Audiokniha Neobyčejné příběhy na CD

Natočení audioknihy na CD třinácti příběhů ze života významných českých lékařů a vědců. CD vznikne ve spolupráci s výraznými osobnostmi českého dabingu, herci Alfredem Strejčkem a Martinem Stránským, a pravděpodobně i Jitkou Molavcovou.

  • Kniha Rozhovory s lékaři a vědci

  • Fota šesti osobností uvedených v knize

  • Dalších sedm osobností

EUR 752
pledged of EUR 2,969

25%

25% completed

13 contributors pledged

Media, Art

Plzeň, Plzeňský kraj, Česko

All or nothing. Project finished on Jan 31, 2021 at 12:03.

Show all rewards

Jak to začalo?

V rámci novinářské praxe jsem vytvořila množství rozhovorů se známýmí osobnostmi i lidmi zajímavých profesí a vydala dvě knihy - Rozhovory s lékaři a vědci a biografii Zdeněk Bláha - Můj život s lidovou muzikou. Při setkání s pamětnicí a rodinnou přítelkyní Věrkou, jsem po vyslechnutí jejího životního příběhu a vyprávění o nevidomých, s nimiž jako pedagog léta pracovala, dostala nápad vytvořit audio-knihu, která by, nejen těmto lidem, zprostředkovala pohled do života osobností české vědy a medicíny. Rozhodnutí umocnily vzpomínky na moji nevidomou babičku, která, jak si z dětství pamatuji, byla odkázaná na poslech rádia a četbu zprostředkovanou dědečkem. A protože se dokáži vcítit do života lidí, kteří ztratili jeden z nejdůležitějších smyslů, přivedlo mě to k nápadu natočit CD a přiblížit tyto neobyčejné příběhy i zrakově postiženým.

Co je můj cíl?

Vytvořit audio-knihu se záznamem na CD, která přiblíží veřejnosti život třinácti významných osobností, lékařů a vědců, známých  i daleko za hranicemi naší vlasti, přičemž část nákladu chci věnovat nevidomým a zrakově postiženým, konkrétně Základní škole a Speciálně pedagogickému centru pro zrakově postiženou mládež  a klientům Tyflo-centra v Plzni a Praze, a také seniorům v několika sociálních zařízeních. Vybrané finance tedy použiji na natočení audioknihy a výrobu CD.  

Detaily

Audioknihu načtou herci a osobnosti českého dabingu, Alfred Strejček a Martin Stránský, a pravděpodobně i Jitka Molavcová. Ve třinácti poutavých příbězích přiblíží život lékařů a vědců třinácti různých profesí, které mě původně inspirovaly k vydání knihy, posléze k natočení CD. Mluvené slovo na CD podbarví hudba vynikajících muzikantů, saxofonisty a flétnisty Michala Žáčka a klavíristy Borise Urbánka.  

Kdo jsem

Mé jméno je Běla Nedorostová, téměř dvacet let působím v médiích - nyní ponejvíce v tištěných, dříve v rozhlasu a tv, jako redaktorka, reportérka a zprávařka. V posledních letech jsem působila v tištěných médiích - odborném časopisu Zdravotnictví a medicína, kde jsem připravovala zejména rozhovory pro rubriku Představujeme, a v posledních dvou letech pro Magazín Interview. Mám za sebou desítky nebo spíše stovky vydaných rozhovorů v různých titulech, se známými osobnostmi a lidmi zajímavých profesí a vydala jsem dvě knihy - Rozhovory s lékaři a vědci a biografii „Zdeněk Bláha – Můj život s lidovou muzikou“. Nyní připravuji natáčení a tvorbu CD, podle výše zmíněné knihy rozhovorů, o neobyčejných lidech ze světa vědy a medicíny, která bude načtena formou vyprávění pod názvem Neobyčejné příběhy.

Proč to dělám?

