Trilogie o životní moudrosti - Trojí mystérium SIOMA X

Jedná se o již připravenou knižní trilogii, která pojednává o životní filosofii a která inspiruje čtenáře k úvahám o tom, co život jest. Hlavním cílem projektu je vydání celé této knižní trilogie, aby dostala se ve správný čas těm správným lidem.

Author: Marek Szweda

  • Buďme sami sebou - to je pro nás tím nejcennějším

  • Čtení z knihovny palmových listů v Indii

  • Setkání s opatem Shi Yongxin v chrámu Shaolin

  • Návštěva Shaolinu je snem každého bojovníka

  • Projev úcty Bodhidharmovi, patronovi Shaolinu

  • Důvěřuj v život, však on tě povede. ;)

  • Každý měl by mít své oblíbené místo pro rozjímání

  • Inspirací mnohdy bývají posvátná starobylá místa

  • Poznávání kultur inspiruje k hlubšímu porozumění

  • Návštěva buddhistické svatyně s mým otcem

  • Klíčový okamžik mé životní cesty bojovníka

  • Říká se, že ve skupině je nejvyšší potenciál. :)

  • Přirozenost dětí je mnohdy velmi inspirativní! ;)

  • Poděl se vždy o to, co je nejcennější, s ostatními

  • Umění koncentrace je základem umění našeho života

  • Umění intuice, vnímání, vyzkouší-li člověk, zažije

  • Učme se vždy od těch zkušenějších a moudřejších

  • Buďme si inspirací navzájem na společné cestě

  • Trénujme tvrdě a objevujme náš vlastní potenciál

  • Nejen duchovnem je člověk živ. Yin a Yang vždy...

EUR 258
pledged of EUR 4,742

5%

5% completed

11 contributors pledged

Literature, Education

Karviná, Moravskoslezský kraj, Česko

All or nothing. Project finished on Apr 22, 2021 at 17:44.

Show all rewards

Buď sám sebou a inspiruj ostatní svou vlastní životní stezkou poznání.

Jak to vše začalo?

V průběhu našich životů každý z nás získává svou vlastní životní moudrost, která určuje to, jakým způsobem se díváme na prožívanou skutečnost. Vidíme potenciál života? Následujeme osud, či jsme ovlivňováni karmou? Co vnímáme?! Čemu věnujeme svou pozornost?!...

To jsou otázky, které si člověk v určité životní situaci uvědomí a začne nad nimi rozjímat. To mé období těchto otázek nastalo neplánovaně čtyři roky nazpět, kdy skrze určitou životní „krizi?“ „lekci?“ „zkoušku?“ mne život nasměřoval k bráně poznání, kterou jsem dosud přehlížel. Tou bránou bylo uvědomění si toho, že člověk má onu pokladnici moudrosti neustále na dosah, jen většinou nemá odvahu vzít zodpovědnost za svou vlastní a nahlédnout, jaký potenciál mu do života přináší. 

Jakmile jsem onu pokladnici rozevřel, začal jsem nahlížet na jednotlivé kvality, které přináší nejen mne, ale nám všem do našich životů. Skrze její otevření začal jsem sepisovat jednotlivé spisy moudrosti, které vedou člověka k uvědomění si sebe sama, uvědomění si souvztažnosti všeho se vším... A tak formou metafory započal příběh tohoto projektu, který mne skutečně naplňuje nadějí a skutečným prožitkem života bez domněnek.

Co je cílem?

Inspirovat! :)

Tři spisy moudrosti - tři různé pohledy na život - tři různá pojednání o životě - to jsou knihy, které tvoří takzvané trojí mystérium Sioma X, ve kterých je zapsáno ono bohatství, jenž bylo mi dáno čerpat z oné pokladnice moudrosti. Knihy se snaží inspirovat čtenáře k přijetí širšího vhledu na to, co život jest. Psychologie, filosofie, medicína, věda, ... nejsou to všechno jen jednotlivé lístky, které jsou však součástí celého stromu, jenž nazýváme život? Myslím, že je nejvyšší čas podívat se na onen strom života, díky čemuž pochopíme také ony jednotlivé aspekty, které bez vzájemného porozumění nedávají smysl. Chtěl bych tyto knihy vydat v kvalitní pevné vazbě, která jim dodá eleganci a kvalitu, jenž si dle mne vskutku zasluhují. Neboť jak už to v životě bývá, tvrdý obal obsahuje mnohdy velmi jemné jádro, jenž pohladí nás na duši.

