprodukovat výrobu a dokonce i naplánovat propagační kampaň včetně trailerů apod. Všechno kolem komiksu U283 je tedy práce pouze jednoho člověka. A když mám tuhle možnost, byl by doslova hřích nepředstavit příběh ponorky U283 světu. Věřím, že společně přivedeme tenhle původní český komiks k životu!

News

Jun 22, 2021 U283 ve vaší knihovně

Komiks je vytištěný a na cestě k hithiterům. Nejen pro ně jsem si však připravil ještě jedno překvapení. O co jde? To prozradím ve videu ;-)

More

May 11, 2021 Než se komiks dostane k vám...

Velké díky všem členům posádky U283! Kampaň máme úspěšně za sebou a vy se tak můžete těšit na komiks. Kdy? A co ještě zbývá udělat, než se dostane k vám? Odpovědi najdete ve videu :-)

More

Comments

Choose reward for your contribution

  • sold 12
    Podpoř český komiks

    Srdečné díky! Přispěl/a jsi na dobrou věc :-)

    Reward delivery: in a week after the Hithit project end

    EUR 7.86
    (CZK 199)
  • sold 74
    Vítej na palubě

    Stáváš se součástí komiksu U283. Přijde ti poštou a tvoje jméno se objeví v tiráži. Částka je včetně poštovného a balného.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 23.65
    (CZK 599)
  • sold 52
    Komiks s věnováním

    Pokud chceš komiks “znehodnotit” vlastnoručním podpisem autora s věnováním přímo pro tebe, může být. Komiks ti pak pošlu poštou a tvoje jméno se objeví v tiráži. Částka je včetně poštovného a balného.
    * Do poznámky napište, jaké věnování v komiksu chcete.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 27.60
    (CZK 699)
  • sold 2
    Komiks + plakát

    Komiks najdeš ve schránce a svoje jméno v tiráži, ale navíc dostaneš také plakát, na kterém bude tvoje jméno. Dokonce si můžeš vybrat i formát! Částka je včetně poštovného a balného.
    * Do poznámky napište, jaký formát plakátu chcete (A3, A2, A1 nebo podobný formát, který se vám hodí do rámu).

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 47.34
    (CZK 1,199)
  • sold 8
    Komiks + tričko

    Komiks najdeš ve schránce, tvoje jméno má rezervačku v tiráži a získáš také originální merch. Tohle tričko totiž bude unikát! Částka je včetně poštovného a balného.
    * Do poznámky napište, jakou velikost trička chcete.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 47.34
    (CZK 1,199)
  • sold 5
    Multipack (2x komiks + plakát + tričko)

    Chceš všechno? Tady to máš i s věnováním a samozřejmě tvým jménem v tiráži! Částka je včetně poštovného a balného.
    * Do poznámky napište, jaký formát plakátu chcete (A3, A2, A1 nebo podobný formát, který se vám hodí do rámu) a jakou velikost trička.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 78.93
    (CZK 1,999)
  • remaining 2 from 5
    Na pivo s autorem

    Jakmile to bude možné, tak tě (v Praze) pozvu na pivo a osobně ti předám 2 výtisky komiksu. Tvoje jméno se objeví v tiráži. Pokud ti ještě nebylo 18, kouká z toho “jenom” limonáda :-)

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 118.42
    (CZK 2,999)
  • remaining 1 from 1
    Kmotře!

    Pozvu tě na křest komiksu, který proběhne v První Pivní Tramwayi, kde se staneš jeho kmotrem. Tvoje tvář se objeví v knize a obléknu tě do trička. Odměna zahrnuje také plakát a 4 komiksy k tomu! Tvoje jméno bude mít v tiráži speciální místo.

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 592.26
    (CZK 14,999)
  • Sold out!!
    Staň se komiksovým hrdinou!

    Tvoje tvář se objeví v komiksu! Získáš 2 výtisky a tvoje jméno v tiráži dostane čestné místo! Částka je včetně poštovného a balného.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 197.39
    (CZK 4,999)