Jak už jsem se zmínila, ráda bych prostřednictvím CD přiblížila veřejnosti život a svět významných osobností, které svými činy a vynálezy přispěly nejen české vědě a medicíně. Tyto neobyčejné životní příběhy chci přiblížit nejen běžné veřejnosti, ale i starým a handicapovaným lidem, jejichž život je ochuzen o vnímání tohoto světa skrze zrak.

News

Feb 28, 2021 Audiokniha "Neobyčejné příběhy".

Prosím všechny, kteří na projekt přispěli anonymně nebo bez uvedení kontaktu, a finance vám byly vráceny, zda se mi můžete ozvat na tento e-mail: bela.n@seznam.cz  Děkuji, Běla Nedorostová     

More

Feb 7, 2021 Neobyčejné příběhy na CD

Děkuji vám, že jste se rozhodli podpořit finančně můj projekt „Neobyčejné příběhy“. Bohužel, jak už jste jistě zjistili, byly vám finance vráceny zpět na váš účet, neboť se nevybrala požadovaná částka, což bylo podmínkou pro její vyplacení. Rozhodla jsem se tedy vydat jinou cestou - buď vytvořím…

More

Comments

Choose reward for your contribution

  • sold 0
    Dobrý pocit

    Zaujal vás tento projekt, chcete ho podpořit a nic za to nežádáte? V tom případě vám srdečně děkuji.

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 9.90
    (CZK 250)
  • sold 3
    Kniha a CD v elektronické podobě

    Jako poděkování vám zašlu na vaši e-mailovou adresu knihu Rozhovory s lékaři a vědci a CD Neobyčejné příběhy ze života třinácti významných osobností- lékařů a vědců,  v elektronické podobě.

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 19.79
    (CZK 500)
  • sold 5
    Kniha a CD poštou

    Za vaši finanční podporu vám jako poděkování zašlu poštou knihu Rozhovory s lékaři a vědci a CD Neobyčejné příběhy ze života třinácti českých lékařů a vědců, s podpisy autorů a tvůrců.  Poštovné je v ceně.

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 27.71
    (CZK 700)
  • sold 4
    Autorské čtení a CD

    Pozvánka na autorské čtení s některými z autorů, Alfredem Strejčkem, Jitkou Molavcovou nebo Martinem Stránským v Praze, s osobním předáním knihy a CD s podpisy autorů a herců. Přesné místo konání včas sdělím. 

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 39.58
    (CZK 1,000)
  • remaining 20 from 20
    Kniha, CD Neobyčejné příběhy + CD Beautiful day saxofonisty Michala Žáčka

    Jako odměnu vám věnuji a zašlu poštou knihu Rozhovory s lékaři a vědci a CD Neobyčejné příběhy s podpisy autorů a herců, a k tomu hudební CD Beautiful day, fenomenálního saxofonisty Michala Žáčka, které natočil ve spolupráci s Vojtou Dykem, Tonyou Graves, Borisem Urbánkem, Ashley Slaterem, Davem Wecklem a dalšími muzikanty. Poštovné je v ceně.

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 59.37
    (CZK 1,500)
  • sold 0
    Pozvánka na křest CD

    Přijměte pozvání na křest CD Neobyčejné příběhy, které se uskuteční v Plzni,  na němž vám osobně předám, společně s tvůrci, podepsanou knihu a CD. Místo konání akce včas sdělím. 
      

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 67.29
    (CZK 1,700)
  • remaining 6 from 7
    ​Sponzor

    Za finanční dar vám nabízím  možnost umístění loga vaší společnosti či jména na zadním obalu CD. K tomu vám věnuji účast na některé z akcí /křest nebo autorské čtení/, na němž vám předám dvě knihy Rozhovory s lékaři a vědci a CD s podpisy autorů a tvůrců. Za váš dar vám upřímně děkuji...  Konání akcí včas sdělím. 

     

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 237.48
    (CZK 6,000)