Pomozte mi tyto knihy vydat, aby dostaly se ve správný čas těm správným lidem, aby inspirovaly je k životu v harmonii a v pochopení.

Co se v knihách dozvíte?

To bych skutečně také velmi rád věděl! :) Proč tato reakce? Neboť sám neustále objevuji hloubku slov v těchto knihách zapsaných... Knihy vznikly zápisem v meditativním stavu vědomí, které označuji jako kreativní buddha, a proto kdykoliv si vezmu tyto knížky do rukou, vždy objevím novou úroveń znalostí, kterou dříve jsem nedokázal uchopit, vnímat.

Kniha vznikla v meditativním stavu vědomí? Co tímto autor myslí, ptáte se? ... Zde se již dostáváme do oblasti mystiky, duchovnosti člověka, a tomu, co je skutečnost a co pouhopouhá neuvěřitelná kreativita. Však když člověk není schopen v průběhu svého života napsat několik stran referátu a poté v meditaci bez jakéhokoliv zásahu ega, či přemýšlení, sepíše několik obsáhlých knih... pak já, jakožto jejich autor nepotřebuji další důkaz. Však kdo přemýšlel někdy nad tím, co můza jest, ten již chápe mne. ;)

Co mne inspirovalo právě nyní k vydání těchto knih?

Odvaha! Neboť všechny kroky přece začínají odvahou vydat se do neznáma. Zkrátka, jednotlivé dílky, které tvoří onen celkový obraz skutečnosti, začal se již skládat a hlavní dílky již jsou připravené k tomu, aby se tento projekt začal projevovat nejen v mém životě, ale v celé společnosti, kdy začneme vzájemnou interakcí objevovat bez předsudků to, kým jsme a co život jest. Posledním dílkem, který mne definitivně utvrdil vydat se touto stezkou, bylo čtení mého palmového listu, který tuto životní roli spisovatele „stvrzuje“.

Ptáte se, kdo jsem?

Jsem bojovníkem, filosofem a učitelem.

Život je jako jedno velké divadelní představení, kde každý z nás v dané chvíli na sebe obléká jednotlivý šat, který je spojen s onou rolí v rámci scénáře, který je na divadelním jevišti hrán. Je jen na nás, jaké role v rámci svého projevu sebe sama přijmeme a začneme tak obohacovat onu divadelní hru podobou nám vlastní.

Jsem bojovníkem „světla poznání“, kdy skrze překonávání svých vlastních dogmat objevuji potenciál, jenž nabízí se nám všem do našich životů. Jsem filosofem života, neboť životní filosofie, kterou přijali jsme za svou vlastní definuje to, kým jsme, jak se díváme na prožívanou skutečnost, a co sami dovolíme si tvořit během svého vlastního života. A to skutečně stojí za náš čas, že? ;) A jsem zároveň také učitelem, neboť přijme-li člověk jeden aspekt života, pak skrze interakci se svým okolím objevuje dosud nespatřené detaily a nové úhly pohledu na to, co máme přijato za neměnné. Je to tedy takové vzájemné probouzení moudrosti skryté v nás všech. 

Mé jméno je Marek Szweda a věřím v lidský potenciál.

A jaký je postup projektu?

Ptáte se, jaká byla má životní cesta?

Každá prožitá zkušenost utváří to, kým jsme v dané chvíli. A přesto, zažijeme-li další zkušenost, změníme se v někoho jiného...

Již od mého dětství jsem byl inspirován k tomu, abych prožil plnohodnotný život. Žil jsem v harmonickém prostředí, kdy věnoval jsem se nejen poctivému studiu ve škole, které jsem tehdy považoval za alfu a omegu pro život, ale díky mému otci, který je zakladatelem klubu Kung Fu v Karviné, jsem byl vtažen do života bojových umění, které mne hluboce inspirovalo. Užíval jsem si mé dětství s rodinou, kdy jsme zažili mnoho výletů po České republice, stanovali jsme velmi často v přírodě, chodívali jsme neustále po horách, trénovali jsme, ale také jsme velmi často pomáhali babičce na baráku sekáním zahrady, sklízením úrody a rytím pole, což dosud považuji za perfektní trénink! :) Mé dětství je skutečně nabito mnoha krásnými vzpomínkami.

Ale přece jenom nikdo z nás nezůstane dítětem navždy a už vůbec ne v takových harmonických podmínkách, které bychom si přáli. A tak jsem se stal díky mnoha životním událostem instruktorem bojových umění v našem klubu, kde jsem mohl jít příkladem svým umem těm, které jsem právě trénoval. K tomu vedla skutečně dlouhá cesta, protože jsem nikdy nebyl talentem od přírody, ale musel jsem se k tomu postupem času vypracovat nezlomnou vůlí a odhodláním. Velmi intenzivně jsem každým dnem i několik hodin kultivoval mé dovednosti a mé tělo, abych skutečně spatřil potenciál, který zde máme. Tím mám na mysli potenciál síly, vytrvalosti, umění boje, ale také potenciál těla, které se tréninkem kultivuje jako obraz toho, co v životě děláme. Klíčovým okamžikem v mém životě bylo dosažení mistrovského černého pásu v Kung Fu, kdy u mne započala cesta hledání skutečného životního mistrovství.

Ono mistrovství je cesta, kde člověk objevuje potenciál sebe sama a potenciál toho, co život mu do jeho životní stezky poznání přináší. A tak i bojovník, jenž dosáhne mistrovství fyzického aspektu života, noří se do aspektů filosofie, medicíny, duchovnosti,... aby nahlédnul do moudrosti, kterou mu přináší. A o tom to vše jest, o cestě, která vede člověka určitým směrem. Životní cesta, po které kráčím, mne dovedla právě na toto místo, kde chtěl bych se s Vámi všemi podělit o to, co považuji za to nejcennější.

Srdečně Vám děkuji, že se do tohoto projektu zapojíte jakoukoliv formou.

Marek Szweda

Comments

Choose reward for your contribution

  • sold 1
    Stát se podporou projektu

    Věříte, že tento projekt má smysl a chcete přispět, aby se skutečně mohl zrealizovat? Pak zvolte tuto formu podpory.

    Zašlu Vám e-mail s poděkováním a budu Vás informovat o jednotlivých krocích tohoto projektu.

    Reward delivery: not specified

    EUR 4.74
    (CZK 120)
  • sold 5
    Získat e-booky s poděkováním

    Zašlu Vám e-mailem onu sepsanou trilogii o životní moudrosti formou e-booků ve formátu pdf včetně poděkování za Vaši podporu.

    Přeci jen, někteří lidé mají rádi digitální podobu knih, kterou si mohou přečíst kdekoliv a kdykoliv, že? ;)

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 9.48
    (CZK 240)
  • remaining 119 from 120
    Zúčastnit se workshopu sebepoznání

    Plánuji v tomto roce pořádat několik workshopů sebepoznání, ostatně, jak nabádají každého čtenáře ony knihy, tak jde právě o to skutečně něco přijmout a prožít, nejde jen o to neustále filosofovat...

    Obsahem workshopů je úvodní dialog, který bude mít za cíl vytvoření pohodové a přátelské atmosféry, poté se začneme aktivně zabývat uměním koncentrace, meditace, cvičením qi-gong a jogínských technik, naslouchání intuici, a tak nějak se ten program sám přizpůsobí tomu, kdo na workshopu bude přítomen.

    Workshopy budou pořádány vždy pro dvanáct osob včetně mne v Karviné. Podle zájmu vytvořím jednotlivé termíny, kdy jednotlivé workshopy budou trvat přibližně tři hodiny.

    Reward delivery: not specified

    EUR 23.71
    (CZK 600)
  • sold 3
    Získat knihy do svých rukou

    Zajímají Vás právě ony knihy a chcete je mít u sebe doma v knihovničce nebo si je chcete v klidu číst ve Vaší pohodlné posteli či křesle? Tak zvolte právě tuto možnost.

    Zašlu Vám všechny tři vytištěné knihy poštou, ať si je můžete v pohodlí svého domova přečíst a rozjímat nad moudrostí v nich sepsaných.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 35.57
    (CZK 900)
  • remaining 219 from 220
    Mít ve svých knihách také jedinečné osobní věnování

    Zajímají Vás právě ony knihy a chcete je mít u sebe doma v knihovničce nebo si je chcete v klidu číst ve Vaší pohodlné posteli či křesle? Tak zvolte právě tuto možnost.

    Zašlu Vám všechny tři vytištěné knihy poštou, ať si je můžete v pohodlí svého domova přečíst a rozjímat nad moudrostí v nich sepsaných.

    Ale co k tomu ještě získáte?... No přece vlastnoruční poděkování speciálně pro každého z Vás! Včetně podpisu - jak toho psaného, tak i toho, který určuje to, kým jsem, tedy otisk palce! ... Však kdo již slyšel o palmových listech, ten zajisté ví, o čem zde píši a kdo neslyšel, ten se může pustit do studia.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 71.13
    (CZK 1,800)
  • remaining 11 from 11
    Zúčastnit se celodenní debaty o životě

    Plánuji zorganizovat zajímavé setkání, kde budeme hovořit o tématech... Ptáte se jakých? No přece jakýchkoliv!!! :) Přidejte se, chcete-li se bavit o tom, co je to život, co je to člověk, co jsou to vztahy a vzájemná souvztažnost jednoho člověka s druhým v rámci kolektivního vědomí - tedy společnosti? Energie? Kvantové struktury? Vědomí Boha?... 

    Věřím, že to bude velice zajímavý den s velmi zajímavými lidmi. Podrobnosti setkání Vám později zašlu na e-mail a domluvíme se, kdy nám to všem termínově bude vyhovovat.

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 86.94
    (CZK 2,200)
  • remaining 5 from 5
    Den s autorem - osobní setkání vydá za celou knihu?!

    Chcete zjistit, jak trávím svůj čas a co vede mne k tomu, abych se věnoval těmto tématům? Životní styl člověka udává to, kým v danou chvíli jest. Poznejte touto příležitostí můj život a objevte tak podmínky, které inspirovaly mne vstoupit na tuto životní stezku poznání.

    Když si zvolíte tuto odměnu, tak získáte možnost nahlédnout do zákulisí mého života a třeba se tak inspirovat? Chcete zažít osobní trénink? Meditovat? Bavit se o životě? Věnovat se umění inspirace a intuice? Je to jen na Vás... Ať už setkáme se v horách, v Karviné, nebo snad na nějakém mystickém místě?... Domluvíme se a věřím, že společně prožijeme obohacující den! :) 

    PS: Knihy s věnováním jsou samozřejmostí, navíc to budete mít i s osobními vzpomínkami na naše společné setkání.

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 189.69
    (CZK 4,800)
  • remaining 11 from 11
    Zúčastnit se víkendového soustředění

    Plánuji takový "aktivní víkend" plný uvědomění si sebe sama a svých vlastních možností.

    Ze všeho nejdříve, když člověk něčeho chce dosáhnout, musí poznat sebe sama, přijmout to, kým je, a poté následně svou vizi sebe sama transformovat do podoby, po které touží a která by jej skutečně naplnila. Neboť život je přece o neustálé změně a my máme neuvěřitelné možnosti projevu, jen si k tomu musíme vždy vytvořit optimální podmínky, ať už ty vnější, tak ty vnitřní.

    Třeba ty optimální podmínky pro Váš rozvoj a uvědomění budou nastaveny právě skrze ono soustředění?! Těším se na Vás! :) V ceně je zahrnuto ubytování a připravený program.

    PS: Knihy s věnováním jsou samozřejmostí, navíc to budete mít i s osobními vzpomínkami na ono soustředění.

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 316.14
    (CZK 8,000)
  • sold 0
    Stát se "Book Angel" projektu SIOMA X

    Chcete se stát "Andělem moudrosti" a podpořit tento projekt? Roztáhněte svá křídla! Podpořte jej svým konáním a třeba se tímto jeho podoba stane o to krásnější a bude se moci rozvíjet do podoby zatím nepředstavitelné.

    Knihy s vlastnoručním věnováním jsou samozřejmostí, ale nejen to!... Dárek ve formě personalizované mandaly na plátně stane se pro Vás skutečností! Nechte se překvapit. Rozměr přizpůsobíme na míru Vašemu domovu (od 27x27cm až po 80x80cm)

    Navíc Vaše jméno bude uvedeno v knize, jakožto Anděl moudrosti projektu Sioma X.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 474.21
    (CZK 12,000)
  • remaining 3 from 3
    Stát se "Silver Dragon"

    Býti drakem znamená podpořit tento projekt a stát se zároveň jeho součástí.

    Se všemi draky se společně setkáme a nejen, že ode mne dostanou velice specifický dar, ale také společně budeme vytvářet jednu, či dokonce několik stran do všech tří knih, čímž mohou draci přispět svou vlastní životní moudrostí všem, komu se knihy dostanou do rukou. V úvodních stranách budete uveden jako onen stříbrný drak a k tomu získáte doživotní vstup "Základní úrovně" do připravované  výukové sekce plné moudrosti, praktických kurzů a zkušeností.

    Však proč zrovna stát se drakem?... Protože drak je jednou z nejvyšších, nejsilnějších a nejmoudřejších bytostí, kterou jsme v průběhu života přijali do našich kultur. 

    "Je stříbro hodnotnější, než-li zlato z pohledu života?... To bychom zajisté mohli začít vést velice dlouhou filosofickou debatu, každopádně v tomto projektu je místo jen pro tři stříbrné draky!" :)

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 829.88
    (CZK 21,000)
  • remaining 2 from 2
    Stát se "Gold Dragon"

    Býti drakem znamená podpořit tento projekt a stát se zároveň jeho součástí.

    Se všemi draky se společně setkáme a nejen, že ode mne dostanou velice specifický dar, ale také společně budeme vytvářet jednu, či dokonce několik stran do všech tří knih, čímž mohou draci přispět svou vlastní životní moudrostí všem, komu se knihy dostanou do rukou. V úvodních stranách budete uveden jako onen zlatý drak a k tomu získáte doživotní vstup "Studentské úrovně" do připravované  výukové sekce plné moudrosti, praktických kurzů a zkušeností.

    Však proč zrovna stát se drakem?... Protože drak je jednou z nejvyšších, nejsilnějších a nejmoudřejších bytostí, kterou jsme v průběhu života přijali do našich kultur. 



    "Zlatí draci velmi moudří jsou... Však v tomto projektu je místo jen pro dva, kteří přispejí esencí svou."

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 2,608.18
    (CZK 66,000)
  • remaining 1 from 1
    Stát se "Diamond Dragon"

    Býti drakem znamená podpořit tento projekt a stát se zároveň jeho součástí.

    Se všemi draky se společně setkáme a nejen, že ode mne dostanou velice specifický dar, ale také společně budeme vytvářet jednu, či dokonce několik stran do všech tří knih, čímž mohou draci přispět svou vlastní životní moudrostí všem, komu se knihy dostanou do rukou. V úvodních stranách budete uveden jako onen diamantový drak a k tomu získáte doživotní vstup "Mistrovské úrovně" do připravované  výukové sekce plné moudrosti, praktických kurzů a zkušeností.

    Však proč zrovna stát se drakem?... Protože drak je jednou z nejvyšších, nejsilnějších a nejmoudřejších bytostí, kterou jsme v průběhu života přijali do našich kultur.

    "Však diamantovým drakem stát se tak výjimečné jest, tak mystické a ryzí, že jen pro jednoho místo jest, a ostatní letí pomoci tam, kde naděje lidí mizí."

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 4,742.15
    (CZK 120,000)